Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

Семейните отношения - Всеки от нас, поне веднъж, се е хващал на мисълта, че не би било лошо, сексуалното влечение да не ни изневерява никога

Всеки от нас, поне веднъж, се е хващал на мисълта, че не би било лошо,

сексуалното влечение да не ни изневерява никога

    Всеки от нас, поне веднъж, се е хващал на мисълта, че не би било лошо, сексуалното влечение да не ни изневерява никога. Колко би било хубаво, ако желаем партньора си така, както в периода на влюбеност. Колко би било хубаво, ако откликвахме на желанията му с удоволствие и радост, толкова често, колкото му се иска и на него и на нас самите. А когато в живота си се сблъскваме с противоположни чувства, започват да ни нападат съмнения и безпокойства, всичко ли е наред с нас?
    Трябва ли да се безпокоим, че сексуалното влечение, в някакъв период от живота ни, може да намалее или съвсем да изчезне? И какви причини предизвикват загубата на желание?
    В сексологията съществува такъв термин: лъжливо сексуално разстройство. С него се обозначават нарушенията при тези, при които няма никакви отклонения в сексуалната сфера. Липсата или недостига на сексуално влечение, все по-често и по-често, става лъжливо разстройство. Най-интересното е, че самите нас, може напълно да ни устройва периодичността на сексуалния ни живот, но по някакви причини, ни се струва недостатъчен. И именно в този момент, започват да ни мъчат съмненията: а правилно ли е толкова, колкото ни се иска?
    В действителност, през различните жизнени периоди, както при мъжете, така и при жените, има моменти, когато нивото на сексуалните желания намалява, а след време отново се повишава. Такива периоди са напълно нормални в сексуалните отношения. «Желанието за желание» ще ни съпровожда през целия ни възрастен живот, но да удържим желанието такова, каквото е било в началото, уви и ах, е невъзможно. И затова си има причини.
    Първо, това е типа на половата ни конституция. Този показател има три страни: ниво на полово влечение (колко ни се иска), ниво на полова възможност (колко можем), ниво на устойчивост към неблагоприятната обкръжаваща среда (какви условия са ни необходими за да «можем» и «искаме»). Половата конституция ни е нужна, за да видим и оценим адекватно своите възможности (честота на полов живот, продължителност на паузите).
    Опитите ни да сме извън своя тип полова конституция, «да бъдем като всички», не води до нищо добро. Ако се опитваме да бъдем по-активни, отколкото ни се иска в действителност, повишаваме риска да намалим собственото си сексуално желание. И тогава мъжете започват да се презастраховат с допълнителни стимулатори, а като следствие, на психологическа основа, може да намалее ерекцията. А при жените намалява нивото на влечение, дори до безразличие към ласките.
    Втората причина е възрастта и общото физическо и психическо състояние. Съгласете се, че на 50 не искаме така, както на 20. И тук следва основната истина: по въпросите на интимното, не може да има общи норми. Тук всичко е индивидуално. И преди да си поставите «диагноза», трябва да се вслушате в себе си. Как в действителност, се чувствам при този темп на сексуален живот? Защо, и за кого трябва да се стараете, за да съответствате на това, което ви внушават рекламата, филмите и книгите?
    И накрая, третия фактор – това са отношенията ни с партньора, които с времето също се променят. От една страна, те стават по-здрави, доверяваме се все повече на партньора си, но от друга страна, в процеса на сближаване можем да се сблъскаме с качества на характера и навици, които да не са приемливи за нас. И тогава, ако не се разговаря и договаря, може да се натрупва обида, злоба, раздразнение, а това не са най-добрите «спътници» в интимния живот.
    Измененията във всеки от тези три фактора, ще влияе на желанието ни, нещо повече, съвкупността от тези три фактора, ни дава тази уникалност и неповторимост, която е безсмислено да се сравнява с другите хора.
    Нашето влечение е подобно на цвете, което има нужда от отглеждане и поливане. Ето няколко прости «инструкции» за отглеждането на това нежно, красиво и желано растение:
    1. Опирайте се на собствената си полова конституция. Не изисквайте от себе си повече, отколкото ви е дала природата.
    2. Разрешете си периоди, когато желанието е намаляло. Дайте почивка на тялото си и се вслушайте в това, което ви казва - възможно да е необходима физическа почивка или да решите натрупани проблеми, а може да се вълнувате от някаква предстоящо важно събитие или сте огорчени от някакъв неуспех? И ако си разрешите да забавите, ще видите, какво в действителност се случва с вас и ще ви стане ясно, как да продължите.
    3. Не избягвайте и не се страхувайте от чувствата си. Нали ако го правим, те се натрупват и не намират изход, а това, в крайна сметка, води до физически проблем. Разговаряйте със своя партньор, учете се да се доверявате един на друг. Разрешете си да не сте идеални.
    4. Повишавайте своята емоционална и телесна възприемчивост. Спомнете си, какво удоволствие може да се получи от обикновеното докосване, от нежните думи, от приятните миризми и звуци.
    Опитайте, струва си да започнете и ще видите, че в тези дреболии има океан от топлина, удоволствие, благодарност и възхищение. Всичко това, което е толкова необходимо на влечението ни.
    Превод: Йосиф Йоргов

http://izzhizni.ru/blog/kazhdyj_iz_nas_khotja_by_raz_lovil_sebja_na_mysli_o_tom_kak_bylo_by_zdorovo_esli_by_seksualnoe_vlechenie_nam_ne_izmenjalo_nikogda_kak_bylo_b/2015-08-27-9070


Създадено: 07/09/2015 • 09:54
Обновено : 07/09/2015 • 09:55
Категория : Семейните отношения
Страницата е посетена 1456 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.65 секунди