Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

Здравеопазване = Болестоопазване - За вредата от хоспитализирането и медикаментозната терапия

За вредата от хоспитализирането и медикаментозната терапия

(със съкращения)

    Материалният свят се цепи по шевовете и остарелите възгледи вече не издържат на никаква критика. И за това си има не само обяснение, но и теоретична обосновка и практично потвърждение.
    Но, така или иначе, една от най-напредничавите науки - доказателната медицина, изисква конкретни и истински свидетелства, ефективност и безопасност на едни или други методи на лечение или диагностика.
    От установяването й в началото на 90-те години на миналия век, тя все повече и повече подлага на съмнение днешните академични подходи и методи на терапия. И тя не е единствената с такива възгледи и утвърждения.
    МЕДИКАМЕНТОЗНАТА ТЕРАПИЯ Е ВАРВАРСТВО!
    Чрез практическия си опит много лекари се убедиха във хегемонията на фармацевтиката. И гласът им трябва да бъде чут от всички нас, подлагани неведнъж в живота си на многократни лекарствени бомбардировки. Заложени са не само здравето, което може сериозно да пострада, но и самия живот.
    И най-същественото в този контекст е това, че до извода "медикаментозната терапия е варварството на 20 и 21 век" стигат специалистите от граничните области на медицината, а именно реанимацията.
    Ако в този, както ми се струва, изконен фармакологичен отрасъл зреят подобни настроения, които отричат лечебно-лекарствените методи, то какво да говорим вече за традиционната ортодоксална терапия.
    Вероятно за някого ще кажа тайна. Повярвайте, тя ще е много ценна, ако се възползвате от нея. Ето я - в човешкото тяло има всичко за само възстановяването, включително регенериране (обновяването) и прочистването. И за това е нужно да се възстанови природната хармония и равновесие (хомеостазата), като се ползват естествени начини и методи. Считам тази информация не само за обнадеждаваща, но и за жизнеутвърждаваща.
    ВРЕДАТА ОТ ИЗОЛАЦИЯТА И ХОСПИТАЛИЗИРАНЕТО
    Снежната топка от възмущение към действащото положение, а именно фармацевтичния безкрай, не е станала лавина за един миг. Топенето й започна малко по-рано - още в средата на миналия век.
    Един от ентусиастите за здравословен подход към възстановяването бе известния руски лекар А. Залманов, практикувал успешно в Русия, Франция и Германия. Неговата мисъл е с повече от половин век давност, въпреки това не губи своята актуалност и значимост, дори нещо повече - стана свръхзлободневна. "Терапията забрави автофармакологията (самолечението) на организма. Неумолим свидетел за вредността на съвременната терапия е хоспитализацията". В конкретния случай е ставало дума за инфекциите и атмосферата в болничните стаи.
    След повече от половин век, в огромната мрежа от болници и клиники не секва енергийната вълна от болести, страх, смърт. Така например е било забелязано, че в онкологичните клиники, ако пациент се върне отново и попадне на леглото на наскоро починал пациент, то вероятността от летален изход е близка до 80 %. И такива примери могат да се приведат с хиляди.
    Освен това, въпросните учредения от лечебен тип са жив и постоянно действащ разсадник на златистия стафилокок, гъбичните и вирусни инфекции, от които можем да се избавим само с унищожаването им в пряк смисъл – на сградите.
    Основоположникът на метода позитилна психотерапия Носпрат Пезешкиан, почетен професор и доктор по медицина, е смятал, че хоспитализирането и изолацията са най-лошите от възможните начини за терапия. Във източните традиции е прието, не да изолират заболелият, а да го настанят в гостната, където е центърът на всички събития в къщата, посещаван от близки, родственици и приятели повече от обичайното, което в крайна сметка спомага за бързото му възстановяване. А отказът от посещение се смята за оскърбление.
    Когато човек развие осъзнатостта, тогава ще е трудно да се хване на въдицата на страха. И тогава е възможно и най-представителните медицински учредения, да не успеят да му наложат представата за правилност на едно или друго лечение с внушителни и постоянно попълващи се списъци от лекарства. И тъй като знанието за вредата от фармакотерапията не е от вчера, за това говорят самите медицински препарати с огромните листовки със списъци от противопоказания и странични ефекти.
    В същото време това знание действа, когато се осъзнае, в противен случай е като рекламата на цигарите с предупреждението за вредата им - само влияе на подсъзнанието и се пази в безсъзнателното.
    Човек трябва да помни, че винаги има ИЗБОР - да възстанови загубеното си здраве сам, като промени преди всичко отношението си към болестта и като ползва народни, природни и естествени начини и методи, или да се довери на традиционната алма матер.
    ЛЕКАРСТВАТА УБИВАТ
    Последните научни изследвания хвърлиха в шок много медицински кръгове и развалиха имиджа на фармацевтичните компании. Цялата работа е в това, че както се оказа, едновременния прием на повече от три лекарства от една или различни групи предизвиква:
    - сериозни нарушения във функционирането на главните системи на организма;
    - значително съкращава продължителността на живота;
    - може да доведе до летален изход във всеки момент.
    Как ви изглежда такъв криминален поврат на събитията? А това са данни от получените резултати в самата медицинска система на научно-изследователските институти.
    Как да се справите с набора от хронични болести, ли? Както винаги, изход има.
    Първо - колкото и фантастично да ви звучи, хронични болести няма. Тома е поредният мит от редицата известни на света като СПИН, свински и птичи грип - масова фалшификация.
    Няма хронично състояние, а само хронично невнимание към знаците на тялото и неговите нужди. Хроничен може да е само приема на лекарства, разрушаващ фината екосистема на организма. Тялото е физически манифест на микрокосмоса в човека. Замислете се над това. Но за да овладеете този сложен микрокосмос и законите на природата, първоначално трябва да ги постигнете, след това да се научите да се контролирате и след това можете да ги управлявате и дори промените.
    РАЗБИВАНЕТО НА МИТОВЕТЕ. АЛТЕРНАТИВНИТЕ НАЧИНИ НА ИЗЦЕЛЕНИЕ
    Когато човек започне да постига етика във взаимоотношенията с външния и вътрешен свят, като изучава педя по педя себе си, тогава той отново се връща към естествеността и хармонията. Безусловно, можете самостоятелно да развиете в себе си способността към точното различаване и избора на нужното решение по здравословните въпроси. Във всеки случай, знанието за възможностите разширява границите на неговото прилагане и използване.
    Днес акцентът към физическия модел на човека се придвижи съществено в посока духовна и многомерна парадигма. А тя включва в себе си всичките тела на човека - физическо, ефирно, емоционално, ментално и духовно, светлината в кристалната биоплазмена решетка, съ-настройваща се фино с кристалната решетка на Земята и другите вселенски енергийни структури чрез енергиите на любовта. И тази енергия не разрушава, а меко подготвя физическите ни тела към следващото функциониране в условията на новите планетарни преобразувания.
    Иска се само нещо малко - да позволите на тази енергия да реализира целебното си действие без болнична изолация, фармацевтични инжекции и лекарства, а с вяра в своя божествен произход, внимателно и грижливо отношение към себе си и здравето си.
    Сергей Колеша
    Превод и предложение: Анита

http://kolesha.ru/duetika/


Създадено: 26/07/2014 • 15:02
Обновено : 26/07/2014 • 15:02
Категория : Здравеопазване = Болестоопазване
Страницата е посетена 2157 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.43 секунди