Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

Здравеопазване = Болестоопазване - Когато лекарите стачкуват – смъртността при болните рязко се понижава

Когато лекарите стачкуват – смъртността при болните рязко се понижава

    Колко смъртоносна е медицината става очевидно, когато лекарите стачкуват. През 1976 година в столицата на Колумбия, Богота, всички лекари с изключение на лекарите от бърза помощ, изчезнали от работните си места за 52 дни, нивото на смъртността намалял с 35%. Представител на националната асоциация на погребалните бюра заявил: „Това може да е съвпадение, но е факт“.
    Същото се е получило в Израел през 1973, когато лекарите ограничили общуването с пациентите до 7000 приема срещу предишните 65 000. Стачката продължила месец.
    Докато продължавала стачката в Израел, количеството на приетите в болница намаляло 85%. По информация на ерусалимското погребално общество, нивото на смъртните случаи намаляло с 50%. Такова кардинално намаление не се е случвало от времето н а предишната лекарска стачка, която е била преди 20 години.
    В окръга Лос-Анжелис намаляло нивото на смъртността с 18%, когато лекарите излезли на стачка срещу повишението на цените при застраховките от лекарска грешка. Били направени 60% по-малко операции и ето ти парадокс, в повечето случаи необходимостта от операция отпаднал „от само себе си“!
    Уви, във всички регистрирани случаи, след приключване на стачката, смъртността моментално е възстановявала предишните си стойности.
    Оздравителния ефект от стачките на ескулапите подтиква към еретичната мисъл, че собствената ни продължителност на живота, собственото ни здраве, се намират само в нашите ръце.
    Ето какво се случва: когато болните ги лекуват, в действителност ги осакатяват. Не, разбира се, всичките, но много от тях. Т.е., съществува такова медицинско явление, наречено ятрогения (от гръцки iatros - lekar, genea - раждане) – влошаване на здравето в резултат на лекарски действия.
    „През 2001 година в САЩ ятрогенни фактори (фатални реакции на лекарства, грешки на лекари, необосновани хирургически намеси) са причина за смъртта на 783 936 човека. По този начин, най-опасната болест в САЩ в настоящия момент е самата медицинска система. За сравнение, в същата тази 2001 година, от сърдечно-съдови заболявания са умрели 699 697, а от рак 553 251.“
    И така, ятрогенията е най-разпространената смъртоносна причина. И затова си има причини:
    Първо, човешкия фактор. Лекарите, както и всякакви други специалисти, могат да са квалифицирани и не особено. Неквалифицираните грешат по-често и се учат от грешките си. Като с това погубват и хора. Но дори и квалифицираните грешат. Нали организма е много сложен, симптомите на различни заболявания си приличат много и т.н. Затова лекарските грешки (грешни диагнози, хипердиагностика, предозиране на лекарства) обективно са неизбежни.
    Негативно влияние на медицинските препарати. Хората, които са склонни да разчитат на таблетките, не би им попречило, ако знаеха, че в много случаи медицинските препарати се прилагат неправилно. И понякога страничните действия на лекарствата са непредсказуеми. Дори хора с добро здраве, при лечение с лекарства, ще страдат от тежи странични въздействия на лекарствата, макар да е изразено слабо.
    Понякога се разгарят скандали: „ Фармацевтичния гигант „Байер“ е в центъра на международен скандал. Скандала избухна във Франция. Оказало се, че контрацептивите на „Байер“ могат да предизвикат паралич. Става въпрос за противозачатъчни таблетки 3 и 4 поколение. По целия свят вече има подадени повече от 13 000 иска, в които се твърди, че хапчетата са крайно опасни и предизвикват тромбоза и епилепсия. Но и досега лекарствата са в продажба“.
    Изследователи от университетите на Торонто и Харвард са открили следния ятрогенен феномен, наречен „каскада от предписания“. Той възниква, когато лекарите погрешно интерпретират страничния ефект на лекарствата, като проява на едно или друго заболяване. За лекуването на това „заболяване“ се предписва друго лекарство, което от своя страна може да предизвика нова отрицателна реакция на организма и т.н. по този начин се използват все по-агресивни средства, във все по-големи дози, като по този начин лекарите залагат в организма на пациентите „мини със забавено действие“, което разрушава окончателно здравето.
    Съгласно данни на Службата за технологична оценка, само 20% от приетите в САЩ лекарства, са преминали през проверка в хода на строги и обективни изследвания и клинични изпитания. По този начин, 80% от това, което предписват американските лекари, се основават на прецедент (на случая) и на надеждата, „ако мине“.
    Световната фармацевтична промишленост произвежда огромно количество лекарствени препарати, които не само не носят полза, но и в повечето случаи реално вредят на здравето. Произволно лекарствено средство се разпада в организма на съставните си части. Практически, няма препарати, които да нямат странични ефекти.
    Дори в такава високоразвита страна като САЩ, сенатора Е. Кенеди мрачно отбеляза: „…че в САЩ, ежегодно, в резултат на страничните действия на лекарствените препарати загиват от 60 000 до 140 000 човека“. Какво да кажем тогава за другите, по-малко загрижени страни? Изтърканата фраза – „Едно лекуваме, друго осакатяваме“ е мрачно потвърждение на тази истина.
    Усложненията след ваксинации са още един вид ятрогенна патология. Не съществуват ваксини без усложнения. „Като лекар знам: това което се вкарва в организма без да е необходимо, следва да се квалифицира като вреда за здравето“ – Волфганг Водар, епидемиолог на ПАСЕ, противник на ваксинациите против свински грип.
    Комерческата заинтересованост (както на лекуващите лекари, така и на фармацевтичните компании) е много коварен и мощен усилвател на ятрогенията. На медиците е изгодно, обществото да се състои от болни хора, в противен случай ще останат без работа, затова много лесно предписват купища ненужни лекарства на болните (отново подчертавам – не всички, но мнозинството).
    Мнозина лекари се занимават с рецептурно забогатяване. Не са рядкост такива рекламни обявления: „Лекари от всички специалности и медицински работници, които искат да подобрят материалното си положение, предлагаме заработване чрез рецепти на работното си място. Висок процент. Всички препарати са разрешени за продажба, имат необходимия сертификат, както и разрешителни на GMP“. (Едно от безбройните обявления на безплатните портали в интернет.)
    Какво означава това? Само едно: заинтересованите лекари предписват преди всичко това, което им е изгодно, а не което е необходимо на пациента.
    Фармацевтичните компании забогатяват от продажбата на таблетки и се стремят да постигнат всеобща ваксинация за колкото се може повече заболявания. Освен това, изобретяват несъществуващи болести, които „приписват“ на доверчивите пациенти. Накратко казано, когато медицината е порочно комерсиализирана, грижата за здравето минава на втори план.
    Източници:
    1. Роберт С. Менделсон «Изповед на медицинския еретик»
    2. Никитин Сергей «Криодинамика»
    3. Уолтър Ласт «Медицината е здрава, докато сме болни?»

http://nashaplaneta.su/blog/kogda_bastujut_vrachi_smertnost_bolnykh_rezko_snizhaetsja/2014-07-18-38408


Създадено: 26/07/2014 • 13:51
Обновено : 26/07/2014 • 13:51
Категория : Здравеопазване = Болестоопазване
Страницата е посетена 2086 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.39 секунди