Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

В помощ на духовното усъвършенстване - 10 забележителни съвета за опростяване на живота

10 забележителни съвета за опростяване на живота, които е трудно да се изпълнят... или пък лесно?

    Тези десет съвета ще опростят живота ви и ще намалят влиянието на препятствията между вас и мечтите ви. Включете ги в живота си, за да разберете дали ще се почувствате по-добре. Просто го направете и наблюдавайте, какво ще се промени.
    1. Прочистете мозъка си (ума) - Ако чувствате преумора и стрес, освободете ума си от вътрешния списък за действие и всякакъв емоционален багаж. Освободете се от всички мисли за това, какво трябва да направите, какво още не сте направили и всички чувства, произтичащи от това. Целта ви е да проветрите главата. Да я освободите, за да можете да планирате и предприемате мерки с по-голяма яснота и по-малко негативизъм.
    2. Освободете се от влиянието на вампирите - Избавете се от тези отношения, които изпиват енергията ви. Ако това са членове на семейството ви, с които не можете да избегнете срещи, вземете мерки за ограничаването на времето, което прекарвате с тях. Бъдете честни в оценката си. Кой ви помага, и кой ви тегли надолу? Кой изяжда времето ви и не дава нищо в замяна на това? Кой ви кара да се чувствате добре и ви поддържа, и кой ви държи в напрежение? Всеки, който добавя ценност в живота ви нека остане, а другите - да си ходят.
    3. Слушайте сърцето си - Освобождавайки миналото и миналите отношения, вие се освобождавате от емоционалния багаж, който стяга сърцето и духа ви. Простете и забравете. Освободете. Поговерете мислено с човека от миналото или напишете писмо, което никога няма да пуснете, но така ще ви е по-лесно да се освободите от неговото влияние. Не можете да вървите напред, ако живеете в миналото. Замислете се - защо продължавате да се лишавате от бъдеще като живеете в миналото. Миналото е заминало, трябва да изграждате бъдещето си!
    4. Почистете дома си - За опростяването на живота ви голяма работа ще свържи въвеждането на ред във физическото ви пространство. Започнете с една неголяма територия като например кухненската маса или бюрото ви, като веднага въведете ред в тях. Фокусирайте енергията си в едно пространство и не мислете за хаоса в гаража или гардероба ви. Ако е нужно, сложете напомнящи листчета, които да ви помогнат срещу бъдещ безпорядък. Важно е да разработите система или организация за взимане на мерки срещу безредието в дома ви. Помнете, че външния ред е отражение на вътрешния и обратно.
    5. Заздравете тялото си - След като въведете порядък в къщата си, обърнете внимание и на себе си. На храненето и навиците и отстранете нежеланите моменти. Заедно с ограничаването на кофеина, захарта, алкохола и цигарите се научете и на правилно хранене като се избавите от всичко това, което вреди на здравето ви. Освен това, не е зле да обновите и външния си вид. Може би все още сте с прическа от 80-те или носите дрехи от преди 5 години - време е за промяна!
    6. Избавете се от дълговете - Спрете импулсивните покупки и изчистете кредитите. Установете бюджет и живейте според него. Дори не можете да си представите, колко свободно време ще придобиете, когато спрете да се притеснявате излишно за парите. Вече няма да губите време по оформянето на кредити и посагяването им, по разговори с кредитори и юристи. Вече няма да се чувствате виновни и ще получите повече свобода.
    7. Опростете езика си - Говорете честно и прямо, с вежливост и добрина. Когато питате за това, което искате, не мънкайте и не се оливайте с приказките. Забравете жаргона и сленга. Премахнете опроверженията, замяната на думи и ругатни. Отучете се от враждебните забележки и нецензурните думи. Забравете идеята, че трябва да се изказвате за всичко. Оставете мнението си за другите встрани.
    8. Научете се да казвате НЕ - Това е била една от първите думи, които някога сте научили. Защо тогава толкова ви е трудно да я използвате днес? Казвайте я където и когато сметнете за добре. Това е вашият живот, вашето време, вашите ресурси и имате пълното право да ги използвате, както искате. Престанете да се чувствате длъжни да обяснявате, да се оправдавате или да обосновавате отказите си.
    9. Ограничете традициите - Традициите са прекрасни, докато не започнат да ни управляват живота. Ако традицията е загубила целта и смисъла си и ви хаби времето, освободете се от нея. Ако някой каже "Ние винаги правим така", му обяснете защо. Няма ли повече смисъл, откажете се без притеснения от тази традиция или я променете.
    10. Освободете време за себе си - Времето е ценно за повечето от нас. Вземете решение, че непременно ще отделяте постоянно време за себе си. Започнете с 15 минути на ден, ако това е всичко, което можете да отделите. Затворете вратите, изключете телефоните, освобедете се от всичко, което ви отвлича. Много важно е да си създадете пространство, в което да се съсредоточите само върху себе си. Медитирайте, пишете дневник или яжте ябълка, правете каквото поискате да правите с личното си време.
    Превод: Анита

http://sekretwomen.mirtesen.ru/blog/43035839975/Uproschenie-zhizni.-10-zamechatelnyih-sovetov


Създадено: 01/04/2013 • 15:51
Обновено : 01/04/2013 • 15:51
Категория : В помощ на духовното усъвършенстване
Страницата е посетена 3266 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.47 секунди