Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

В помощ на духовното усъвършенстване - Освобождаването на енергиите (от блокажите на страховете, обидите и т.н.)

Освобождаването на енергиите (от блокажите на страховете, обидите и т.н.)

    Как да се справим със страховете, обидите, комплексите и други енергийни блокажи? Що е апатията, липсата на желание за живот? Как да трансформираме страха от Живота? (откъс от консултациите с Висшия АЗ)
    Апатията, депресията, нежеланието за живот, отсъствието на жизнена енергия, говори за блокиране на основните чакри. Те се блокират от емоциите и мислите. И така някаква мисъл, свързана с разочарованието в себе си и околния свят, се повтаря във Вас. Тази мисъл е паразит за Вашето Съзнание. Тя концентрира и остатъците от енергията ви, за да се върти като развалена грамофонна плоча. По този начин тя става енергиен капан, и където е мисълта ви, там е енергията ви. Голяма част от енергиите са в миналото Ви, което си спомняте, като нещо болезнено. За да се справите със всичко това, трябва да направите диагностика. Висшето ви АЗ няма правото да разреши собствения ви Урок, но ето ви една подсказка, как да работите над себе си веднага. Ако искате да работите ефективно, трябва честно и открито да си отговорите.
    И така, дайте име на Енергийните си капани: страховете (какви), обидите (за какво и на кого), чувството за вина (следствие на какво е), срамът (от какво)... Обидите блокират Сърдечната чакра, страховете - основната чакра, срамът - сексуалната чакра, чувството за вина - на слънчевия сплит, самосъжалението - гърлената чакра и т.н. Ако имате няколко блокирани чакри, то Енергията не може да се движи леко и свободно и по тази причина трябва да направите диагностика. Този етап се нарича ПРИЕМАНЕ.
    И така, в удобно за вас време, опишете блокажите и съответстващите им чакри (важно е за визуализирането и освобождаването от тях - какво и откъде го освобождавате).
    След това ще се опитаме да разблокираме чакрата на Живота. Ако не всичко се получава (често това се случва след 40 дни цялостно), но работите честно и се доверите на Висшето АЗ, то в края на срещата, ще почувствате облекчение, ще задишате по-свободно. Енергията ще заструи от първата чакра (Муладхара - основата на гръбнака - седалището на Душата).
    И така, първият етап е ПРИЕМАНЕТО. Приели сте за себе си, че имате страхове. Важно е, защото не осъзнавате ли, че имате страхове, обиди и т.н., то продължавате да бягате в кръг. Важно е да сте честни докрай - в противен случай сами се вкарвате в затвора без енергия. Следващият етап, вторият, е ИДЕНТИФИКАЦИЯ. Приемането е общо понятие, просто се отбелязва наличието на страхове, обиди, вина и т.н., докато идентификацията е назоваването на общия блокаж (при вас в дадения случай това е страхът от живота) Третият етап е НАБЛЮДЕНИЕТО. Забележете физиологичните си усещания, още при влизането в този страх. Постарайте се да запомните отговора. Следващият въпрос е в емоционален план - какво чувствате, какви са усещанията ви? И третият въпрос към етапа наблюдение е - какви мисли се повтарят при това усещане? Важно е да видите мисленото (ментално) повторение - то винаги се проявява. Възможно е да е само една фраза. Следва работа по стимулиране стопяването на този емоционално-ментален капан. Отбележете, как този блокаж въздейства върху Тялото ви, Психиката и Ума ви. Работата е там, че няма ли стимул, човек не работи над страховете си. Трябва да има ясни причини и да сте в състоянието "Достатъчно, уморявам се от загубата на енергия и съм готова да поработя над това".
    Така се стига до четвъртия етап - ОСЪЗНАВАНЕТО. Равносметката е, че в състоянието на този страх сте губили енергия, а заедно с това Здравето, състоянието на щастие и умът ви, вместо да вървите към изпълнението на Мечтите си без да мислите постоянно за едно и също (независимо дали става дума само за страхове).
    Такова състояние е бавно самоубийство, защото Човекът търпи всичко това, търпял го е досега и не е пожелала да намери ключа към вратата на Свободата. Имало е причини за това - навикът да си такъв или такава, защото се страхувате от промяна. Умът мисли, че е възможно нещата да се влошат още повече. Но точно затова и сме направили наблюдението, за да не стане по-зле, още повече по отношение на здравето. Но сега, когато вече работите над себе си, здраверазрушаването спира и само вие ще решите - дали да тръгнете по предишния път или по друг, водещ до Освобождаването на енергията ви.
    Следващият етап се нарича ОСЪЗНАВАНЕ ПРИЧИНИТЕ НА НИВО ВИСШЕ АЗ. Представете си, как преди Въплъщението си, стоите пред вратата на Раждането и заедно с Висшето си АЗ и Родствените си Души съставяте плана на Живота си. Всеки човек, всяка душа има много Дарове и няколко нива на Предназначение (универсално, индивидуално и локално, което има отношение само за това въплъщение). Всеки човек е уникален и неповторим. Вие сте важна и безценна скъпоценност. Но за да откриете Даровете и намерите пътя на Предназначението си, трябва да освободите енергията си. Защото без енергия няма Свобода, Творчество и Любов.
    И така, все още сте там, преди въплъщението. И обмисляте кога, в кой момент, дуалността да влезе в Ума ви, Емоциите и Тялото. Дуалността води душата до деградация, ако прекалено дълго се намира в това състояние. Можете да забравите себе си, да не можете да чуете интуицията, да виждате Знаците, да бъдете Тук и Сега, да сътрудничите с Родствените си Души и т.н. И това, което сте измислили, за да не стигнете до деградация, е в момента на най-дълбокото потапяне в дуалността, да блокирате своята чакра на Жизнената Енергия. Звучи парадоксално, но идеята на това е да можете да се спрете и да размислите, да изберете. Затова осъзнайте следното. На ниво мислене, страхът от Живота е наказание. На ниво осъзнаване - този страх е и урок и дар (за да не деградирате повече, а да се върнете към себе си. Всичко е многомерно. За да излезете на светлина ви е необходимо да осъзнаете ползата от страха. Тогава маската на опасността пада, чувствате ли това?
    Липсата на страх води до лудост или загубата на живота.
    Следващият етап е ПРОШКАТА. В дуалността човек не разбира, защо сам се е блокирал. Но сега вече знаете това. Постарайте се да си простите. Прошката означава да осъзнаете, че сте се спасили от много неща, благодарение на временната блокировка. Опитайте се да поискате прошка от себе си и да си простите. Добре е да го направите на глас, в светлината на новите знания. В момента на прошката низшите вибрации (на страха) се концентрират като сбита топка (може да е чувството за горещина в този момент, сълзи или усещането за мощната концентрация на Енергии). В резултат на тази искрена прошка тази топка повишава вибрациите си и достига нивото на Родните ви Енергии. Страхът се трансформира в Любов.
    Следващият етап е БЛАГОДАРНОСТТА. Благодарете на Висшето си АЗ, на душата си, на тялото си за това, че не само са катализирали експеримента "Земен урок", но и успешно го преминавате. Почувствайте Благодарността. В същото време вие, чрез прочистените си канали, изпълвате с Любов всяка клетка, всяко чувство, всяка мисъл в момента Сега.
    Чувството на Любов е тихо, спокойно и дълбоко Състояние. То не е страст и взрив на емоции. Работата е там, че състоянието Любов е медитативно състояние. Същността в разбирането за любовта е изгубена в дуалността. Само любовта може да ви отпусне, защото тя Приема, Прощава и Благодари. Емоциите на мъка и страдание ви поддържат в напрежение, защото болката и апатията са съпротивление.
    ОСВОБОЖДЕНИЕ. Освобождението означава, че изтривате информацията за този урок от клетъчната си памет, от ДНК-то си, от ефирното, емоционално и ментално тяло. Според искрената ви работа върху себе си Висшето ви АЗ снема блокажите, изпълва ви с Енергия, трансформира низшите вибрации във висши и т.н. Освобождаването преминава през Състоянието, когато затваряте очите, правите няколко спокойни и отпуснати вдишвания и издишвания и си казвате: "Освобождавам болката. Аз съм свободна. Аз живея. Аз обичам живота. Новата енергия влиза във всяка частичка на тялото и съзнанието ми. Аз чувствам това и благодаря за новия живот".
    При желание можете да повторите този процес в удобно време, ако почувствате, че по време на първата си работа, сте били сковани, изпитвали сте недоверие към случващото се. Ако чувствате, че сте направили всичко и не трябва да повтаряте, то знайте, че трансформацията на този страх се случва за 40 дни. И това все още не означава пълна Свобода. Все пак по този начин трябва да поработим, ако имаме обиди, чувство за вина, срам, съжаление, комплекси за малоценност, разочарования и т.н.
    След освобождаването си трябва да се усмихнете (макар, че ако процесът е текъл правилно, вие се усмихвате веднага след Прошката). Ако външно не ви се получава да го направите, не се насилвайте, постарайте се да се усмихнете вътрешно, с тялото. И с нови сили да започнете новия ден, новият живот.
    Ако блокажът ви е свързан с друг човек (примерно обида или чувство за вина), то трябва да простите, благодарите и освободите не само на себе си, но и на въпросния човек.
    Превод: Анита

http://rdlove.ru/2012/11/osvobozhdenie-energii/


Създадено: 03/12/2012 • 12:43
Обновено : 03/12/2012 • 12:43
Категория : В помощ на духовното усъвършенстване
Страницата е посетена 3981 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 1.09 секунди