Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

В помощ на духовното усъвършенстване - Не се поддавайте на настроения, емоции и тревоги

Не се поддавайте на настроения, емоции и тревоги

07/18/2012 от Джон Smallman

    Тъй като най-решителният момент в човешката история приближава, много от вас изпитват умора, раздразнителност, промени в настроението, здравни проблеми, проблеми във взаимоотношенията и подобни, така че бъдете наясно, че на всичко, на което трябва да обърнете внимание, преди да се събудите, се отнася към вашето осъзнаване, и може да бъде доста неприятно за вас. Наблюдавайте вашите настроения, емоции, тревоги, но не се ангажирайте с тях. Не разсъждавайте: "Защо?" "Какво означава това, което казах, /беше ли правилно/грешно това, което казах, което си помислих?". Просто наблюдавайте?. . . чувствайте. . . допускайте. . . и се освобождавайте. Не съдете, не търсете вина, защото тя наистина е изцяло илюзорно понятие, и затова не е нужно да се разстройвате излишно. Да, тя може да бъде трудна за вас, но помнете, че имате безгранична помощ от онези в духовните измерения, които копнеят да ви помогнат по всякакъв начин, според техните възможности – единственото, което се иска е просто да помолите!
    Прошката е ключът. Вие толкова често се упреквате, за какво ли не, и то само защото вашите различните култури са ви учили, че не сте достатъчно добри, и нещата, за които най-вече се вините се отнасят за време, когато събитията вече са се случили - "Ако бях или не бях…, това и това нямаше да се случи." Освен това догадките и самообвиненията, или обвиненията към другите, са безсмислени и предизвикват единствено болка, която не решава нищо и не променя нищо. В крайна сметка, нищо не се е случило в действителност. Възможно е, да ви се струва твърде реално, но част от процеса на пробуждането е напълно да осъзнаете, колко илюзорна е илюзията.
    Когато се освободите от целия този баласт, който изпълва емоционалното ви съзнание, вие ще откриете, че стресът, над който сте подложени, намалява и моменти на мир ще последват. Вие имате нужда да прекарвате времето си тихо, сами, освобождавайки се от целия този баласт, просто гледайки го, как си отива. Няма абсолютно никаква нужда да вините, който и да е. Всичко вече е преминало. Приключило е. Като се опитвате да използвате вашите аргументи, за да квалифицирате безсмислени събития и явления от живота ви, вие още повече се фокусирате върху тях, задържате се върху тях и продължавате да се закотвяте в илюзорните сънища, на които те са незначителни аспекти.
    Твърде много светли души са ви повтаряли отново и отново, че "Вие всички всъщност сте духовни същества, които преживяват един кратък момент като хора." Това е всичко, което е, и то ще премине, така че не се подлагайте на стрес като се безпокоите за това или се опитвате да го промените - просто да променете отношението си към хората, вашето възприятие и се насладете на разнообразието, което това състояние ви носи.
    Вие сте там, където сте заради целта, която сте избрали, а именно да извлечете поуки за любовта и прошката, и да помагате на другите да се учат от вашия пример. В действителност има само любов, въпреки че има много красиви аспекти и изрази, а прошката е просто урок, който трябва да се научи по пътя към пробуждането. Прошката е осъзнаването, че никой не ви е обидил, наранил, предал или навредил, а за повечето от вас, това е изключително трудно да бъде разбрано, камо ли да може да бъде прието. Всички съществувате вечно в божествената прегръдка на Бог, а илюзорният опит, които в момента преживявате е избор, който сте направили индивидуално и колективно, като привидно сте се отделили от Него. Но това си остава напълно илюзорно, без значение, колко реално може да ви изглежда.
    Единственият изход за вас е да се възползвате от силата на Божията любов, която ви се предлага постоянно. От векове сте пренебрегвали това предложение и сте се потапяли в объркаността на илюзията, оспорвайки и влизайки в пререкания за това, кое е правилно или грешно, и след това сте отивали на война, за да докажете, колко прави сте, и колко грешни са другите. Сега, разбира се, повечето от вас на Земята са осъзнали безсмислието на този твърдоглав и арогантен начин на живот. За вас става все по-очевидно, че всички наистина сте едно, че действията на всеки един от вас засягат всички останали, а ако се огледате около себе си с ужас ще установите щетите, които сте причинили на планетата си и един на друг.
    Това осъзнаване, всъщност ви води до големи промени спрямо гледните точки, в които вярвате, и начините, чрез които демонстрирате тези вярвания. Все по-рядко и не толкова настоятелно налагате своите вярвания и ценности на другите, или те на вас. Без съмнение, като се вгледате в тези части на света, където войните изглежда нямат край, на вас никак не ви се вярва, че промяната в полза на всички е в ход и то в световен мащаб. Но когато търсите доказателства за тези съществени и чудни промени в отношението, което ще ви донесе всичко, за вашето пробуждане, те са видими на много места и в много ситуации.
    Когато седнете да си починете или да медитирате, целенасочено възнамерявайки енергиите, които споделяте да се слеят и обединят с тези на останалите, със същото намерение по целия свят, бъдете убедени, че вашата воля относно това е в пълен синхрон с Божията Воля. Вие сте по пътя към пробуждането ви, почти сте достигнали края му и нищо не може да ви попречи да пристигнете.
    С толкова много любов, Саул.
    Превод: САР

http://johnsmallman.wordpress.com/2012/07/18/do-not-engage-with-the-moods-the-emotions-the-anxieties/


Създадено: 25/07/2012 • 12:00
Обновено : 25/07/2012 • 12:00
Категория : В помощ на духовното усъвършенстване
Страницата е посетена 3397 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.38 секунди