Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

Здравеопазване = Болестоопазване - Новите болести - болести, предизвикани от изкуствени подсладители

Новите болести - болести, предизвикани от изкуствени подсладители (artificial sweetener disease "ASD”)

    Болести, предизвикани от изкуствените подсладители ASD се разпространяват из цяла Америка, поразявайки десетки хиляди потребители, но западната медицина им дава най-различни имена, без думичка за същността им. Така лекарите имат възможността да изписват скъпи медикаменти и да назначават контролни прегледи за проследяване конкретното въздействие.
    Можете да ги наречате циклично главоболие, непоносима мигрена, депресия, тревога, мускулни болки, артрит, шум в ушите, хронична умора, синдром на раздразнените черва, болест на Крон, фибромиалгия, възпаление, но само не ги наричайте ASD, защото току-виж пациента прекрати употребата на изкуствени подсладители, след което и ще престане да ходи по доктори.
    Симптомите ASD могат да се променят за една нощ, според химическия подсладител, който сте употребили и количеството му. Някои съчетания са особено токсични. Човек може да премине от мигрената към повръщането, или от проблеми със зрението към проблеми със стомаха. Много хора преживяват разстройство на централната нервна система, треска, нервни тикове и т.н.
    Всичко започва от 80-те години, когато изборите печели Роналд Рейгън. Той веднага по съвета на Доналд Рамсфелд (който винаги е бил директор на Searle Pharmaceutical) уволнява Управителя на Контрол за качеството на продуктите и лекарствата FDA и назначава на мястото му д-р Артур Халл Хейс младши, който безпрепятствено утвърждава аспартама. Това е десетилетието на увлечението по диетите и Рамсфелд и съдружниците му забогатяват от изкуствените подсладители, които десетилетия са били забранени заради лабораторните анализи, доказващи канцерогенните им свойства. Същият порочен процес на утвърждаване във FDA, отвори през 1991 г. пътя на сукралозата, а през 2003 – на сорбитола.

    Синдромът на Войната в Залива е преди всичко ASD
    Не е случайно, че вълна от фибромиалгии удари американските войски по време на Войната в Залива. Изследванията показват, че употребата на диетични безалкохолни напитки при 120 градуса по Фаренхайт (45-48 по Целзий) водят до сериозни последствия за здравето. Това се обозначава с термина „Синдром на Войната във Залива”, но войската и в Ирак и в Аганистан има едни и същи проблеми.
    Също не е случайно, че 4 от 5 случаи на фибромиалгия засягат жените, които най-вече и повече от мъжете се хранят с диетични продукти и използват такива напитки. Практически всички дъвки и освежители на дъха съдържат изкуствени подсладители.
    Популярното заявление, че „всеки конкретен продукт съдържа недостатъчно количество изкуствени подсладители, за да може да предизвика проблеми със здравето” е лъжа. Особено сега, през 2011 г., когато има синтетични подсладители в повече от 25 % от всички достъпни продукти, напитки, бонбони и дъвки. Това и създава чрез натрупване ASD и е във връзка с практически отсъстващото регулиране съдържанието на химични вещества в хранителните продукти. Не се очаква в близкото бъдеще снижаване на този ефект.
    Никога не е съществувало нито едно лекарство и досега няма такова, което да излекува проблемите, предизвикани от изкуствените подсладители. Фактически, повече от 70 % от регистрираните случаи на фибромиалгия, хронична депрсия и киселини в стомаха са предизвикани от употребата на химични вещества, одобрени за употреба от FDA.
    Възможно е ракът да е отдалечен, дългосрочен резултат от употребата на химични вещества, но ASD е ежеминутно нейно последствие и това е много сериозно. Ако се опитате да лекувате тези „хронични болести” с лекарства, предписани от лекар, то може и да получите още повече странични ефекти, предизвикани от тях и дори да влошат досегашното ви състояние.
    Добрите новини са, че лечението от ASD е напълно безплатно, без намесата на лекар или необходимост от медицинска застраховка, като при това няма и странични ефекти. Ето каква е тайната – изхлърлете от употреба дъвките без захар и диетичните бонбони. След тях и всички продукти и напитки с етикет light (леки) или „без съдържание на...”. четете състава на хранителните продукти, за да филтрирате всички изкуствени подсладители в тях, вкл. аспартам, сукрапоза, ацесулфан-Н, аспарагинова кисилина и захарин.
    Вместо да се тровите, пробвайте с ксилит и стевия, за да намалите калориите или просто употребявайте в храната си повече органични плодове. Ако проблемите продължават, отидете при натуропат или диетолог със списъка на продуктите от седмичния ви порцион. Помнете, че ако ви е станало лошо след като сте яли леко мухлясал хляб, не го взимайте за лекарство. Просто престанете да ядете плесенясал хляб.
    Оригинален сайт - http://imzaia-body.blogspot.com/
    Превод: Анита

Сайта на превода от руски http://ianlisakov.ucoz.com/publ/perevody/body_report_from_imzaia_com/bolezni_vyzyvaemye_iskusstvennymi_podslastiteljami/12-1-0-114


Създадено: 03/04/2012 • 20:37
Обновено : 03/04/2012 • 20:37
Категория : Здравеопазване = Болестоопазване
Страницата е посетена 4352 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.37 секунди