Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

В помощ на духовното усъвършенстване - Архангел Гавраил: Сближаване на световете

Архангел Гавраил: Сближаване на световете

3 февруари 2012, приела Наталия Романова

    Скъпи приятели!
    Приветствам и се радвам да се обърна към вас с посланието си. Забелязахте ли вече, колко бързо всичко започва да се променя в живота ви? Отчитате ли ускорения ритъм, в който живеете сега?
    Да, смяната на епохите вече се случи, и фактически живеете вече в Новата Епоха, и в Новото Време, при което времето не върви така, както преди. И понеже сте се сраснали със старите начини на летоброене и измерване на времето, то често ще имате проблеми с разбирането на собственото си място тук и сега, защото сте загубили точката на отброяване. Предишната такава вече не действа. Но чувството за новото време ще дойде с времето при вас и не трябва да се тревожите за това. Доверете се на течението му – вълните му ще ви насочат в нужното русло, защото в момента всичко случващо се, се подчинява на нуждата от пълното преобразуване на животите ви на всички нива, независимо дали правите нещо или не. Повярвайте – ВСИЧКО СЛУЧВАЩО СЕ Е ЗА ДОБРО. Смело можете да издигнете тези думи като девиз. Сега това е главната формулировка на настоящото време.
    Но много от случващото се в момента в живота ви, може да ви се стори не толкова сладко и шарено, и мнозина от вас се удивяват и недоумяват, как е възможно Наставниците да ги учат и посочват, че е дошло времето без страдания – времето, в което има само Любов. А въпреки това, постоянно да виждат страдания в себе си и около себе си, дори на повечето от вас, вътрешната им тежест е вече на предела. Защо се получава така, ще попитате, нещо неправилно ли правим, нещо в нас ли не е наред?
    Първото, което ми се иска да ви кажа и да ви утеша с думи – успокойте се, ВСИЧКО Е ЗА ДОБРО.
    Мнозина са обезпокоени сега, че страхът ви от задържането в старите енергии, след като навсякъде се говори за разслояване на стария и новия свят, може да ги задържи в стария свят, което е равносилно на гибел. По тази причина повечето се стараят бързо да преминат в Новия Свят, за да се избавят по-скоро от негатива, който ги обкръжава или дори набира още по-голяма сила... Да се затворят, да се махнат от него, да го зачеркнат и изхвърлят. Но така, приятели мои, рискувате да попаднете в другата крайност – страхът и стремежът ви да се скриете от него, няма да ви избави от това. Така само го натиквате в дълбините. А колкото повече го избягвате, толкова по-силно ще се проявява. Парадокс? Най-добре е да разберете, защо се случва така.
    Сега живеете в новата епоха на Любовта, която смени епохата на страданията. Спомнете си миналите години, векове, хилядолетия. Това беше епоха на страданията и времето, когато съзнателно идвахте тук със затворен канал на Любовта, за да познаете в пълна степен страданията, а Радостта и Любовта са естествени състояния на просветлената душа, нали? Да обогатите опита си и изследвате, да опознаете себе си в низшите вибрации, наложило ви се е съзнателно да утежните максимално кармата си и ограниченията, които са затворили канала на Любовта, канала на Светлината и Радостта.
    Сега условията за просветление са съвсем други – различни от преди. Сега просветлението ви се дава на поднос и няма нужда да влагате толкова усилия, да давате толкова жертви и се ограничавате толкова, колкото е било нужно преди, за да се постигне просветлението. Сега този процес при вас се случва от само себе си. Ритъм ви задават вътрешните условия, като преди са влияли на вибрационното ви ниво условията и събитията отвън.
    Да, сега също може да страдате, но трябва да разберете, че това страдание е различно от предишното.
    Първото, което трябва да разберете, е, че процесът на просветление сега за вас, макар и по-лек от предишния, все пак не е едновременен. Не си мислете, че просто така, с един замах ще се окажете в петото измерение чисти и светещи.
    Процесът на просветление е поетапен, минава се през последователно прочистване и освобождаване от товара, от баласта, който сте натрупали в предишната епоха, за да пребивавате долу, на Земята. Сега постепенно ще отхвърляте този товар, ще се освободите и излетите, ще се възнесете. Не бързайте да го правите наведнъж, защото така телата ви може да се окажат неподготвени за такъв скок и в такъв случай можете да се възнесете само чрез загуба на физическото си тяло. Задачата ви сега е ДА СЕ ВЪЗНЕСЕТЕ С ТЕЛАТА СИ.
    И така, нека разгледаме, какви страдания може да изпитате сега.
    Като начало, към вас може ускорено да се връща паметта на миналите животи, за да се освободите от кармата. И, естествено, в тази памет има много болка, скръб, страдания, разочарования и много-много от всичко. Самото връщане на тази карма, не е задължително да става чрез спомняне на миналите животи, а чрез всевъзможни ситуации, които срещате по пътя си. И точно затова, сега е много важно за вас да промените отношението си към страданието. Ако се отнасяте към него с предишната си позиция, предишните стереотипи, ще продължите да страдате и отработвате нови страдания. Ако се отнасяте към него като към освобождение, във всеки конкретен случай на приемането на това страдание със смирение и осъзнатост, ще се научите да освобождавате и тогава скоро облаците над вас ще се разсеят и ще изгрее слънце.
    Каква друга причина може да има, за да не живеете, както преди? Сигурно си спомняте, че в много от предишните си диктовки ви напомняхме за силата на мисълта в днешно време, за това, че сега мисълта се материализира мигновено и това, за което сте си помислили днес, утре вече може да е реалност. Това се случва, защото е преминала поредната поляризация. И ако преди, основно сте живели в чувствата, то сега фокусът на съзнанието преминава в ментален план. Точно затова, трябва сега да поддържате мислите си чисти и позитивни.
    Миналите стереотипи поддържат активно и работещо емоционалното ви тяло. То прекрасно помни целия ви минал опит и се е развило прекрасно. Но разберете, че в последната епоха то се е обогатявало с отрицателни емоции. Точно затова сега е много важно да работите за прочистването на емоционалното си тяло. Вгледайте се, не сте и забелязали, че всички проблеми, които сега имате са с емоционален характер? Неотработеното преди на емоционален план рикошира във вас.
    Емоциите са негативи, чувствата – позитиви. Помните ли това, ще имате лекарството за емоционално здраве.
    Позитивните чувства Любов и Радост са естествени за вас и точно те трябва да заменят страданието.
    Нека разгледаме, коя е била причината на страданията преди?
    От началото при индивидуализацията на душата ви, когато сте започнали да се отделяте от Бога и да развивате индивидуалното си съзнание, все повече ви се е налагало да се отделяте от другите. Започнали сте да отглеждате в себе си личността; колективността, колективното съзнание са отишли на заден план и постепенно сте развивали индивидуалните качества, формиращи личността. Този процес е започнал от времената на Лемурия, а по времето на Атлантида е добил глобални размери – настъпило е разделението и е започнала борбата. В тези времена е започнало да се развива егото ви, на което са били нужни средства за отстояване на правото си на съществуване. Оттук са възникнали борбата, съперничеството, конкуренцията, отстояването правото за първенство. Естествено, там, където има разделение, се появява и болката, и страданието, но заплащането на тази тежка цена ви се е отдало с развиването на силна личност и качества, които не биха могли да се развият при колективното съзнание.
    И така, сега сте изцяло формирана, развита личност, с развито физическо, ефирно, астрално тяло. Сега минавате на нов етап и фокусът на съзнанието ви преминава постепенно от низшия във висшия ментален план – планът на самоосъзнаването на себе си, не само като човек, но и като душа, като Бог. На този план е възможно чрез вас да се прояви Божеството и това вече е възможно, точно защото сте успели да развиете низшите си канали. Настъпило е вече времето, когато НИЗШЕТО СЕ СЛИВА С ВИСШЕТО. Вече сте на точката на сливане и интегриране на низшите и висшите си аспекти, за да продължите еволюцията. Това е причината сега да ви е толкова бурно. Това е причината за смяната на епохите, за освобождаването ви от предишните животи, предишните жизнени принципи и дори идеали. Сега пътят на Любовта за вас е отворен. Това, което е било блокирано, не само в днешните условия, но дори на генетично ниво - чрез ДНК - правото ви на Любов във висшия смисъл на думата, сега ви се връща в пълна степен, което означава, че за предишните страдания вече няма причини, макар и да са възможни някои стари отработки.
    Връща ви се правото на Любов, а Любовта е синтезиращо чувство и това означава, че повече няма нужда да се обособявате, защитавате и борите с външния свят, с близките, със самите себе си и дори с Бога. Светът е отворен за вас, Бог е достижим за вас. Отворете се и вие за света, за близките си, и почувствайте новия приток на Сили – не на силите, заради които ви се е налагало да бъдете войни и борци, а на Силата, която е възможна само в единението.
    И така, връщаме се към синтеза, вашата цялостност сега зависи много от това, доколко можете да се доверите на тези процеси. Забележете, че страданията идват при вас при отчуждаването и обграждането на себе си, при опита да се обособявате. Самото време ще ви кара и ще ви подсказва, какво пропускате. Веднага ще можете да забелязвате слабите си места, тъй като сега всичко изплува на повърхността. ВСИЧКО, КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧВА, Е ЗА ДОБРО. И всичко е само във ваша полза. Доверете се на тези процеси и смело се преобразявайте чрез осъзнаване.
    Вторият вид страдания, които сега може да претърпите, е свързан с т.нар. мъки на раждането. От една страна, това са предродилните болки и вие ги усещате, защото във вас се ражда новото съзнание – ХРИСТОСЪЗНАНИЕТО. Едновременно с това може да усещате и болката и дискомфорта на Младенеца, появил се току-що на Света. Може да почувствате уплаха и стрес, както чувства това всяко току-що родило се дете спрямо този непознат и неизследван свят.
    Ако се възприемате от тази гледна точка, ще се чувствате като Новороден в Новия свят. Повярвайте, така ще ви е по-лесно да преминавате през всичките процеси на трансформация и преобразяване. Бебето не тръгва веднага, не вижда веднага и не възприема света веднага, както го възприемат възрастните, но това е най-прекрасното време за новото познание. От това, как то ще приеме света и как светът ще приеме него, зависи вероятно целия му бъдещ живот, а вие имате предимство пред бебетата. Сега сте осъзнати новородени и можете да изучавате новият свят осъзнато и да го опознавате, и изучавате с чисто сърце и отворена душа. Великолепното е, че светът, който ще опознавате, също е новороден, както е и новото ви съзнание, заради което сега настъпва забележителен процес на взаимно опознаване и адаптация. И ще е прекрасно, ако този процес се случва във вибрациите на Любовта. Точно Тя създава сега Новия Свят и чрез нея преминавате към обединяването си на ниво съзнание, към обединяването си с другите хора. А така стигате до обединяването с висшите си аспекти, т.е. към СЛИВАНЕТО СИ С БОГА.
    Ние се приближаваме до вас сега – сигурно сте чували не един път това, че световете се приближават, и че финият свят прониква във физическия. Предстои скоро всичко да се слее, а това означава, че ни предстои да се срещнем с вас, при това не къде да е, а в самите вас. Да, скъпи мои приятели. Спомнете си пророчествата за идването на Бог на Земята. Не мислете, че става дума за някакви абстрактни богове –става дума за вас, придобилите Истинната си Същност, за вас, станалите Тези, които Сте. Настъпва скоро това време, но колко скоро зависи само от вас, скъпи приятели.
    Аз, Архангел Гавраил, Архангел на Чистотата и Възнесението, идвам да ви помогна и благославям всеки от вас, да придобие ЕДИНСТВО И СЛИВАНЕ с Висшата ви Част.
    Пробудете се, приятели мои, НИЕ ЧАКАМЕ.
    Аз съм Архангел Гавраил.
    Превод: Анита

http://waytosoul.ru/node/7257


Създадено: 17/02/2012 • 17:06
Обновено : 17/02/2012 • 17:06
Категория : В помощ на духовното усъвършенстване
Страницата е посетена 5378 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.43 секунди