Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

В помощ на духовното усъвършенстване - Духовната горделивост – последната илюзия

„Духовната горделивост – последната илюзия” – Послание от Семейството на Светлината и Учителя МИХАИЛ

27.1.2012

    Приветствам ви, Семейство. Аз Съм Михаил. Цялото ви Семейство на Светлината и Защитата, ви обгръщат с Енергиите на Източника ви. Ние сме едно цяло.
    2012 година е година на Преход, на висши вибрации Любов и Светлина, година на вибрационните вълни, прочистване от завесата на илюзиите, от убежденията на неконтролирания ум/его. Това е година за Успешно Приключване на Експеримента.
    2012 г. , Семейство, е година на Свободата и Хармонизирането.
    И все по-често се повдига въпроса за това, какво е духовна горделивост? Кои са признаците й? И как може да се трансформира в Светлина, за да се излезе на ново ниво Свобода и развитие?
    Точно Вълната Високи Вибрации на Свободата, започнала в края на декември, отрази още повече огледално в хората всичко, съдържащо се в момента СЕГА, остатъчното явление на безконтролното его, като засяга дълбинните слоеве на страховете, илюзиите, предубежденията и т.н. Неконтролираното его не може да реагира на тези високочестотни вибрации на прочистването.
    И точно сега на сцената излиза, последната илюзия на дуалността – духовната горделивост. Това е последното изпитание на Светлината, последната затворена врата, с отварянето на която, придобивате статуса на Просветлението.
    Какво е Просветлението? Как да разберете, че Човек е станал просветлен? Скъпи, ако това се случи с вас, няма да имате уточняващи въпроси и съмнения относно това. То просто Е. Това е Битието.
    Това е състояние на Вечна Радост, Любов и Вечен Покой. По наличието на постоянна Радост, ще можете да почувствате Началото на Просветлението – Спомняне за себе си, Възвръщането към себе си, Възвръщането у Дома.
    Скъпи, неконтролираното его не може да познае Просветлението в другите, заради принципа на огледалността – всички останали само отразяват проблемите на егото в конкретния човек, защото егото вижда в другите само себе си.
    А Душата може да почувства Просветлението на другите по Чистотата, Топлината, Височината на Енергетиката им. Заедно с просветления Човек се чувства лекотата, простотата, духовната близост. Просветленият Човек е магнит, привличащ търсещите Души, които той (тя) нарича свои приятели, а не ученици, и общува на равни начала. Докато неконтролираното его ви набива убежденията си, поучава, кара ви да мислите „така, както трябва”.
    И така, Просветлението е Любов.

    Източници на духовната горделивост
    За всичко временно и илюзорно има начало и край. Ако има начало, но изпитанието не е минало, то даденият Урок придобива качеството на Цикличност, отново и отново повтаряйки се в жизнения сценарий на Човека. Където и да отиде или се скрие, на когото и да обърне гръб – цикличността се възобновява с други хора, при други обстоятелства, но със същата тази цел – прочистването от низшите вибрации на безконтролното его.
    Източникът на духовната горделивост е в смъртоносността на убежденията, в спирането на духовното Развитие. Нека проследим това чрез уникален пример.
    И така, Човекът е стъпил на Духовния път. Той се е пробудил и погледът назад във времето, му показва, колко огромен скок е направил в съзнанието си. Пред него е друг живот, изпълнен с нови знания, възможности, запознанства. Но как се е случило това Пробуждане? Благодарение, на какво, или кого – благодарение на книга, филм човек? Скъпи, Пробуждането е следствие НОВАТА ИНФОРМАЦИЯ НА ВИСОКИТЕ ВИБРАЦИИ, ЗА ЧИЕТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ СТЕ ОТВОРИЛИ ДУШАТА СИ, СЪРЦЕТО И СЪЗНАНИЕТО!
    И така, Човекът се е пробудил. Това е първият статус на Духовния път – пробуждането. Ако човекът е приел мисълта на ума/егото, че нещото, което го е пробудило е единствената Истина, Мъдрост, Единственото убеждение, то тук, скъпи, ще откриете източника на духовната горделивост. Главният признак на духовната горделивост е Култът – религия, начин на живот, личност, група хора, книга, духовно течение, име на Духа и др.подобни. Накратко, култът е разграничаване от другите хора.
    Тъй като духовната гордост е качество на егото, то ние с Вас с лекота можем да проследим останалите признаци на тази илюзия: - желание за налагане, лидерство, съперничество, чувство на завист. Хората с духовна горделивост са нетърпими към мнението на другите, тъй като не желаят да разширят светогледа си, да погледнат отгоре общата картинка, да видят същността на пъзела духовни течения и направления.
    Помните ли, че ви казвахме „Няма да има нито първи, нито последни”? И няма да има, защото всички илюзии на егото се стопяват в подходящия срок. Делението на първи и последни е приумица на ума. Това е причината хората, притежаващи духовна горделивост, да са склонни към детайлизация, анализ, сравнения, оценъчност, захващане за различни думи, ритуали, традиции и т.п. Те мислят, а не чувстват.
    „Първите и последните” е полъх от старите Енергии. В епохата на Новата ера, Човек може чрез няколко осъзнати секунди, в които се разкриват Душата и Сърцето, да стане просветен. И не обредите, думите, ритуалите, медитациите, а ОСЪЗНАТОСТТА И ЛЮБОВТА са ключовете към Промяната и Прехода. Всички медитации и думи са насочени към Разкриване, към Спомняне, към Стимул за това.
    - желанието да спорят, преубеждават, осъждат. Егото на човека с духовна горделивост е много ранимо. Всяко различно мнение, различен поглед върху едно или друго убеждение, пробуждат буря от емоции и състояния – обида, агресия, негодувание, гняв, високомерие, насмешка и т.н. Ако и вие се засягате по подобен начин, то знайте, че във вас говори СТРАХЪТ ОТ НОВОТО – основният мотив на духовната гордост. Вие се страхувате да осъзнаете, че още не сте на Върха, а в Процеса, че все още не държите птицата на Истината в ръцете си и отново ви е нужно ДА СЕ ПРОМЕНЯТЕ. За егото това е равнозначно на духовна смърт, на болезнено прераждане. И сте запознати с това добре, тъй като отдавна си беседваме на тази тема с вас.
    Но ако вашата Осъзнатост е винаги открита за Новото, Високовибриращото, дори може и да не узнаете, с каква лекота сте преминали изпитанието на духовната горделивост. Можете и да не забележите, че сте взели изпита с отличен. И такива хора има много. Това са хора чувстващи, а не мислещи. Това са хора без предубеждения, относно вярното и невярното, нужното и ненужното, мъдрото и неграмотното. Такива хора ние наричаме КРОТКИ. Тези хора не спорят, а се радват на новите знания и възможности. Те постоянно се самоусъвършенстват. Те носят отговорността за живота си, а не я прехвърлят на чуждия гръб, за да има кого да обвиняват после. Тези хора творят всеки момент новата Реалност на Любовта. И те винаги са отворени за обединение, за сътворчество, без условия и правила – свободно и леко. Те общуват простичко и са отворени за Промените на Прехода. Точно кротките са първите и ще наследят петмерният Свят. Ето за какво ви говорим толкова отдавна. Но цялата тайна е в това, че те не усещат това първенство, а усещат РАВЕНСТВОТО. Защото помнете, „няма да има нито първи, нито последни”. Именно кротките, с начина си на живот, помагат на останалите да се замислят. Те не декламират убежденията си, а с Творчеството и Предназначението си, показват на света плодовете на битието си, усещани реално.
    - зависимост от мнението на околните. Всички признаци на егото са неразривно свързани, но за по-лесното им разбиране, ние разглеждаме качествата на духовната горделивост с различна осветеност. Ранимостта на егото извън контрол, се обяснява с бързата промяна на водещите емоции, съдържащи духовна горделивост. Възторгът от одобрение, разочарованието при неодобрение или незаинтересованост и т.п.
    Проследете, как осъзнавате информацията – с ума или с Душата?
    Както знаете, Душата е извън оценките правилно-неправилно. Душата реагира с чувства на резонанса. Ако информацията е своевременна и уместна за вас, то Душата ви ще почувства това като Радост от Познанието на Новото. Ако информацията вече ви е позната или неуместна с вибрациите ви към конкретния момент (моментът СЕГА), то Душата ще реагира спокойно на това, без загуба на енергия за анализиране (Душата не анализира, а насочва силите за търсене на Новото за Самоусъвършенстването).
    Забележете, как реагира егото/ума. Емоциите на егото реагират доволно остро на вибрациите в информацията. Умът постоянно оценява нивото на истинност – вярно-невярно, като отразява всичките си лични предпочитания и убеждения. Контролиращият ум/его не е готов за Новото. Новото ранява до болка, плаши его/умът, предизвиквайки емоционалното желание за противоборство.
    Ако информацията изглежда за ум/егото проста и позната, то той непременно ще поиска да покаже това (мислено или наяве), като се старае при това да унизи източника на информация. Душата няма да го направи, заради силата на Мъдростта. Тя знае, колко сложен Път е преминала в това Вечно търсене на Новото. И няма да оценява пътя на другите. Мъдростта е, на първо място, Търпимост.
    - желанието да наложи със сила убежденията си, склонност към поучения. Свободата на Волята е главният Закон на Душата, тъй като Свободата и Любовта са едно цяло и не съществуват отделно. Човекът, живеещ според Душата, е свободен и предоставя свобода на другите. Налагането на собственото мнение е признак на фанатизъм, на задържане на идеите.
    - Духовната горделивост разединява хората. Тя ги дели на свои и чужди, на мъдри и неграмотни и т.п.
    Духовната горделивост е потискане вътрешно-енергийните процеси на Развитието, защото фокусът е насочен към дейността на другите. Енергията на Творчеството се губи за обсъждане, сравнение, анализ, а също и на високи очаквания относно оценяването на личните му способности.
    Ако сте забелязали себе си в тези признаци (а не можете да ги забележите в другите, защото на тази планета работи Закона за Огледалността – забележите ли нещо в другите, това е, което се намира у вас) знайте, че вече сте направили най-първата и важна стъпка по пътя към Освобождаването от тази последна илюзия на духовния Човек.
    ЧЕТИРИ СТЪПКИ КЪМ ОСВОБОЖДАВАНЕТО ОТ ИЛЮЗИИ:
    - ПРИЕМАНЕ. Това означава да погледнете истината в очите, да осъзнаете, че има над какво да поработите. Честността и смелостта са трансформиращи се качества в Човека на Новата Ера.
    - НАБЛЮДАВАНЕ. Означава да съзрете схемата, алгоритмът на действие в его/ума, защото той, както винаги, е предсказуем и цикличен.
    - ОСЪЗНАВАНЕ. Означава да видиш същността на Урока, Висшата Мъдрост, Възможността за по-нататъшно Развитие.
    - ТРАНСФОРМИРАНЕ. Означава да намерите ключа към Освобождението – високите вибрации в качествата на Душата.
    Време е да се обърнем към качествата, които ще ни позволят да трансформираме духовната горделивост.
    - ЕДИНЕНИЕ. Това е приемане на всички гледни точки като части от пъзела на общата картина. Какво сте смятали за невъзможно преди година, а сега свободно и за Благо, го ползвате? Отговорете искрено, и ще видите, че невъзможното е възможно. Цялата работа е в уместността и Любовта, нали така?
    - МИР (ПОКОЙ). Това е пълна осъзнатост над емоциите на его/ума.
    - РАДОСТ. Това е благодарност към Битието за ВСИЧКО.
    - ЛЮБОВ. Това е чувстване на Битието.
    - ТВОРЧЕСТВО. Това е умението да насочваш енергията си към дейността на Душата и Усъвършенстване за Благото на Планетата, Човечеството, Вселената.
    - СВОБОДА. Това е постоянната откритост, преди поредното разширяване на съзнанието, приемане на новите вибрации.
    - МЪДРОСТ. Това е разбиране на Закона на Синхронността и Уместността. Това е разбиране на Закона за огледалността – всичко отразява теб. Именно затова Просветленият Човек винаги е в покой, Любов и Радост и нищо се може да помрачи това Състояние. Защото светът постоянно и във всичко отразява тази Радост, Любов и Умиротворение!
    По този начин духовната гордост е илюзия на его/ума, разсейваща Човека от изпълнението на Предназначението и от Развитието на Душата – повишаване на вибрациите и разширяване на осъзнатостта.
    Всички трансформации на Любовта ви са достъпни винаги. Затова бъдете свободни, Семейство. Ние сме до вас. Ние сме Единни и всички нас ни води Любовта.
    Семейството на Светлината, Михаил.
    Превод: Анита

http://rdlove.ru/2012/01/duh-gordynya-posledn-illyuzia/


Създадено: 31/01/2012 • 14:28
Обновено : 31/01/2012 • 14:28
Категория : В помощ на духовното усъвършенстване
Страницата е посетена 4549 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.38 секунди