Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

В помощ на духовното усъвършенстване - Гледайте на себе си, заедно с Елохим, като на част от съзнанието на Божествената Майка

Гледайте на себе си, заедно с Елохим, като на част от съзнанието на Божествената Майка

Елохим Арктур, 12 септември 2011 чрез Хелен

    Описание на опита на Хелен преди диктовката: диктовката бе дадена след като Ким и аз прочетохме сесия повели към Елохим Арктур и Виктория. След повелите загубих усещането за себе си като за ограничено същество, тук на материално ниво. Усетих себе си като Божествено съзнание, което запълни със себе си цялото пространство и почувствах, че съм част от безграничната любов и разума Елохим. Буквално загубих всяко чувство за битие в малкото тяло на планетата Земя. Усещах, че въобще нямам тяло – бях просто съзнание с единственото желание да възвися целия живот, за да могат всички да пребивават в същото това най-любящо съзнание на Божествената Майка.
    След изживяването на високите вибрации на Божественото съзнание, вниманието ми бе привлечено от тежките записи, съществуващи на материално ниво. Почувствах, как вниманието ми се спуска от хиляди мили към Земята и усетих огромната тежест на днешния материално ниво. Бях придърпана към най-ниските нива на материята, където усещах енергията на безнадеждността.
    Най-низшата енергия, която изпитах беше безнадеждността, когато хората усещат, че изцяло зациклят в своите ситуации и нямат сили или готовност да променят нещо, защото нямат чувството, че могат да го направят. Материята като тежко бреме изглежда толкова реална. След това почувствах, че моето съзнание беше измъкнато от най-ниските царства на материята, обратно към ниво Елохим и диктовката започна

    ДИКТОВКА
    Елохим Арктур и Виктория – това е просто друг аспект на същата тази Божествена майка, представена от Майка Мария и други представители на божествената женственост. Елохим е част от същото това съзнание на постоянно самопревъзмогване чрез сътворението, както и всички други представители на Божествената Майка Елохим, всички висши същества и всички представители на божествената женственост, които участват в създаването на тази Вселена в материята, формират едно общо съзнание, наречено Божествена Майка.
    Доколко свободно може да бъде съзнанието Божествена Майка? Разпространена е заблудата в понятието Божествена Майка, поради това, че много хора асоциират името „Божествена Майка” с женски представител, който е само едно същество, или който е дотолкова непостижим, че никой и никога не го е виждал и осъзнавал.
    Но Божествената Майка е състояние на съзнанието. Ние, Елохим на Свободата, Арктур и Виктория, сме част от това същото съзнание, защото творим свободно. Творим свободно в съзнанието на Божествената Майка. Като нейна част, ние разширяване своите същества, като постоянно превъзмогваме себе си и така увеличаваме Божествения моментум, възвишавайки всяко творение.
    Как творят Елохим? Или по-скоро трябва да попитаме, как творят всички тези висши същества, които формират съзнанието Божествена Майка?
    Възлюбени мои, материалният свят е направен от течаща чиста бяла светлина. Тя идва от Бога-Отец, мъжкия безформен Бог. Тази светлина на Майката е светлината, която позволява на Бога-Отец да бъде изразен в този свят чрез творческите мисъл-форми, които с разширенията на Бог, могат да проектират благодарение на свободната си воля. Въпреки това, ако на всяка проектирана мисъл-форма й е позволено да приема форма в материята – да бъде проявена в светлината на Майката, то как тогава това творение може да бъде свободно?
    Творението, както знаете, приема форма в материалния свят, но материята може да бъде свободна дотолкова, доколкото е свободна мисъл-формата и съзнанието на тези същества, които творят. И когато тези същества, които творят, разширяват мисъл-формите си, съзнателните си модели, съществуващите структури в телата на идентичността си - менталните и емоционални, тогава и материалният свят може да бъде дотолкова свободен, както и умовете на самоосъзнаващите същества, които създават тези мисъл-форми.
    Елохим имат силата да преумножават талантите. Възлюбени мои, ние винаги ви поощряваме, вас синовете и дъщерите на Бога, въплътени на планетата Земя, тези, които формират съзнанието на Божествената Майка и творят с нас. И искаме да излеем безкрайната си благодарност към тези хора, които активно използват наскоро освободените повели (към Елохим) и призивите към Божествената Майка, като формират по този начин по-висше присъствие на съзнанието на Божествената Майка в себе си. А също формира по-силен моментум в Божествената Майка, настройвайки се на съзнанието й, като така участват в създаването на най-чистите форми.
    Всички същества, които са станали част от Божествената Женственост на планетата Земя, са част от Елохим, защото ние формираме същото това съзнание на Божествената Майка. И затова може да преумножаваме талантите на тези, които искат да възвисят целият живот.
    Безкрайно сме благодарни на тези хора, които са насочили вниманието си към увеличаване на положителния момент за възвишаване на планетата Земя. И ние приветстваме хората, които са пожелали да станат открити врати за нас, като с това ни предоставят възможността да сформираме големия момент и голямото присъствие на Божествената Майка.
    Възлюбени същества, започнахме с въпроса за това как творят Елохим и доколко свободно твори съзнанието Божествена Майка. Както знаете, творението може да е свободно и да отразява качествено висшите форми в материята – тези, които съществуват в мислените модели, в матриците и божествената геометрия на съществата, приемащи участие в творението.
    Затова виждате, възлюбени мои, че Божествената Майка може да твори свободно заедно с всички тези същества, които са част от това съзнание, но Божествената Майка не може да преумножи тези форми повече, отколкото позволява свободната воля на болшинството същества, които сътворяват в материален план.
    Възлюбени, искам да ви дам представа за това, как ние – Елохим, виждаме материалния план. Когато гледаме днешния материален план на планетата Земя от съзнанието Елохим, то виждаме голям облак, тежък пласт, който покрива планетата. Казваме го не за да обезкуражим тези, които полагат ежедневни усилия с четене розарии и призиви, произнасят повели, за да възвисят Земята и целият живот. Казваме го само, за да знаете, разберете и признаете тази тежест, която покрива планетата.
    Признайте, че вие не сте тези, които вършите нещата! В този гъст облак има слоеве, стотици хиляди слоеве отрицателни мислени модели, масови убийства, злодеяния, записи от войни и злоупотреба със светлината. И ние ви казваме това, за да осъзнаете, че най-важният ключ за свободното творене е да признаете това, че не сте този, който прави. Вие сте отворената врата за светлината на Отеца, защото никой човек на Земята никога няма да изчисти тези записи, да премахне тежкия пласт от злоупотреба със светлината чрез отрицателните, тежки мисъл-форми – такива като болка, страх, гняв и чувство за несправедливост.
    Материалният план може да се възроди в изначалната си Божествена чистота само благодарение на това, че Отецът, Духът се роди в съзнанието на Божествена Майка. Цялата тежест в материята може да бъде погълната само с помощта на Възнесените Владици и висшите същества, а именно съществата с по-висше състояние на съзнанието, което не е част от същото това ниво. Тези същества нямат субективната представа за това, какво се случва на материално ниво и не приемат нищо на материално ниво като реалност, защото виждат, че това е временното отражение от злоупотребите с Божествената светлина.
    Опрощаване на греховете, за да се прочистят тежките записи в материята. Възлюбени деца на Бога, ние – Елохим, съставляващи част от съзнанието Божествена Майка, сме тук, за да ви помогнем и обявим опрощаването на греховете, и че ни е позволено да ви прочистим от тези тежки и плътни записи на материално ниво, когато сте отворени за нас.
    Ние не можем да работим с вас, когато вие смятате, че сте тези, които вършат нещата, защото уважаваме и почитаме свободната воля. И когато казвате и отразявате в материалния свят, че искате да сте дейци, тогава ние, разбира се, ви позволяваме да получите този опит. Ние ви позволяваме да постъпвате така, но не можем да ви помогнем, ако смятате, че трябва точно вие да действате, и че вие знаете по-добре.
    Във връзка с това ние, Елохим Пламъкът на Свободата, Арктур и Виктория, освобождаваме за вас огромно количество Пламъци на Свободата, точно сега. Целта ни е всички хора, желаещи да се видят като сътворци и да приемат участие във формирането съзнанието на Божествена Майка, да могат да използват тази светлина и да станат проход за Възнесените Владици. Така ставате отворени врати, през които свободно да се влива в материалния план Бога-Отец и да позволявате на силата на Духа на Отеца да прочисти тази тежест, която е надвиснала над сияйните форми на материалната светлина.
    Творението винаги е чисто, когато не е изкривено от съзнанието на отделеното АЗ. Възлюбени мои, светлината на Майката е винаги чиста, тъй като формира основата на материята. Защо чистотата е главното качество на светлината на Майката? Точно затова, защото творението на Духа е чисто и се отразява в най-чистата си форма само тогава, когато Майката е чиста, когато тя не приема никакви изкривявания, но позволява на Духа на Отеца свободно да отразява красотата и божествената геометрия на Възвишения.
    Какво означава това, възлюбени мои? Означава, че ако от ниво Елохим гледаме на човешкото съзнание, основано на его-съзнанието, създадено от толкова много хора, които вътре в него се борят, то виждаме, как отделното АЗ и егото формират подобие на мрежа около материалния план. Тази мрежа притежава всичките видове шаблони и понякога в нея има само няколко отвора, които позволяват светлината на Божествения Отец свободно да се излива там и да получава опита в материалния план.
    Тази мрежа обикновено е толкова плътна, че чистата Светлина на Отеца не може да полива и свободно да се проявява в материалния план. Всички въжделения и желания, „трябва” и „не трябва”, които хората са създали в отделените си АЗ, основани на его съзнанието, формират този плътен слой мрежа, която виждаме ние. И този слой е толкова плътен, че няма значение, колко светлина се излива върху нея – твърде малко прониква понякога в материалния план в чистата си форма, освободена от Отеца.
    Затова ние, Елохим, прекалено добре разбираме човешката дилема – това, че сте длъжни да се борите с идентичността на отделното си АЗ, със собствените основания за его желанията, със своите стандарти, съждения и оценки в материалния план. Вие сте изградили идентичност, която казва, какъв трябва да е живота ви, какви трябва да сте вие, как трябва да мислите и действате, и как трябва да творите. Всички тези „трябва” и „не трябва” създават слой препятствия за светлината на Отеца по пътя към постигане материалния план в чистата му форма.
    Годината на Майката преминава във физическия квадрант. Затова ние, представителите на Пламъка на Свободата, Арктур и Виктория, даваме тази диктовка най-вече затова, защото искаме да признаете нуждата да сте внимателни в последната четвърт от Годината на Майката, за да сте като отворена врата, ако желаете.
    Визуализирайте нас и Присъствието ни около себе си, когато четете диктовките и призивите. Ние имаме силата и светлината да ви освободим от всички мрежи, препятстващи да пропуснете чистата светлина на Бог в материалния план. Помолете за помощта ни, но имайте пред вид, че можем да ви помогнем само, когато се виждате като открита врата, но не и деятел. Ние можем да максимизираме усилията ви, когато ни позволите да го направим.
    Ние като единен аспект на съзнанието Божествена Майка, наистина имаме силата и светлината да ви помогнем и покажем същото това съзнание от по-висша перспектива, ако ни позволите да го направим. И ние много добре разбираме, че когато гледате чрез отделеното си АЗ, ви се струва, че материалният план има власт. Отделеното ви АЗ и егото ви са с усещането, че материята е реалност. Те се чувстват подтиснати, защото не виждат, как могат да се освободят от този материален план и условията, които вие виждате отразени около себе си, особено тези условия, които не обичате.
    Всичко е ускорено през Годината на Майката, и затова егото ви често вижда света на материята като господстваща над вас и притежаваща реалност. Възлюбени мои синове и дъщери на Бога, точно това е мисленето, в което дяволът иска да вярвате, защото това е кукичката, за която се захваща в съществото ви. Така, че вие започвате да вярвате в лъжата, че материята наистина е реална и тя добива постоянна реалност.
    Реалността е съзнание на Божествената Майка. Но в цялото съзнание Божествена Майка има постоянство – то е свободно от всички илюзии, създадени по пътя на злоупотребата със светлината на Бога. Съзнанието Божествена Майка в днешно време не отразява условията на материалния план като постоянни или реални. Те въобще нямат постоянство.
    Ако виждате материалния план и материалната светлина от перспективата Елохим, то ще виждате изливаща се светлина – чиста, бяла, течаща, която може да отрази всички форми, проектирани на нея. Затова съзнанието Божествена Майка, може да възвиси материалната светлина, като създава от него по-висши форми. И ако вие творите чрез съзнанието на отделеното си АЗ, тогава, разбира се, е неизбежно да препятствате светлината на Майката, създавайки изкривени форми чрез неправилното използване светлината на Бога.
    Възлюбени мои, напомняйте си това през оставащата част на Годината на Майката. Използвайте това опрощаване на греховете (диспенсация) и Присъствието ни около вас. Ние, Елохим, сме сътворци, ние сме творци заедно с нашите сътворци на Земята. Ние сме единното съзнание на Божествената Майка и когато ни позволите, ще ви възвисим и ще ви покажем по-висши форми на Божествената Майка.
    Възлюбени деца на Бога, позволете на Елохим и силите Елохим, да ви ръководят в оставащата част на Годината на Майката, когато годината попадне във физическия квадрант, защото ние – Елохим, можем да помогнем на тези, които искат да работят с нас.
    За тези, които не искат да ни позволят да им помогнем и не искат да позволят светлината на Бога да проникне и погълне тежката мрежа на отделеното АЗ, можем само да кажем, че когато материалният план ви учи, той ви преподава именно уроците, от които имате нужда. Но ние винаги сме достъпни за хората, които се виждат като сътворци в материята, и които искат да помогнат да се освободи материалния план на планетата Земя от тежката й история и записи, и да се възстанови свободата и чистотата на материята – чистата форма на бялата светлина. Ако намерението ви е такова, то ние ще ви помогнем и ще освободим огромната сила от Пламъкът на Свободата за тези, които са като отворени врати и са готови да преумножават талантите си.
    Ние, Елохим, формираме Огънят на Бога, Огънят на Творението и огънят на свободното творене. Ние можем да избавим материалния план от тези тежки записи, които го затормозяват. И така, възлюбени, използвайте това освобождаване и гледайте на себе си заедно с нас, като на част от съзнанието Божествена Майка.
    Превод: Анита

http://www.universalpath.org/article.php?id=1993


Създадено: 28/10/2011 • 22:03
Обновено : 28/10/2011 • 22:03
Категория : В помощ на духовното усъвършенстване
Страницата е посетена 4324 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.85 секунди