Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

В помощ на духовното усъвършенстване - Ченелинг от Хрониките на Акаша за Просветлението и Възнесението

Ченелинг от Хрониките на Акаша за Просветлението и Възнесението

Чрез Jen Eramith – юли 2010

   ВЪПРОС: Можете ли да разкажете за Възнесението, така както го разбират от някои съвременни християни? Ще се случи ли то и ако да, то какво ще стане с телата на Възнесените?
    Събитието, което хората в някои религии наричат Възнесение, няма да е като единен и всеобщ изход. Напротив, то ще се случи със всеки от вас индивидуално, отделно. Това е част от процеса на просветление, който се е случвал и по-рано с хората, но много рядко. Една от причините за това някои религии да въведат идеята за възнесението като уникално събитие е, че вие – цялото човечество, сте започнали да разбирате, че фактически възнесението или Просветлението днес се случва често и е много по-достъпно за вас.
    При това се случва следното. Това, което наричате възнесение за индивида, е явление, случващо се, когато човек си спомня, кой е той наистина. Спомня си, кой се явява в действителност – само енергия, светлина, дух. Спомня си толкова осъзнато, че духът му вече не може повече да сдържа енергията си във физическото тяло и човек го напуска. Както казват Пазителите, а Jen използва тези думи в качеството на връзка с тях – вие се разтваряте в светлина. Това разтваряне е възможно, ако материята и енергията непрекъснато се преливат, а това наистина е така, и за душите са необходими значителни усилия, за да задържат цялата енергия във физическия си вид. Когато реално осъзнаете, кои сте вие, осъзнавате не като идея, мисъл, а истински си спомняте същността си – вие незабавно преливате в светлина и се разделяте с тялото си. Вие повече не сте човешко същество.
    Естествено, когато се случва нещо такова, вече няма да можете да живеете така, както сте живели преди. Опростенчество е да се твърди, че това ще е единно събитие, което ще се случи с всички наведнъж, опростенчество, основано на външен авторитет като Бог или друга божествена същност, която решава, какво ще се случи с вас. Решава за вас, как ще се случи това и с кого. В действителност тези процеси се управляват от вас, при това от вас като индивидуални души, но не с разума. Това ще се ръководи от висшето ви АЗ, което е и истинното ви АЗ, което е способно да види целият ви път и да знае, кое и кога е вярно за вас. Като човешка същност вие не трябва реално нищо да очаквате. Нищо няма да се случи с вас. Просто всеки в неговия си час, единствено верният за него, ще си спомни себе си истинния и ще се превърне в светлина.
    Докато това не се е случило, безсмислено е да се пробвате и да се опитвате да определите, кой ще се възнесе и кой не. Всъщност, това няма никакво отношение и към религиите. Това се отнася само до едно – кой сте вие в жизнения си път. И дотогава, докато имате причина да извличате някаква полза от битието в облика на човек, вие ще сте тук. Истината е, че душите ви избират – да се възнесете или да приемете познатата ви смърт. Просто това са два различни процеса. Смъртта ви дава развитие, дава ви път към по-висшето ви АЗ. Разтварянето в светлина или възнасянето премахва този процес и ви позволява да се измените на мига.
    По предсказанията на Пазителите и другите висши същности в това няма нищо лошо, нито хубаво – не може да се каже добре ли е това или не, дали сте минали през възнесението или не сте. Това няма никакво значение. Хората, възприемащи възнесението през призмата на религията си, са подвеждани от църковните организация за видението на този процес като за зависещ от това добре или лошо са се държали в живота си. Пък и всички вие, работещи с идеите за възнесението, натоварвате тази идея с непосилна мъка. Със сърцето си трябва да сте отдадени на вярата, че вашата добродетел, божествеността ви, собственото ви достойнство знаят дали ви е необходимо възнесение или не.
    Докато се съмнявате в добродетелите си, ще ви се струва, че нещо не е точно така, като че ли вие съвсем не сте светлина и любов. Докато чувствате това, имате основателни причини да сте на планетата Земя, живеейки съзнателен живот в човешкото общество, защото множеството прераждания в облика на човек ви подготвят отначало да забравите това, кой сте вие реално, да забравите, че в същността си сте добри. След това трябва да извървите дългия и бавен път на излекуването, известен като спомняне на своята същност, да дойдете до разбирането, че вие сте светлина и любов, че сте изтъкани от светлина и любов, което е противоположно на импулсивните ви действия под влиянието на другите мотивации, различни от любовта. Докато все още си спомняте това, не ви е нужно възнесение. Засега трябва да поработите над себе си. Именно затова ние сме тук.

    Превод: Анита.

http://waytosoul.ru/node/2883


Създадено: 25/08/2010 • 19:12
Обновено : 25/08/2010 • 19:20
Категория : В помощ на духовното усъвършенстване
Страницата е посетена 6598 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.46 секунди