Търсене
СЪДЪРЖАНИЕ

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

АЛТЕРНАТИВА

Затвори Владимир Мегре

Затвори Нийл Доналд Уолш

Затвори Новата педагогика

Затвори Здравеопазване = Болестоопазване

Затвори Семейните отношения

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Анонимните

Затвори България днес!

Затвори Бърза помощ

Затвори В помощ на духовното усъвършенстване

Затвори Второ тримесечие на 2016

Затвори Второ тримесечие на 2017

Затвори Второ тримесичие на 2013

Затвори Второ тримесичие на 2014

Затвори Второ тримесичие на 2015

Затвори Електра

Затвори Клаус Джоул

Затвори Крайон от Русия

Затвори ПЪТЯТ КЪМ ВЪЗНЕСЕНИЕТО

Затвори Писма на Христос

Затвори Поезия

Затвори Послания от Космическото Братство

Затвори Първо тримесечие на 2014

Затвори Първо тримесечие на 2016

Затвори Първо тримесечие на 2017

Затвори Първо тримесичие на 2015

Затвори СМАЙВАЩАТА СИЛА НА ЕМОЦИИТЕ

Затвори Селфидона

Затвори Текущата ситуация

Затвори Текущата ситуация - второ полугодие на 2012

Затвори Текущата ситуация - последно тримесичие на 2012

Затвори Текущата ситуация - първо тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесечие на 2016

Затвори Трето тримесечие на 2017

Затвори Трето тримесичие на 2013

Затвори Трето тримесичие на 2014

Затвори Трето тримесичие на 2015

Затвори Христос говори2:

Затвори Христос говори:

Затвори Четвърто тримесечие на 2015

Затвори Четвърто тримесечие на 2016

Затвори Четвърто тримесичие на 2013

Затвори Четвърто тримесичие на 2014

Брояч

   всичко

   посетители онлайн

Молба за прошка
Помощен
Посетители

free counters

В помощ на духовното усъвършенстване - Как да намерим „бисерите” на истинското знание? В търсене на истината

Как да намерим „бисерите” на истинското знание? В търсене на истината

17.12.2009

    Аз Съм Имхотеп, архитект на фараоните и жрец на Изида.
    Състоянието на човешкото съзнание започва да се променя. Някои технологии за зомбиране, някои манипулации не действат на човека, пробудил се за духовната сфера. Тялото продължава да иска хляб, инстинктите търсят зрелища, а пробуждащата се душа търси истината! А знанията престават да са тайна зад седем печата, колкото и да се стараят да ги крият властимащите. Но има друга беда, необходимите за пробуждането на човечеството знания за изграждането на Новия свят, са погребани в огромна маса, не само безполезен информационен боклук, но и в маса лъжи.
    Как да открием „бисерите” на истинското знание? Как да не загубим маса време за преработването на „хиляди тонове словесна руда” заради единствена дума Истина? Нали дори съветите на обкръжаващите, могат да ви отведат в лъжлива посока!
    Вие стоите пред трудна задача! Безгрешния съветник е собственото ви сърце, душата ви. Но първите крачки в търсенето на истинското знание могат да са погрешни, могат да са в съвсем погрешно направление. А там ви чакат изкусителите, готови да захранят търсещия с лъжливи знания, водещи към гибелта на душата. Бъдете много внимателни, когато слушате съвети, особено натрапчиви и високомерни. Нека никой да не е за вас „признат авторитет”. Само сърцето ви ще подскаже, от кого да приемете съвет, а от какво да се откажете. Неизбежно е, когато търсите да сгрешите. Неизбежно ще ви се наложи не само да „добивате руда”, пресявайки празни породи, но и да се поровите в купища лъжи, в търсенето бисерите на истината.
    Пазете се от знания и методики, които ви учат да манипулирате другите хора, сега тези знания са широко разпространени, използват се при създаването на реклама, дори ги преподават в бизнес-школите! Пазете се от тези, които ви възхваляват, сравнявайки ви с останалите хора и ви наричат способни и просветлени – това са капаните на гордостта, изпитаното оръжие на Княза от този свят. В същото време се пазете от тези, които ви унижават като възвисяват себе си – това са тези, които вече са се хванали на въдицата на гордостта и егоизма, без да имат понятие, (а понякога напълно съзнателно) служат на врага на човешкия род.
    Можете да кажете – колко препятствия по Пътя към познанието, струва ли си да се поема този Път? Безусловно, струва си, защото няма за пробудилата се душа по-голямо удоволствие, по-голямо благо, от Познанието на Истината! А неизбежните грешки само закаляват търсещия, дават му материал за сравнение, храна за размисъл. Едва тогава човек става Син Божий, когато каже: „Искам да знам”!
    Понякога сътрудниците на тъмнината са по-просветени от Сътрудниците на Светлината. Много знания са попаднали в ръцете им, но те използват сакралните знания за подчинение, за манипулации.
    Просветен и просветлен човек – може ли да се постави знак за равенство? Бил ли е, например, Серафим Серовски просветен човек? Бил ли е Иван Грозни, един от най-просветените хора за времето си, просветлен? Безусловно, няма равенство между тези понятия. Но ако просветления човек стане просветен – никакви примамки и уловки на Тъмнината не могат да го изкушат!
    Ако устрема ви е чист, ако думата „съвест” не е празен звук за вас, ако вярвате в любовта, ако сте милосърдни и добри, ако ви движи алтруизма – смело се впускайте в търсенето на Знания. Обезателно ще намерите това, което ви е нужно, макар, вероятно, ще ви се наложи доста да търсите.
    Ако търсите почест и слава, ако искате да се възвисите над „тълпата”, ако смятате себе си за „най-най”, също ще намерите според потребностите си, освен това, ще ви го поднесат на златен поднос! Но бъдете внимателни! Този път води в опасно направление.
    Какво да се прави?! Какво да се избира? Колко опасности дебнат човека по Пътя към познанието! Може би е най-добре да не си „показвате носа” и да чакате, всичко да се изясни? Всеки сам избира за себе си…
    Търсенето на Истината е достоен Път за човека, твърдо решил да следва пътя към просветлението, за всеки, който е избрал попрището на Сътрудник на Светлината. Този път непременно ще ви отведе до престола на Твореца. Трънлив е пътя към звездите! Да се изкачваш в планината е винаги по трудно, отколкото да са спускаш.
    Ние вярваме във вас, скъпи Сътрудници на Светлината.
    Амин. Имхотеп.


   25.12.2009г.
    Аз Съм Имхотеп, архитект на фараоните и жрец на Изида.
    Пътят на познание е най-прекия път към Престола на Твореца, но на този път има доста препятствия и капани на Тъмнината. Просветления Път е най-краткия към Престола на Твореца, но на този път има много страдания и болка. Имали някой път без страдания, без труд и грешки? Няма такъв път, защото Княза на този свят освобождава много трудно подопечните си.
    Най-важното условие, което ще позволи на търсещия да излезе на един от пътищата към Светлината, е осъзнатото намерение, взето осъзнато решение да се тръгне по този Път. Възможно е да има грешки, заблуждения, капани и страдания, но чистото намерение като пътеводна звезда ще ви води напред. По този път може да срещнете, както спътници, които искрено желаят да ви помогнат, да споделят опита си за преодолените препятствия, така и „стрелочници”, опитващи се незабелязано и лукаво да ви отклонят в друго направление.
    Кой ви е спътник, а кой е изкусител? Тук трябва да си припомним древната будиска истина: „Никой не ти е приятел, никой не ти е враг, а всеки човек ти е учител”! А най-главния учител е безценен – „Опита е син на трудните грешки”. Точно опита е това, което човека е преживял сам, почувствал, изстрадал, науката за побеждаване на съмненията си.
    Пътят е труден. Стрували си да тръгвате по този Път, където ви очакват препятствия, грешки, изкушения? Може би е по-добре да изчакате и да видите, какво ще излезе от всичко това, докъде ще стигне този свят без ваше участие. И така може, но трябва да помните, че без ръководството на просветленото съзнание в пространството възниква хаос. Ако в дома не се въведе ред, възниква мерзост и запуснатост. Същото е и в живота ви, и в живота на цялата планета, възниква хаос и беззаконие. За това не трябва да се ходи далеч – просто се огледайте наоколо. Виждате ли около себе си чисти улици, щастливи хора, справедливи пазители на закона? Имате ли възможност да приложите способностите си и да получите достойно възнаграждение за труда си? Ако това не е така, това, което ви обкръжава не е възникнало без ваше участие, без вашата пасивност и мълчаливо съгласие. А кой ви лишава от воля, кой ви нашепва: „Седи и не се показвай, че ще получиш някой по носа”?
    В съчиненията на Кузма Прутков има следното изказване: „Ако искаш да си щастлив – бъди!”. Направи света по-добър, отколкото е бил без теб! Поне малкото пространство на твоето семейство, на твоя дом, в кръга на своите приятели. Прави добро всеки ден, поне някакво микроскопично добро, и то ще се влее в общата сума от любов и радост. Нищо не става от само себе си. Само чрез творчеството на вашето съзнание възниква обкръжаващата ви реалност. Осветявайте пространството си с любов, не се скъпете на добри думи, казвайте искрени комплименти – добрата дума и на котката е приятна. Постепенно пространството ще се изпълни със светлината на всеки от вас. И в тази светлина особено ще се откроят огнищата на злоба, горделивостта, завистта. И вие ще можете да ги заобиколите. Няма нужда да се „борите с тъмнината”. Нали тъмнината е липса на светлина. А когато наоколо е светло – тъмнината отстъпва. Заблудилите се в тъмнината получават възможност да се завърнат към светлината или осъзнато да тръгнат с отстъпващите. В края на краищата, всеки сам взема решение, към кой полюс се стреми. Любовта е творящата сила на Създателя. Нека любовта и милосърдието да станат и ваша сила, сътворяваща не само вашето лично пространство, но и пространството на цялата планета.
    Амин. Имхотеп.

http://www.sestrasveta.narod.ru/poiski-istiny.htm


Създадено: 12/02/2010 • 17:38
Обновено : 13/02/2010 • 10:32
Категория : В помощ на духовното усъвършенстване
Страницата е посетена 5216 пъти


Версия за печат Версия за печат

react.gifКоментар:

Вси още няма коментари.
Може първи да добавите коментар!

^ Нагоре ^

Главна   Новини   Файлове   Препратки   Въпроси   Впечатления   Форум   Статистика  


  Site powered by GuppY v4.6.28 © 2004-2005 - CeCILL Free License

Страницата е генерирана за 0.43 секунди