Брояч
5452352
Users Today : 41
This Month : 158
This Year : 189
Views Today : 222
Who's Online : 3
free counters

Здравеопазване = болестоопазване

Лекари в депресия, не търсят помощ, самолекуват се!

Лекари в депресия, не търсят помощ, самолекуват се!
Само 6% от медиците се лекуват, страдат от бърнаут
23 май 2018

Над 60% от страдащите от депресия лекари, не търсят професионална помощ, а 1/4 от тях се самолекуват с алтернативни методи. Само 6% от медиците се самолекуват, като си предписват лекарства. Това стана ясно от думите на националния консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова.
Коментарът ѝ идва след инцидента в столична болница, при който анестезиолог отключи агресивно поведение и размаха пистолет към своите колеги.
„Депресията е малко по-честа при лекарите, отколкото в общата популация. Работата на лекаря изисква не само да прекарваш много време на работното място – поемаш много отговорности, взимаш много решения за кратко време. Като добавим несигурността на здравната системата, въвеждането на нови технологии… това е допълнителен стрес“, обясни проф. Миланова пред Bulgaria ON AIR.
Тя призна, че не би се изненадала, ако все повече хора изпадат в криза. Специалистът посочи, че много изследвания показват, че младите лекари също са подложени на голям стрес.
С около 15 до 30% е по-голяма заболеваемостта от депресия сред младите лекари, отколкото сред останалите медици, стана ясно още от думите на проф. Миланова.
Относно „бърнаут-а“ тя посъветва да се прецени до каква степен е натоварването, и каква е нуждата от почивка, за да има баланс между едното и другото.
По публикацията работи: Боряна Павлова
https://www.dnes.bg/health/2018/05/23/lekari-v-depresiia-ne-tyrsiat-pomosht-samolekuvat-se.377265

Здравейте,
днес попаднах на тази публикация, която е много показателна за реалната действителност в здравеопазването=болестоопазването.
Първо искам да подчертая, че проблема се натрупва от много години и се проявява не само със здравословните проблеми на медиците, но и с все по-честата агресия срещу тях. И ако този цирей не се среже, скоро ще почнат да ги избиват.
Показателно е, че много медицински лица осъзнават фалша на системата и търсят действително/алтернативно лечение.
Но тъмната система продължава да хвърля прах в очите, като изтъква като причина за депресиите и намалената продължителност на живот, стреса, като по този начин, задълбочава още повече проблема – но явно няма друг начин за катарзис. Може би, най-после ще се пробудят.
Единствената причина за депресията и съкратената продължителност на живот, е негативната реакция на душата към ценностната система, т.е. проваляне на живота. А илюзорната ценностна система нарушава вселенски закони, в случая: „Не лъжи!“, „Не кради!“, „Не убивай!“. И естествено, душата бърза да избяга от този свят, да се спаси от натрупвания, които после трябва много хиляди години да неутрализира.
Йосиф Йоргов

Четири нива на имунитет

Четири нива на имунитет

    Понеже в човешкото същество се определят изначално седем основни принципа или фини тела, имунитета също трябва да се разглежда на седем нива. Обобщено, изследвайки сложната психоенергийна човешка система, може да се отделят четири нива на имунитет:
а) Имунитет на физическото тяло – специфични и неспецифични имунни сили, зависещи от начина на живот, от дневния режим и храненето, от физическите и дихателните упражнения, от чистотата на обкръжаващата среда;
б) Състояние на физическата имунна система, зависи в голяма степен от ефирното и жизнено тяло или казано с други думи – от енергийните защитни сили, на които може да повлияе, както нивото на физическото тяло, така и нивото на чувствата и мислите;
в) Менталният имунитет се изразява в самообладанието, самодисциплината и правилната организация на мислене, а също, голяма роля в образуването на менталната защита, играе чистотата на мисленето, дейност за общо благо, благодатни, безкористни мотиви, вдъхновено творчество (в този случай се увеличава психоенергиния потенциал на човека-творец и тези, за които твори);
г) Духовният имунитет е свързан тясно със състоянието на психиката, емоциите, вътрешните преживявания и мирогледа на човека. Защитата и стабилността на духовните тела е основана на разбиране твърдението «Аз Съм Това, Което Съм». Това е знание за своята Божествена природа, на своята вечност и неуязвимост пред лицето на стихиите и външните обстоятелства в този свят.
Към духовния имунитет се отнася и приемането на себе си в реалността на Битието, приемането на съдбата и кармата, обкръжаващите хора и жизнени ситуации. Прощаването, духовния устрем към дълбоко познание на реалността, смирение във вид на пълно приемане и благословия за себе си и всичко наоколо, водят до вътрешна стабилност, до мощно зареждане с психическа енергия, до ускорение на индивидуалната човешка еволюция като творческа вселенска единица.
По книгата „Алхимическа цветотерапия“, Д.Сибирская
Превод: Йосиф Йоргов
http://www.omartasatt.ru/blog/chetyre_urovnja_immuniteta/2016-04-08-12256

Фармацевтичен геноцид

Фармацевтичен геноцид, лекарствата-убийци 32 или синтетичните витамини – средство за печалба и геноцид

Светът се освобождава от витаминните и поливитаминни препарати. Науката отдавна установи, че приемът на витамини е оправдан само с терапевтични цели – при болести в обмяната на веществата, следоперационни усложнения и др.п., а за повечето хора те са безполезни или вредни.
В САЩ още в началото на 90-те години на миналия век, Американския институт по диетология, Американското общество по клинична диетология, Американската диетологична асоциация, Национания съвет за борба с мошеничеството в сферата на здравеопазването и Американската медицинска асоциация излязоха с официалното заявление: „Здравите деца и възрастни трябва да получават нужните им микроелементи от хранителните продукти. И отговорът при нужда от питателни вещества, не са различните препарати, а разнообразието от продукти, което снижава потенциалния риск както от недостиг, така и от излишък на хранителни вещества”.
В страните на ЕС витамините се водят към раздела лекарства, които строго се назначават по рецепта. Дори гладуващите африканци се отказват от „хуманитарните” витамини, съвсем логично разсъждавайки, че няма лекарства против глад, а проблемът с авитаминозите се решава чрез снабдяването на населението с продоволствия. И само в туземската Нова Русия се разгаря бум на витамините. И преди витамините бяха достатъчно, но сега в Руската федерация се вкарват мегатонове витамини от целия свят. Не мине и година и в аптеките се появяват десетки модни поливитаминни комплекси – полски, ирански, белоруско-американски, индонезийски, френски, германски, словенски, швейцарски, египетски и така до безкрай. По цяло денонощие рекламата напява за витамините и витаминно-минералните комплекси. Те постоянно се препоръчват от медиците и педагозите. Така са една от най-търсената и популярна стока на пазара ни. Когато държавната власт е готова заради собствена изгода, да превърне страната ни в сметище за всичко ненужно на световния пазар, се налага хората сами да мислят за здравето си.
* Науката не знае нищо за състоянието на естествен дефицит (хиповитаминоза) на витамин Е, един от най-обичаните от рекламодателите. Затова пък е установено достоверно, че дългото му ежедневно използване, дори в такива ниски дози като 270-540 мг, предизвиква мускулна слабост, умора, главоболие и нарушения в зрението.
* По същия начин все още не е открит синдром недостиг на биотин (витамин Н) и пантотенова киселина (витамин В3).
* Един от любимите слогани на рекламистите ни е в смисъл, че витамините и микроелементите повишават интелекта и умствената рабопоспособност при децата и възрастните, докато има петгодишна давност отхвърлянето му от учените. Последните мащабни изследвания на британски, белгийски, американски учени през 1988-1991 г. не откриват някаква зависимост между интелекта и приема на витамини. Финалната точка на този въпрос постави английския съд. През 1992 г. във Великобритания три фирми-производители на витамини заубиха делото, образувано против тях за заблудата, че препаратите им с витамини подобряват умствените способности на децата. Те така и не намериха доказателства в подкрепа на рекламата си.
* Проверка на американските учени през 1996, на съществувалите тогава на пазара в САЩ 3400 витаминни препарати и микроелементи сочи, че съдържанието на тиамин (витамин В1) и пиридоксин (витамин В6) в препоръчваните дневни дози може да е 50 000-53 000% над дневната нужда на човека. Паралелни изследвания в САЩ и Великобритания още в края на 80-те години показаха, че проблемите от хиповитаминоза на тиамин, пиридоксин, а също и холин и фолиева киселина няма, но за сметка на това тежките поражения върху нервната система след приема на големи дози пиридоксин са налице.
* През годините в различни страни е излъчвана рекламната лъжа на известните в Русия фирми pharmax (която уверява англичаните, че препарата й с витамин В1 и В3 „ще подобри апетита ви, ще върне жизнерадостта ви и ще можете изцяло да се наслаждавате на живота”), abbott (която прави рекламна кампания на Хаити на поливитаминния препарат с минерални вещества като продукт, който „ви помага да осигурите нужния растеж на децата, да подобрите здравето и жизнерадостта си”), SmithKline Beecham (рекламираща в Индия витаминния продукт с цинк с цял поменник препоръки, сред които са „при безпричинна промяна на настроенията, загуба на сексуален апетит, безплодие, импотенция, апатия, депресия“ и т.н.) Servier (рекламирала продукта си с витамин В1 в Африка, Средния Изток и на Карибите, като средство за лечение на „всички видове функционална астения, слабост и уморяемост”) и още много други. Русия не е Африка и у нас фармакологичните корпорации могат да лъжат, колкото, и както си поискат.
* Във Франция, след едно изследване върху 22 000 човека, вече не се допуска за продажба, което и да е лекарство, съдържащо бета-каротин, защото е доказано, че прием от 20 мг дневно, увеличава риска от сърдечно-съдова недостатъчност със 13 %.
* По-ранно изследване във Финландия върху 29 000 човека доказва, че приема на бета-каротин увеличава с 18 % риска от рак на дробовете.
* След 4-годишно изследване, обхващащо 18 000 човека от групата рискови спрямо рак на белия дроб, на влиянието на ретинола (витамин А), в САЩ се е наложило да прекъснат опита, защото ежедневния му прием предизвиквал излишна смърт при двама от 1000 за година (сравнено с контролната група, приемаща плацебо).
* В Израел е правена 3-годишна проверка, дали приема на витамин Е намалява калцирането на кръвоносните съдове (при атеросклероза – водещата причина за смъртност в света) при възрастни жени и се оказва, че при 1/3 от обхванатите калцирането е по-голямо, отколкото получавалите плацебо. Паралелно учените от университета в Южна Калифорния предупреждават, че високите дози витамин С водят до удебеляване стените на мозъчната артерия (атеросклероза на главния мозък, болест на Ленин).
* Скорошно сръбско-датско-американско изследване върху 170 хиляди човека е имало задачата да изясни, дали приема на витамините А, С и Е защитава от рак в храносмилателната система. Еднозначно се доказва, че всъщност повишава риска. Особено е опасна комбинацията на витамин А и бета-каротин, която повишава риска от рак на стомаха с 30 %. Пресметнато от изследователите е, че от милионите хора, ползващи такива витаминни добавки, ежегодно умират около 9000 от рак на храносмилателната система.
* Ако пушите, работите в задимена среда или живеете в задимен район, то бета-каротина може и да е в полза, а може и да не е, но по-сигурното е да повиши риска от рак. Защото при взаимодействието си с канцерогени, самият той става такъв. Залитането към хранене с рафинирани продукти, псевдомасла и т.н. също водят до подобно „прераждане” на бета-каротина.
* Витамин С в съчетание с аспирин, приемани редовно, дълго и методично, почти гарантират язва и рак на стомаха.
* Предозирането на мастноразтворими витамини (А, D, E, K) за витаминизирания гражданин ще се превърне в главоболие, алергии, бъбречно-каменна болест.
* Редовни и високи дози никотинова киселина (витамин РР) водят до стомашно-чревни нарушения, сърбеж, задълбочават бронхиалната астма, повишават концентрацията на пикочна киселина и глюкоза в плазмата. Възмжно е нарушенията във функцията на черния дроб и холестатична жълтеница.
* Ако дълго приемате високи дози пиридоксин (витамин В6) е възможно да се запознаете с последствия като тежка невропатия, атаксия (нарушения координацията на движенията заради поражения на челните части на главния мозък, малкия мозък и др.), нечувствителност на устните, нарушаване на проприоцептивната (усещането за собственото тяло) и вибрационна чувствителност. Изследванията на доброволци показват, че приема на пиридоксин в течение на 6 месеца предизвиква парастезия (нечувствителност на някоя зона в тялото), мускулна слабост.
* Днес вече са набелязани проблемните групи, страдащи от хипервитаминоза А при привържениците на специални диети и деца на прекалено грижовни родители. Проявлението на болестта е болки в стомаха, гадене, повръщане, оттичане диска на зрителния нерв, болки в костите и ставите, хиперостоза, алопеция, вътрешночерепна хипертензия, субфебрилна температура, загуба на тегло, хепатоспленомегалия (едновременно увеличаване на черния дроб и далака) и много, много други. Хипервитаминозата се поддава на лечение, но впоследствие се развива цироза на черния дроб.
* Повечето разновидности на популярните поливитамини (Витрум, Центрум, Юникап, Дуовит) съдържат витамин А в двойна доза. При „Аевит” той е 40 пъти превишен спрямо дневната доза, в поливитамините „Виташарм” – 8 пъти, а в комплекса „Триовит” – 6 пъти.
* Цинкът, нужен за пълноценния растеж, влизащ в състава на инсулина и предотвратяващ простатита и олисяването, при свръхприем става канцероген, въздействащ за зараждането на ракови тумори.
* За мъжкия организъм, цинкът е от 6-8 пъти по-необходим още от раждането му, отколкото на женския, който има повече нужда от желязо. Да се тъпчете с поливитамини без отчитане на половото различие, може само да навреди. Интересно – дали поне един създател на поли-, супер- и подобни комплекси отчита това, или за тях всичко, което правят е еднакво полезно и за момчетата, и за момичетата? Отговорете си сами.
* Колкото и да ни плашат с авитаминозата, тя в днешно време се среща рядко, но хирепвитаминозата става от година на година все по-актуална.
* Предпазването от загуба на плода при бременни чрез предозиране на витамин А също води до обща слабост, главоболие с гадене и повръщане, болки в стомаха, костите и ставите, нощно потене, окапване на косите, увеличаване на черния дроб и далака, напукване ъгълчетата на устата, раздразнителност, сърбеж по цялото тяло.
* Предозирането на витамин В1 (тиамин) макар и не толкова често, но все пак води до тремор на главата, езика и други части на тялото, активизира херпеса (чиито носители са много повече, отколкото разболелите се от него), предизвиква оттоци, нервност, алергични реакции.
* Витамин В2 (рибофлавин) участва в кръвотворенето и обмяната на веществата, но при излишък предизвиква сърбеж, чувство за горещина, изтръпване и безчувственост.
* За всеки потребител индивидуално трябва да се подбира комплекса витамини (а в повечето случаи въобще дори нямат нужда от това) и за да се определи реалната потребност трябва да се правят фини биохимични измервания, които въобще не се правят масово, нито у нас, нито на Запад. От различни витамини и микроелементи се нуждаят дори физиологичните двойници, живеещи в различни климатични и природни зони. Чували ли сте за регионални поливитамини? Освен витамин С против скорбут за неродените на север, но живеещи там, не се и говори.
* Предозирането на витамин Е, рекламиран като витамин на младостта, предизвиква повръщане, метеоризъм, нанася поражения на микрофлората на стомаха с последваща диария, освен това води до повишено артериално налягане и предразполага към тромбози. Така че, ако приемате този витамин без да мислите, веселата „младост” ви е гарантирана.
* За риска от язва и диабет при предозиране с витамин В3 вече говорихме. Но в допълнение ще получите и зачервяване, затопляне и сърбеж по кожата (особено на лицето и горната част на тялото) нарушения на сърдечния ритъм, разстройство на стомашно-чревния тракт.
* Ако злоупотребявате с витамин В12 (цианокоболамин), който се съдържа в черния дроб, морската риба, яйчения желтък, говеждото, пилешкото и т.н., то налице ще имате (а и не само на лицето – и на други части на тялото) змиеподобен обрив, а ако преди това сте имали такива, то те ще се увеличат и задълбочат.
* Витамин В9 (фолиева киселина) се назначава безогледно, а това предизвиква алергични кожни реакции, издуване на стомаха, метеоризъм, гадене, анорексия, разстройства на съня, слабост и раздразнителност. Неизвестно откъде авторите на витаминни комплекси взимат указанията си, но нормалната медицина въобще не препоръчва дълга и редовна употреба на В9.
* При необосновано увеличаване на витамин В6 (който се продава самостоятелно или е неизменна съставка на комплексите) освен нервни разстройства ще получите и усещане за изтръпване на ръцете и краката, болки в костите, мускулна слабост, мускулно трептене, намаляване способността за запомняне. Не се учудвайте ако придобиете алергични реакции – кожни обриви и др. Знайте, че е задължително рязкото влошаване на състоянието при язва на стомаха и дванадесетопръстника (а също и предразположението към тях), заради повишената киселинност на стомашния сок. Не се учудвайте, ако черният ви дроб заболее, ако преди това е бил поразен от някаква болест. И се сърдете на себе си, ако прекаляването с витамин В6 ви е довело до исхемична болест на сърцето.
* Внимавайте с витамин В15 (калций пангамат) при повишено кръвно налягане. Опасно е!
* Не забравяйте и лошата група вещества, наричана витамин Д (калцифероли). Предозирането им е описано във всички медицински книги. То предизвиква раздразнителност, слабост, гадене, диария, загуба на апетит, болезнена жажда, главоболие, сърбеж, рязки позиви за уриниране, отлагане на калций по стените на кръвоносните съдове, черния и белия дроб, бъбреците и стомаха.

Превод: Анита

https://www.liveinternet.ru/users/galyafroggy/post393560718/

Учителят Кутхуми. Болести. Умението да даваш

Учителят Кутхуми. Болести. Умението да даваш

Учителю Кутхуми, разкажи, какво представлява рака. Откъде се взема тази болест, нали тя се появила скоро? Или просто са се научили да я диагностицират отскоро?
Ракът е нарушение на хармонията, на равновесието в енергийната система на същността. Причините са много. Затова, нека отначало да уточним, какво представлява равновесието, и какво хармонията.
Човекът е проводник на енергии, един вид трансформатор на Божествените енергии. Тялото на човека е фин инструмент, позволяващ да приема различни външни импулси, да ги идентифицира, да ги преобразува, да ги фокусира и насочва. Когато в човека всичко е хармонично, полученото количество енергия и отдадената навън на другите е равнозначно. При това не само количеството, а и качеството, значението на енергията. Нищо не е неподвижно дълго време. Нищо не трябва да застоява в организма на човека, потоците трябва да са постоянни и устойчиви. Когато човек само приема енергия и не я отдава, вътре в него се образува напрежение, което търси изход. Такова налягане в организма, рано или късно, предизвиква промени или ще избие навън. Така човек изведнъж прави необуздани постъпки – енергията търси изход. Но необуздаността не е свойствена на всички хора. Някои от вас поради възпитанието или поради свойства на характера, не дават възможност на натрупаната енергия да излезе, затова натрупаната енергия започва да разрушава вътрешните органи и системи, възникват болестите. Затова и се казва, че не е добре да стискате всичко в себе си и затова емоционалните хора, дори да не са много положително настроени, по-лесно преживяват неприятностите, понеже осъществяват периодични изхвърления на емоции, което е освобождаване от натрупаната вътре енергия.
Имате много техники, как да се уравновесявате. И най-гениалната и проста от тях е взаимодействието с природата, която щедро споделя и гаси енергията, пълни ви със слънчева енергия и отнема излишъците чрез водата, охлаждайки ви с вятъра и дъжда и т.н. Няма по-добро средство за снемане на стреса от къпането в природен водоем. Точно затова ви тегли към морето. Още повече, че морето е огромен лековит жив организъм.
И така, стресът е натрупана излишна енергия, която не отдавате навън, след като сте я преобразували във себе си. Задачата ви е да се научите да отдавате толкова, колкото получавате, трансформирайки я през своите уникални енергийни системи.
Освен това, разбира се, енергиите се различават по качество. Ако сте получили деструктивна енергия, както е прието да се казва при вас, то можете да я преобразувате в конструктивна. Защо? Разбира се, можете да я предадете нататък, както е деструктивна. Но всеки от вас трябва да разбира, че ако насочвате деструктивната енергия в света, произвеждате разрушение, понеже деструктивната енергия разрушава. И освен това, знаейки, че светът е отражение на самите вас, вие сте съ-творец на собствената си реалност и можете да получите обратно същия деструктив, само че в умножен вид. Затова, ако не искате деструктив в живота си, е необходимо: а) да не приемате деструктивни енергии; б) в случай, че сте ги приели, да ги преобразувате в конструктивни енергии и да ги дадете на света. Много важен момент при предаването, да не ги натрупвате в себе си. В този смисъл ви учат, че е по-добре да си беден, отколкото богат. Нали материалните неща и блага, също са натрупана енергия. Ако имате много богатства, в един или друг вид, и щедро споделяте с обкръжаващото ви пространство, с другите хора, нямате застояла енергия. През вас тече енергията на богатството и не застоява. Затова можете да сте и богати и щастливи. Ако беден човек лесно харчи получените малко средства без да се замисля и натрупва, той е енергийно здрав, защото не трупа в себе си енергия. Ако богатия трупа богатства и не иска да ги споделя с никого, рано или късно, натрупаната енергия започва да разрушава него самия. Не защото енергията е деструктивна, а защото неговия организъм, всичките му тела, не са в състояние да са затворена система, те са изчислени за определен обем и затова могат да „изгорят“ от такива мощности. Ако беден човек получи малко количество от енергията на богатството и също не иска да я споделя, рано или късно в него започват да се развиват болести, защото не иска да дава, а само да получава. Затова не е важно дали сте богати или бедни, а можете ли и искате ли да споделяте това, което имате. Защото Вселената е изобилна и има всички варианти на материално благополучие. Защото не трупате или давате богатства, а енергия. Защото няма и не може да има застой в нищо и в здравите системи енергията се движи свободно и балансирано. Ако искате да сте богати и здрави, научете се да давате.
Законите за енергийното развитие са ви давани във вид на заповеди и притчи, понеже в началото на развитието си, не сте можели да ги усвоявате. Но сега трябва да разберете, че равновесието не е липса на емоции, а балансирани емоции и енергийни потоци.
Дори положителните енергии могат да са вредни, ако не ги давате навън.
Освен това, трябва да разбирате, че тялото ви е трансформатор, разчетен за определен обем енергия, и ако не давате, не можете да приемете, защото буквално не ви остава място, не ви стига мощността на тялото ви, за да получите нова енергия. Представете си, че сте отрупани с Божествени подаръци и дарове, но ви предстои да получите най-хубавия подарък от Бога, а буквално, ръцете ви са отрупани и не можете да го приемете – тогава този подарък се пада на някой друг, който е свободен да го приеме. Защото Божествените дарове се изливат всяка секунда върху вас, но готови ли сте да ги приемете? В този смисъл ви учат да не се привързвате към нещата и материалните блага, не за да сте бедни – в богатството няма нищо лошо. Не защото няма да попаднете в рая, защото сте богати. А защото винаги давате и не натрупвате постъпващата енергия. За да са ви свободни винаги ръцете, за да приемете уникалните Божествени дарове.
Затова, ако в човека няма балансирани енергии в даването и получаването, във вас започват да се развиват болести.
Ракът е особена болест. Това е постоянен дисбаланс. Можете да определите, в какво се състои проблема по органа, който боледува. Ако имате достатъчно информация за това. Същото е и с рака, трябва да се определи, кой орган е засегнат от рака – в него има застояла енергия, и какви функции изпълнява този орган. Става ясно, кои езотерични и енергийни функции са нарушени. Има отделителна система (даването), детеродна система (творчеството), дихателна система (приемането), система за снабдяване и т.н. Точно в това трябва да се търси смисълът на болестта. Болестта не е наказание за грехове, а следствие неправилните ви енергийни постъпки, следствие на отношението ви към живота, към себе си. Защото, много хора са умрели от рак, защото не са се обичали, нали любов към себе си означава пълното приемане такива, каквито сте. Често човек се осъжда за някакви свои постъпки и грехове, постоянно се връща в мислите си към тези постъпки и събития, като по този начин, отново и отново, се изпълва с енергиите на негативното отношение към себе си. Има и друга разновидност: човек осъжда някого, но по силата на своето възпитание, не може да го излее навън. И трупа тази енергия на осъждане в себе си и тя го разрушава. Точно затова ви учат да не осъждате другите. Не само в чисто психологичен смисъл (кой е безгрешен), не само в парадигмата на любовта (възлюби ближния си като самия себе си, а ако го обичаш, ще му простиш, както прощаваш на детето си), а повече в смисъл, че натрупвате в себе си енергии на обидата, осъждането, неприемането, на раздразнението и т.н.
Вие сте се отдалечили от природата, която гаси вашите изблици, както майката успокоява детето си. Създали сте системи за натрупване на деструктивни въздействия чрез СМИ. Затворили сте в себе си своите емоции в резултат на възпитанието от страна на цивилизацията. А сега тези енергии ви разрушават.
Няма такава болест, която да не може да бъде излекувана чрез движението на вашия дух. Трябва само да се научите да балансирате енергиите в себе си.
Представете си се като вечно същество. Какви проблеми ви вълнуват? Позволете на другите хора сами да осъществяват своя избор и да получават своя опит. Това е тяхно право. Нали и на вас никой не трябва да ви пречи да получите своя опит. Определете за себе си, какви искате да бъдете, без да определяте другите, какви трябва да бъдат в очите ви.
Вървете в природата, тя е способна да приеме и неутрализира доста голямо количество негативна информация и енергии. Помолете я да ви балансира и останете в нея достатъчно дълго, колкото смятате за нужно. И най-главното, заобичайте се, себе си като Божествено същество, себе си като любимо дете на Бог, който винаги ви чува, защото е вътре във вас.
Изчистете се от негативни мисли. Мислите ви са най-мощен катализатор на вашите състояния.
Най-важния лечебен инструмент е радостта. Нима няма, за какво или, за кого да се порадвате?
Живейте в радост и любов. И хармонията винаги ще е с вас.
Учителю, разбрах. Но все пак, какво да правят хората, които са болни от рак? Как да намерят отправна точка за да се излекуват?
Преди всичко да разберат, че причината за болестта е в тях самите. В техните мисли и чувства, в постъпките им. След това трябва да повярват, че няма неизлечими болести и излекуването им е в собствените им ръце. Да преразгледат своите мисли, да го правят всеки ден, като премахват осъждането, неприемането, гнева, завистта и т.н., като ги трансформират в позитивни мисли. Да заобичат органа, който е болен, да разговарят с него, да общуват, като мислено си представят, как вълна от енергия го обвива и излекува, умива и изчиства. Да опитат чрез практикуването на медитация да балансират енергийната си система. Да се дистанцират от източниците на негативно въздействие – от телевизори, от новини, които нагнетяват възприемането ви. Да се заселят сред природата и да престанат да мислят за благата на цивилизацията, за задълженията си, за материалните си дългове и да започнат да живеят като вечно същество, което не се вълнува от проблемите на цивилизацията. Да се опитат да приемат всички тези, които са осъждали и не са ги приемали преди. Ако не успеете да ги приемете, все пак да признаете, че имат право на собствен път и да престанете да мислите за тях, като по този начин ги освободите, защото връщайки се в мислите си отново към тях, отново умножавате в себе си разрушителните енергии. Да намерят някакво увлекателно занимание и да престанат да мислят за болестта. Да си вземат коте или кученце, някакво домашно животно, на което щедро да отдават енергията на любовта си и разбира се, в отговор, да получават енергията на любовта от него. Да се къпят по-често в открити водоеми, като остават дълго в тях, отдавайки и трансформирайки всичко натрупано през деня. Инструментите и начините са много. Но главното е желанието за живот и творчество. Ако сами допускате мисълта за неизбежната смърт, с това само я приближавате. Бъдете радостни. Бъдете благодарни.
Ако рака е липса на балансираност, какво представлява СПИН-а?
Всяка болест е следствие липса на баланс, но СПИН е въздействие от енергиите на страха. Натрупването във вас на тази енергия, предизвиква нарушаване на външните точкови въздействия. Толкова се боите от обкръжението, че всяко външно въздействие, всеки вирус може да стане за вас смъртоносен. Вашите страхове умножават силата на вирусите, буквално подхранвайки ги, а тези вируси разрушават органите ви. Всички болести могат да бъдат наречени по друг начин. Ракът е неприемане. СПИН-ът е страх.
А вирусните инфекции?
Те са в резултат на взаимодействие. Вирусът е низко развита същност от второ ниво. Всеки човек взаимодейства с тях по различен начин. Тези, които са издигнали съзнанието си до по-високо ниво, изобщо са недостъпни за тях. Тези, които не са се издигнали достатъчно, но са близко – могат да се справят с вирусите. Тези, които са уязвими за ниски вибрации – влизат в взаимодействие с вирусите и съответно, при всеки резултатът е различен, в зависимост от самата същност, от много нейни параметри, от настройката за колективен избор и решения, от уязвимостта към въздействието на СМИ, които твърдят, че се развихря епидемия, от възможностите на същността да преработи и трансформира в себе си енергиите на вируса и т.н.
А наследствените генетични болести?
В много голяма степен са свързани с предаваната ви информация, по един или друг начин, за неизбежното наследяване на болестта. Във вас има маркер, фарче на болестта. Ако чуете, че ваш роднина е боледувал от неизлечима болест и се отнесете спокойно и равнодушно, без да вярвате, че неизбежно ще се разболеете от тази болест, то тя не може да ви направи нищо, фарчето ще остане във вас неактивно. Ако тази информация предизвика във вас страх и допуснете мисъл за това, стартирате механизма на генната памет. И тази памет ще се активира. Все едно натискате на бутона: „Какво би станало, ако заболея от наследствена болест?“. В живота ви ще се появят всички следствия от вашия избор да натиснете бутона на наследствеността.
Значи, този бутон може да се изключи?
Разбира се, точно по този начин. Може да си представите, как го изключвате.
А детските болести? От къде се вземат? Детето все още не знае за болестите.
Зависи от възрастта. До седем годишна възраст, детето е напълно уязвимо от страховете на родителите. И болестите му са следствие от мислите на родителите, от опасенията, че може да се простуди или да хване инфекция. Самото дете може да се справи с всяка инфекция, докато мисловният му апарат, инструментът за творчество се формира и пълни с информация. Много е важно да помогнете на детето да се напълни с правилна информация и да не му внушавате собствените си страхове. За съжаление, в него ги формира и обществото. Детето по-голямо от седем години, вече включва свой механизъм за формиране на реалността. И отново е важно, на какво са го научили. При всички случаи, родителските страхове допълват неговите собствени страхове и неувереност, които формират в него средата.
Селена, 17.8.2014
http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:1281354

Учени: Хората умират от химиотерапия, а не от рак

Учени: Хората умират от химиотерапия, а не от рак

Доктор Беркли Хардин Джонс твърди, че химиотерапията не работи и е мистификация в раковата индустрия.
Единствената причина за назначаване на химиотерапия като лечение от рак, е печалбата, която получават лекарите.
Доктор Джонс е стигнал до извода, че химиотерапията нанася повече вреда на пациентите, отколкото рака. Ученият се основава на изследвания, проведени последните 25 години. Той посочва, че хора отказали се от химиотерапия, живеят средно 12 години повече от преминалите лечение.
Повечето преминали химиотерапия, умират в продължение на 3 години, след диагностицирането. Лекарят твърди, че пациентки с рак на млечната жлеза, отказали лечение, могат да живеят четири пъти повече от преминалите химиотерапия.
Превод: Йосиф Йоргов
http://izzhizni.ru/blog/uchenye_ljudi_umirajut_ot_khimioterapii_a_ne_ot_raka/2017-07-20-35984

10 причини да се смеете по-често

Усмихнете се! 10 причини да се смеете по-често
Майя Митич, сп.“Аргументи и факти“

ФАКТИ: 1. Обикновено 6 годишното дете се смее примерно 300 пъти на ден, като в същото време възрастните се усмихват и смеят средно само 15 пъти за денонощие. При това до 3-месечната си възраст децата изобщо не умеят да се смеят. 2. Най-усмихнатите хора живеят в Бразилия и Куба, а най-мрачните – в скандинавските страни.3. През ХVІІІ в. лекарите са казвали: „Пристигането на клоуна в града означава за здравето повече, отколкото 10 натоварени с лекарства мулета“.
АРГУМЕНТИ:
1. Смехът подмладява. Някога жените са избягвали смеха, защото са смятали, че така се увеличават мимическите бръчки и съответно се състаряват визуално по-рано. Но всъщност е точно обратното. Трябва да се смееш възможно по-често, защото мускулите на лицето укрепват и кожата се кръвоснабдява. Смехът не само е най-подходящата гимнастика за лицето, но забавя стареенето му и го подхранва допълнително, като му придава румен и здрав вид.
2. Смехът гони депресията и дава добро настроение. Когато се смеем, мускулите на лицето изпращат специфични импулси, които влияят благотворно на нервната система и дейността на мозъка. Разбира се, че визитата при лекаря и пиенето на антидепресанти ще ви помогне, но къде по-простичко е да се посмеете. Ако нямате настроение, дори се препоръчва съзнателно да си сложите усмивка на лицето или да се смеете изкуствено. Уверявам ви, че това е е само първоначално, след това смехът ще идва отвътре. А само една минута искрен смях заменя 45 минути дълбока релаксация. При смях се намалява отделянето на стресови хормони и се повишават ендорфините.
3. Смехът подсилва имунитета. Съвремените учени считат, че смехът мобилизира имунитета ни. Те препоръчват да се смеем възможно повече през зимата, защото така се увеличава количеството на имуноглобулин А в организма, който защитава лигавиците от атаките на вируси и бактерии. Като цяло веселият нрав снижава на 50 % шанса от разболяване – при смях вентилацията на дробовете се подобрява, в съдовете се натрупва въглерод, който понижава кръвното и нивото на инсулин в кръвта.
4. Смехът укрепва сърдечно-съдовата система. Лекарите са забелязали, че сърдечноболните се смеят рядко. Като се има предвид, че смехът укрепва ендотела – епителната тъкан, покриваща вътрешния слой на кръвоносните съдове, то е ясно, че има същият ефект върху сърцето, какъвто имат физическите упражнения. Десетминутен смях смъква кръвното с 20 мм р/с, което е полезно при хипертония. Освен това се снижава нивото на лошия холестерин, подобрява се дишането и кръвоснабдяването.
5. Смехът намалява болката. Лечението чрез смях е популярно в много страни. В Германия има клоуни-лекари, които посещават тежкоболните деца, а в Индия се практикува йога на смеха, която съчетава дихателната гимнастика от традиционната йога и разтегателни упражнения, имитиращи смеха. Разбира се, той не може да излекува хроничната болка или силната мигрена, но може да облегчи състоянието ви, тъй като ендорфинът отнема от болката. Освен това смехът помага да излезем от лошото самочувствие.
6. Смехът подобрява фигурата. Смехът не е само аеробика за мускулите на лицето, но и прекрасен масаж за вътрешните органи. когато човек се смее, се включват 80 групи мускули. Особено добре укрепват мускулите на корема, гърба и краката. Една минута смях дава ефекта на 15-минутно каране на колело, т.е. изгарят се калориите на почти цял шоколад. Едночасовата веселба ще изгори същото количество енергия, както и при 1 час спринтиране. При заливащ смях, когато човек се свива на две и се тресе, организмът отслабва с половин килограм на час. Трябва да се има предвид, че човек може да се кикоти непрекъснато максимум час.
6. Смехът лекува и тренира двихателната система. Смехът спомага лекуването на астмата и бронхитите. Работата е там, че въздухът, който се изтегля от дробовете по време на смях със скорост 100 км/час, освобождава бронхите от натрупаната слуз и подобрява дишането при възпалителни процеси. По време на смях вдишването става по-дълго и дълбоко, а издишването кратко и интензивно, дробовете се освобождават изцяло от въздуха, а газообменът им се ускорява тройно.
7. Смехът подобрява отношенията и изглажда конфликтите. За псигхолога смехът е прекрасна групова терапия. Той обединява хората, спомага за бързата размяна на реплики, освобождава от негативните емоции. Само наблюдаването на смеещ се човек подобрява настроението. Ето защо, когато ви се е случило нещо неприятно, ако се накарате дори насила да се засмеете пред огледалото, ще ви стане по-добре. Гелотологията е наука за смеха и тя сочи, че трябва да се смеем не само, за да ни е добре и весело, но и за да ни стане добре и весело.
8. Усмивката носи ползи. От смеха можеш да се облажиш и финансово. Сервитьорите, които постоянно се усмихват на клиентите, получават 1,5 пъти повече бакшиши. Освен това, мъжете с добро чувство за хумор изглеждат на жените по-умни от другите. Счита се, че чувството за хумор е по-характерно за мъжете, отколкото за жените, защото заслуга в това има тестостеронът.
9. Смехът спомага мисленето. Смехът повишава творческите способности и умението да се решават проблеми, активира лимбическата система на мозъка, като съединява лявото с дясното полукълбо.
10. Смехът удължава живота. Изследователи от университета Ешива в САЩ са на мнение, че част от гена на дълголетието са тези черти на личността като оптимизъм, спокойствие и веселие. Повечето дълголетници са спокойни оптимисти, смятат смеха за най-важното в живота и изразяват открито емоциите си. Това е разширило кръга им на общуване и съответно ги е социализирало ефективно. Между другото, шведските лекари при съпоставка живота на известни театрални актьори за последните 270 години са установили неочаквана закономерност – комиците живеят повече от трагиците.
Превод и предложение: Анита
http://www.aif.ru/health/article/61734

Унищожават децата ни – с нови ваксини

Унищожават децата ни – с нови ваксини

Има два вида ваксини:
1. За девойки от 12-30 години. Ще се въвежда под формата на профилактика за предотвратяване рака на гърдата или матката. Тя ще е задължителна в училищата. Съдържание: съвпада с ваксините, с които в Мексико, Никарагуа и Ирак са стерилизирали момичетата. Въздействие върху организма: постоянно създаване на т.нар. лъжлива бременност и изхвърляне на плода в 3-4 месец от бремеността. Освен пряко действие, ваксината има и психическо въздействие, тъй като многочислените аборти в късни срокове от бременността създават панически страх от възможността за забременяване.
2. За жени по-възрастни от 45 години. Съдържание: имуноглобулин на човека и ГМО препарати. Въздействие върху организма: рязко възбуждане на имунитета с помощта на въведения „млад” имунитет с последващо през 2-рата до 5-тата година снижаване до нула, т.е. невъзможност на организма да се противопостави на която и да е инфекция.
ВНИМАНИЕ: ПО ЗАКОН НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ВАКСИНИРА ДЕЦАТА И ВЪЗРАСТНИТЕ НАСИЛСТВЕНО!
Обръщам се към всички хора, на които не им е безразлична съдбата на жените и децата ни. Който може, да разпространява тази информация. Не бъдете равнодушни. Прочетете и помислете. Ако аз замълча, ще загинат хиляди жени и деца. Но ако прочета и разкажа (на приятелите и познатите си), то ще спася нечий живот. Помислете. Заедно ние сме сила. Разпространявайте тази информация чрез интернет, препишете я и разпечатайте листовки, за да ги дадете на хората. Разкажете на приятелите, позвънете на децата и родителите си. Предупредете колегите, състудентите, съквартирантите. Предупредете познати и непознати. Разкажете истината на хората.
ИСКАТ ДА НИ УНИЩОЖАТ И ТОВА НЕ Е ШЕГА.
Дo всички служители на МВР и Федералната служба по безопасност и всички силови структури – не пречете за разпространяването на тази информация, вие също имате жени и деца. ЗАЕДНО С НАШИТЕ ДЕЦА, ЩЕ УБИВАТ И ВАШИТЕ. Затова вие имате избор – да помогнете за оцеляването на собствения си народ или да изкопаете гробовете на собствените си внуци. Този линк ще ти помогне да разбереш – http://www.youtube.com/watch?v=ViQJCO7kDlk
СЪХРАНЕТЕ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА СИ. Сами решете, кои сте вие и ще имате ли деца и внуци!
Н. Котелникова
Превод: Анита.
http://waytosoul.ru/node/3534

Уникална рецепта за възстановяване подвижността на ставите

Уникална рецепта за възстановяване подвижността на ставите

Уникалната рецепта за възстановяване на подвижността на ставите в домашни условия е народна рецепта. Тя възстановява подвижността на ставите, отнема болката и помага за по-лесно възстановяване.
Вземете 300 – 400 грама чесън, почистете го, прекарайте го през машинка за мелене на месо, след което в еднолитров буркан го залейте с добро нерафинирано растително масло.     Оставете го да престои 2 седмици на тъмно, като ежедневно разбърквате съдържанието. Ще получите чесново масло. Прецедете го през 3-4 слоя марля.
Начин на приемане: намажете болното място /например врата в тилната част/ с втриване. Завийте се с топъл шал и в … леглото. Още с първата процедура се премахва сковаността, толкова характерна за ставните заболявания. Курсът на лечение е два месеца.
На следващия ден вземете топъл душ, мирисът ще изчезне. Също можете да втривате докато попие, ръцете, ако имате проблеми със ставите там. И резултатите са същите.
Какво е действието на чесновото масло?
Чесънът е уникално средство против склероза. Разтваряйки всички склерозни образувания около болната става, а артрозата е именно натрупване на шлаки и нарушение на кръвообращението в областта на ставата. И точно с това способства за възстановяване на здравето.
И при тази рецепта са възможни противопоказания.
Има тибетска рецепта за пречистване на ставите като спиртна настойка на чесън. Но тя не е съвсем подходяща, ако човек има заболяване на жлъчката, черния дроб, бъбреците. Тази рецепта има по-меко действие, тъй като е с растително масло.
Но ако имате силни поражения на тези органи, ще имате и симптоми. Просто анализирайте и в случай на обостряне – коригирайте.
Или прекратете, или сменяйте системата на прилагане – например намалете количеството на маслото за едно приложение. Или разредете курса на лечение – например една седмица втривайте, направете пауза, докато съдовете се справят с изхвърлянето на шлаките, а също и черният дроб и бъбреците да се справят с изхвърлянето на шлаките. Разбира се, по-добре е лечението да се проведе под наблюдението на лекуващия лекар.
Между другото, втривайки чесновото масло в ръцете или в ходилата, вие можете да се справите и с грубата тъкан, мазолите, напуканите пети.
Превод: Селена
http://rus-health.info/Unikalniy-retsept-vosstanovleniya-podvizhnosti-sustavov-4744.html

Тайните войни на 21 век

Тайните войни на 21 век
Обявена е война на хомеопатите и подобните противници на конвейра на смъртта

„Истински дълбоко и състоятелно е само това размследване, което води до самата основа на пирамидата разностранни факти, образуващи цялостния фундамент на изследвания проблем”
Свами Ведананда
Medicus curat. Natura sanat  – „Докторът лекува, природата изцерява” – латинска мъдрост.
Според етимологията си думата МЕДИКУС съдържа точното обяснение същността и смисъла на целия термин – ПОСРЕДНИК. Носителят на това звание сам определя между какво и какво той е посредник…
Тази публикация е своеобразен отговор на поста „Изповедта на еретика от  медицината”, в който някакъв служител на култа към Хипократ изразява личното си отрицателно мнение за съществуващото положение на нещата в съвременната медицина. И само това!
В материала по-долу авторът на изследването, претендиращ за по-голяма дълбочина и системност на анализа по въпросната тема, като използва едва незначителна част от събраната от него доказателствена фактологична база,  водеща към извода за много по-сериозна връзка по повод осветяването на „докторът-еретик” с това, което и до сега се отнася до прословутата „теория на заговора”. С нея и ще започнем:

В интернет сайтовете по цял свят изтича информация за загадъчни убийства и изчезване на лекари от холистичната (или алтернативната) медицина в САЩ, Мексико, Англий и Германия. Кой, какви сили са им обявили война?…

Кой е повикал лекар?
Ако анализираме, постъпилите в информационните средства на различните страни данни, е ясно,   че през миналото лято в Германия (https://www.youtube.com/watch?v=jODSNsfo32Y) са убити и изчезнали представители на алтернативната медицина. В САЩ и Мексико също (https://www.youtube.com/watch?v=jM_zww8wdek), при което тежките случаи следвали един след друг. Като пример , една от реките в Северна Каролина рибар уловил тялото на доктор Брадстрит Фил с огнестрелна рана в гърдите (https://www.youtube.com/watch?v=do8zh8lXz00). След няколко дни в друг щат открили мъртъв д-р Брюс Хедендал, чието сърце внезапно спряло…( https://www.youtube.com/watch?v=lnnjHOQl9h4) След седмица откриват на север тялото на Тереза Сивърс, която е убита с чук по главата…( https://www.youtube.com/watch?v=RP65awUjE8Y)
Можем дълго да изброяваме и списъкът ще бъде внушителен, още повече, че труповете на лекари от алтернативната медицина са откривани в различни щатове на САЩ, Мексико, Германия и Великобритания през юли с интервал до седмица. Повечето от лекарите били точно хомеопати, които много успешно лекували „неизлечимите заболявания” – СПИН, рак и подобни. При което не използвали безумно скъпи и в голямата си част АБСОЛЮТНО НЕЕФЕКТИВНИ лекарства на крупни световни фармацевтични концерни, действащи разрушително на организма на човека, но щадящите хомеопатични  лекарства, а също и обикновенната сода, билките,, щадящите пациентите специални диети, препоръчвали отпускаща музика и медиативни практики (https://www.youtube.com/watch?v=tDdTZ8sXZaM). Всеки случай на РЕАЛНО излекуване от „нелечимите заболявания бил анализиран щателно, минавал през тежка процедура за верификация с използването на всички съвременни методи за изследване (за което настоявали самите хомеопати). Съвсем очебийно е, че загрижени точно за това положение на нещата, Световната организация за здравепогребване преди няколко години е издала някакъв документ, ппредписващ хомеопатия да се смята за вредна и опасна алтернативна конвенционална медицина.
Забавното тук е, че някои от т.нар. „силните на целия свят” (въпросното семейство на Нейно Величество репто-кралицата на Великобритания), се лекуват САМО И ЕДИНСТВЕНО с хомеопатия. За последните 200 години. Този факт е добре известен на всеки, посветен в темата „световното задкулисие”.( https://www.youtube.com/watch?v=QVIc9wVaEwE)
Впрочем, има и съмняващи се в съществуването на такава структура, въпреки огромното количество РЕАЛНИ ФАКТИ (за тях по-надолу). Но то си е тяхно право. ПРАВОТО да избягват „излишната инфрмация” (колкото по-малко знаеш, толкова по-добре ще спиш, дори това да е сънят на живия мъртвец…)  от отговорността за нещо, включително и собственото си здраве и живот. В пълно съгласие с казаното от Поета:
„Родените в робство ги убиват.
Предложиш ли им свобода,
На тях им трябва уюта на мълчанието
И водачи от собствената им кожа!”
Като цяло, що е то холистичната медицина? Тя е съсредоточена в цялостното изцеление на човека, а не върху отстраняването на един конкретен симпом или „диагноза”. Съгласно холистичният подход трябва да се взимат под внимание всичките индивидуални особености, всичките личностни потребности на пациента, в т.ч. психологически, физически, и социални, и се разглеждат като едно цяло, намиращо се в точно определена връмка с ДУХОВНАТА СЪЩНОСТ на „боледуващия човек”, който е ИСТИНСКИЯТ ИЗТОЧНИК на това, за което призовават и „традиционалистичните конвенционалисти” (представителите на обичайната Западна медицина) и всички „алтернативни лекари” – САМОРЕГУЛАЦИЯТА. Няма ли саморегулация, няма и здраве. Изгради ли се саморегулацията, организмът сам ще се изцели. Това е и СЪЩНОСТТА и СМИСЪЛЪТ на това, за което ратува холистичната медицина.
Ваксината е опасна за живота на …. лекаря
Всичките бъдещи жертви, както и много други от колегите им в различните страни, са се обявили твърдо против поголовното ваксиниране на населението с експериментални и малко изучени препарати. Така един от загиналите в Германия лекари е бил американският изследовател на аутизма, хомеопатът Джеф Брадстрит (https://www.youtube.com/watch?v=QVIc9wVaEwE). В САЩ и в Германия той е излекувал над 1100 деца-аутисти с помощта на хелатната терапия (нейната същност е в прочистването на организма с помощта на различните химични съединения) Той смятал за главна причина за аутизма … ваксинирането.
Друг загинал медик е мексиканецът Николас Гонзалес (https://www.youtube.com/watch?v=S0I7c7jgJA8). Той успява да стане знаменитост като излекувал от рак на гърдата кинозвездата Сюзан Сомерс изцяло с нетрадиционни методи (а това, че актрисата наистина е имала рак на гърдата и че нестава въпрос за диагностична грешка, свидетелстват няколко авторитетни официални медицински учреждения и инстанции) (https://www.youtube.com/watch?v=JSbjKdHr96A) С това той силно раздразнил колегите си, защото постоянно в интервютата казвал: „Медицинското общество трябва да започне да се отнася към рака, като към хронично заболяване, което може да се спре за безкрайно дълго време, също както и диабета”…
Освен всичко друго, тези хора в една или друга степен били свързани с изследванията на натуралният белтък GcMAF, който осигурява нормалната работа на имунната система на организма. (https://www.youtube.com/watch?v=0LAqnxvajnM) Този белтък по естествен начин се изработва в човека и спомага имунната система, предизвикани включително и от ХИМИОТРАСЕТАТА  (за тях по-долу) (https://www.youtube.com/watch?v=eD9gyhQL2uU)
И още една странност. След като констатирали смъртта на тези лекари и учени, там, където са работили заприиждали хора от различни специални структури и извземвали всички записки, отнасящи се до каквито и да е разработки, медицински препарати, кореспонденцията на изследователя и прочее, включително и компютърната техника. „Почеркът” на подобна „замитаща работа” не оставял съмнението, че с това са се занимавали професионалисти…
Ракът е по-изгоден от СПИНа
За съжаление, откакто ракът стана един от основните източници на доходи за фармакологичната СУПЕРМАФИЯ, появата на алтернативните лекарства, спасяващи реално живота на „обречените” в неизбежната смърт от него, удъарът по огромния бизнес, загубата на ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ ОТ ВЕЧЕ ЗАПЛАНИРАНИ ДОХОДИ. Историята познава ислучаи, които хората са убивани и за много по-малко. Примерно – за откриването на сайт, пропагандиращ алтернативните методи на лечение и самоизцеление. (https://www.youtube.com/watch?v=KzsUUt9oMyk)
Сега в световните средства за масова информация темата „онкология” е оставена на заден план заради другата „чума на 20 в.” СПИНът, който вече не се смята за толкова опасен, въпреки, че както преди за официалните медици той е нелечим. И въпреки, че отдавна има неопровержими доказателства за фалшифицирането „отриването” на  вирусен имунодефицит, включително и с признанието на „първооткривателите” на СПИН Люк Монтание и Роберт Гало…( https://www.youtube.com/watch?v=IToxhSIVFrI)
Ракът се СМЯТА (!) за смъртна присъда над болния, тъй като е мъчително угасване вследствие силнодействащите лекарства – процес на целенасочено разрушаване на всичко свързано с понятието „саморегулация”. И то във времето, когато съществува РЕАЛНА АЛТЕРНАТИВА!
Периодично появяващите се в сводките на световните информационни агенции съобщения за изобретяването на ново лекарство против рак или СПИН с времето се забравят или се поставят на най-твърда критика. В това отравяне участват и научните кръгове. Ако трябва се включват и средствата за масова информация и добре платени „свидетели жертви”. В ход се пускат всевъзможни средства от арсенала на СОБСТВЕНИЦИТЕ НА МЕДИЦИНСКИЯ КОНВЕЙР. В резултат в най-добрия случай авторът на изобретението си остава забравен и осмян, лишен също от средства за съществуване…
( https://www.youtube.com/watch?v=L1iEKoseH7Y)
Само през тази година имаше много „загадъчни случаи” със смъртен изход в различни кътчета на земното кълбо. Техни фигуранти бяха водещи сътрудници от различни лаборатории и институти, където се занимават с решаването проблемите на СПИН и рак. Днес честотата на научните открития се снижава постоянно и по мнението на учените, ние значително отстъпваме на 19 век и сме на сравнително еднаква позиция с 18 в…
Как така ли? Цялата работа е в натрапването в световен мащаб на системата на потребителството, а не в съзидателните действия? Или в това, че на някой много му трябва научните открития, свързани със  заболявания включително  за лекуването на страшните заболявания, да  станат по-малко?
Отговорите на тези въпроси си стоят, за съжаление съвсем не в полето на научните търсения. Напълно определено може да се каже: бенефициентите на антихуманната, конвейрно-тясноспециализирана медицина, в която царуват взаимната отговорност (мафиотски принцип), елитарните кланове (единният език за общуване е латинският, единната униформа е бялата престилка, единният подход в решаването на проблемите е „доказателствената система на верификация”, единният морал е, че докторът винаги е прав и е извън подозрения, тъй като самият пациент му връчва правото да се отнасят с него както смята за нужно!) и колективната отговорност е силата, която стои зад системата на безчовечно-конвейрната медицина – един от (само един от…) инструментите за манипулиране на човечеството и за програмата на глобална депопулация.

https://www.youtube.com/watch?v=agRxn6_S8ss
Обърнахме се за коментарии към латвийски хомеопат с 25-годишен стаж – ученият ениолог Юрий Лира

Темата за ликвидирането на неудобните и несговорчивите противници на дехуманизираната медицина е най-важна не от вчера и днес. Бездушният и безчовечен механичен и антихуманен конвейр на конвенциалната медицина пречупи и инвалидизира не една от хилядите съдби на тези, които се опитаха да противостоят на световната игра в чудовищния му стремеж да превърне най-хуманното от изкуствата за грубо изтезаване на системата за колективна отговорност.

През цялото време ми се налагаме да се запознавам с документи, разкриващи истинската история за създаването на медицината в този вид, в който съществува днес. От тези документи следва еднозначно и неопровержимо – хуманността и алтруизма напускат медицинската система практически ведна след като господин Рокфелер е поел  „да се грижи” по тази тема.

Смятам, че няма нужда да напомням на читателите за „потресаващото човеколюбие”, свойствено на това бележито семейство (впрочем заради справедливостта трябва да уточним, че не само заради това, тъй като от Рокфелеровата груба мезантропия са заразени практически всички главни персонажи на световното задкулисие, описани прекрасно в разобличителната книга на Джон Коулман „Комитет 300”

https://www.youtube.com/watch?v=xwFVy-lAdVo
Лично аз не се съмнявам, че именно това „благородно качество” е отчетено от истинските представители от цял свят (четете предишните ми постове на този сайт), когато се решаваше въпросът на кого да се довери толкова съвестната тема в общата стратегическа програма за глобална депопулация.  На тях всичко им се получи, започвайки от прословутата „испанка” покосила в началото на миналия век десетки милиони от получилите ваксина против грип (неваксинираните не умирали или преболедулави в много лека форма)

Точно Рокфелерови са пряко свързани с разработките в областта на тровещите газове, изпитани и приложени по време на Първата и Втора световни войни.
Рокфелерови финансират и работата на германскитее нацисти в областта на приложната евгеника. От рокфелеровските фондове са плащани и операциите по хлърлянето на бойни отровни вещества и прототипи на бактериологическо оръжие над територията на Англия, САЩ и други страни на Запад в край на 50-те и началото на 60-те години на миналия век.

https://www.youtube.com/watch?v=JM0A0lVj_hg
Именно под надзора на Рокфелерови се командват практически всички значими структури, свързани с медицината – от Световната здравна организация и „Лекари без граници” до най-малките „придатъчни звена” от механизма на глобалния „конвейр на фармакологичната смърт”.
Именно рокфелеровите частни полувоенни и медико-военизирани структури са отговорни за възникването ту тук, ту там на всевъзможни екстремни странни „епидемии” (от рода на същата „Ебола”) и за светкавичната поява на „чудодейните ваксини”, унищожаващи веднага коварната зараза, отгледана във военните лаборатории , финансирани от тях.
Именно рокфелеровите фондове участват в организирането и осъществяването на програмата за глобално натравяне на атмосферата с компонентите на същите тези химиотрасета, които почти всеки ден виждаме над главите си.
https://www.youtube.com/watch?v=JM0A0lVj_hg
И именно тези структури разработват антидоти (противоотровата) за тази „небесна радост”

и снабдяват с тях „който трябва”

Именно рокфелерови от началото на 50-те години на миналия век оглавяват структурата, отговаряща за темата „взаимодействиетона земляните с извънземни  цивилизации” (за което американците и цялото „прогресивно човечество трябва с цялата си душа да благодарят на президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, главния „подписал” договора с извънземните НЕХОРА, впрочем като закъсняла почест за последния, трябва да спомеенем, че преди да напусне този свят президентът Айзенхауер се е разкайвал горко за направеното)

Всичко това сега е всеизвестна тайна, защото истината трудно се скрива. А тази истина не просто шокира. За ориентирания към традиционното позитивно-омиротворяващо възприемане на всичко, свързано с понятието „медицина”, сблъскал се за първи път с фактите на чудовищното меганасилие в глобални мащаби, натворено от гореспоменатия конвейр, подобно положение на нещата му изглежда непростимо, невъзможно и извън рамките  на ума . Всичко това е така. Това е нещото, на което разчитат авторите на програмата за глобална депопулация, използващи медицинската система  като един от елементите в „дневния ред на 21 век” („Агенда 21” – програма за глобален контрол и регулиране числеността на населението, одобрена  фактически от ООН)

Разчита се на това, че съзнанието на средностатистическия човек ще повярва по-скоро на някакви „зловредни извънземни” отколкото в това, че точно пред носа му стоят неопровержимите доказателства за съществуването на системна програма за унищожаването на възможно повече хора по най-варварски и антихуманни начини. И в тази програма всички методи са добри, щом може да се постигне целта. И ако целта е депопулацията, то животът на няколко си десетки потенциални „бунтари депопуланти” (па макар и с медицински дипломи и с доказателства за правотата си и правото да лекуват без да тровят и осакатяват) си е същинска дреболия, с която „специалистите по отстраняването на досадните пречки”, заплатени от същите тези „човеколюбци” се справят блестящо. Това е видно от всичко, за което се говори по-горе, а също и от фактите по отстраняването на „неудобните персони” по темата Химиотрасета, засегнати принудително в тази публикация. Една от тези персони бе Тед Хендерсън, бивш ръководител на няколко подразделения на ФБР в САЩ, посмял на всеослушание да заяви на цял свят за случващото се в „безкрайните химиотрасета”, заплашващи ВСИЧКИ НАС. Той умира от натравяне с парите на арсена, внедрен в климатичната система на дома му. Тед разкри за световната общественост много факти за тайните операции на спецслужбите на САЩ и други страни, финансирани от т.нар. „черни източници”, контролируеми от световното задкулисие – той не веднъж е разобличавал други мерзости на „най-силните на света”. Обаче веднага след като навдига глас срещу химиотрасетата го премахват.
Разбира се,това е „напълно случайно съвпадение”

Имах в собствената си практика няколко подобни „странни случайности”, зад всяка от които, стояха не съвсем случайни интереси на родната ни фармакологично-аптечна система. Дори веднъж ми се наложи да сменя номера на колата си, заради прекалено сериозната заплаха на един мой подчинен, сдобил се с „чисто конкурентна” информация за подпотвяната за мен „бум изненада”.  Така, че за подобен род ситуации не само съм чувал. Никому не пожелавам да попадне в такъв вид преправяне – това си е  напълно реална и брутална заплаха. Това, че засега съм още жив и имам възможността да лекувам   болните с методите на алтернативната медицина, заслугата изцяло е на тези сили, които не харесват МНОГО стилът на работа в рокфелерово-мафиотската система за поробване и дехуманизация на човечеството. И много скоро светът ще види края на тази система на обезчовечаване. Сигурен съм в това.
Игор Майден, за вестник „Новините днес” (най-големият латвийски ежедневник, излизащ на руски в Балтийските страни
Вместо послеслов:
Цитат от предговора към руското издание на гореспоменатата книга на Джон Коулман: „истината е в това, че зад напълно секретния „ Комитет 300” (впрочеем наречен от автора Върховен контролиращ орган”, което предизвиква въпроса „орган на кого или какво”) стоят наистина тайни, могъщи и крайно враждебни към човечеството сили. Тези сили не са свързани с преходни форми и организационни структури, тъй като и самият Комитет 300 и влизащите в него многобройни организации е удобен параван и своеобразна форма на претворяване на нечовешките си замисли. Както показва историята, неуязвимостта на тези тайни сили е заради нееднократно демонстрираната от тях способност за лека смяна на формите относно конкретни жизнени, социално-исторически и други условия.
https://www.youtube.com/watch?v=bF8bb0r9CQ8   Безусловната заслуга на автора е в проявяването съвременните начини за работа на тайните сили, започвайки от описване на организационните структури и методите на дейността им и завършвайки си осветляване аспектите на дългосрочното планиране и програмиране за по-нататъшното развитие на Човечеството, подготвено от враговете на неговия род. Повечето от книгата се възприема като ръководство за дълбок размисъл и преосмисляне на действителността, което накрая пробужда патриотично и независимо мислещите хора за действие – действие светлавично и без отлагане, защото наистина утре ще бъде късно, защото за цялото човечество утре може и да няма.
Цитат от разшифрираната фоностенограма с откровенията на извънземното
Блокиране средствата за лекуването на рака като начин за демографски контрол
„Рак! – каза той – в днешно време можем да излекуваме почти всеки вид рак. (непубликувана) Информацията засега се пази в института на Рокфелер, в случай че се наложи взимането на решение да се обнародва. Но помислете сами: ако хората спрат да умират от рак, колко стремително ще се възроди демографския пик? А можете да умрете от рак или от каквото още се сетите”
Усилията в областта на лекуването на рака най-вече са насочени към комфорта, самочувствието, а не към изцелението. Прозвуча също и тезата за това, че в крайна сметка лекарствата против рак, крити от института на Рокфелер” ще излязат от сянката, защото въпреки опитите да се подтиснат независимите изследвания, има вероятност те да бъдат открити по неконтролиран път. В крайна сметка към момента да позволиш на хората на умират от рак е благородно дело, тъй като забаля проблема с пренаселяването”
https://www.youtube.com/watch?v=n1Z9DkIbleE

Внимателното прочитане и осмисляне на последните постове на автора и цялата  публикация ще позволи на читателя сам да си направи извод относно справедливостта  на изводите, направени от преводача на книгата „Комитет 300”

Превод: Анита

http://nashaplaneta.su/news/tajnye_vojny_khkhi_veka_gomeopatam_i_prochim_protivnikam_konvejera_smerti_objavili_vojnu_kadencija_k_postu_ispoved_eretika_ot_mediciny/2016-04-01-15244

Съзнание и медицина

Съзнание и медицина

    Историята на медицината ни дава много примери, в които действащи и проверени методи с времето се обявяват за заблуждения. И това, че в съвременната медицина плацебо-ефектът не се разглежда сериозно, създава редица въпроси. Защото цялата история на медицината е история на плацебо-ефекта. Брус Липтън, работещ в Харвард учен-генетик, в книгата си „Биология на вярата“ (на българския пазар „Биология на убежденията“) привежда интересни примери. Авторът забелязва, че преди в качеството на „научни“ средства за лечение са използвали кръвопускането, змийска мазнина, а раните са обработвали с арсен и всичко това е работило много по-добре, отколкото съвременните хапчета. В днешно време, повече от 1/3 от заболелите оздравяват независимо от това дали са им приписали лекарство или плацебо, важното е това да е направено от човек с бяла манта. Интересно е, че плацебо-ефектът работи дори в хирургията. За това свидетелства ефективността на операциите на коленните стави, проследена от специалистите на Бейлоровското медицинско училище през 2002 г.[Moseley, et al, 2002].
Доктор Брус Мозли провел зашеметяващ експеримент. Както се полага за един сериозен научен експеримент, той разделил болните на групи. В първата група заглажда на пациентите повредения хрущял в коленната става. На втората група болни отделяли тъканите, предизвикващи възпаление. Тези два метода са стандартни за лечение на артрит. В третата контролна група са проведени лъжливи операции. Мозли прави стандартни разрези под местна упойка, след което имитирал операция – подавал команди на сестрите, създавал чрез въртене на банката с физиологичен разтвор звук, наподобяващ стандартния промиване на коляното. След 40 минути приключвал „операцията“ и зашивал разреза. И на трите групи пациенти назначил един и същ рехабилитационен комплекс от физически упражнения. Резултатите били направи впечатляващи. При действително оперираните пациенти, настъпило очаквано подобрение, но същото се наблюдавало и в плацебо-групата. Всяка година в САЩ се правят повече от половин милион операции на възпалени коленни стави, чиято цена е не по-малка от 5000 долара. Изводът на д-р Мозли е: „Нещата не опират до отличните ми умения на хирург. Ползата на хирургичното лечение на остеоартрита в колената е изцяло основана на плацебо ефекта“.
След това по новините на различните канали са показвали много от пациентите в плацебо-групата на д-р Мозли. Те с лекота правили това, което според думите им не са можели да правят преди „лечението“. В продължение на две години не са им казали, че операциите не са истински. Един от членовете на тази плацебо-група – Тим Перес, преди операцията ходел с бастун, а днес играе с внуците си баскетбол. В интервю по Discovery Health Channel той накратко формулират основната идея: „В този свят всичко е възможно, трябва само да насочиш към него силата на своето съзнание. Сигурен съм, че човешкото съзнание е способно да твори чудеса“.
Друг, не по-малко интересен случай, е този на интериорната дизайнерка от Калифорния Джейнис Шенфелд, която през 1997 взима участие в изпитанията на препарата еффексор. Попаднала в контролната плацебо-група и благодарение на плацебо-таблетките се избавила от мъчилата я повече от 30 години депресия. Освен това, сканирането на мозъка й показало, че при нея значително се засилила активността на предчелния дял на мозъчната кора [Leuchter, 2002] Такива подобрения не могат да се нарекат въображаеми – измерени са с прибори и са документирани. Убежденията и вярата пряко влияят на организма. Шенфелд дори имала гадене, което е характерен страничен ефект на еффексора. Когато разбрала, че са й давали плацебо, не искала да повярва в това и настоявала лекарите отново да проверят документацията й.
Ето защо, за повечето страдащи е достатъчно да се направят две стъпки – изчистване на старите убеждения и вярвания, и създаване образа на своя здрав облик заедно с вярата в него.
Както е казал Махатма Ганди:
„Вашите вярвания стават ваши мисли.
Вашите мисли стават ваши думи.
Вашите думи стават ваши постъпки.
Вашите постъпки стават ваши навици.
Вашите навици стават ваши ценности.
Вашите ценности стават ваша съдба“.
Превод и предложение: Анита
http://www.liveinternet.ru/users/light2811/post310094753/