Последни коментари
  Брояч
  5432753
  Users Today : 48
  This Month : 559
  This Year : 590
  Views Today : 185
  Total views : 3566
  Who's Online : 1
  free counters

  МАЛКО ИСТОРИЯ

  МАЛКО ИСТОРИЯ

  Тук ще се опитам да ви запозная, съвсем накратко, с моята представа за историята на човечеството. Както и в цялата книга нямам претенциите за достоверност и точност – аз така виждам и разбирам нещата.
  В историческото развитие има отбелязани три основни раси. Най-древната – жълтата раса – според преданията е обитавала древен, вече потънал континент, някъде в Тихия океан. Останки от тази раса в продължение на милиони години живеят основно в Източен Китай, Индокитай, Южна Япония, Малайзия, Филипините и други острови в Тихия океан. Много малка част е имало и в Централна и Южна Америка.
  Следващата по време раса – черната – е обитавала потънал преди милиони години континент, известен днес под името Лемурия. След потъването му черната раса се е разселила по Средна и Южна Африка, Южна Индия и Австралия. Бялата раса е най-млада в исторически план – обитавала е континент, известен ни като Атлантида. Не съм убеден, че всички части на тези „потънали“ континенти са под повърхността на океана. След време, ако ледовете се стопят или стане възможно проучването на това, което е скрито под тях, Гренландия може да се окаже, че е била част от Атлантида, а под ледовете на Антрактида могат да бъдат открити останки от другите, по-стари раси.
  Потъването на Атлантида е започнало преди 800 000 години. Като всеки геологичен процес от такъв голям мащаб е протичал бавно, в продължение на много хиляди години. Това, което знаем от Платон за гибелта на Атлантида преди 12 000 години е потъването на един сравнително малък остров, на който са били последните останки от класическата атлантска цивилизация. Останалите атланти хиляди години по-рано са се разселвали на малки групи в три основни направления: в посока от север на юг през двата американски континента, където след смесване с останките от жълтата раса създават основата за централно и южноамериканските цивилизации. Второто направление е през Европа в Северна Африка, където смесването с черната раса е създало благоприятни условия за възникването на Египетската цивилизация. И третото направление – през Европа и Сибир към Хималаите. Вече отдавна е известно, че когато група (хора или животни) останат продължително генетически чисти, силно намалява способността им за възпроизводство. По тази причина трите раси живеейки сравнително изолирано една от друга, са регресирали и със силно намаляло население. С увеличаването на контактите между расите се създават благоприятни условия за смесването на гените им. Това променя темперамента и жизнената енергия на новите поколения. Старите расови типове са хора пасивно-съзерцателни, с липса на изявени амбиции, занимаващи се ограничено със земеделие, изхранващи се предимно с естествените продукти на природата. Новите смесени расови типове са вече с много по-активно отношение към всичко и особено силно се е отразило това на взривното увеличаване броя на населението в смесените райони. Там където се срещат две раси – в Южна Америка и Северна Африка, жизнения импулс не е бил много силен и по-късно създадените цивилизации се оказват нетрайни, ставайки отново пасивно-съзерцателни и претопени или унищожени от по-жизненоагресивните. Прави впечатление, че черната и жълтата раса са трудно съвместими. В продължение на милиони години са общували там където са били съседи – между Индия и Индокитай и в Малайзия и Австралия – но това не се е отразило особено на смесването им. И дори днес, в съвременния свят, представители на тези раси рядко създават смесени семейни двойки.
  Срещата на трите раси в Азия, около Хималаите, може да бъде оприличена на жизнен взрив. Огромната жизненост на тази тройна смес е дала всестранно отражение на новите поколения. Както вече споменах, от хора пасивно-съзерцателни, каквито са били дедите им, са се превърнали в тяхната противоположност – агресивно-нападателни. За тази промяна своето влияние е оказало и смяната на начина на хранене. От преобладаващо вегетарианска храна са преминали към преобладаващо животински продукти. Месните и млечни продукти са се наложили като висококалорийни, успяващи да заситят бързо увеличаващото се население. От тук тръгва и основната промяна на бита на новите поколения.
  А сега няколко думи за българите.
  Искам да подчертая дебело, че съвременните генетични изследвания влизат в остро противоречие с досегашната историография, а историците с всички сили се опитват да не им обръщат внимание (заравят глави в пясъка), защото ще трябва да пишат съвсем нова история и да признаят, че досега са заблуждавали хората. Затова ми се иска да опиша някои от тези противоречия, а всеки сам да си прави изводите.
  43% от днешните български гени са туземни, т.е. поне последните 12 000 години са обитавали територията на Балканския полуостров. Забележете, въпреки турското робство, турски/тюркски гени в българите са по-малко от 2%, т.е. изобщо не може да се говори за тюрски произход. При това, разликите с другите балкански народи се движат от 2 до 20%, т.е. най-малко 80% гените ни са общи. Дори съвременните гръцки гени се различават от нашите само със 8% в северна Гърция и 15% в южна, където е по-силна намесата на египетските. Защо се набляга на древногръцка история, като очевидно не е такава. Защо са скандалите с името на Македония, след като генетичните изследвания доказват, че няма различни балкански народи днес, да не говорим за преди хиляди години?
  Тези изследвания дават възможност да се направят изводи за генетичните промени ставащи с времето. Генетиката твърди, че балканското население е започнало да се разселва в североизточна посока преди повече от 10 000 години. Излиза, че Аспарух се е завърнал в първоначалната си родина, след хиляди години скитане.
  Набива се в очи, целенасоченото унищожаване на българското самосъзнание от тъмните сили. Възниква въпроса: защо се страхуват толкова от българите? Цялото население, което някога се е самоопределяло като българи, е подложено на натиск и преименувано. Например: в Русия вече ги наричат татари. Освен това, са се погрижили да наложат три различни религии, за да осигурят постоянни поводи за конфликти. По всевъзможни начини се унищожава и българската история, като се определя като гръцка, тракийска, турска и т.н. Определено искат да забравим, че сме българи. За това се стараят толкова много хора по целия свят. Забелязвате ли действието на древния принцип „Разделяй и владей“, как опасяващите се за властта си, чрез разделение на народите, създават условия да се избиват едни други. Затова, подчертавам дебело: АЗ НЕ СЪМ СЛАВЯНИН! Думата „склави“ или „слави“ означава „роби“. Искате ли подсъзнателно да ви внушават, че сте роб?

  Създадено: 21/02/2006 • 11:41
  Обновено : 21/02/2006 • 11:41
  Категория : ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО
  Страницата е посетена 11775 пъти

  Коментар №9 erossoph 20/06/2012 • 01:28
  Във написаното съществуват противоречея и неща написани ,които са все още загатка,загатка не за българина или за турчина ,но за самия човек.За да се разбере откаде идва българина ,трябва да се разбере,откаде идва човека.Всяко едентифециране,е плод на фантазията.Хората не са ,нито българи ,нито африканци,нито пък китайци ,хората са нещо което не се вижда със очите или разбира със мозака.Хората (човека) е едно нищо,който вижда това нищо със духовното ОКО,той вижда и истината за хората.
  Коментар №8 wna 04/12/2008 • 14:06

  Здравейте!Напоследак ме нтересува уникалността на Древен Египет. Очевидно е, че те си остават самотни, донякъде видими от изследователите. Една от т.н. съзерцателни култури. Много точно определение – по скромното ми мнение.

  Прекрасна култура, от древните, без продължение, освен „помощта“ в азбука, календар, архитектура…При пространното представяне на прабългарите, ако е възможно, бехте ли допълнили повече за  духовното родство и продължение, с оглед и на това, че двете култури – средноазиатската и египетската /по посочената хронология/, са съществували паралелно.

  Египетската угасва по признака за динамичност, но светът върви натам, в преоткриването на духовната си природа…, но това е друго.

  Коментар №7 truth 10/06/2008 • 00:25
  Аз имам сведения за същите неща.Напълно си прав и е чудесно че си публикувал тази статия за да могат повече хора да научат истината за историята на света-истинската а не таз която ни се пробутва ежедневно !Щом искат да отрекат дори Баташкото клане и Турското робство го водят Османско владичество какво остава за  световната история тогава!?
  Коментар №6 lefter 01/04/2008 • 05:04
  Братче’д добре написано само малко си объркал хронологията на черната и жълтата раса, първа е черната после жълтата за повече информация по въпроса прочети космогония на розенкоройцерите от Макс Хайндл
  Коментар №5 VaricOse 09/02/2008 • 20:40
  Незнам дали е истина,че ние сме най-древния народ на земята,но е истина,че сме сред най-древните.Стефчо един съвет почитай България,защото един ден ние ще сме духовния водач на човечеството,така е казала баба Ванга,а тя е Божи пратеник.
  Коментар №4 123 24/01/2008 • 13:08
  Стефчо,тук малаумници в този сайт няма!Ако имаш предвид себе си то тогава нещата са ясни като бял ден!.
  Коментар №3 nikolay 22/01/2008 • 15:14
  Винаги  в  мен  е  присъствало  едно  съмнение  относно  българския  език.Спред  много  източници   прабългарският  език  е  бил  тюркски.На  този  език  говорят  в  днешен  Татарстан. Имам  пред  вид  славянския  на  който  говорим  в  момента.Петър  Дънов  казва: „Българският  език  е  най-точният  език  на  който  могат  да  се  предават  окултните  закони  и  Словото  на   Бога, защото  българския  народ  е  най-древния  народ  на  земята“Ако  съдя  по  изказването  му  ние  винаги  сме  говорили  на  този  език  славянския.Трудно  ми  е  да  си  преставя  да  се  образува  велика  държава ,а  да  се  откажем  от  езика  си.А  може  би  задачата  на  българите  е  била  друга.Какви  са  вашите  мнения?
  Коментар №2 georgi_nz 17/01/2008 • 16:57

  По-преди оценилия от мен статията е в дълока заблуда от комуноидно-еврейските измишльотини на социализъма и продължаващите да правят мъгла титулованите исторически нищожества.Статията е добра, но и тя е леко маниполирана от гореспоменатите господари на мъглата. Истината е,че тези земи в които сме сега са изконно български от преди Потопа. А по време на потопа се изнася половината население на североизток да търси суша. А Аспарух следвайки хилядолетния завет довежда народа ни отново в прародината.

  Такива ми ти работи Стефчо. Ще мине още някоя година докато все повече ще се осъзнава Мъглата, докато един ден хората поискат да няма мъгла.k

  Коментар №1 Stefan 25/06/2007 • 10:52
  От доста време не съм се смял така…Поздравления за автора, има добро въображение и умения да говори сериозно откровени безмислици. Според мен по-добре е да се захвани да напише нещо в стил научна фантастика, ще има по-добър успех, от колкото да мъти главите на малкото малоумници, които биха повярвали на всичко написано в този сайт.