Последни коментари
  Брояч
  5432753
  Users Today : 48
  This Month : 559
  This Year : 590
  Views Today : 178
  Total views : 3559
  Who's Online : 1
  free counters

  5 типа семейства според Ведите

  5 типа семейства според Ведите

  5 типа семейства според Ведите

  Примитивно или животинско семейство
  Когато мъжа и жената встъпват в семейни отношения с цел да удовлетворят своите чувства, наслаждавайки се законно един на друг. При такива хора липсва напълно разбирането за дълг. В такова семейство любовта е секс. Ако между партньорите има секс, семейството може да съществува. Ако партньорите престанат да се възбуждат и да се харесват, казват, че любовта е преминала и често, това е основание за развод.
  • Егоистично семейство
  Членовете на такова семейство са съсредоточени изключително върху себе си и живеят само с интересите на своето семейство. Такова семейство е обречено да развива качествата лакомия, гневност, недоволство. Хората влачат всичко в дома си, работят, за да има повече предмети в дома им, да имат по-добри условия за живот, да има изобилие от вкусна храна. Но радост и истинско щастие в такова семейство няма. Защо? Ако хората не споделят изобилието си, не канят в къщи гости, атмосферата в къщи става много застояла, в нея започва да процъфтява порока. Смята се за благочестиво това семейство, което веднъж седмично кани гости и ги гощава с храна. Всичко лошо излиза от семейството само тогава, когато идват гости, когато угощаваме някого, когато споделяме нещо от душа.
  • Семейство на търпението
  В такова семейство има много трудности, но съпрузите умеят да търпят и да прощават един на друг. Семейството на търпението разбира, че когато всичко е добре, е нормално, но и когато има трудности – също е нормално, съпрузите не ги избягват, те знаят, излитането и падането са естествени по пътя на развитието, че сложностите само укрепват семейството и усилват любовта. Те се стремят да си помагат един на друг при преодоляването на трудностите, отглеждайки благи качества, подкрепят се взаимно, помагат си и т.н. Само след този период, семейството може да се нарече семейство.
  • Семейство на дълга
  По-висок тип семейство. Съпрузите приемат от старото поколение и предават на младото семейните традиции, знания, навици. Те се грижат, преди всичко, за духовното богатство на бъдещите поколения. Семейството е място, където човек се обучава да мисли творчески и да развива талантите си. Такова семейство е заинтересовано, да създаде такива условия за своите деца, че те да осъзнаят своето предназначение, да развиват творческото мислене, да станат благочестиви и успешни хора самостоятелно, използвайки богатството на семейните традиции и принципи, наследени от родителите.
  • Семейство на сърцето
  Най-високо ниво на семейство. Сърдечното семейство е заинтересувано да оказва помощ на другите семейства. То съществува за да предава знания не само на своите деца, но и на другите хора. С примера на своя живот, да вдъхновява за еволюция вътре в семейството и членовете на други семейства…
  Помнете, че семейство не се става веднага, не след като са ви дали свидетелство за сключен брак, тепърва предстои да станете семейство. И не е важно, на какво ниво в семейните отношения сте, можете да се издигате и по-високо. И колкото по-висше е типа семейство, толкова по-дълбоки и чисти са отношенията между съпрузите, децата и другите роднини, толкова повече е любовта между тях, хармонията и щастието.
  http://pravotnosheniya.info/5-tipov-semi-po-Vedam-2833.html