Последни коментари
  Брояч
  5432764
  Users Today : 59
  This Month : 570
  This Year : 601
  Views Today : 255
  Total views : 3636
  Who's Online : 1
  free counters

  17 април 2018 г.

  17 април 2018 г.

  Отец-Абсолют – Възнесението в действие (Преоценка на ценностите)
  17 април 2018 г.

  Здравейте, скъпи мои любими деца!
  Днес ми се иска да ви обясня, защо се спирам толкова подробно на чертите в характера ви, които ви пречат на духовното израстване.
  Работата е там, родни мои, че много човешки качества са превъзнасяни от векове като добродетели, а в действителност, не са такива.
  Но е правено толкова фино и умело, че вече човека не може да различи границата, която отделя отговорността от чувството за вина, любовта към ближния от стремежа за притежаване и контролиране, практичността от лакомията, уважението към по-възрастните от подчинението и зависимостта…
  Този списък може да бъде продължен много.
  Както знаете, тези акценти са объркани съзнателно, за да се пороби човешкото съзнание и да бъде държан в страх.
  А страха има толкова много страни и разновидности, че «дърпайки конците» на тази най-негативна от всички енергии, може много лесно да се манипулират хората, без значение от пола, възрастта, социалното положение.
  Но вече е дошло времето, всичко да бъде наречено със своите имена, да се премахне завесата от наглост, лицемерие и цинизъм от така наречените «общочовешки ценности» и да осъзнаете окончателно, за кого са създадени тези «ценности».
  Нека да разгледаме следния пример. Какво се разбира в тримерния свят под «честен, добър, порядъчен, самоотвержен човек, който живее изключително за другите».
  Образец от добродетели, нали?
  Подразбира се, че такъв човек не причинява никому зло, спазва всички правила и закони, предписани за дуалния свят, помага на всички нещастни и обидени, не мисли първо за себе си, а за другите.
  А истински щастливи ли са такива хора?
  Спомнете си, колко често казвате: «Какъв прекрасен човек, но не му върви в живота».
  А сега да разгледаме всички тези качества от гледна точка на вселенските закони, които, както знаете, се различават от дуалните. И тогава ще ви стане ясно, защо не му върви в живота на такъв прекрасен човек.
  Най-често причината е, че такъв човек са губи като личност – уникална, неповторима, ярка.
  Той се разтваря в другите, стараейки се да отговаря на добропорядъчния образ.
  Като следствие, живее чужд живот: с бедите, грижите и проблемите на другите хора – членове на семейството, приятели, колеги, а понякога, и на съвсем непознати хора.
  Това предизвиква активната му намеса в съдбата им, не позволява на другите да израстват, да преминат собствените си уроци, да опознаят живота в цялото му разнообразие – в щастие и радост, в беди и печал.
  Но и своя собствен живот насочва според сценариите на общоприетите тримерни ценности.
  В следващото си послание ще ви разкажа, скъпи мои, как да различите истинските Божествени прояви, от смятаните за такива в дуалния свят – например, истинската любов от грижата, дружеското отношение от опеката и контрола, истинската добрина от добродетелите…
  А засега се прощавам с вас.
  Обичащия ви безкрайно, Отец-Абсолют говори с вас.
  Приела Марта, 17 април 2018 г.
  Превод: Йосиф Йоргов
  http://vozrojdeniesveta.co/m/voznesenie-v-deystvii-pereocenka-cennostei