Последни коментари
  Брояч
  5432764
  Users Today : 59
  This Month : 570
  This Year : 601
  Views Today : 257
  Total views : 3638
  Who's Online : 1
  free counters

  12 април 2018 г.

  12 април 2018 г.

  Отец-Абсолют – Възнесението в действие (Не вреди)
  12 април 2018 г.

  Здравейте, скъпи мои любими деца!
  Днес продължаваме разговора, как да намерите себе си, избавяйки се от всички външни програми и наслоявания.
  На мнозина им се струва, че за да са добри за обкръжаващите, трябва да им помагат, да облекчават живота им, да поемат болката им, проблемите и дребните неприятности и това означава, че си прекрасен, чист и духовен човек.
  Съвсем не е така, скъпи мои. В повечето случаи, правите им мечешка услуга и вредите непоправимо на самите себе си. И обяснявам, защо.
  Когато самоотвержено се спускате на помощ, без да вникнете в причините за случващото се, нарушавате грубо вселенския закон «Каквото отвътре, това и отвън».
  Единствената действена помощ може да е разясняване на причините за проблемите му, ако самите сте успели да ги забележите.
  Отново и отново искам да ви напомня мъдростта и дълбочината на израза: «Пътят към ада е покрит с благи намерения».
  Работата е там, родни мои, че «благите намерения» на тримерния човек се различават много от тези на човека със Божествено съзнание.
  И понякога, за масовото съзнание, такъв човек изглежда студен, равнодушен, безчувствен към чуждите беди и страдания.
  Но, разбира се, съвсем не е така. Просто не разбират, че няма право да се меси в съдбата на другите, да пречи на собствените им уроци, на трупането опит и мъдрост, получавайки цицини и усвоявайки, как да не повтаря грешките си.
  Не бива, скъпи мои, да поемате чуждите болки и страдания, въвличайки се емоционално в жизнените им неуредици и проблеми. По този начин, не само ги задълбочавате, подхранвайки ги с енергиите на жалостта и съчувствието, но и замърсявате своите собствени фини тела.
  С други думи, преумножавате негатива, който и без това е прекалено много на Земята.
  Това се отнася и за глобалните световни проблеми. Когато огромно количество хора се ангажират емоционално в обсъждането на военните конфликти или природни катастрофи, изпитвайки болка и съчувствие към жертвите, тези трагедии пораждат истински страдалчески егрегори, които подхранват конфликтите и не позволяват затихването им.
  Помнете, родни мои, че енергията, излъчвана от човек при емоционалните му изблици, е такава сила, която може да бъде сравнена с вулканично изригване. Именно така и изглежда от фино земно ниво.
  Но понеже не се проявява веднага на физическо ниво, човека трудно долавя веригата от причинно-следствени връзки и не осъзнава стореното.
  Но сега, в пика на прехода, временните параметри на причините и следствията се променят значително и всичко става много по-бързо от преди.
  Всичко това е част от ускореното обучение на човека, за издигане съзнанието му на ниво, което да му позволи да направи прехода.
  Затова, сега е много важен правилният подход, както към собствените проблеми, така и към чуждите, за да не вреди нито на себе си, нито на тях.
  Намерете златната среда, баланса в отношенията с хората, който да ви позволи да сте доброжелателен наблюдател, способен да подсказва на другите начини за решаване на проблемите им, без да го прави вместо тях.
  Както и в случаите със собствените проблеми, трябва да се постараете да разберете дълбоките им причини, което помага за решаването им по най-добрия начин и за благото на всички.
  На това се спираме за днес.
  Обичащия ви безкрайно, Отец-Абсолют говори с вас.
  Приела Марта, 12 април 2018 г.
  Превод: Йосиф Йоргов
  http://vozrojdeniesveta.com/voznesenie-v-deystvii-ne-navredi/