Последни коментари
  Брояч
  5432767
  Users Today : 1
  This Month : 573
  This Year : 604
  Views Today : 25
  Total views : 3733
  Who's Online : 1
  free counters

  СЕлена

  Уроците на Творението. Урок 3

  Уроците на творението. Урок 3. Създаване на нов свят. Копие на реалността

  Грандиозните промени, които стават в момента на Земята са безпрецедентни. Очаква ви прекрасен свят, но може да го създадете само вие. Нашата намеса е на ниво сънастройка и вълнова помощ.
  И така, кое пречи на вашия преход?
  Най-основното е липсата на вяра. По вярата ще ви се даде – тази заповед ви беше дадена много отдавна. В буквалния смисъл вие творите с вяра всичко, което се случва около вас. Вие сте интересни създания и ние много ви обичаме, но понякога съвместявате на пръв поглед несъвместими понятия. Вярвате в чудеса и едновременно се съмнявате в тях.
  Всички пробудени за новия свят, които четете ченълинги и послания, не вярвате напълно в способностите си да създавате нови светове. Мислите ви създават нови реалности. Време е да се уверите, че преходът е неизбежен.
  Първоначално се очакваше, че галактическия лъч 21.12.2012. ще прочисти вашето казуално тяло и другите ви светлинни тела и ще ви даде възможност да преобразувате реалността ви. Така и стана. Кармичните програми са изтрити, но продължавате да живеете по инерция, по законите на кармата.
  Вижте какво се случва. Законът за кармата е престанал да работи, но вие сте творци. Събуждайки се сутрин, отново и отново създавате своите митични вериги. Да предположим, че някои от вас е преминал успешно галактическия преход 21.12. Живял е в бедност и е осъзнал, че отработва кармични задачи. И ето програмите са заличени. Но човекът се буди ден след ден и не вярва, че програмата вече не съществуват. Той си казва: аз съм беден, защото така е богоугодно, това е карма. Молбата му за формиране на настоящата реалност се приема от механизмите за творение на Вселената и неговата бедност продължава. Обаче висшите йерарси на Вселената, с всички сили се опитват отново да доведат до него информацията, че кармичните програми вече са изтрити. ”О, това е прекрасно, казва си човека! Значи скоро няма да съм беден. Утре ще стана богат.”
  Утре. Всичко отлагате за утре. Това че беше създаден времеви континуум, улови съзнанието ви в капан. Нямя никакво утре. Какво ви пречи със ставането да си кажете: ”Aз съм свободен, аз съм богат, аз съм любим“. Няма причини да страдате. Няма вече дългове.
  По-рано, законите на кармата бяха в сила. Сега се опитвате по навик да построите кубчетата на вашата реалност по старите закони. Кулата от вашите кубчета всеки ден се разрушава, защото вече няма сили, които да я задържат, защото светът ви е вече друг и законите са различни. Но вие упорито продължавате да съграждате кулата си ден след ден.
  Спрете. Повярвайте, че вече живеете в нов свят. Толкова време чакахте от някой или нещо да ви свърши работата, някой да ви създаде нов свят и да ви пренесе там. Повярвайте, Вселената ви подпомага за всичко, с всички сили, но никой не е в състояние да създаде вашия сват вместо вас. Така е устроена Вселената. Така работят законите за свободната воля.
  Има много варианти на новата Вселена, използвайки предишната аналогия – много кубчета с различни цветове и големини. Но да построите вашата обновена кула на мечтите, можете само вие, избирайки свои кубчета и разполагайки ги в нужната последователност.
  Всичко, което ви се предава свише – това са само закони и закономерности за построяването на новия свят. Вие обаче сте строителите. Всеки изгражда своя вселена и всички заедно създавате общ свят.
  Много е важно да разберете това. Да разберете и да повярвате, че всичкото минало е останало назад. Всички прекрасни призиви – това не са просто думи, това са готови импулси на творението – използвайте ги за създаване на новия свят.
  И така, какво трябва да се направи? Събудете се сутрин и изцяло повярвайте, че именно в тази секунда започва новия ви живот. Живот, в който няма повече тъмнина или светлина, няма добро и зло. А има формация от светлина, която е пластична и може да моделира всякаква форма и реалност, каквито си пожелаете.
  Кажете си: не съм длъжен на никого за нищо. В живота ми се случва само това, което сам избирам. В живота ми няма повече място за горчивина и страдание. Всичко е една илюзия от миналото, която ми помогна да премина през старите уроци. Сега съм свободен и щастлив и света около мен е прекрасен!
  Смисъла на вярата не е в преклонението пред божествения ни създател. Не е нужно да се прекланяте пред твореца си. Всички сме негови частички. Как може една част да се прекланя на самата себе си, различавайки се само по въплъщението си?Проумейте това.
  Вярата, това е приемането на своето могъщество. Приемане на силата и възможностите си на творец. Убеждението, че сте създател, част от Бога. Това означава, че притежаваш всички способности на Твореца. Вярата, че всичко в живота ти се случва по твоя воля. Усещате ли разликата?
  Да бъде твоята воля! ТВОЯТА ВОЛЯ! Става дума не за смирение пред обстоятелствата или за божия милост. Всичко, което се случва с теб – това е твоята воля и едновременно волята на Твореца на всичко, защото вие сте едно. Замислете се над това, как ли той приема вашата воля?
  Той е дал на хората свобода на избора. И какво избраха много от тях? Войни и насилие, вместо да изберат любов и разбирателство. Но той е приел волята на всеки човек.
  Създал е основата на Вселената и законите й, а всичко, което се случва във вашия свят са си го създали хората. Това е била тяхна съвместна воля. При това, Твореца на всичко я приема изцяло без осъждане и наказания. В него липсва всякакво желание да наказва когото и да било. По човешки казано, у него изобщо няма желания, а продто Любов и Воля.
  В момента е важно да се осъзнае, че свободната воля е огромна отговорност. Навлезли сте в нова степен от развитие на този закон, когато всичко се случва по ваша воля и действията ви са осъзнати. По–рано бихте хвърлили вината за нещо на обстоятелствата или на закона за кармата, оправдавайки се с несъвършенствата на вашия свят. При това, всички отценки идват от вас самите. Няма неудачни резултати от експеримента. Те стават такива, кагато някой от вас очаква едни, а получава други.
  Когато се въвеждаше експеримента за свободната воля, никой не е очаквал никакви резултати. Това беше нов импулс на творението. Нов кръг от развитието на галактическото съобщество. Работата е там, че резултатите от експеримента през цялото време се зануляваха. Като пясъчен замък, който постоянно се руши, когато му натрупат критична маса от пясък. А вие сте били малките зрънца, които го спояват.
  Тогава възникват мнения, че не бива да се строи замък от пясък. Този матерял е неиздръжлив и трудно слепим и по-добре да се търси друг. Но творецът на Всичко продължил експеримента и пясъчния замък продължавал да се издига и руши. И ето, че станало чудо! Във вашия случай замъкът устоял, вместо да се разруши, започнал да заяква. Защо ли? Защото Творецът не се е съмнявал, че рано или късно това ще стане.
  Ние ви даваме толкова много аналогии за това, че в края на краищата, да повярвате в силата си на творци. Новият свят вече дойде и сега вие го създавате. Това не са само думи и прекрасни фрази, както много от вас си мислят.
  Първия признак, че вече съществувате в новия свят е именно това, че неговите закони са се променили. Старите кармични връзки са заличени. Вече не е нужно да отработвате старите кармични уроци. Това е чудесен подарък от вашия творец за вашите постиженията, за работата ви по създаването на новия свят. Започват да работят нови закони. Сега светът ви е бял лист хартия. Обаче всеки от вас по навик продължава да изгражда очертанията и събитийния ред постарому, както е било довчера.
  Осъзнайте това! Ние разбираме, че не сте готови веднага за заличите стария си свят. Това е особенност на вашето човешко възприятие и на практика почти всеки от вас продължава да живее в страх от загуба на познатия си свят. Ние не ви подстрекаваме към разрушение. Просто трябва да осъзнаете, че всичко около вас е илюзия, и каква ще бъде в следващия момент, зависи само от вас.
  Представете си, че по някаква причина зрението ви временно се е разфокусирало и виждате само смътните очертания на предметите около вас. По навик започвате да им придавате определено значение. Да, това е стол, да, тук наистина имаше стол в стаята ми. Именно така придавате форми и очертания на всичко и ето, че вашия стар свят е отново сътворен. Това не е аналогия. Точно така става.
  Разбира се, трудно ви е веднага да замените реалността си с нова. Но започнете на части, променяйте ги. Представете си свят, в който искате да живеете и привнасяйте в него нови елементи всеки ден.
  Вече сме предвидили въпросите, които ще ви хрумнат и крайностите, в които може да изпаднете. Част от вас, започват да подобряват стария си земен живот и да привнасят в него богатства, уют, пари, събития. Тоест, да усъвършенстват всичко старо. Така да бъде. Главното е да усетите свободата на твореца в себе си. Няма нищо невъзможно или забранено. Всеки във вашия свят може да бъде много богат и много щастлив. Вселената е изобилна именно заради това, че няма нужда да създава запаси, от каквото и да било, както правите вие, защото във всяка секунда по законите на творението, можете да създавате, каквото си пожелаете. Всеки творец може да създаде всичко. Може да направите живота си изобилен и щастлив, привличайки в него изобилие от всичко. Но не забравяйте, че закона за отдаването продължава да работи. Взимайки от другите, взимате от себе си в буквалния смисъл. Няма нужда да се взима от другите, всичко може да бъде сътворено.
  В момента, успоредно във вашия сектор на Вселената, съществуват още два свята. Първия – това е вашата обичайна реалност, в която съществувате. Но в същото време върху нея припокривате друга. Като паус (оризова хартия). Докато пауса не е запълнен още с ясни и красноречиви очертания, е трудно да ги различим. Той само леко затъмнява, изтрива яркостта на очертанията на стария свят. Постепенно върху пауста се появяват очертания и цветове. Така се и формира в момента новия свят. На това платно рисувате вие. Вселената ви е дала всичко необходимо, за да творите: боички и всички други инструменти на творението и е готова да ви поддържа и учи ежесекундно, стига да пожелаете.
  Може да направим и друга аналогия. По-рано, преди епохата на компютрите, художниците аниматори са рисували своите филмчета точно с помощта на паус. За да продължи кадъра, където даден персонаж се движи, трябва да се прерисува (преснима) на паус всичко с абсолютна точност, както е било в предходния кадър – само с малки промени , например в положението на краката. Именно така става и в момента. Вие прекопирвате реалността си, но може да добавяте и нови елементи и да създавате нови движения. Сами създавате, рисувате своя “филм”.
  Постепенно, когато очертанията на новия филм започнат да добиват яркост, ще видите раздвоението на световете. Ще ви се струва, че изчезват предмети, които токущо са били на определено място. В бъдеще, илюзията на стария свят постепенно ще избледнява. Това ще стане, ако повдигнем пауса от картината постепенно. Първо, ще се забелязват старите очертания, но постепенно ще започнат да избледняват и ще изчезнат напълно. Разбира се може и незабавно да се откъсне стария свят от новия, но по-голямата част от вас не са готови за това. Освен това, още не сте си нарисували новата картина.
  Уникалността на настоящия момент е в това, че за пръв път на човека му се дава такава свобода за творене. Винаги сте били творци на реалността си. Но по-рано това беше ограничавано от редица други закони на сътворението. Сега част от тези закони са отстранени. Готови ли сте за свободата на твореца? Такъв изпит ви предстои. На всеки от вас.
  Помнете, че до всеки от вас винаги има помощници, всички висши структури на Вселената са свързани към вас и като търпелив учител са готови да ви научат, как се сътворява свят. Но своя модел може да очертаете само вие.
  Напредвайте и престанете да се конкурирате. Четки и боички има за всички. Всеки създава най-прекрасната картина. Няма да има добри и лоши работи, приветстваме всеки избор в новия свят.
  Когато децата се опитват да рисуват, от начало са неумели – мажат по листа и създават неясни очертания, но вие с любов се наслаждавате на тяхната креативност. Не ги обиждате, че са лоши художници, защото ги обичате и сте готови да им помагате да усвояват техниките на рисуването, купувате им всякакви четки и боички. Така и ние постоянно сме до вас. Като любящи родители. Не сте сами. Цялата Вселена е готова непрестанно да ви обучава на сътворение. Вярвайте в своите възможности на творец, защото, ако не вярвате в себе си, значи не вярвате и в божественото в себе си и не вярвате във възможностите на Твореца. Няма нищо невъзможно. Новия свят е пред вас. Създайте го!
  Превод: Роси
  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:920856

  Уроците на творението. Първи урок

  Уроците на творението. Първи урок
  1 април 2013, от Елена

  Творението е непрекъснато по своята природа. Всяка частица от света, съществуваща около вас в един или друг вид, не е постоянна величина, а непрекъснато се изменя в зависимост от постъпващите творчески имулси. Ако творението се прекъсне, то ще виждате света фиксиран и постоянен. Даже другите нива на световете, все още недостъпни за вашето възприятие.
  Всяка секунда, всеки от вас изпраща в света енергийни импулси на творението, възникващи от вашите мисли, желания и намерения. Като мацване с четката, те създават и описват реалността на света, който се намира около вас. Всеки от вас рисува своята картина на света, но и вашето съвместно творчество се пресича в точките на съприкосновение на вашите реалности.
  Сега разширявате вашите познания и умения за творене. По-рано сътворявахте неосъзнато, разпръсвайки вектора на вашето внимание в различни направления. Сега дойде времето да разберете механизма на творението и да се научите да контролирате своето творчество. Ние се радваме, че се събудихте и усетихте в себе си силата на твореца.
  И така, първо. Творението е непрекъснато и безкрайно. Всичко, което виждате около себе си, е това, което сътворявате в своя свят ежесекундно. Т.е. във всяка секунда от вашето време едновременно се създава множество точки от възприемане на действителността. Детето, раждайки се във вашия свят, отначало не вижда формите, макар че самото то се намира във форма. Светът около него е като сгъстявания на енергия, които се движат, докосват се, сливат се и се разливат, изчезват и се проявяват.
  Но възрастните учат детето да твори свят на формите, като му казват: това е стол, това е птица, това е червено. Така постепенно детето се наглася към творящите импулси на своето обкръжение и започва заедно с всички да пресъздава ежедневно картината на света. Попитайте няколко деца за описание на някакъв предмет и всяко от тях ще даде различни отговори. Това е, защото детето още не се е настроило към форматирането на неговата група и вижда своето творение именно такова, каквото го е сътворило. Това е прекрасно свойство на творението – да създадеш света около себе си именно такъв, какъвто ви се иска, това е дар, който ви е подарил Творецът на Всичко Изначално.
  Но едно от помраченията на съзнанието е намаляването на вярата в своите сили на творец. Детето иска да сътвори уникално нещо. Но възрастните, свикнали със своята картина за света, го убеждават, че това само така му се струва, че това е невъзможно, че в действителност предметът, който то твори, изглежда другояче. И, рано или късно, детето отстъпва на възрастния авторитет и се наглася към общата картина на света.
  И само малцина от вас стават по-свободни в своето творение. Вашите известни художници и музиканти са творчески настроени хора, те са готови да отстъпят от известните канони на творението. Защото всъщност няма никакви канони. Както от пластилин вие можете да изваете всякаква форма, така и от пластичната материя на етера, можете да създавате всякакви форми и предмети около вас. Ние говорим за творене на обкръжаващото ви възприятие.
  Ако това е 3-измерен свят, то виждате обектите около себе си твърдо фиксирани. На вашите учени вече е открито това, че основната част от пространството съставлява вакуум или велика проявена или непроявена пустота. Ако разгледаме кристалната решетка на минералите, виждаме празнини между клетките на решетката. Ако наблюдаваме под микроскоп клетка или атом, то и там присъства пустотата. Колкото повече увеличавате ракурса на възприятието, толкова повече наблюдавате присъствието на великата пустота. Вашето възприятие е настроено по такъв начин, че може да пътешества от фиксирано в малкото, до разтеглено в голямото. Земята, по която стъпвате, е твърда, но ако надзърнете в микрокосмоса и в макрокосмоса, ще откриете много празнини. И тази велика пустота управлявате вие.
  Затова сега, трябва да повярвате в своите сили на творец. Вие можете да сглобите вашия свят по друг начин. Но мнозина от вас се страхуват да правят това, защото се боят, че ще ги нарекат луди. Фантазиите на вашите художници кубисти, са тяхното възприемане и сглобяване на света. Опитвайте се ежедневно да сглобявате малки части от вашето възприятие за света по нов начин. Това е като да се учиш да ходиш, като се оттласнеш от опората. Вие трябва да проверите на практика, че можете да сътворите всичко, например розов слон. Защото всичко, което виждате наоколо, е фиксирано само с вашето възприятие.
  Второ. Качеството и дълбочината на творението зависи от вашата насоченост. Т.е. във всеки от вас има изначален енергиен импулс за творение, който работи автоматично (неосъзнато), също както вашето сърце автоматично помпи кръв във вашия организъм. Така и вашият мозък твори ежесекундно творчески импулси, създаващи реалността наоколо.
  Ако тази система не работеше автоматично, всеки от вас щеше да пребивава в различни стадии на творение на съвместната реалност или по-скоро в хаос, в малко подреждане на етерното пространство, което би затруднявало вашето общуване в света. Автоматичното творение и настройката към творящите импулси на обществото изпълняват ролята на сглобяване на общата картина на света. Тези от вас, които започват пътя на сътворяването осъзнато, включват в себе си функцията за управление на творението.
  И в зависимост от това, доколко вашето осъзнаване се е освободило от фиксираното възприемане на света, зависи и вашата степен на свобода на творението.
  За свободно сътворяване на света е необходимо да се измени фиксацията на възприятието и наличие на свободна за творение сила, която можете да насочите към сътворяване на вашия свят. Защото енергията, която получава всеки, се изразходва не само за жизнените дейности на формите, но и за непрекъснато творене на реалността.
  Именно затова съществуват много практики, позволяващи да се натрупа достатъчно количество свободна енергия, която може да се насочи за творене, за изменение на възприятието на действителността, за промяна на осъзнаването, за да се получи вяра във възможностите на творенето.
  Освен това изменението форматирането на вашия обичаен тримерен свят, е затруднено за мнозина, поради свойствата на материята на 3-то измерение (по-плътна, отколкото материята от по-високите измерения) и поради фиксацията качествата на различните предмети в общата картина на света.
  Т.е. ако болшинството хора на планетата, които са виждали слон, са уверени, че той е сив, то да пречупят своето възприятие и възприятието на другите, е не просто психологическо действие, а енергийна фиксация на ново възприятие. Казано по-просто, самият слон може да е с всякакви цветове, какъвто го вижда болшинството от човечеството. Ако утре всички се събудят с пълната увереност, че слоновете са розови, всички тези животни биха се оцветили в розов цвят.
  Изменението възприятието на цвета е най-простото изменение във фиксацията на възприятието, достъпно за всеки. Аналогично работи и механизмът за изменение възриятието на формата, видима от всички. Да речем, квадратни слонове, или слонове с много хоботи.
  Трето. Всеки от вас преминава различни статуси на творението, съобразно ръста на осъзнаването си. Творението съществува на всички нива и частици на божествения свят. Същности, които наричате серафими, творят вселени и планети, архангелите творят законите на взаимовръзките.
  Изначалният Бог творец на вашия свят го е сътворил в тази система на развитие, която вие усвоявате. Изначално отдалечавайки се от Великия Абсолют, който е източник на всички видове отделени форми от боговете-творци до микрочастиците, вие се потопявате в различни нива на творението по свой избор. Знания за това са ви давани много пъти.
  Вие се обучавате в различни класове на творението едновременно с целия божествен свят. Няма никого във Вселената, който не постига нови граници и методи на творението. И великите творци на световете, и серафимите, и архангелите, и владиците, и учителите – всички се учат, по-точно, пробват нови пътища на творението. Именно, защото творението е непрекъснато и безкрайно, също така не е ограничено нито количеството, нито качеството на сътворяваното.
  Вие, които сега четете тези редове, преминавате в класа на осъзнатото творене. Засега творите в по-инертния тримерен свят, но с растежа на вашето осъзнаване, а именно с натрупването на лична сила и вяра във възможностите на своето творение, ще се озовете в друга, сътворена от вас реалност.
  Мнозина от вас си задават въпроса: а какъв е светът, в който преминаваме?
  И отговорът е много прост: той е такъв, какъвто го сътворявате.
  Вие и сега го творите с вашите мисли и фантазии. Много неща правите и по време на сън.
  Вие трябва да разберете едно просто нещо. Никой няма да създаде вместо вас вашия свят. Това е просто невъзможно. Вие или сами ще го създадете, или ще настроите своето творение съобразно виждането и възприятието на другите.
  Тези светове, които ви описаха в различни ченълинги, в действителност вече са създадени от някои от вас и именно тяхното възприятие ви е предадено за обща представа на бъдещата реалност. Но основният избор е ваш. Вие в буквалния смисъл можете да сътворите ваш 4-мерен свят. И ако още не сте преминали, значи вашият свят още не е сътворен от вас. Всичко зависи само от вас.
  На пътя на творението има много капани. Първият капан е пластичността на вашето възприятие. Т.е. ако веднъж сте чули или видели, че слонът е сив, то утре ще го възпроизведете именно такъв. И само на децата им хрумва да го оцветят с други цветове, защото тяхното възприятие още не е фиксирано.
  Така е и с вашето творение на четвъртото измерение. Всички източници, които ви предават информация, се стараят да не фиксират подробни описания на 4-то измерение, защото свойството на вашето съзнание и на вашия ум да се вкопчва в предадените ви детайли, пречи на вашето възприятие за творенето. А и това е известно вмешателство във вашия процес на творене. Затова, засега се предава устройството на света от 4-то измерение, сътворено от други хора.
  Помислете, какъв бихте сътворили вашия свят, ако не знаете нищо за него. Това е интересно. Ние не ви призоваваме напълно да се откъснете от общоприетото възприятие, мнозина от вас още не са готови да се видят, например, течни или хвърчащи в космоса около планетите.
  Но вие трябва да разберете, че и това е възможно, ако напълно измените вашия механизъм на възприятие, защото всеки от вас и всичко съществуващо в света е само някаква форма от кристализация на енергията и осъзнаване на Източника.
  Четвърто. Световете, сътворени от вас, постоянно взаимодействат. Т.е. в действителност няма единен сътворен от всички вас свят. Има свят, създаден от всеки от вас, и проекции на вашите очаквания на други форми във вашия свят.
  Създадените от вас светове, сякаш се пресичат в различни точки на вашето възприятие. Това е трудно да се осъзнае, защото от детството си сте уверени в непоклатимостта на съществуващата реалност наоколо. В действителност, ако от някой от вас прекрати функцията на автоматично (неосъзнато) творене, вашият свят ще се разпадне и ще престане да бъде непрекъснат.
  Нещо повече, всички други същности и хора, присъстващи във вашия свят, са само многочислени проекции на вашите очаквания. Колко често сте наблюдавали, че щом започнете да квалифицирате или описвате някой човек, той изведнъж започва да се държи в съответствие с вашите очаквания за него. Нещо повече, редицата от събития във вашия живот, също работи по този закон. Очаквайки или допускайки някаво събитие, рано или късно го реализирате в своя живот.
  Това води до много значителен извод за творението. Няма никакви граници на творението, има общоприети. А значи всички закони за взаимодействието, които знаете (например, законът за кармата), са само резултат на нечие творение и можете да го измените. Наистина, сред вас има такива хора, които са уверени, че за техните деяния “нищо няма да им се случи”, и законите на кармата не ги засягат.
  По-рано, когато мнозина от вас бяха още начинаещи в развитието на човешката форма, такава информация беше само за избрани. И различните религиозни учения ви даваха създадените тогава общи закони за причинно-следствената връзка.
  Сега, когато навлизате в нова фаза на творението, е време да ви се каже още веднъж: няма нищо невъзможно. Вие можете да сътворите нови закони на своя живот. Например, законите на гравитацията, в които предметите няма да падат, а ще се вдигат нагоре.
  Сега за проекциите на същностите във вашите светове. Това не значи, че около вас ходят и живеят нереални хора и животни. Проекцията е нещо като сечение на същността в пречупването на вашия свят. Сякаш всеки от вас разглежда другия човек през своето особено стъкло на възприятие, и в зависимост от качеството и сечението на това стъкло вижда човека дебел или слаб, чернокож или със светла коса, добър или груб и т.н. Именно в такъв механизъм е възможна фрагментация на всяка същност в милиарди реалности, сътворени от безброй много творци.
  Представете си, че милиони хора поискат някоя известна същност да присъства в техния живот, като отчитаме, че всеки от тях сътворява непрекъснато своя уникален свят. Дадената същност няма да може напълно да бъде представена във всеки от тези светове, при това в очакваното възприятие. Зтова всички същности, в това число и вие, не само че се фрагментирате на различни нива от творението (3Д, 4Д и пр.), но и на безброй мироздания, създадени от всеки от вас.
  Това е едно от проявленията на действието и свободата на избора. Т.е. ако избирате присъствието на дадената същност в създадения от вас свят и тя дава съгласие за това, то фрагментът на нейното въплъщение присъства във вашата реалност. От това следва, че всеки от вас едновременно влиза с милиони свои фрагменти във взаимодействие със световете, сътворени от другите хора. И така се твори общата картина на света на всички нива.
  Тази система изглежда сложна, само ако се разглежда на части, както се опитахме да направим за вас. Ако ние опишем подробно, как вашето сърце помпи кръвта във вашия организъм, и как се управлява това, разказът за това също може да ви се стори сложен. В действителност, с всеки импулс на творението като в калейдоскоп се събират и разпадат картини на творението и на съприкосновението на вашите реалности, където всяко стъкълце е фрагмент от присъствието на всяка същност в светотворенето на друга същност.
  Осмелете се да творите собствени прекрасни светове. Приемете дара на Абсолюта за вас! Всичко това става в рамките на закона за свободата на избора.
  Защо всеки от вас не може да избере и законите на своя свят?
  Нали ако има закон за свобода на избора, значи никой и нищо не може да ви наложи своя избор, в това число и избор на закони за управление на вашия свят.
  Един от примерите за реализация на това е левитацията. И въпросът не е само в откриването на левитационните центрове във вашите тела. Въпросът е във вашия избор.
  Ако избирате закони на гравитацията (или взаимодействието), основани не на привличане, а на отблъскване или левитиране (равновесна гравитация), вие можете да летите с вашето физическо тяло. Остава само да изберете, да сътворите и да повярвате.
  Разбираме, че тази информация в много отношения руши вашите устойчиви ментални конструкции. Но законите на преходните периоди са такива, че откриват завесите над много неща, които по-рано са били тайна за вас. Защото можете да преминете в друго измерение само с необичайни стъпки и методи. По-рано тези, които се опитваха да попаднат в други нива на възприятието, го правеха с най-жестоки практики за натрупване на енергия и за промяна на възприятието. Сега импулсите на божествените разрешения ви дават възможност да измените качеството на своето творение с няколко порядъка. И заедно с енергията, която постъпва на вашата планета, постъпва също и информация.
  Ние вече предвиждаме въпросите на тези, които четат тези редове, и техните страхове за това, че свят без закони не може да съществува и ще започне хаос. Не се бойте. Информацията идва при всекиго точно в този момент, когато той е готов за нея. Това е закон за привличането: подобното привлича подобно.
  Човек, който не е достигнал качеството на творец в своето осъзнаване, няма да получи тази информация или няма да повярва в нея. Във всички случаи, всичко казано е само ключ към промяна на вашето осъзнаване.
  А на вас ви предстои да се изменяте самостоятелно. И освен това, до всеки един от вас се намира огромно количество учители и доброволни помощници, които ще ви помагат да усвоите новите механизми и бои за творенето, и ще ви пазят от самите вас. Разбира се, има осигурителни системи. Не бойте се. Редом с вас са любящи родители, които наблюдават как техните деца рисуват своите великолепни светове.
  Превод: Лусесита
  Източник: http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:893024

  Уроците на възнесението. Урок 16

  Уроците на възнесението. Урок 16. Ел Михаил Небадонски. Вируси в съзнанието

  Всички ченълинги, които четете, са лично пречупване на истината, което е неизбежно в една или друга степен. Затова слушайте преди всичко себе си – как във ВАШЕТО СЪРЦЕ резонира тази информация. Моята задача е да поставя въпросите, над които вие може би ще се замислите. А отговорите ще намери всеки сам.
  Ел Михаил Небадонски, отговори ми.
  Заедно сме.
  Искам да запитам за вирусите в съзнанието. Какво представляват, и как да се справим с тях?
  Това е сложна тема. Но се радвам, че питаш. Не е случайно, че през детството си боледувате от детски болести. Точно, за да си изработите имунитет към вирусите.
  Какво представлява вируса? Това е много силно отделяне на съзнанието, до такава степен, когато, практически, не е възможно да се свържете осъзнато с цялото. Затова са толкова малки вирусите, че дори не можете да ги наблюдавате. Но, както всяко отделено съзнание, и това съзнание е послушно за цялостния зов, зова на единството, за който ти говорят. Затова този вирус се стреми постоянно да се съедини с нещо или с някого и да се внедри. Търсейки съединение, в крайна сметка, търси своето единство.
  Но, внедрявайки се в друго съзнание и друго тяло, внася там характеристиките си на отделеност, т.е. коефициента си на деструктивност, както е прието да се казва при вас. Всяка същност има своя коефициент на деструктивност или отделеност. Ако вземем цялото за единица, при хармонично съчетание, коефициента е разделен 50 на 50%. 50% конструктивни коефициенти, 50% – деструктивни. За сравнение ще кажа, че при по-голямата част от човечеството съотношението е 80 към 20 (20% – конструктивен вирус). Много са малко хората, при които конструктивното е повече от деструктивното, макар количеството им да нараства и ние се радваме много на това. Точно затова става възможна реализацията на мечтата зе прехода ви на ново ниво. А за нас, това действително е мечта и наше желание.
  А вирусният коефициент деструктивност е 99,99999……% (99 и 9 в период). Можеш вече да си представиш неговата степен на отделеност? Затова, внедрявайки се в човека или във всяко друго съзнание, вируса започва да внася своите деструктивни въздействия. Самият той не е лош, не си поставя задачи да разрушава някого, само търси съединение. И изобщо не може да си поставя никакви задачи, защото, в него съзнанието едва-едва мъждука. Просто се подчинява на зова за единство и затова се внедрява в други организми и съзнания. Но с внедряването си, внася промени в тези тела и съзнания.
  И след това се проявява взаимовръзката. Ако при човека съотношението е 50 на 50, има риск от заразяване и промяна на съотношението, т.е. от увеличаване коефициента деструктивност. Ако в човека преобладават светлите енергии и е по-голям коефициента конструктивност, всичко зависи от това преимущество. Т.е. ще успеели светлата човешка страна на физическо ниво (при вас се нарича имунитет) да се справи с вируса, да преобразува деструктивните му качества в конструктивни? Ако надделеят деструктивните, той се разболява. И колкото е повече деструктивът, толкова е по-продължителна и сложна е болестта. Но в крайна сметка, резултата от всяка болест е изработването на имунитет против вируса.
  И ако човека оздравее, означава, че е преодолял деструктивното въздействие. Т.е. по време на заболяването е натрупал конструктивни качества и коефициенти, които са позволили да неутрализира деструктивното въздействие на вируса. И заболяването, освен развитие на имунитета (т.е. повишена светимост), е решило още една важна задача: позволила е на деструктивния вирус да се излекува и съедини чрез човека със своята цялост.
  Това също е важно да се помни. Защото, при разговорите си за болестите, мислите предимно за себе си. Не бива да се забравя, че всичко е създание Божие е реалния Бог. И всичко се стреми да се слее с Него, дори да е на подсъзнателно ниво. И възможността на такива отделени съзнания да се съединят с единството са толкова малки, че могат да го правят практически, само като се внедряват в други тела и съзнания. Казано на ваш език, жалко за заболелия, но все пак има шанс да се излекува и съедини със своята цялост самостоятелно. Но при това, Зова е като наркотик, насочва за сливане със своето единство. Те са раздирани от деструктивните си стойности на части, защото, колкото в едно съзнание е повече деструктивността, толкова е по-силен зова в него.
  Чакай, не разбирам. Предполагах, че зова на единството може да се усети само в просветлено съзнание.
  Нека да използваме друг пример. Магнитът. Магнитът работи независимо от просветлението на съзнанието ти. Но магнитът е универсален. Колкото повече се отдалечаваш от него, би трябвало да отслабва, но има степен на отдалечаване, линия на отдалечаването, след която привличането започва да нараства. Именно затова съзнанията ви са сферични. Т.е. когато си близо до центъра, магнита е силен, с отдалечаване от центъра, преодоляваш привличането, и в някаква точка е най-слабо. Но след това, като при люлките, започва обратно движение или при сферичното движение – обратно към центъра. Т.е. вируса при най-голяма степен на отделеност, се намира в критичната точка и започва обратно движение към сливане. Ако се намираш в съзнанието им, би се измъчвала, защото деструктивността им ги дърпа далеч от центъра, а магнита на единството ги дърпа към центъра със същата и дори с още по-голяма сила за сливане. Това е един вид ад, когато буквално се разкъсваш на части.
  Откъде се е взел този вирус и всичките тези вируси?
  Възникнали са като следствие от фрагментирането на съзнанието. Колкото повече се е отделяло съзнанието, толкова повече са намалявали показателите за цялостност, т.е. конструктивните качества и коефициенти. И на определен етап от отделянето, степента им на деструктивност е станала толкова голяма, че е породила дребни съзнания, които можели изобщо да изчезнат, както точка с нищожно малко значение. Затова се е породил сферичния принцип. По-точно, сферичния принцип е следствие многовековното взаимодействие на две сили: центробежна и центростремителна.
  Отеца е позволил на всяко съзнание да се отделя. Дал е свобода. Допуснал е индивидуалността и собствения път. Но Отеца е оставил и пътеводна нишка, за да не се загубят децата му по пътя. Точно тази нишка е зова или центроустремеността към Цялото, при която нищо, дори най-малкото, не може да бъде загубено. И всяка, дори най-малката частица, има шанса да се върне обратно. Затова и се е появила сферичността, където движението винаги е «и натам, и обратно». Т.е центробежната сила, рано или късно, се променя на центростремителна. При вас е изразено поетично като Божествено дишане. И работата е там, че Бог не е решил да вдиша и издиша, дишането при него е автоматично, също както при вас. Бог се подчинява на някакви ритми/цикли. Разбира се, също като вас може да променя ритъма в известни граници, но иначе процеса е неизбежен.
  Затова, като следствие от взаимодействието между двете сили, се е породило сферичното съзнание. И сферичното Мироздание. И затова, всяка същност се подчинява на сферичния принцип. Подчинява се и вирусното съзнание.
  Сега ми е ясно, защо лекувате вирусите, а не ги прогонвате от Мирозданието. Този процес е естествен и отговаря на дуалния принцип. А други вируси, освен на отделеността, съществуват ли?
  Да, но всичките, по един или друг начин, са мутации на отделеността. Да кажем, вируса на страха. Сама можеш да наблюдаваш, че страха се разпространява сред хората като вирус. Например, намираш се сред група хора и някой започва да разказва за някакъв свой страх, например, как са му откраднали портфейла. Всички хора започват автоматично да се включват в историята и преживяват колективен страх, че с тях може да се случи същото. Посочих примитивен пример. Но може да са множество. Например, когато СМИ започват да разпространяват информацията за възможна война. И ВСИЧКИ ЗАПОЧВАТЕ ДА МИСЛИТЕ НА ТАЗИ ТЕМА. Или, да кажем, когато вървиш и виждаш лед, нямаш страх, но достатъчно е в главата ти да се появи мисълта «хлъзгаво» и тялото, и краката ти се стягат. Това е действието на страховия вирус. Твоето тяло знае прекрасно, как да се движи и става автоматично, когато се движиш, без да се замисляш. Точно затова, пияните не се пребиват, когато падат, защото ума им е изключен и тялото знае, какво да прави в такава ситуация.
  Това означава ли, че вирусите действат чрез мислите? Но мислите също са един вид отделеност на съзнанието. Нали с мислите отделям съзнанието си.
  Вируса действа на нивото, на което е. Животните нямат мисли, растенията също. Но и растенията, и животните боледуват. Всичко е съзнание, приело определена форма. Самото съзнание не може да боледува. Боледуват формите, т.е. тялото.
  Тогава вируса на страха, на кое тяло е болест?
  На астралното.
  А вируса на ненавистта, на ревността, на злобата?
  Ревността е вирус на астралното тяло. Ненавистта и злобата, най-често, на менталното тяло. Но всички тела са свързани. И вируса в едното тяло, засяга и другите тела, но в по-малка степен. Затова, не можем да говорим за болестта на някое от телата, а кое тяло е поразено в най-голяма степен. Например, когато в теб се активизира страха да не паднеш, физическото ти тяло реагира веднага, но първична е винаги е мисълта. Това означава, че участват и трите тела.
  Всички тела ли са поразени от вируса или само нисшите?
  Всички форми са под въздействието на вируса. Въпроса трябва да се формулира по друг начин: до какво ниво могат да се разпространяват вирусите?
  До какво?
  До всякакво. Всичко зависи от силата на вируса.
  Почакай. Казват ни, че на четвърто ниво дуалността вече не е в такава степен.
  Да, на четвърто ниво няма тримерни вируси. Но ние говорим за телата.
  Значи, и нашето будхиално, и нашето атмическо тяло могат да се заразят с някакви вируси? Например, с вируса на страха?
  Страха се лекува лесно. С любов. Затова, ако любовното ти тяло е развито, т.е. огненото, ако е развит сърдечния център и е активизиран, всички вируси изгарят от огъня на този център. Това е универсален център за преработването на всички вируси, това, което наричате алхимия на съзнанието. Както във ваши пещи изгарят заразени дрехи, така и алхимичната «пещ на съзнанието» е способна да преработи всеки вирус, да го обезвреди. Затова, разбира се, висшите ви тела, засега са блокирани от съзнателно проникване, докато не се научите да ги използвате. Но всички тела са свързани. И затова, боледуването на физическото или астралното тяло, преминава на всички. Разбира се, висшите са много по-малко засегнати от нисшите. Т.е. физическото е, един вид, «далеко» от будхиалното, и затова степента на заразяване е различна. Но, независимо от това, всичките тела са свързани чрез центъра на съзнанието ти.
  А как стои въпроса при каузалното тяло? Доколкото разбирам, е заразено не по-малко от физическото, в смисъл, кармични заболявания, които проникват във всичките тела, например, при приемане на чужда карма, на чужди уроци и изобщо на болезнените уроци.
  Права си. Нека да разгледаме матрьошката. 7 матрьошки. Най-малката е физическото тяло. Заразила се е от вируса на отделянето и постепенно, от нея се заразяват всички тела. И вируса преминава от матрьошка в матрьошка. Т.е. първо се заразява астралното тяло, след това менталното и т.н. Колкото е по-голяма формата (имам предвид не като размер, а като сила), толкова по-лесно се справя с вируса. Затова, будхиалното тяло се справя с вируса по-бързо от физическото или каузалното. И се заразява по-късно от физическото и каузалното. Но всички са свързани.
  Значи, казано по-просто, всичките ми тела, в настоящия момент, в една или друга степен, са заразени с този вирус?
  Да, както и при всеки от вас.
  Какво може да се направи?
  Да се лекувате. Трябва да разберете, че вирусите, може да се каже, че са загубили се деца, на които им е страшно и самотно, ако използвам човешки сравнения. Те буквално се измъчват от отделеността си, изпитват болка и страдания, затова и са агресивни. Затова трябва да ги заобичате в буквален смисъл. В буквален смисъл, да ги приемете като свои деца. Да насочите към тях цялата си любов, на която сте способни. И разбира се, универсално средство – благодарността. Има още едно универсално средство – да помолите за помощ Отеца. Но при това, трябва изцяло да се предоставите на Волята му. И по този начин да му дадете доброволно и осъзнато достъп до енергиите ви. И енергията на Отеца ще излекува всички вируси. Имате много примери за това.
  Има ли някаква профилактика срещу вирусите?
  Една. Универсална. Любов към целия свят, към всичко съществуващо. Но ако не усещате достатъчно любов към целия свят, т.е. имунитета на любовта, ще трябва да постъпвате, както с физическите заболявания. Всичко е подобно. Ако имунитета ти не е много устойчив, не бива да взаимодействате с тези вируси, т.е. да общувате със заразени хора, да слушате/четете информация, заразена с вируса, често поднасяна от СМИ, да ядете заразена храна и т.н.
  Но това някак е неправилно. Значи, да общуваме само с добрите, а не с лошите, но те нали също са като вирусите, приличат на изгубени малки деца.
  Ако си в състояние да го разбереш и да усещаш любов към тях, значи имунитета ти е устойчив. Ако не усещаш любов към тях, а само раздразнение или злоба, това вече е действие на вируса отделеност. Затова е много лесно да се разбере, кога трябва да престанете да общувате с тях. И както при всички случаи, има лечители по призвание. И във вашият физически свят има лечители на физическото тяло и са го избрали като професия. Същото е и в по-фините светове, има лечители от разни системи и тела, които избират да са в зоната на заразяване, както вашите лекари. Затова, нека не те вълнува това.
  Сега, докато всички сте заразени в някаква степен от вируса на разделението, на деструктивността, трябва на първо място да излекувате себе си. Защото, как може да лекувате други, ако самите сте болни? Но можете да го правите заедно, да се лекувате не отделно, а на групи, като колективи, защото колективното съзнание има определени преимущества, а именно – квантовост. Това е универсално и много мощно свойство, когато сред група заболели, има поне един със силен имунитет, тогава може квантово да предаде конструктивните показатели на цялата група чрез колективното съзнание. Но за целта е необходимо единство в групата. За това съдействат повечето ви колективни медитации – квантово съединение в единно съзнание и взаимно настройване на всичките ви тела.
  Получава се, че докато сме на трето ниво, трябва да преболедуваме всички «детски болести», и едва тогава ще ни допуснат на четвърто ниво?
  Не става въпрос за допускане, а доколко можете да навлезете там. Между нивата има нещо като дезактивационни камери, тестови камери, които позволяват, от една страна, да се измерят показателите, а от друга, да се демонстрират качествата на нивото. Например, за да ти стане по-ясно, преди навлизане в пустиня, те вкарват в камера с висока температура, за да разбереш, ще устискаш ли в пустинята, ще издържиш ли. Някои не издържат и се връщат обратно. Сравнението с пустинята и температурата, разбира се, са условни. Влизаш в първата камера, и ако имаш вируси, те започват да се обострят и изпитваш болка. Като натоварена работа. Затова, трябва да си наясно, че ако продължиш нататък, болката ще е още по-голяма, ако не са излекувани всички вируси на деструктивността, защото светлинното натоварване е още по-голямо, вирусите се съпротивляват още по-силно. Затова е по-разумно, първо да се излекува заболяването, едва след това да се товари организма.
  Имаш предвид фотоните пояси?
  Да. Точно така. Фотоните пояси са един вид дезактивационни камери и тестиране.
  При различните източници се говори за «стражи на прага», които наблюдават прехода от ниво на ниво. Има ли такива?
  Това са автоматични системи, които и следят твоите показатели. Но, естествено, има същности, които управляват фотонните пояси.
  В «Изумрудените скрижали» на Тот Хермес се говори за страшни «стражи на прага», които бягат като кучета по границата, не пускат да се минава и вият силно.
  Това е алегория. Границите са определени от магнитно-гравитационни линии. Вият показателите на системата, както при вас мигат лампички и сирени вият при опасност.
  Преобладаващо, човечеството е заразено с вируса на разделението, с вируса на деструктивността. Как може да му се помогне?
  Като се започне със себе си. Не можеш да помогнеш на другите, докато сам не се излекуваш. Методите за самолечение са широко известни. Пост, молитва, покаяние, благодарност. Поста е даден за очистване на телата. Храните се със заразени продукти и затова, ежедневно във вас попадат деструктивни вируси. Всеки вирус също има фини обвивки и съществува на определени нива. Както разбираш, има само нисши тела, поради отделеността си. Затова трябва да се започне с храненето, което влияе и на останалите тела. И по този въпрос имате много литература. Храната трябва да е чиста не само екологично. Не бива да носи в себе си страдания следствие смърт, т.е. да има деструктивни коефициенти. Това трябва да е растителна храна или животинска, която животните дават доброволно, например, мляко и мед. Храната трябва да е приготвена с любов, за да няма деструктивни коефициенти. Но всичко, с което се храните в системата на общественото хранене, не винаги, а най-често, никога не се приготвя с любов и съдържа деструктивността на този, който я приготвя. Готвенето е ритуал, за който са наясно източните учения. Също така е алхимично тайнство, превръщане енергията на готвача в хранителна енергия.
  Но поста се отнася не само за физическата храна, но и за духовната. ЗАТОВА, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКЛЮЧИ ДЕСТРУКТИВНАТА ИНФОРМАЦИЯ. Информацията, която носи в себе си разделение, вражда, дори простото споменаване за това, е деструктивна информация. Затова, трябва да избавите от нея съзнанието си. Има специален род вируси на разделението, които действат като наркотици. Такъв е, да кажем, вируса на похотта. Затова, по време на постене ви се препоръчва да се въздържите от сексуални контакти. В самият сексуален контакт няма нищо лошо и деструктивно. Това е велик акт на свързване мъжкото и женското начала. Енергиен танц и жизнен празник. Но ако един от партньорите е заразен с похот или силни желания, може да се отрази на другия. АКО ДЕСТРУКТИВНИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ ПРЕОБЛАДАВАТ КАТО ЦЯЛО.
  И, разбира се, задължителните молитви. Молитвите са мощно средство за включване към Благодатните потоци на Отеца. Молейки се и търсейки помощ, допускате в себе си чудодейните енергии на същността, към която насочвате вниманието си. Давате ѝ право да се намеси в процеса на излекуването ви и да ви помогне. Отваряте се за нея и съобразно закона за свободната воля, изявявате желание да получите тази помощ. Универсалната молитва: «Да бъде волята ти» е просто включване в потоците на Отеца, в които има единство и хармония, и които започват да изравняват собствените ви потоци с тази хармония във всички посоки, а не само по въпроса, за който молите.
  Да кажем, молите за благосъстояние. И ако искрено молите точно за него, то идва. А молитвата «Да бъде волята ти» дава възможност не само за благосъстояние, но и за физическо дълголетие, за късмет и щастлив личен живот и т.н. Всичко е комплексно. Позволява да изравни деструктивните ви коефициенти като цяло. Но в ежедневието можете отново да промените тези коефициенти и вирусите започват да действат отново. Затова е необходима постоянна молитва, всеки ден. Във всяка свободна минута, когато съзнанието ви не е заето с някакво необходимо ви занимание, се молете. И ще бъдете чути. И ще ви помагат постоянно.
  И, разбира се, всяка молитва трябва да завършва с думи за благодарност или да я започвате с благодарност. Защото, това е начина за уравновесяване на даването и получаването. Ако не благодарите, оставате длъжници. Ако благодарите искрено, процеса е завършен, сметката е приключена и не сте длъжни на никого. Но благодарността не трябва да е автоматична, а действително да я излъчвате от сърцето.
  Универсалното средство за лечение е приобщаване към Източника на Всичко, към квантовия център. Към Божествения Център. И съществуват множество начини за това. Известни са ви. Основно, са различните видове медитации, т.е. състояние извън ума, понеже вируса прониква в съзнанието чрез деструктивни мисли. Затова, трябва да се научите да изключвате ума си и да се доверявате на Източника. Да се изключвате от разделението и да се присъединявате към единството. Може да се направи лесно с помощта на природните стихии. Можете с часове да гледате огън, вода, небето. Можете с часове да съзерцавате природата.
  Съзерцаването е насочено извън вас, а медитацията — навътре. Има много видове медитации със затворени очи, когато буквално потъвате в себе си. Има много групови медитации, когато просто се сливате с общото поле. В този случай трябва да се научите да изключвате своето различие, мислите си и да се потапяте в безмълвието, в дълбините на духа.
  Съзерцанието е универсален метод. В процеса на съзерцаване, изключвате мисленето си и се свързвате с безкрайността си. Но едновременно наблюдавате и външните обекти и чрез това безмълвно наблюдение се свързвате с безкрайността извън вас, с безкрайността в другите обекти. Свързвате вътрешната и външната безкрайност, които, по същество, са едно. Движите се в себе си и намирате всичко там. И едновременно се движите извън себе си, в другите и намирате другите в себе си. Ставате цялостни по времето на съзерцанието. И може да го усетите прекрасно по време на съзерцаване, да го усетите физически. Затова, препоръчвам съзерцанието като универсален метод.
  Всичките тези методи за лечение и профилактика, са ви известно отдавна. Но не намирате време за тях. Бързате в ежедневието си и все повече се подлагате на вирусно заразяване, на увеличаване разделеността, на деструктивността, което ви измъчва болезнено. Затова, всеки трябва да излекува вирусите в себе си, а това не забранява да общувате един с друг. Просто, оценявайте трезво силите си. Защото, с тези вируси не можете да попаднете във висшите измерения. Предстои ви още дълъг и труден път за очистването на всичките ви тела от деструктивните показатели, които сте натрупали в продължение на множество животи.
  Почакай, нали в другите животи съм имала други тела.
  Нищо не се губи. Цялата информация, записана в тези ти тела се пренася във следващите. Затова, не се губи никъде товара ти. Можеш да го разтвориш и преработиш само осъзнато. И никой не може да го направи вместо теб.
  Нима не мога да се обърна с молитва към Отеца, за да разтвори и преработи всичко това?
  Можеш. И ако реши, така и ще стане, ще бъдеш очистена. Но в повечето случаи, не става, не защото Отеца не те чува и не иска да помогне, а защото трябва да минеш уроците си и да се научиш сама да се защитаваш от тези вируси, да се справяш с тях, да ги лекуваш. Иначе, отново ще се напълниш с тях, след всяко очистване. И това е съзнателен твой избор, да усвоиш уроците си, в който Отеца няма право да се меси, защото сам е установил тези закони. Разбира се, винаги можете да се обръщате за помощ към висшите сили, но всеки ще ви откаже, т.е. ще опита някак да помогне в осъзнаването, но очистването трябва да направите сами. Иначе слизането в материята си губи смисъла и всичките ви уроци, а нали с тази задача сте дошли тук, за внасянето на духа в плътната материя, за неутрализиране на фрагментирането.
  Благодаря за урока.
  И аз ти благодаря. Заедно сме!
  Селена
  26.03.17
  Превод: Йосиф Йоргов
  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:1610895

  Уроците на Творението: Урок 6

  Уроците на Творението: Урок 6 – Творение на формата
  7 юни 2013, от Елена

  Творението е многовариантно. Отначало се създава формата. После тя се изпълва с енергията на звука и развитието. Енергия на звука е тоналността на формата, нейното местоположение в хармоничното звучене на света.
  Цялата енергия може да се разглежда като мелодия или звук. Всички ваши енергии звучат в космическото пространство и създават обща мелодия. Всички ваши енергии имат цветови характеристики, които също създават картината на мирозданието. Звукът е вибрация. Цветът е степен на вибрация. Освен тези характеристики има още много, от известните ви електромагнитни колебания.
  Индивидуалната характеристика на всеки от вас има множество аспекти, по които да се различавате един от друг. Част от тези характеристики говорят за вашата история и произход, за семейството, от което произхождате, от кой светлинен район на галактиката и така нататък.
  Така е и при творението на формата. Отначало се създава контурът на обема или граница на формата и след това се фиксира. По-нататък тя трябва да се изпълни с характеристики за индивидуализация на формата. Ако това е растение – то ще има свои характеристики, ако е камък – други.
  А откъде може да се вземат тези характеристики? Откъде идва изпълването?
  Създателят изпълва формите от себе си. Чрез преобразуване на своите излъчвания, пречупвайки ги и оформяйки ги. Тоест изолирайки част от себе си, той възстановява характеристиките на тази част и я попълва със създадената от него форма.
  А как създава границите на формата?
  С поле. С електромагнитно и с други полета. Вашите граници всъщност са определени по същия начин. Всичко, което виждаш като твое физическо тяло, е действие на гравитационното поле. А твоето астрално тяло се подчинява на формиране на други полета.
  Кой е създал тези полета и кой ги управлява?
  Аз създадох тези полета. Чрез манипулиране с различни полета аз създавам форма и след това я изпълвам със съдържание с нужното качество.
  Откъде се взимат тези нужни качества?
  Те вече присъстват в мен. В света има много творци от различно ниво и те вече са усвоили безброй начини и качества на творението, и всичко това са части от мен. Затова аз имам достъп до дадените части и до овладяването на тези характеристики.
  Тоест всичко вече е създадено и може само да се променят вариантите?
  Приблизително е така. Макар че е по-сложно. От вариантите се получават комбинации и те са безброй. А като се вземе предвид, че процесът на творение е непрекъснат, то всяка микросекунда от вашето време се създават безброй много нови качества и характеристики на творението, нови разновидности създания.
  А как избираш, с какво съдържание искаш да напълниш формата?
  Изборът не е съвсем точно понятие. Вие си представяте, че аз просто си измислям и фантазирам. Моят избор също е обусловен от самия строеж на мирозданието.
  В системите на мирозданието има много различни характеристики на създадените светове и същности. Тяхното развитие и сътворение изменя общата структура и тези изменения предизвикват необходимост от следващи изменения. Тоест, в определен спектър на мирозданието, на определен етап на неговото сътворяване, се създава поляризация на определени сили и полета. Ако за минус приемем недостига на някакви форми и качества на творението, то даденият минус трябва да се неутрализира със съответен плюс и да уравновесим системата.
  По-нататък всяко творение има етапи и цикли. Затова определен етап изисква или води до изменение на качествата на системата. Търси подобие. Всичко е подобно. Същото става и в твоя организъм даже на физическо ниво. Когато на тялото ти му е нужен отдих, се изработват хормоните на съня. Когато в твоето тяло на организма му липсват някакви вещества, самият организъм може да ги попълни без участие на външна храна, която вие използвате. И вашият организъм, и Вселената са саморегулираща се система от взаимовръзки. Външният космос и вътрешният космос са подобни.
  Излиза, че всичко става автоматично и ти самият не твориш?
  Аз съм създал и създавам системи на творението, които работят без моята директна намеса. Но тези, които творят, са части от мен. Затова не може да се каже, че аз не участвам в творението. Аз творя чрез вас. Чрез моите части. Защото аз съм цялото – това е малко по-друго качество на съзнанието и на битието. Аз като цяло също съм част от друго цяло и на друг цикъл на творението.
  А кой създава новото, новите форми?
  Какво наричаш ново? За вашия свят ново е всичко, което не е част от вашия свят. За другите светове е друго. Практически няма нищо ново във вашето разбиране. Има многочислени вариации на старото. И тъй като количеството на съставните части на вариациите постоянно расте, затова расте и количеството на вариациите. А значи се появяват нови вариации на творението.
  А експеримента с дуалността? Това нова вариация на старото ли беше?
  Ако думите старо и ново определим не с качеството, а с времевите разлики или по-точно със скоростните разлики, то можем да делим не на старо и ново, а на сътворено и на още несътворено. Експериментът с дуалността, разбира се, беше нова вариация на по-рано сътворени типове на развитие. Всъщност има и триалност и така нататък. Има и много по-сложни взаимовръзки. Дуалността е намаляване на обемите на избора. Намаляване на неговата вариантност, когато безброй характеристики се поляризират на два полюса, на две основни групи.
  Искаш да кажеш, че има системи, където свободата на избора е още по-многовариантна?
  Да, разбира се. Има всичко, което можеш да предположиш. В буквалния смисъл на тази дума. Всичко, което може да ти дойде на ум. Това е информация за вече съществуващи форми на творението. Ти знаеш за това, защото в периодите, когато ти (моя част) се завръщаше при мен, ти имаше всички знания, които има в мен. И сега са останали спомени за тези знания. Но ти засега не можеш да ги изразиш всичките, защото твоите честотни характеристики в сегашното съществувание и тяло, още не възприемат някои вибрации на твоите или на нашите знания.
  Значи излиза, че ние не говорим с теб. А аз просто си спомням?
  Излиза, че ти разговаряш сама със себе си и сама си помагаш да си спомниш всичко.
  А какво представлява знанието?
  Знанието е наличие на определена енергия. Всичко на света е енергия. Ти, облаците, хората, боговете, полетата, силите и така нататък. Енергията се трансформира и приема определени форми и характеристики. Електрическата енергия и енергията на осъзнаването, по същество, са една и съща изначална енергия, но белязана с определени маркери – характиристики на диференцираността.
  Знанието е определен потенциал на енергиите, концентриран и намиращ се в състояние на покой. Тоест, това, което се намира в състояние на покой и без изменение, в сегашния момент може да се счита за устойчива форма и характеристика, и вие я наричате знание. Но това знание може да се промени, ако тази форма се задвижи.
  Ти говориш за човешките знания или за истината на мирозданието?
  Човешките знания са част от истината на мирозданието. Има част от енергията на мирозданието в стабилна форма на възприемането и със стабилни за дадения момент характеристики, която се намира в покой. Това е своего рода източник за еталони на развитието. Картотека. Библиотека на форми и състояния, които са стабилизирани и затова имат статус на знание. Тоест сега не изискват изменение.
  Част от тези характеристики са знанията на хората. Тези, които сте в състояние да възприемете. Става дума за съвместимост на енергиите. Има част от знанията, енергетиката, които ви е толкова чужда в днешното ви възприемане, че практически сте несъвместими. Но ако възникне необходимост от изменение на тези характеристики под въздействието вътрешни фактори на системата, те се променят и до процеса на стабилизация вече не са знания.
  Например, вашите Акашови Хроники са стабилизирана част от енергията на творението на вашия сектор, където са записани всичките характеристики и кодове за развитие на вашата система, на всичките й части, на всички етапи. Тези хроники постоянно се попълват с нови части от знанието. В края на краищата ще дойде момент, когато масата на натрупване на енергия на стабилните знания ще стане критична и ще се извърши качествен скок на даденото знание-енергия на ново ниво. Всичко е подобно, взривовете на свръхнови в космоса са почти същият процес. И тогава вашият свят ще получи нов статус на творението.
  Значи неизменна истина не съществува?
  Какво определя истинността? Вие определяте истинността, като разлика от лъжата. В мирозданието няма такива понятия. Това са различни енергии. Думата “истина” произлиза от думата “източник”. Истина е началното състояние. А знанието е определен етап от развитието на енергията, на преобразованието и творението. Термините не са много важни. Просто запомни, че всичко е движение на енергията или на нейното състояние. И ти също.
  Ти казваш, че когато Акашовите Хроники натрупат определен потенциал, ще стане качествен скок. За прехода ли става въпрос?
  Ако имаш предвид сегашната ситуация, то това е само част от процеса. Всичко на света има цикличност и етапи. Акашовитет хроники – това е вашият своего рода стабилизационен фонд. Натрупаните там вибрационни характеристики на знанието сякаш уравновесяват интензивността на векторите във вашето движение. Един вид равновесна чаша.
  Нещо като чашата Граал ли?
  Да. Вие така го наричате.
  Достижимо ли е пълното знание?
  И да, и не. Когато се сливаш с всички части, достигаш до пълното знание. Можеш да направиш това и сега за кратко време. Когато отново се върнеш в твоята форма, можеш да възприемаш само тази част от знанията, която съответства на твоите честотни характеристики. По-нататък всичко зависи от това доколко е неизменна тази част от знанието, която ти е била достъпна при сливането с цялото. Защото цялото също се променя.
  Но във всеки от вас има връзка с мен и с общото знание. Ако определяте постигането на знанието като процес на възприемане на нова информация, то знанието е непостижимо. Защото не е резултат, а е процес. Ако определяте знанието като съпричастност с общото, то това винаги го има във всеки.
  Всяка ваша клетка носи цялата информация за Вселената. Всички ваши клетки притежават пълната информация, която имат и цялата Вселена, и всички нейни части. Именно, затова всеки от вас може да се въплъти на други нива на творението и в други части на мирозданието.
  Значи аз мога да създам нещо, което изобщо не съответства на този свят, нещо от други части на вселената, ако успея да открия тази информация в моите клетки?
  Да, но тази част няма да може да съществува в тази част на Вселената. По вибрационни характеристики, по закона за подобието, тя ще бъде привлечена от друга подобна на нея част. Така се раждат във вашата и в други части на Вселената, така наречените фантоми или чупакабри. Това са опити за сътворение на други форми и реалности с погранични характеристики.
  Ти каза, че ти също имаш създател?
  Всичко е огледално, и всичко е подобно. Откъде мислиш, че съм се появил?
  Това означава, че твоят създател те е създал от себе си или има общ източник на сътворение на всички творци?
  Всичко е подобно. Всеки творец може да създава само от себе си. Но това съвсем не е това, което сега си помисли. Какво си ти – отделена част от мен. Значи, ако ти започнеш да твориш от себе си, по този начин ти твориш от мен. А аз, творейки от себе си, творя от моя създател. По-просто казано, създателят ме създаде от своята енергия. А аз създадох теб от моята енергия. А ти създаваш твоите творения от твоята енергия. Всичко това всъщност е една и съща енергия, само че получила нови характеристики.
  Значи има първи пратворец?
  Има верига на творението. И понеже всичко е безкрайно, то и тя не може да има начало и край, и тя е безкрайна. Затова се говори за цикличност или спирала. Или за лента на Мьобиус във вид на спирала. По-точно, ако говорим с вашите понятия, това е още по-сложна конструкция. Важното е, че всичко е взаимосвързано и всеки се явява етап за другия. Може да се говори само за цикличност.
  Имам чувството, че разговарям с човек. Как е възможно?
  Колкото повече общуваме, толкова повече ти ме очовечаваш. Или толкова повече нашите енергии започват да се сънастройват. В този смисъл ти твориш част от мен. Процесът на творение е взаимен. Творецът твори създание и създанието твори твореца. Това е взаимно отваряне. Когато двама души общуват един с друг, те взаимодействат със своите полета и енергийни структури. При това, сътворявайки очаквания спрямо партньор си, всеки от тях сътворява част от съвместното пресичащо се пространство, от общото пространство, и своето виждане за другия. Това е все едно да виждаш партньора си не пред теб, а неговото отражението в огледало.
  Но това огледало е твоето възприятие, твоето пречупване на постъпващата от него енергия. Сега ти общуваш с мен. Аз се отразявам в огледалото на твоето пречупване и ти ми даваш определени черти. Например ти виждаш в огледалото неясни очертания и твоето въображение или творящия импулс започва да отгатва в тях форма и да й придава подробности. Тоест да изпълва формата със съдържание.
  Ти каза, че всичко е подобно. Но когато ние творим, да речем скулптурите: те взимат материал и му придават форма, а не обратното?
  Това не е много ефективен метод за творене, защото се губи много материал, както ти го наричаш. Взимате камък и отстранявате излишното, а какво е излишното? Процесът на сътворяване на света е по-икономичен.
  Ти говори за сътворчество. Как ние можем да творим теб?
  Сега, когато си общуваме, твоите (или моите обособени в твоята форма) енергии, взаимодействат с тази част от мен (теб), която се е отделила за общуване с теб. Такова общуване се извършва с безброй мои части. Но всички мои части си взаимодействат една с друга, сътворявайки една друга и по този начин сътворявайки мен.
  Превод от руски език: Росица
  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:940856

  Уроците на Творението. Урок 8

  Уроците на Творението. Урок 8: Преинсталиране на системата. Вратите на потенциалите
  От Елена, 29 юни 2013

  Какво се случва в момента на планетата?
  Става преинсталиране на системата. Заличават се старите матрици на вероятностите, създавани от вас с векове. Аналогия – прочистване диска на компютър, унищожаване на старите файлове, които отдавна не са използвани. Вие сами, със своето сътворчество сте натрупали огромни пластове съвместни и индивидуални мисъл-форми. Системата е устроена така, че до времето на конвергенцията, нищо да не изчезва, а само да се трупа или трансформира. Вашите лични архиви на възприемане са препълнени с данни дотолкова, че системата се е усложнила неимоверно.
  Какво ще рече това?
  Това означава, че скоростта на реализация на импулсите се забавя, поради бавното преминаване през пътищата на вероятностите. Иначе казано, простите системи дават почти мигновен резултат от импулса на творението, защото намерението и резултатът не са обвързани със стотици условия и условности, които сте създали.
  Системата е устроена така, че до времето на конвергенцията нищо да не изчезва. До коя точка на сближаване по-точно?
  До момента на сливане на всички вероятностни модели. Всеки от вас, във всяко от вашите превъплъщения със своите мисъл-форми, е създал множество модели на изживяване на себе си като човек, но не ги е реализирал на практика. И тези модели съществуват в алтернативни реалности като потенциални възможности на отделните хора. Това е като път, по който си отложил в момента да тръгнеш. Въпреки това, поддръжката за реализирането на тези потенциали си съществува във вашите резерви.
  Още повече, че в обичайния модел на всеки свят не можеш да продължиш напред, ако не си завършил всеки от тези потенциали. Както в компютъра, когато отвориш множество прозорци с информация, после се налага да ги затваряш един по един и да уточниш, дали желаеш да съхраниш тази информация.
  Когато ви се спускаше много информация за това, че контролирате вашето мисъл-творчество, ставаше дума точно за това. Хората, които не са се научили да контролират своя ум, засядат в огледалото на потенциалите. При това, както често се случва с компютрите, системата “замръзва” от многовариантности. Например, определена човешка постъпка предизвиква едновременно включване на потенциалите на множество вероятности и по-нататък всеки потенциал, всяка врата на вероятностите се намира в режим на очакване на следващия избор на човека.
  Представи си, че ходиш по интерактивен под в пълна тъмнина и всяка твоя стъпка сензорно пали определено светлинно петно на пода. Можеш да продължиш напред, избирайки едно от осветените направления, тоест избирайки един от вероятностните потенциали. Съответно следващата стъпка запалва нова серия светлинни петна. И така до безкрай.
  Затова вече сте се приближили до ново разбиране за свободния избор. Няма и не може да има пълна свобода на избора. Ти винаги избираш от набора възможни варианти, вече създаден от теб.
  Ако избирам от вече създадените опции. А когато създавам?
  В твоя арсенал има избор от определено количество инструменти. Тези инструменти или понятия са сформирани от твоя опит, от твоя човешки опит. Тоест не можеш да създадеш нещо, което няма място в твоя свят. Не можеш да създадеш невъобразимо нещо или ситуация, защото не можеш да си я представиш и да я опишеш в траекторията на намерението. Например, не можеш да измислиш и сътвориш цвят, който да не е вариация на вече съществуващ цвят. Така е и за всичко останало.
  Когато се ражда човешко дете във вашия свят, то изначално носи в себе си информационното поле от миналите си прераждания. Ако можеш да си представиш началото на своите превъплащения, което е било много отдавна, в своето най-първо въплъщение, ти като същност, не си имала никакъв багаж за създаване. В буквалния смисъл, си се учил да възприемаш всичко за първи път. Но в продължение на стотици пъти, в стотици животи, ти си създал и насъбрал огромно поле от потенциални вероятности. Част от тях си завършил, реализирал си своето намерение, т.е.получил си това, което си привлякъл, каквото си имал намерение да получиш. Сега протича прочистване от ненужните потенциали. Така е при всеки от вас.
  Как се определя степента на ненужност?
  Взема се предвид началото на потенциала. Например, в твоите въплъщения има потенциал да се развиеш като убиец. Не си извървяла този опит до край. Но последните хилядолетия не си се обръщала към този потенциал, не си го избирала, не си мислила за него. Този потенциал ще бъди премахнат.
  Но искам да ви предупредя, че неприемането на нещо, също е обръщане към потенциалите. Ако ти осъждаш или не приемаш такова развитие като убийството, то ти подклаждаш наново този потенциал. Във всеки вероятностен потенциал има два варианта: положителен и отрицателен. Тези определения не са много точни, но все пак отразяват същността на дуалността. Условно казано, отрицателният заряд се подхранва от твоите негативни мисли, а положителният – от положителните.
  Но нали вече няма разделение на добро и зло?
  Не. Работата не е в оценката. Отрицателното и негативното – това е възвратно, положителното и позитивното – постъпателно. Възвратното развитие е, когато преминаваш през един и същи път, който вече си минавал, вместо да се движиш напред и да усвояваш нови неща. А постъпателно развитие е пълното завършване на един опит и преход към следващия. Това развитие е по-бързо и резултатно. То е така нареченото възходящо развитие. За него са нужни максимална концентрация на цялото намерение.
  Тоест получава се така, че ако човек всеки път избира вариант на нов път – се развива и го преминава до край, независимо от това, какъв опит му дава той: на убиец или светец, развитието се счита за постъпателно?
  Да, точно така. Но въпросът отново не е в избора. Никой не ви насилва да избирате убиеца. Важно е да помните, че с всяка мисълформа, откривате нови врати за себе си, в които е нужно или да влезнете, или правилно да затворите. Когато количеството на тези врати стане огромно, вие вече не управлявате своята съдба и своето развитие. Създадената от вас система става тромава и тежка.
  Значи има път на развитие, в който има само по една врата на потенциалите, която да се отваря?
  Разбира се, че има. Има всичко. Важното е да се разбере, че не бива да се прескачат вече отворените врати на потенциала. Изборът зависи от вас. Този, който се научи да контролира своето мисъл-творчество, и разбере, какво е това “разпръснатост на творението” – това е скъп от енергийна гледна точка път, избира праволинейно израстване. Но който иска да изследва всички възможни потенциали на развитието, ще трябва да бъде последователен и да разбере, че трябва да завършва всичко, за да сведе до нула пълния потенциал.
  Кой взима решенията за изтриване на насъбраните потенциали в момента?
  Всеки от вас, разбира се. Нима мислиш, че някой ще направи избор вместо теб? Отмиращите, неподхранвани потенциали, се прочистват автоматично. От тези, на които все още обръщаш внимание, биват избирани най-перспективните за твоето развитие.
  Как се определя тази перспективност?
  Според скоростта на развитие. Например за “А” ще бъдат нужни 100 въплъщения, а за вариант “Б” само 30.
  Много от вас вече са създали за себе си вероятностни потенциали, намиращи се в по-високи структури на света, да кажем в 4 измерение, както го наричате. Но за да направите този потенциал възможно най-устойчив, трябва да изключите тези потенциали, които се подхранват от вашите мисъл-форми, защото те ви дърпат обратно към 3 измерение – там все още съществуват определени взаимовръзки между външния свят и другите хора.
  Много от вас вече чувстват зануляването на потенциалите. Това, че общуването с много хора за вас става безинтересно и много несъществени желания биват очистени от потенциалите. Именно затова е необходимо сега, особено внимателно да следим за своите мисли и усещания. Помнете: отключването на потенциал е възможно, само ако имате неутрално отношение към него. Например в потенциала, практически на всеки от вас, съществува потенциалът: да стане много богат. Ако вие осъждате богатството или страстно го желаете, то вие пречите на този потенциал да се занули.
  Имаме информация, че е взето решение от най-високите йерархични съвети на светлината, да се съкратят множество от съществуващите реалности. Вярно ли е?
  Вече ти разказах, че създадената от мен система на света е самоорганизираща се. И винаги се намират доброволци да ръководят процеса, да коригират, помагат и организират. Така е във всяко общество. Ако някой от въплътените, вземе решение за обединение с цел контрол – това си е негов избор. Ако вие се подчините на неговите съвети и насоки – това е ваш избор. В повечето случаи това е целесъобразно дотолкова, доколкото много от така наречените йерарси на Вселената притежават по-голям опит и могат да го споделят с вас.
  Но избора на въплъщение и избора на потенциалите на развитие, ги прави само душата. Няма друг начин. Помни, че контролът на потенциалите на твоето развитие, е само в теб, дотолкова, доколкото само ти можеш със своите уникални светлинни кодове да внасяш промени в тях. Както паролата за достъп в компютъра, обаче тази парола не може да бъде разбита, защото непрекъснато се променя успоредно с промените в теб.
  Излиза, че на теб ти е все едно, как става развитието на всеки от нас, и че ти изобщо не можеш да ни влияеш?
  Представи си за малко, че си почва и сама си посадила в себе си великолепни растения. Как можеш да повлияеш на това? Като отдаваш всичките си най-ценни елементи за тяхното подхранване. Нима ще предпочетеш тревичката пред цветенцето? Всяко ново растение покълва върху теб за чудо и радост, всяко е ново и уникално. Ако растенията в градината ти започнат да се конкурират за оцеляването си, нима ти като почва ще отдадеш на някого своите предпочитания? Ако някое растение загине по някаква причина, ти ще можеш да го създадеш отново, тъй като генетическата памет на семето не изчезва. Затова няма никакво значение, колко пъти ще се връща това растение. И, разбира си, ти не казваш на растенията, как да растат.
  А може ли да стане нулиране на потенциалите? Ведите твърдят, че във Вселената нищо не се губи.
  Всеки потенциал е част от теб. Ако ти не се грижиш за тази реалност, тя се свива до точка и се присъединява към теб. Ти просто си възвръщаш липсващите части и ставаш цялостен.
  А има ли хора, които вече са направили това свиване на вероятностните си потенциали?
  Съвсем малко. Да кажем, че в момента 15% от човечеството имат една четвърт незаличени потенциали. Именно у тях има реални шансове за колапс. У останалата част от човечеството незаличените потенциали са значително повече.
  И какво ще стане с тези, които не са си занулили потенциалите?
  Ще продължават да се развиват в тях. Например, в потенциалите на много хора има такъв, в който става 3–та световна война. Но има и такива, където няма война. Ако болшинството от тези хора занулили дадения потенциал, война няма да има, ако не го занули – война ще има.
  А какво ще стане с хората, у които потенциалът за войната е занулен?
  Част от тях просто няма да се сблъскат с войната в своята лична реалност. Друга част, която продължава да занулява потенциалите си и успее да освободи достатъчно количество потенциали за по-нататъшното си развитие, открива нова врата в нова реалност. Затова създавайте нов свят и го изпълвайте с потенциала на своето въплъщение.
  А какво е ставало, когато в миналото човечеството е загивало в потопи? Искаш да кажеш, че хората сами са си създали потенциал, в който да има потопи?
  Да, точно така. Много от тях са знаели за предишните потопи и са се страхували от тях. Аз не мога да създавам за вас, от ваше име. Дал съм ви инструментите на творението, а как ще ги използвате, е ваш избор. Част от хората от миналото, все пак успяват да занулят своите потенциали и да се придвижат към по-високи структури или съзнание.
  А как е при животните? И те ли зануляват потенциали?
  При животните няма индивидуално творение. При тях творението на потенциалите е групово и не толкова осъзнато, както при вас. При животните има тотемично творение и видовете на сътворение са доста по-ограничени в сравнение с вашите. Освен това повечето от тях са последователни във всяка следваща реалност, а не съществуват в няколко отделни потенциали, както е при вас.
  А планетата?
  Планетата е свързана с всички вас. В чист вид не съществува индивидуално творение и индивидуална реалност от потенциали. Всички те се преплитат и докосват едни други.
  Превод от руски език: Росица
  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:959521

  Уроците на Творението. Урок 7: ДНК. Вирусите

  Уроците на Творението. Урок 7: ДНК. Вирусите
  От Елена, 26 юни 2013

  Какво е това ДНК?
  Това са кодове за активизиране на различни механизми, работещи във физическия свят и във вашата физическа реалност. Както пароли за достъп и активация.
  Как се активират?
  С резонансни честоти. Те задействат определена вибрационна честота. Тоест, ако ти развиваш в себе си определени вибрации, те рано или късно ще активират всички механизми на репродуктивния жизнен цикъл.
  Каква информация е заложена в ДНК?
  Цялата информация за всичко съществуващо в целия свят. Това е свързващият код-верига. Както в интернет преминаваш от едно звено в друго, за да достигнеш до нужната ти информация, така е и тук.
  Какво е това отпадъчна ДНК?
  По този начин наричате още неактивираната ДНК, считайки я за ненужна. Във Вселената обаче, няма нищо ненужно. Внимавайте, какви думи и понятия употребявате! Ако за вас задействащите кодове са боклук, такъв и ще станат. Всичко много прилича на Вашите компютърни игри. Идеята за тяхното създаване, също Ви беше подсказана. Има 12 нива на играта и определен брой животи. Да преминеш на следващото ниво можеш само, ако си преминал успешно предходното. Ако не преминеш дадено ниво, започваш отначало. Така е и във Вашия живот. ДНК е ключ за преминаване на ново ниво. Парола за вход. Ако сте преминали определено ниво в живота си и сте си взели всички поуки, вашите вибрации се повишават на тоналност, която позволява преминаването на следващото ниво. Някой може милиони пъти да опитва да премине определено ниво, това е негов избор.
  Какво е това вирусна ДНК?
  Това не е съвсем ДНК. ДНК е паролата за стартиране на програмата. Когато ти увеличиш вибрациите си до 4 измерение, твоите възможности се разширяват. Най-вероятно, някак ще започнеш да усещаш новите реалности – това, което по-рано е било съвсем близо, но не си го усещал, защото е вибрирало на различен честотен диапазон. Всички светове вибрират с някаква вибрация. Когато повишаваш своите вибрации, те започват да съответстват на честотите на новата реалност. За да отговаряш на дадена реалност, е нужно твоите тела да съвпадат с нея. Тоест, нужно е физическото ти тяло да се измени в съответствие с новите вибрации, да придобие по-фино възприятие. Всички механизми са еднакви. Веднага след като честотата ти започне да вибрира в камертона на следващия свят, се включват кодовете за стартиране на програмата, които възстановяват телата ти в съответствие с новите вибрации. Това е като разреденият и замърсеният въздух. Или чистата прана. Вашите низши тела не могат да си взаимодействат с чистата прана-енергията на сътворението. Те просто ще изгорят в нея. Точно затова стартира система от филтри. За да може да се премине на по-високо ниво, филтрите се разтварят и новите нива на живот стават не само достъпни, но и безопасни.
  В момента, във вашия свят се счита, че в ДНК са заложени определени програми, които активират вируси на болести, които да унищожат вашия вид, за да бъдете контролирани. Аз нямам нужда да ви контролирам. Болестта е реакция. Реакция на вашите тела. Ако смятате, че заболява само физическото тяло, много грешите. Всичко е свързано. Вирусът е внедрен във вашето тяло чужд елемент. Болестта е реакция към чуждия елемент.
  Потърсете аналогия с компютърните програми. Ако програмата знае за този вирус, тя го разпознава и го блокира. Същото става във вашето физическо и в другите ви тела. Какво е това вирусна атака? Това е препрограмиране на определени части на вашето тяло. В резултат вашият организъм или се реконструира, или бива унищожен от вируси. Докато има разделение на “мен “ и “не мен”, у вас има външна намеса. Това означава не само това, което се намира отвъд пределите и възприятието на твоето физическо тяло, но и всичко различно от теб. Тази намеса взаимодейства с твоите способности, в това число и посредством вируси. Резултатът от това взаимодействие е сътворение на нов вирус. Той попада в твоето тяло, обновява го и го прави по-устойчив към външната среда.
  А ако не се получи така?
  Ще има повторение на опита. Вирусите не са създадени изначално, а са възникнали в хода на самостоятелното създаване на света. По-точно казано, след създаването на програмата на творението. Ако човешкото тяло не се справи с вирусите, то заболява и умира и се ражда отново, за да може следващия път да се справи с тях. Ако приемем изцяло идеята, че няма смърт, това са просто етапи във вашето развитие, съприкосновение с външната ви среда.
  Кой може да контролира, как да въздействат вирусите върху човечеството?
  Няма картина на бъдещето, към която да се стреми системата. Тя се саморазвива и самотвори. Всеки елемент от тази система създава част от нея. Той може да се яви като нещо външно за теб и да се прояви при съприкосновение с други светове.
  Съществува мнение, че някой, да кажем Луцифер, съзнателно е пуснал вирусите в нашия свят, за да го управлява, контролира. И в нужния момент тези вируси да бъдат пуснати за унищожението на човечеството.
  Човешкия род може да унищожи само човешкият род. Всички опити за вмешателство отвън, това са просто взаимодействия. Вие продължавате да съизмервате своите понятия с дуалността, от която ви е така трудно да излезете. Когато до теб се докосне медуза, ти не казваш, че това е опит за вмешателство. Тя просто е плувала близо до теб и те е докоснала. Може да ти е неприятно или да те заболи от допира с медузата. Вие сте съвсем различни организми, но това не означава, че тя ти е пуснала вируси, за да те контролира. Именно така трябва да възприемате това – взаимодействие и развитие в търсене на общи възприятия. Много ваше теории неправилно тълкуват действията на Луцифер. Той е един от сътворците, опитващ се да сътвори свой свят. Достигайки до определено ниво на развитие, което се явява нивото на самостоятелен творец, той е изразил желание да стане самостоятелен творец. Притежавайки свободна воля, той е получил желанато. Вие някак опростено и по човешки третирате нашите отношения с него. А те са същите, както и с теб – отношения на творец към творението му. Ако детето е решило да бъде самостоятелно и не иска да върви по отъпкани пътеки, а избира свой собствен път, любящите родители ще му дадат тази възможност. Аз не мога да се отнасям към някого негативно и без любов, това за мен е невъзможно. Моето отношение е изпращане на енергия. И тя е една и съща за всички, от всеки атом на Вселената и завършва с такива същества като Луцифер. Няма никой от вас, когото бих предпочел пред другия. Всеки от вас е уникално творение, което впоследствие ще стане самостоятелен сътворец.
  И все пак, откъде идват вирусите?
  Частично са били създадени, частично привнесени във вашата система от други системи. Вирусите са точки на съприкосновение, прониквания на различни системи. Да кажем, как ти би си взаимодействал с желязото или с камъка? На физическо ниво практически никак, защото няма проникване. Това означава, че сте нееднородни до такава степен, че да не можете взаимно да проникнете един в друг. Но също така, в твоя организъм има малко количество желязо за поддръжка на жизнените функции. В него присъстват всичките елементи от твоя физически свят, но в такива количества и в такава форма, в каквато да могат да си взаимодействат с аналогични структури отвън. Но ако регулирате резонансното взаимодействие на силициевите частици във вашия организъм със силициеви частици отвън, то става възможна хармонизация и преструктуриране на физическото тяло. Помниш ли приказките за превръщането на хората в камъни?
  И как се е правило това?
  Всичко се прави с управление на вибрационните честоти. На всяка структура съответства определена вибрационна честота. Тя е уникална. При вас това е ДНК. При растенията и минералите, при животните има кодове за активация. Те се отличават по физическа форма от вибрационните ключове на растенията. Вие всички сте сътворени от единна енергия. Тя се различава само по степента на енергийна плътност и по специфичните характеристики на всеки вид, подсилени и защитени по форма. Тоест, ти си подобен на камък или на вода и те са подобни на теб, но вибрациите ви са различни и затова във всеки от вас преобладава определена комбинация от физически характеристики и това съотношение от характеристики се задържа от вибрациите на всеки обект. По-просто казано, ако ти започнеш да вибрираш на честотата на силиция, силициевата съставляваща в твоето тяло ще започне да резонира и да се разширява, а останалите – да намаляват. В резултат настъпва преустройство на всичките форми в нова структура. Въпреки това има форми, които са еднакви по състав и вибрационни характеристики, но се отличават с тон или полутон по вибрация. Такива форми могат да проникнат една в друга е помощта на допира. Точно това са вирусите. Тук е важно да разберем, че ти сам даваш разрешение на вируса да навлезе в организма ти.
  Имаме информация, че вирусите са привнесени от други разумни раси.
  Думата разумни не е съвсем точна. Всичко е разумно от определена гледна точка. Разумът е система за прием и обработка и за предаване на информация. Съществуват много такива системи. Що се отнася до тези, които наричате извънземни, да, част от вирусите са привнесени от тях.
  Защо?
  Както си споменавала и преди: те са си мислели, че могат да ви контролират. Аз не се намесвам в процесите на творение на своите творения. Това е мой закон. Когато чувате, че сте вечни – това е буквално. Не бива да се унищожават вече създадени творения. Запомнете, това е много важно. Това означава, че всяка твоя мисъл-форма е създадена завинаги и може в бъдеще само да се видоизменя или да се слива с подобни. Именно затова е толкова важен контролът върху творенията. Системата от светове, създадена от мен, не може да бъде унищожена даже от мен. Вярно е, че мога да я привлека обратно в мен, когато дойде времето.
  Кое време?
  Времето на сливането. Всичко създадено се подчинява на определени цикли. Цикъл е нов оборот от спиралата. За да премина на нова оборот от спиралата, на мен, както и на вас, ми се налага да увеличавам своите вибрационни честоти. Всички сме подобни. Аз съм ви създал по свое подобие. С цел повишаване на вибрационните честоти до определена точка в развитието ви като свят, аз трябва да слея всички системи в единно поле и да го сънастроя до еднородност, за да може всеки елемент от системата да е подобен. Помниш ли за океана? Всяка капка може да има специфичен състав, но когато тя се слее с океана, всичко се смесва и става еднородно.
  И след това какво?
  Нов етап на творението, ново ниво.
  А защо система, създадена веднъж, не може да бъде унищожена?
  Защото всичко е взаимосвързано. Всяка частица от мен, всичко създадено от мен. Ако започна да ви унищожавам, аз буквално ще започна да унищожавам себе си.
  Ти говориш за прецедент? Не бива да убиваме краля именно заради това, че ще се създаде прецедент за убийството на краля?
  Не, не е така. Вие много обичате метафорите, но понякога те са буквални. Всяко действие, това е не просто действие. Това е старт на процеса, разбери го. Ако аз започна даден процес на себеунищожение, той никога няма да спре. Той също така ще бъде вечен и непрекъснат. Всяко творение е вечно, творението на действието също е творение. И така, ако аз стартирам механизма на унищожението на нещо, аз стартирам механизма за собственото си унищожение и рано или късно това ще стане. И вие като частички от мен също ще бъдете унищожени.
  Разбира се, може да се ускори процесът на създаване и тогава новите форми и закони ще се създават малко по-бързо, отколкото унищожаващите се, но не е това целта. Защо въобще да се унищожава, ако това не съответства на замисъла на твореца? Но аз нямам замисъл за вас. Удивена ли си от това? Аз създадох саморазвиваща се система и всяко нейно развитие е развитие и за мен, и за нея, приветства се всеки опит. Защото това е опит. В този смисъл за мен може да има само един негативен резултат: забавяне на процеса на усъвършенстване или процеса на сътворение.
  Но отчитайки факта, че много от вас създават форми, самият процес на творението е многообразен и системата постоянно се разширява за сметка на новите творения. При вас има причини да унищожавате творенията си, които използвате във войните си. Това, че вече създадено творение причинява вреда на заобикалящите го форми. Но от гледна точка на Вселената, не съществува такова понятие като вреда. Всички са етапи на развитието и точно заради това няма никакви причини за унищожаването на творението.
  А защо се развиват циклите?
  Така е устроен светът. Той е множествен и многообразен, и всичко е подобно. В организма ти има безброй частици. Ти се развиваш и на определен етап от развитието ти, едни от частиците стават хомогенни, а други не. Всяка уникална твоя частица взаимодейства с другите и привнася в тях свои характеристики, така че, рано или късно, става еднородна с твоя организъм. Когато станеш напълно еднороден по състав, творението може да замре, защото няма посока на промяна и взаимодействие. Тогава става пренастройката, или както вие го наричате, преход на нов оборот от спиралата на твоето развитие. И започва нов цикъл. Твоите частици, които преди това са били еднородни, започват да вибрират на други резонансни честоти. Всяка от тях възприема по различен начин тези честоти и промени. Започва нов етап на развитие за всяка твоя частица. Но рано или късно, те пак ще станат еднородни и ще преминат на ново ниво. Така е навсякъде. Съгласно този закон се развиват всички форми, цялата Вселена, в това число и аз.
  Как точно се случва преминаването на ново ниво?
  Когато всички части на системата станат еднородни, започват да звучат с един вибрационен тон. Този тон се явява като код за активиране на програмата за пренастройка на еднородностите, както нов и много силен звук, който започва да слуша и да разпознава другите части на системата, които вече са преминали на новото ниво. Тези части на системата вече са изменили своите вибрационни характеристики. И системата започва да се сънастройва към тях.
  Какво всъщност се случи на 21.12.2012?
  От централната система беше изпратен камертонен лъч. Той служи за събиране на остатъците от системата. Мислите си, че е било направено специално за вас? Не е вярно. След завършването на големия цикъл на развитие, вселенският камертонен лъч коригира действието на системата. Той дава възможност на тези нейни части, които все още не са достигнали до промяна на своя цикъл, но практически са на неговата граница, още една възможност да се слеят със системата на своята еднородност. Както голям магнит, който привлича към себе си малки магнитчета, едновременно повишавайки магнитните им свойства.
  Завършването на голям вселенски цикъл?
  Да, по-голямата част от Вселената е вече еднородна и е готова за следващия етап в развитието си.
  А човечеството не е било готово?
  То е било готово само частично. И затова “магнитът” е привлякъл към себе си само тези частици, които му пасват.
  Но ние имахме толкова ченълинги, че новият свят очаква почти всички желаещи.
  Това действително е така, но не всички искат. Ти вече знаеш много за свободния избор. Всеки, пожелал да използва галактическия лъч с цел сънастройка с новия свят, го е използвал. Останалите са избрали да не го правят.
  А тези, които не направиха този избор, ги унищожаваш, така ли?
  Аз вече казах, че не изпитвам необходимост да ви унищожавам. Няма смисъл да се самоунищожаваш.
  А потопите, които са били по-рано?
  Ти сериозно ли мислиш, че тези потопи съм ги сътворил аз? Вие сами сте си ги създали, по-точно вашите предшественици със своите очаквания и със своите вибрации. Да унищожиш себе си е човешко понятие. В по-високите структури то не съществува.
  А какво да кажем за войната между светлината и мрака?
  Тя съществува. Всичко съществува. Когато аз ти говоря или ти говориш, че тя съществува само в ума, това не е точно така. Много от вас се досещат, че това не е просто фантазия. Но ако осъзнаем, че всяка фантазия е мисъл-творчество, то всички войни съществуват от вашите умове. Създавате ги. За мен това е само за развитие на системата или за участниците в системата.
  Ти каза, че творението постоянно се разширява. Как е възможно? Ами безкрайността?
  За теб, който в момента има граници и се съобразява с всички около себе си, е много трудно да проумее понятието безкрайност. Още повече ти разбираш под безкрайност някаква пространствена структура, вече съществуваща и простираща се на неопределено разстояние настрани. Това, разбира се, е гледната точка на 3-то измерение. Всичко се прави в буквалния смисъл. Същата тази пространствена структура, която ти си представяш линейно, всъщност има много нива. Нейният размер и граници също се сътворяват ежесекундно. Работата не е в безкрайността на пространството, в което са създадени формите. Работата е в безкрайността на самото творение. То не е ограничено от нищо. Пространството се създава по определени закони, но ако можеш да твориш и закони, то съответно няма никакви граници за разширяването на всеки вид. Може да създадеш закон, по който безкрайно малко пространство да изпълва безкрайно големи обеми. Този закон вече действа в микрокосмоса. Вашите увеличителни прибори още не са достигнали и до 10 дял на сътворената вътрешна безкрайност.
  Какво е това вирусна компонента на ДНК?
  ДНК, както и всичко на този свят, се променя, мутира, както вие казвате. Под въздействието на вируси или влиянието на външната среда, у вас заработва механизъм за взаимодействие и защита от външната среда. Тези механизми също се записват в ДНК. Между другото, защитата не най-доброто като реакция към околната среда. По-доброто е взаимопроникване и взаимообогатяване. В този смисъл, много ваши медицински системи създават защита. Именно затова вирусите са посочени от вашата система като “опитващи се“ да проникнат в отговор на защитата. Тъй като защита за тях Е международна бариера. Ако на пътя на реката бъде поставена язовирна стена, реката рано или късно ще я разруши. Защитата е възпиране. Взаимопроникването и взаиморазвитието са свойства на системата. Така в хода на взаимодействие с външната среда или с вирусите, вие изграждате нови програми за взаимодействие с тях и тази информация също се отразява в ДНК, защото в ДНК се записва информацията за всичко: характеристиките на проникващия вирус, за методите на взаимодействие с тях и за резултатите от взаимодействията. В този смисъл в ДНК се съдържа и пълната информация за самия вирус. В твоята ДНК има информация за твоето сътворение и в това число за сътворението на проникващите в теб вируси. Тоест, при определени условия някой може да пусне тази информация и да включи този вирус или тези вируси в теб.
  Кой може да направи такова нещо, и какво ще стане после?
  Това може да направи само този, който има достъп до такива уникални честоти. Ти. Достъп до твоите вибрации имаш само ти. Тази част от ключа не може да се подправи, защото е съвършено уникална. Не забравяй, че ти, както и всичко останало се усъвършенства и се придвижва към обща цел – да стане самостоятелен творец. За това те трябва да могат да боравят с всички механизми на сътворението и информацията. Но тяхното бъдещо творение ще се развива само на основа на опита, който се записва в тяхното ДНК. Записите на ДНК на всички същества са уникални, няма еднакви. Има подобни и еднородни части, но всеки е уникален. Затова, да задействаш вирусна реакция в себе си можеш само ти.
  А какво да кажем за другите хора, заразени с вируси?
  Възприемате това еднолинейно. На нивото на висшите аспекти две същности са се договорили да изпитат действието на вируса. Няма да започнеш да обвиняваш този човек в злонамереност, нали?
  Значи, когато някой е заразен с вирус, да кажем с чума, това е съвместен договор?
  Да, само че не винаги от двама. За развитие на системата е нужно заедно, за да се направят корекции в нея или да се преодолеят съвместно, преобразувайки въздействието на външната среда. Да допуснем, че плаваш по река и отпред има водопад. Водопадът е външната среда. Тя е неподвластна за теб на дадения момент от твоето пътешествие. Какво ще направиш? Може да се върнеш обратно. Много правят точно така. Можеш да излезеш на брега, където също не се знае, какво те очаква, но скоростта ти ще се забави. А може да се уговорите заедно да го преодолеете. Ти не знаеш, какво има след водопада, но помниш, че реката продължава да тече и след него и искаш да продължиш да напредваш по нея. В този смисъл водопадът е просто външната среда, и това, че той се явява препятствие, е само условност. Няма препятствия. Това са етапи в развитието.
  Тогава, какво ще кажеш за СПИН?
  Същото, като за останалите вируси. Само че си длъжна да разбереш, че вирусът не е само вирус на физическото тяло. От момента, в който развитието на вашето физическо тяло вече не е доминиращо в развитието на вашето съзнание, се активизират и други тела, съответно и нови вируси. СПИН е вирус на астралното тяло. Вярно е, че всеки вирус поразява всичките ти тела, но има ниво, на което той се внедрява. СПИН е загуба на имунитета. Тоест, човекът изобщо не може да си изгражда защитни механизми за съпротивление на външната среда. В резултат, той или умира, или се преражда. На този етап системата още се отработва. Разбирам отношението ти към това, че множество хора загиват от този вирус. Но в края на краищата те са решили да опитат да не се съпротивляват на външната среда, а да взаимодействат с нея открито, което е взаимно проникване. И при вас има много примери, когато хората не умират от тази болест, а живеят още много дълго време.
  Значи мога да се разболея, само ако сама пусна механизма на вируса в себе си?
  Именно. Правила си го дълго време. Ако разглеждаш себе си като единно цяло, то ежесекундно в теб се развиват множество вируси. А ти си жива и относително здрава. Ако се възприемаш като отделна форма, то в теб като отделна същност, присъства информация за всички вирусни системи. Помниш ли: Част от цялото съдържа информация за цялото, но не притежава силата на цялото. Ти като част, включваш в себе си само тези вируси, които пожелаеш да имаш у себе си. За да си здрав, е достатъчно просто да решиш да си здрав. Но пълното отхвърляне на външната среда е нецелесъобразно. Рано или късно, отново ще решиш да се докоснеш до нея. В това число и с вирусите.
  Превод от руски език: Росица
  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:958121

  Уроците на Творението. Урок 5

  Уроците на Творението. Урок 5 – Приемане на своята Божествена природа
  6 юни 2013, от Елена

  В теб има всичко и всичко е съвършено, както и във всеки от вас. Всичко е съвършено, защото е безкрайно. На теб ти е трудно да го разбереш. Всичко е съвършено, защото винаги се намира в движение и развитие, в промяна на състояния и форми. Всяко следващо състояние и форма, са по-съвършени от предишните, защото това се извършва ежесекундно. Развитието е безкрайно и движението е безкрайно, и именно затова, всичко извършва своя ход.
  Няма несъвършенства. Всеки момент от живота на всеки, е достигане на съвършенство в малкото и голямото. Цялото мироздание е пронизано от творящия импулс и няма същност или форма, която да не твори или да не се сътворява. Всеки твори и всеки се явява нечие творение. Творецът на Всичко е сътворил вас и този свят, но и неговото собствено сътворение се случва постоянно. Той се променя съгласно други импулси на творението. Тези импулси идват отвън и постъпват отвътре. Всичко е свързано.
  Без възходящ поток на живота няма и низходящ и обратното. Творението е същността на всичко.
  Всяка капчица от огромния океан, носи в себе си всички свойства на океана, но по-малка сила. Но от това тя не престава да е част от него, и вливайки се отново в него, тя се възражда и се слива с неговата сила и същност.
  Вие сте части от огромния божествен океан, и също сте могъщи и божествени. Всеки от вас постоянно е свързан с този океан и се връща в него рано или късно, за да стане съпричастен с великата сила на творението. Но всеки от вас може да стане такъв океан на творението и да даде основа за съществуването на други части на мирозданието.
  Вие сте вечни и непрекъснати. Както семената, посяти в земята, израстват в самостоятелно дърво, така и болшинството от вас ще израснат като самостоятелни творци. Разбира се, част от семената не покълват, но те се сливат със земята и подхранват растежа на другите. Всеки има избор: да подхрани в себе си семена на божественото творение или да остане безплодно семе и да се разтвори в основата на творението.
  Какво е нужно на семето, за да израсне? Стремеж към светлината, вяра и движение. Вяра е разбирането на своята божественост. Ще се изненадаш, но всяко семе, попаднало в земята, израства само, ако има вяра. Свикнали сте да пропускате вярата през мисловния си апарат. А тя е заложена в природата ви. Вярата, или осъзнаването на своята божественост, е заложена в природата на всичко сътворено. Но много от вас са забравили за нея и са се превърнали в спящи семена, които не поникват.
  За да израсне семето към небето, то трябва да е целеустремено. Всичко на света има цел или вектор на движение, направление. Растенията се протягат към слънцето, реките текат към океана, лавините се спускат от планините. Всичко е движение, а всяко движение има посока.
  Каква е целта на всеки от вас? Във вас е заложена единствена цел – да откриете в себе си божествеността, своята божествена природа. И всеки от вас всеки път, живот след живот я открива, зрънце по зрънце, отново и отново. Но на всеки от вас е дадено правото, сам да си определи своята цел.
  Защо? Защото творецът ни обича?
  Да. Но любовта не е точно това, както вие го разбирате. Вие разбирате любовта от човешка гледна точка. Любовта като привързаност. А любовта е съпричастност, това е осъзнаване на единството. Осъществявайки земните си съюзи, със сърцето си чувствате съпричастност и единение с вашите партньори и с вашите роднини. Вие чувствате, че сте едно. И наистина, когото сте влюбени, вие сваляте бариерите на разделението и започвате да се чувствате едно цяло с любимия човек. Ето това е любовта – съпричастност и единение. Това е любовта на Създателя. Защото в неговото създание всички негови части са единни с него. И любовта му се изразява в това, че той не може и не иска да се раздели с вас.
  Но защо тогава ни дава свобода и форма и ни отделя от себе си?
  Защото той осъзнава, че неговото развитие е изменението на собствените му части, а изменението на неговите части е развитие. Той се намира в състояние на покой, а движение в него внасят неговите части, които извършват своите кръгове на творението. И развивайки се чрез своите части, той ги променя в съответствие с общите импулси на творението.
  Значи създателят също има свободна воля?
  Свободата на волята е възможност за избор от възможните варианти. Представи си, че създателят се състои от безброй форми, всяка от които има свобода за избор на варианти. Какъв е изборът на твореца? От какво се определя той? От съвкупността от избори на неговите части. Иначе казано, той няма избор между нещо, защото тези избори са многовариантни и променливи. И тогава ти разбираш, че изборът е просто движение и развитие. Затова да кажеш, че създателят има свобода на избора означава да имаш предвид, че той постоянно е в движение, тоест се променя.
  Значи създателят по никакъв начин не влияе на движението си и зависи от своите части?
  Всичко е взаимосвързано. Спомни си за океана и за неговите капки, това е разбираема аналогия. Всяка капка има свойствата на океана, но само в състава с всички други капки, тя придобива качествата на целия океан и неговата сила. Ако стане капка, тя може да се изпари или да замръзне. Но океанът никога не замръзва напълно. Защото се намира в движение.
  Значи създателят също има цел? Каква е тя?
  Да достигне следващото ниво на развитие на себе си като създател.
  А какво е следващото ниво?
  Колективно съвместно творение. Каквото горе, такова и долу. Макар че, разбира се, няма понятия като горе и долу. Търси подобието. Всичко е подобно, само се различава на различните нива. Мъжът и жената сливат енергиите си и създават ново същество – своето дете. Тяхното дете не само е самостоятелен човек, но и наследява чертите на родителите си и по този начин става тяхно продължение и развитие. Родителите заедно възпитават детето си и го обучават на творение. По-нататък, като изпълнят своята задача и достигнат целта на съвместното творение, родителските души се изкачват на по-високо ниво на творение и на жизнен цикъл. А детето повтаря техния път.
  Така е и в творението на Създателя. Той ви е създал като свои деца, вие сте наследили неговите качества, той ви обучава на творение и е готов да води съвместно творение. Но след като ви научи на всичко и станете самостоятелни творци, той се издига на ново ниво на творението и на своя жизнен цикъл. Така е навсякъде.
  Разбирам. Ние лошо се учим и зле усвояваме неговите уроци.
  Няма такива понятия. Вие практически нямате учебници, с каквито сте свикнали. Тоест, всеки от вас по своему преминава опит на обучение за творение. Защото има право на избор. Ако Създателят беше научил всички на едно и също, на общи правила и техники, и ако нямахте избор при творението, вие нямаше да станете художници. Човек може да бъде научен на набор от прийоми и техники и той сляпо ще ги копира, ако няма свобода на избора. А може да му се дадат четки и бои, да му се покажат техники на рисуване и да му се предложи да нарисува свой свят, своя картина, свой пейзаж, където всеки избира формите и цветовете. В това е смисълът. Имайки практически еднаква палитра на творението, вие можете да творите безкрайно количество вариации на форми и светове.
  Но защо творим едно и също?
  В това е същността. Вие не вярвате в своята божествена природа и в своята свобода на творението. Много ваши религиозни учения са внесли в главите ви ограничители за творението, успели са да ви убедят във вашата зависимост и безпомощност, внесли са страх в живота ви и във вашето творение.
  Кой е направил това с нас?
  Вие сами, защото при Създателя няма разделение на части. Защото части от вас внесоха страхове в други части на Създателя и по този начин включиха верижна реакция за предаване енергията на страха. Всеки от вас при раждането си наследява от родителите си своеобразен ген на страха, който се предава с хилядолетия.
  Как да се отървем от тези страхове?
  Като изтриете програмата на страха в себе си. Като си спомните божествената си природа и осъзнаете божествената си сила. И разбира се, чрез любовта, защото това е енергия, противоположна на страха. А какво е любов? Това е съпричастност, единение на всеки. Възсъздавайте своето единство. Единството ви не само като хора, но и единството и хармонията на целия свят.
  Как да направим това на практика?
  Като начало да го осъзнаете и приемете като ваша същност. Вгледайте се в себе си и вижте там своята сила и я приемете. Започнете да се вслушвате в света, във всичко живо. Вие отдавна знаете, как да общувате например с дърветета, но някак си не си го признавате. Мнозина от вас. Вие всъщност разбирате езика на животните, но не използвате това. Защото ви разделя страхът. Страхът като отсъствие на вяра в своята божественост.
  Каква вреда може да се причини на океана? Може ли някой да го пресуши или да изпие океана? А какво може да се направи с една капка? Тя не може да бъде унищожена. Ако тя замръзне или се изпари, тя рано или късно отново ще се върне и пак ще стане океан. За вас всички тези думи засега са метафора, а вие можете да осъзнаете истинността на това и истинността на вашата съпричастност и божественост.
  Какво може да заплашва човек, който се е научил сам да твори събитията на своя живот всяка секунда и се е научил да управлява това? Ако той поиска, той ще си сътвори препятствия, или няма да си сътвори, и ако той е целеустремен в своето творение, никой не може да повлияе на неговите резултати. Всичко това е буквално. Но вие сте забравили или не искате да усвоявате методиките за творение на своя живот, въпреки че информация за това ви се даваше нееднократно.
  Защо по-рано не сме знаели това? Защо нашите учения не са ни разказвали за това?
  Вие просто не чувахте. По-точно, вашият слух беше така настроен, че да не може да улови това. За да чуете ултразвука, трябва да вибрирате на определена честота, а именно с честота по-висока от ултразвука. Така е във всичко. За да виждате финия свят, възприятието ви трябва да стане по-фино. Как може да се пътешества между световете? Променяйки вибрациите на своята същност. Това е като звученето на камертоните на тоналността. Щом започнеш да вибрираш в унисон с вибрацията на определен свят, ти започваш да му съответстваш и ставаш част от него, виждаш го и го усещаш и присъстваш в него. Именно така пътешестват по нивата и световете всички висши същности, те просто пренастройват вибрациите си.
  С всяко ниво на развитие вие променяте вибрациите си. Сега много от вас започнаха да вибрират в съответствие с 4-то ниво на измерението. Но все още ви липсва чистота и устойчивост на вибрацията. Вие сякаш вибрирате на 4-то ниво периодично връщайки се обратно на трето, или обратно, от трето се извисявате до четвърто и обратно. Основният проблем, с който сега са заети всички йерархични сили на Вселената, е как да се създадат условия за устойчивост на вашите вибрации. За това в полето на Земята се създава специално вибрационно камертонно поле. За да може всеки от вас да го чуе и да се настрои към него. Като към фар сред бушуващите вълни.
  Какво може да направи всеки от нас, за да станат вибрациите му по-устойчиви?
  За начало просто приемете това и приемете факта, че ще успеете да направите това. Вие ще можете да настроите и да задържите своите вибрации. И именно това намерение ще даде старта, ще стане пусковият механизъм за повишаване на вашите вибрации. Точно това е вярата. Вяра преди всичко в себе си, като част от Бога, притежаваща неговата способност и сила. Всичко, което ви трябва, е да приемете. Да бъде твоята воля – именно това. Това означава не покорност, а приемане на своята божественост, тъй като в действителност, ще бъде вашата воля като на божествено създание. Престанете да се съпротивлявате на божествената си природа. Позволете й да се открие. Именно позволете. Това е най-важният механизъм – приемането.
  А по-нататък всичко зависи от това, какви енергии преобладават във вас. Няма разделение на добри и лоши, а става дума само за пасивни или активни енергии, за степента на активност на вашите енергии. Няма значение, дали сте мъж или жена. Някои от вас пасивно съзерцават и чакат. А някой задължително трябва да предприеме активни стъпки – всички техники са ви дадени. Изчистване, сливане с енергиите на света, техники за дишане и медитации – всичко това ще ви помогне. Но най-главното е да приемете своята божествена природа. Вдигнете очи към небето и ще разберете, всеки от вас.
  А какво ще стане с тези, които не могат да създадат устойчиви вибрации?
  Те ще продължават да се развиват в своите вибрации, докато рано или късно не достигнат по-високи вибрации. Или по-ниски. Всеки ще избере сам. Снемете ограниченията, вие сами ги създавате в себе си.
  А кой си ти, който разговаряш с мен?
  Нима не ме позна? Аз съм твоя Създател.
  Нима ти можеш да говориш с мен? Казват ми, че това е невъзможно. Защото моите вибрации не са съвместими с твоите.
  Аз мога всичко. Защото аз съм създател на този свят и всички негови закони са ми подвластни. Мога да разговарям с всеки от вас. С всеки, който е готов да слуша. Но точно в това е проблемът, че вие сами се затваряте, уверени, че с мен не може да се разговаря. И по този начин затваряте пред мен вратите на душите си. И понеже аз сам съм ви дал свобода на волята, не мога да наруша това, защото това е един от основните закони. Ако го наруша веднъж, ще създам начало на верига за нарушаване на взаимовръзките.
  Но как можеш да разговаряш с мен? Ти сам говори за честотата на вибрациите на различните нива.
  Е, първо, аз разговарям с теб основно в съня ти. А сега ти просто си спомняш нашия разговор с тебе. Правя това, когато спиш, защото именно в съня си ти най-малко се съпротивляваш на божествената си природа и започваш по-чисто да резонираш в 4-то измерение. После, ти не можеш да разговаряш с мен целия, тогава ти просто ще се слееш с мен. Защото силата на привличане на цялото е много мощна. Както живакът събира зрънцата живак неумолимо в едно, така и силата на единния привлича неговите части. Затова сега с тебе разговаря част от мен.
  Ти имаш предвид някаква персонифицирана част ли?
  Персонификацията зависи само от теб. Ти самата не приемаш персонификацията и искаш чисто знание. Именно такова чуваш и получаваш от мен. На всеки се дава това, за което се моли. Но за много от вас е по-лесно, когато с тях разговарят персонифицирани същности, известни като ангели, архангели, учители. Оттук всъщност идва и митът за Вавилонската кула. Всеки слуша само на своя си език, тоест на нивото на своите вибрации. Ти ме чуваш през специално отделена от мен персонифицирана моя част. Често наричате това “канал”.
  Значи такъв канал има у всеки?
  Всеки има възможност да създаде такъв канал. За това е достатъчно да се обърне към мен с въпрос. Много от вас, често се обръщат с молби и мислят, че не ги чувам, не разбирайки, че това е невъзможно. Аз не мога да не чувам, защото аз съм във всичко и във всяко нещо. Всяка частичка от мен е свързана с мен неразривно. Във всеки случай сега неразривно.
  Искаш да кажеш, че ще дойде момент, когато нашата връзка ще се прекъсне?
  Не напълно. Когато децата израснат и станат самостоятелни, силата на тяхната връзка с родителите остава. Но тя вече не е така постоянна. Защото те придобиват други взаимовръзки. Някой ден, когато всеки от вас стане самостоятелен творец на светове, сами ще решите, доколко да запазите връзката с мен. Но при това все едно винаги ще сте свързани с мен, защото аз съм вашият прародител и вашето начало. И вие винаги ще бъдете подобни на мен. Но вие вече ще сте други. Защото, наследявайки чертите на родителя, вие ще развиете свои черти на творението и ще станете вече друга част от мен.
  Значи ти някога си прекъснал връзката със своя създател?
  Всичко е подобно. Всичко е единно. И всичко се намира в развитие. Всичко е циклично. И всичко се връща в началото. Ще го разбереш по-късно.
  Превод от руски език: Росица
  http://yasnoznanie.ru/2013/06/06/uroki-tvoreniya-urok-pyatyiy-prinyatie-svoey-bozhestvennoy-prirodyi/

  Уроците на Творението. Урок 4

  Уроците на Творението. Урок 4 – Кръгът на Творците
  9 май 2013, от Елена

  Друга част от вас, стремейки се към високото, незабавно ще започне да твори нови, напълно непредсказуеми реалности. Позволете да се сбъднат най-невероятните ви мечти! За какво мечтаете? Всичко това е реално. Ще можете да създадете всичко това. Искаме само да кажем да не бързате. Само защото творението на обикновената реалност е вече отработен механизъм и го правите автоматично. Още не сте усвоили сътворяването на нови реалности. Например, можете ли да създадете ябълка, висяща във въздуха? А не ябълка? Нещо, което няма аналози в света.
  Тоест, отначало при опитите за сътворение на нещо ново ще имате трудности. Творенията ви ще се разсипват като пясъчни замъци и ще ви се струва, че нищо не се получава. Започнете с нещо малко и познато. А после го сменете. Както художникът, преди да започне да рисува картината, отработва детайлите на етюди.
  Говорим за два метода на творение: усъвършенстване на съществуващия свят и пълно създаване на нещо ново. Досега описахме процеса и механиката за създаване на нов свят на основата на шаблона на стария. Но има и друг път. Той е за малцина. За тези, които са готови да дръзнат да направят нещо повече, за тези, които са готови да се разделят с илюзиите си. За тези, които не държат на стария свят и са готови да създадат всичко ново.
  Ние няма да ви оценяваме и разделяме. Всеки върви по свой път. Но какво ще се случва за тези, които ще могат да творят съвсем нови светове? Това са хора с високо развито въображение и с готово светлинно тяло.
  Тези, които създават нов свят не по шаблона на стария свят, вървят по малко по-различен път. Те създават свои реалности на фантазиите с помощта на свободна енергия и са способни да се преместват в тези светове с помощта на светлинното си тяло. За това е необходима практическа работа със светлинното тяло, усилване на неговата подвижност и възприемчивост. Тези хора пътешестват в своите нови светове насън, когато светлинното тяло не е така привързано към физическото.
  Ако ви се присънват необикновени сънища, изпълнени с нови светове и пътешествия, вие сте от тази категория. Постепенно ще се приспособявате към своите сънища, тоест към присъствието си в новата реалност. Сънищата ви ще стават все ясни, ще се изпълват с подробности. Сега не запомняте всичко от тези сънища, защото се губи много енергия за поддръжка на картината на създадения свят.
  Ако творите своя свят сами, това е много сложна енергийна задача. Колкото повече творци участват в сътворяването на конкретна реалност, толкова по-бързо се създава тя и толкова по-устойчива става. Как се твори съвместна реалност? На вас са ви предадени всички техники. Това е съвместно осъзнато сънуване. Това са телепатични импулси на общуване и сътворяване. Това е сънастройка с честотите на сътвореца.
  Как да творите заедно? Преди всичко, изберете кръг от сътворци. Искаме да кажем, че на нивото на вашите Висши Аспекти, кръговете на сътворците вече са определени, разбира се. Но тъй като вашата задача е осъзнато творене, вие трябва да изберете кръг от сътворци във вашата текуща реалност. Как? Ще го почувствате.
  Първо, това разбира се са преди всичко тези хора, които сега са свързани с вас в реалния живот. Това не е случайно. Всички те взимат участие във вашия кръг на сътворчество. Второ, можете да изпратите заявка за включване в този кръг и всички те по някакъв начин ще се проявят сега във вашия механизъм на творение. Погледнете навътре в себе си. Там са всичките връзки. Законът за кармата за вас завършва по такъв начин, че довежда в живота ви сътворците на вашия свят.
  Щом започнете да сътворявате реалността осъзнато заедно, вие ще разберете, какви огромни възможности притежавате. Техниката за съвместни сънища ще ви подскаже. Ще започнете да откривате в сънищата си ваши познати. Следващата стъпка е да се научите да управлявате реалността на сънищата. Това изисква доста енергия. По-рано това беше възможно благодарение на дългата работа с енергийното тяло и с икономия в изразходването на енергия в текущия живот. Сега много неща се измениха.
  Особеното на настоящия етап на творението е това, че към планетата се вливат мощни потоци от енергия на творението с различни честоти. Усетете ги. Предава ви се информация за тях. Потоците се променят в различните часове на деня и зависят от зодиакалните особености. Можете директно да използвате тази енергия на творението. До началото на отделянето на новия свят всички видове възможна енергия на творението ще бъдат предадени на планетата, за да ви помогнат в процеса на творението на нови светове. Отново повтаряме: ще ви бъде оказана всякаква помощ, но да сътворите вашите нови светове можете само самите вие…
  Постепенно сънищата ви ще стават толкова прекрасни и осъзнати, че няма да ви се иска да се събуждате. И един ден, подчинявайки се на своя избор, просто няма да се събудите в стария живот, а ще останете в сънищата си, които ще станат за вас новата реалност.
  Разбира се, у вас веднага възникнаха множество въпроси. Например: а какво ще стане с моето физическо тяло. Не се безпокойте за това. Вселената ще се погрижи за всичко. Нека повече да ви безпокои готовността на вашето ново светлинно тяло.
  Или въпросът за вашите роднини и близки. Вече сме отговаряли на този въпрос, но ще повторим. Всеки от тях има свободен избор. Ако те изберат друг път на творението, приемете това. Ако не сте готови да се разделите с тях, свободни сте да останете в старата реалност и да усвоявате творението на нов свят по метода на копирането. Но знайте, че това е ваш избор. Във всички случаи няма място за тъга. За тези, които са усвоили творението на новия свят, но не са готови да се разделят с близките си – няма граници за Творението и Любовта.
  Първо, пред нас, както винаги, е вечността и всички възможности на творението ще бъдат предоставени на всички многовариантно. Тоест, не само няма да имате ограничения във времето, но и ще имате съдействието на Вселената. Вие вече отворихте вратите към Новата Вселена, в която не съществува тезата: който закъснее, губи. Никой не може да закъснее. Вие вече сте в отбора на избраните творци и рано или късно ще започнете вашето творение така, както пожелаете. Вие вече сте издържали изпитите и ви предстои интересно обучение и увлекателно творение. Ваше право е да си вземете отсрочка по ваш избор. Няма нужда да се разделяте с никого.
  Второ, силата на Любовта и Творението няма ограничения. Количеството на вашата светимост може да изпълни друг човек и да насочи неговия вектор на осъзнаването към работа на светлинното тяло за съвместно творение. Това, че Любовта прави чудеса, не е метафора или красиви думи. Това е реална светлинна работа и начин на взаимодействие. Мощността на енергийните потоци на любящ човек се усилва пропорционално на пропускателната способност на светлинното му тяло. Тоест, вмества толкова енергия, колкото може да вмести неговото светлинно тяло. Когато той достигне състоянието на Абсолютната Любов, той просто вмества целия поток от вълнови импулси на Вселената и сам става този импулс.
  Затова, ако сте готови да изпълните със своята светлина любимия си и близък човек, вашата помощ ще му помогнете да се включи в процесите на вашето сътворчество. Ако, разбира се, той сам избира това, защото законът за свободната воля продължава да работи.
  И още един важен въпрос. Излиза, че количеството на създадените светове ще е много голямо? Да, това е така. Но всичко това зависи само от вас – творците на тези светове. Дали ще ги слеете в един, или ще творите множество – това е избор на всеки от вас. Ще пожелае ли всеки от вас да се присъедини към общия сътворен нов свят или ще съществува само в своя собствен – всеки избор се приветства.
  “Означава ли това, че мога да сътворя свят, в който ще съм сам?” И това е възможно, но е малко вероятно. Защото сте колективни същества. По-нататъшният ви път на развитие предполага обединение на ниво душа в клъстерни съобщества и никой не избира пътя на единично развитие и творение. Освен това, все пак продължавате да творите по шаблони на творението. Защото все още ви е трудно напълно да се отделите от тях.
  Иначе казано, създадените от вас нови светове доста ще наподобяват старите по своите очертания, цветови решения и напълненост. Да речем, как, в какъв вид ще си представите друг човек във вашия нов свят? С шест ръце и едно око? Разбирате ли? Именно затова със своите мисли творите бъдещите светове, в които не сте сами, защото пътят на единичното развитие е много избирателен, макар да има и желаещи да попаднат на прекрасен необитаем остров.
  Ние не можем да предскажем вашите картини на творението, защото те се променят ежесекундно. Задачата ни е да ви обясним механизмите на творението и да поддържаме вярата ви във вашите възможности на творец, а също да ви дадем всичките необходими инструменти за сътворяване на нови светове.
  Превод от руски език: Росица
  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:920764

  Уроците на Творението. Урок 2

  Уроците на Творението. Урок 2

  Силата на творението живее в сърцето. Там, където са Небето и Земята, където се съединяват низшите и висшите тела , където сътворяващата сила на битието постига баланс, там се появяват образите с девствената чистота. Там сияйните божества разкриват образите си, за тези които се стремят да овладеят знанията и уменията за създаване. Човечеството е мост, съединяващ духовното и физическото, участващо в създаването на Вселената, възникнала от хаоса и преплетена в молекулата на битието, свързани в нишката на съществуванието.
  Всички сътворени неща бяха създадени и не създадени по едно и също време. Материята е пластична и изменчива. Ако всяка форма беше неподвижна и твърда, процесът на творение щеше да бъде невъзможен. Но свойствата на материята, както в оригиналния и вариант, така и в сътворения, може да се променят под въздействието на твореца.
  Този импулс е присъщ на всеки от вас,както дишането. Така диша енергийното ви тяло.Точно както въздуха навлиза в белите ви дробове при вдишване и излиза преработен при издишване, така става и с дъха на сътворението – вдишвате божествена прана с енергийните си тела и издишвате преработена енергия на творението. Енергията се влива в тялото ви и влиза в контакт с различни аспекти от тялото ви: вашите мисли, чувства, физически усещания. Тя като че ли се оцветява в различни нюанси, в зависимост от степента на вибрация. Тази обагрена енергия излиза навън, когато енергийното ви тяло издишва.
  В зависимост от посоката на дадено издишване, енергията се разпространява в пространството по закона за привличането. Тоест, ако несъзнателно издишвате енергия на сътворението, тя просто ще намери енергия от подобен тип и ще се слее с нея. Така се твори групово, както в най-светлата, така и в най-мрачната насока. Един от най-ярките примери за светло творчество са молитвите в храмовете, когато голям брой хора са в молитвен екстаз, издишват в пространството енергия на благодарност. Така работи енергията на творението, например, когато започва война. Колкото повече хора неосъзнато издишват енергия оцветена в страх или намерения за война, толкова по-концентриран става този творчески импулс, толкова по-вероятно е дадено събитие.
  За това ви молим: творете осъзнато, защото сами не осъзнавате още своята сила и мощ като творци.
  По такъв начин, някога и вие сте били създадени от диханието на Твореца на този свят. Разбира се, размера и мощността на творческия импулс зависят от много неща. Най-вече от степента на вибрация на творящия. Иначе казано, по нивото на преработка на творящата прана. Намирайки се в светове от низка плътност, вие сте ограничени от рамки и форми. Вашата форма обуславя количеството на събраната от вас енергия на осъзнаването. Всяко дете се ражда с определено ниво на творяща сила и пораствайки, увеличава или губи тази сила. Загубата на сила става, когато творческия импулс не се завръща в обозримото бъдеще.
  Разбирате, че по законите за привличането, рано или късно, всяка изпратена енергия се връща към първоисточника си. Някога, преди много еони, Източника на всичко създава монадите, които продължават процеса на творене. Самите вие сте част от тази верига. Всичко във Вселената е предмет на тези творчески импулси. Няма нито една същност или част от Вселената, където да не се създават творящи импулси. Това е диханието на живота, което не може да бъде спряно.То е вечно и непреходно.
  Също като Първоисточника и вие ежесекундно отделяте импулси за творчество на вашето ниво. Ако тази енергия няма точно определена посока и няма нужната сила, може просто да блуждае в етерното пространство, създавайки конфигурация от обединени творчески импулси с други същности, по закона за привличането.
  Така че, разпръсквайки тази енергия по различните нива на творението, тя се изчерпва с годините. Проблема ви е в това, че сте станали затворена система. Много от вас са се изолирали от Първоисточника. Божествената прана пристига до вас не напълно трансформирана.
  Нека тази аналогия не ви обижда. Преработената прана използвате частично, за поддържане на енергийното си тяло, част от нея отделяте. Ако сте чист канал, какъвто са на пример децата, то тя преминава свободно през тялото ви и го подхранва и насища и излиза преобразувана. Ако енергийното ви тяло не може да преработва космическата енергия, час от нея може да се задържи в енергийното тяло, което ще доведе в бъдеще до рак или други заболявания на физическото тяло. Ако тялото е неспособно да усвои напълно космическите енергии, то ги връща обратно във вид на изходящ импулс. Наричаме тези импулси «потомци», защото в тях е заложена изначалната сила на творението и тя е продукт на вашата преработка. В резултат, се раждат или прекрасни произведения на изкуството или просто вълни от любов и светлина, или мрачни вълни на хаос, война и насилие. Всичко това е ваше творение.
  Ако можехте да видите своите ежесекундни творения, много от вас щяха да се замислят сериозно над този процес. Нека вземем пример от децата. Те са прекрасни творци, защото все още си спомнят Твореца на всичко. Те са жизнерадостни и подвижни, нещо като вечни двигатели, способни да приемат енергията на творението в достатъчни количества и да я пропускат през себе си, абсорбирайки я напълно. Те създават приказни светове, творенията им са почти осъзнати и прекрасни.
  В теб възниква въпрос: Оказва се, че творенето е отпадъчен продукт на човешката форма.
  Да това е така. Но не в тесния смисъл, който му придавате. Творящи са всичките ви тела, в зависимост от вибрацията и светлинната плътност на всяко от тях. Продуктите на творението са най-разнообразни. Пчелите, на пример, правят мед от нектара на цветята. Така е устроен и човека.
  Получавайки божествения нектар-прана, той създава многопластови творби с всичките си тела. Астралното тяло твори чувствени импулси, менталното – мисъл-форми, казуалното – взаимовръзки между чувствата и мисъл-формите. Енергийното тяло обединява всичко това в един импулс. Висшите тела усилват и насочват тези импулси навън и взаимодействат с други същности на тези нива и т.н.
  За това е тъй важен баланса между всичките ви тела. Само тогава процеса е балансиран и хармоничен. Вие сте създадени в тази форма и сте длъжни да използвате всичките си тела за създаването на хармонични импулси на творението. Физическото ви тяло притежава удивително осезание, астралното може да възприема и пречупва импулси, менталното обработва и анализира постъпващата енергийна информация. Енергийното ви тяло може да обединява по подобие и да активира творящите импулси, пречиствайки и насочвайки ги. Казуалното ви тяло знае, как да възстановява веригата от импулсите на взаимовръзките и т.н.
  Във всички предадени ви знания от просветлените се говори, че е важно да развивате всичките си 7 центъра и да ги балансирате. Именно тогава ставате съвършени, хора-творци.
  Има много практики за освобождаване на творящи импулси, чрез отричане или премахване на по-нисшите тела и на жизнеспособността им. Но вие сте създадени в симбиоза с всичките си тела. Потискането на низшите тела за да се освободи творчески импулс, е един от начините за възнесение, защото достатъчно голямо количество преработена прана-енергия се насочва към висшите тела и ги трансформира. Такива подвизи на осъзнаването са достойни за уважение. Но няма нужда от тях. Достатъчно е да се развивате хармонично и тогава човек става творец в човешката си форма. Това е възможно.
  За преодоляването на бариерите, които възпират осъзнаването, е нужен енергиен тласък, както учат и всичките практики. Но този импулс не е задължително да стане по революционен начин. Много от адептите са положили херкулесови усилия, за да постигнат осъзнатост. При това те или се научавали да концентрират наличната енергия или се научавали, как да се свързват с творящия импулс на висшите същности, които наричате богове. Тези практики са отнемали години на концентрация и настройки. Защото, ако желаете да се присъедините към определен източник, е нужно сходство. Това е като да сте свързани към контакт с определена мощност, но вие самите да не притежавате такава – със сигурност ще изгорите. Точно затова човек дълги години е насъбирал мощност в енергийното си тяло, по пътя на отказването от потребностите на физическото тяло и настройвайки осъзнатостта на висшите тела.
  Възможен е и друг път. Пътя на хармонизацията и настройката на всички тела, в резултат от което, се ражда импулс на осъзнато творение, който ви позволява да излезете извън каноните и да откриете творческото съзнателно дишане. Точно този път се разкрива сега пред вас.
  В момента отчетливо звучи камертона за настройката на вашите тела, бъдете внимателни.
  Слушайте. Наблюдавайте. Камертоните са настройките на Вселената, които привличат подобните вълни. Ако всички настройват струните си на по-ниска честота от тази на камертона – в началото ще има какафония. Но постепенно творящия камертон на Вселената ще привлича все по–хармонични вибрации за вашето тяло и ще ги направи съзвучни с тези на Твореца. Тоест, вашите импулси се усилват за сметка на масовото или групово звучене. Енергията на звука рикошира в тялото ви и го променя. Това е дарът на Твореца за настоящия момент.
  Камертоните на творението винаги са звучали в нашето битие. Но сега те са насочени към вас, а не се разпространяват на всички нива. Иначе казано, към вас са насочени най-мощните импулси. Както детето се учи да говори, повтаряйки думите на родителите, така и сега за вас се произнасят стотици думи на любов и сътворение, за да ви научат на тази азбука.
  Творящия импулс преминава навсякъде и обединява световете като красива огърлица. Красотата и съвършенството на тези произведения зависи от вас!
  Превод: Роси
  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:897673

  Беседи с Твореца. Урок 10

  Уроците на Творението. Беседи с Твореца. Урок 10. Град на Светлината и град на тъмнината

  Какво ни е необходимо за да станем творци от по-висок порядък?
  Знаете, да промените вибрациите си на по-фини. Творението е управление на световната енергия. За да я управлявате трябва да имате инструменти. Инструментите са вашите тела. Но сега те вибрират на ниска честота. Това може да се сравни с решето с големи дупки, през които изтича енергията, имате дори такъв израз – да носиш вода в сито. Т.е. не можете да удържите енергията и да я фокусирате, защото вибрациите ви не го позволяват. Колкото повече повишавате вибрациите си, толкова по-малки стават дупките на решетото, толкова повече енергия можете да задържите, а следователно, да създавате от нея форми.
  Твори мисълта ви, която също е енергия, но ваша, индивидуално оцветена. А творение се извършва от енергията на пространството, фактически, от мен. Самото творене се заключава в следното, взимате енергия от пространството и със силата на мисълта си (от определен вибрационен порядък) и придавате форма, ограничавате я съответно. Границите на формата имат вашия заряд, от енергията ви. Същността на формата е световната енергия. Постепенно, в резултат на енергообмена, цялата форма придобива качествата на граничната енергия или тези качества, които й зададете.
  Казвал си, че създаваме границите, а след това запълваме формата с енергия.
  Това е още един метод. Във Вселената не съществува празно място. Енергията извън контура се стреми да го запълни, т.е. да запълни празнината. Това са два процеса. Първия, се нарича разширение, когато енергията отвътре се стреми към енергията на контура и се стреми да го разкъса. Втория, е свиване, когато енергията отвън се стреми да го запълни или да свие контура. И двата процеса се използват в обкръжаващата те природа.
  Същността, която е повишила вибрациите си до по-високо състояние, придобива умението да твори от енергия разни обекти. Но трябва да разбирате, че нямам предвид само същности, избрали за своя основна енергия любовта. Но и тези, които са избрали противоположната енергия. Те също стават творци.
  Тогава се получава, че хората избрали енергията на любовта, строят новата земя за преход в пето измерение, а тези избрали ненавистта, също си строят нов свят за преход в пето измерение? Получава се, че дуалността се запазва напълно в пето измерение? А ни говорят за Светлинни градове.
  Да, действително е така. Но е взето решение да се разделят тези два свята. Тези от вас, които устойчиво са избрали енергията на любовта, преминават в пето измерение, в Светлинните градове. Другата част преминава в друга реалност, ще я наречем за да е разбираемо – град на тъмнината.
  В действителност, това са разни енергии. Всеки от вас си избира своя опит и той е еднакво ценен за Вселената като нов опит. В това се състои великия експеримент. Енергията е била разделена на два антипода, които са се стремили един към друг, и се отблъскват един от друг. Така се осъществявало развитието, чрез борбата на противоположностите. Вие имате лозунг: „Оцелява най-силния“. Но се оказва, че няма най-силен. Има избор, предпочитание.
  Знам, че е прието сред вас да се смята, че доброто винаги побеждава злото. Това не е съвсем правилно понятие. Доброто и злото са двете страни на медала, но във Вселената ви, те са изкуствено съвместими. И всичко, което се създавало от доброто, се разрушавало от злото. Такава система се оказала неустойчива. Това може да се наблюдава в многовековното ви развитие като раса. Много често сте се унищожавали сами себе си.
  Човешкото същество е устроено така, че доброто и злото, т.е. различните енергии, практически са по равно и задачата е в това, да се уравновесят двете начала и да се получи неутрална енергия на ново ниво. Точно това се е случвало с адептите ви, които с различни практики са се стремили към просветление. В действителност, това е процес на уравновесяване на различни енергии и той е продължавал десетилетия. Толкова силни са били началата във всеки от вас.
  Сега, сред вас има повече напълнени с енергията на любовта и такива, които са напълнени с енергията на ненавистта или на страха. Настанало е времето, пак да се разделят тези енергии и да видим, какво ще се получи от това. Вие ще се разделите на две части, като двете страни на един медал. Точно това се има предвид, когато ви говорят, че в пето измерение ще преминат всички. Тази част от вас, която все още не е направила избора си, ще се наложи да го направят, но изборът им може да продължи безкрайно.
  И какво следва след това?
  Засега никой не знае. Вашата уникалност е в много неща. В това, че във вас има заложена информация за цялата Вселена и засега не е ясно, как ще се възползват хората от света (Светлинния град) и антисвета (града на тъмнината). Вие имате уникално съчетание на разум и чувствителност, което го няма в другите раси. Уникална амплитуда на чувствата и тяхната спонтанност. От една страна, понякога спонтанността е неуправляема, а от друга – дава допълнителни импулси за движение и развитие.
  Но на нас ни казват, че миналото, настоящето и бъдещето съществуват едновременно, и ти би трябвало да знаеш, как ще се развиват двата свята в бъдещето.
  Да, те съществуват едновременно, но съвсем не така, както си го представяш. На теб ти се струва, че всичко е известно предварително. Но не е така. Представи си мрежа, приличаща на дървесни клони или на руслото на река, и е безкрайна. Това са вероятностните линии, т.е. линиите, по които може да се движи енергията във всички направления.
  За да се получи движение на енергията, в първоосновата са необходими направления, и затова е била създадена вероятностната мрежа. Да си я представим засега в една плоскост и да кажем, е в бледосив схематичен цвят. Това са потенциалите на движението, всички, които са възможни за този момент, т.е. създадени от някого, в това число и от вас. А сега нека обградим някои от контурите на тази мрежа с ярък непрекъснат цвят – това е реалността, сегашното настояще. В зависимост от това, в коя част на мрежата ще разположиш линиите на настоящето, ще можеш да продължиш тези линии в миналото и бъдещето (преди и след основната линия).
  Т.е. не можеш да преминеш в друга част от мрежата с потенциалите. Линията не може да се прекъсва. Но с продължаването движението на молива и чертаеш контур напред, линиите след молива се променят и постепенно избледняват и отново стават мрежа от потенциали. И това е в двете направления – и в бъдещето и в миналото. Т.е. формирането на вероятните линии в миналото и в бъдещето, зависят от настоящето. Например, преместила си линията на настоящето в друг сектор от мрежата на потенциалите. В този смисъл, прекараната от теб линия е бъдеще спрямо предната, които вече са се изтрили, а ти можеш да се върнеш назад в миналото по друга потенциална линия.
  Но това е плосък вариант. А ако си представиш такава мрежа в обем, ще се получи още по-сложен вариант. А ако е в още повече мерности, може би ще разбереш многообразието от варианти за миналото и бъдещето.
  Нима миналото не е едновариантно?
  Не, просто вие помните и можете да усвоите миналото в ограничени временни мащаби, докато още не е изчезнало от мрежата на потенциалите.
  А може ли да се движа по тази мрежа едновременно в няколко направления?
  Да. И това се случва. Това са паралелните реалности. Те не са съвсем паралелни. Затова понякога се пресичат и във вашия свят попадат същества от другите реалности. И ваши хора попадат на други потенциални линии. И това е свобода на избора. Така премествате енергията си в произволно направление от съществуващата потенциална мрежа.
  Обясни ни тогава, какво се случва в момента, от гледна точка на термините от мрежата с потенциали.
  На рисунката с мрежата се открояват две най-ярки зони, да кажем със син и червен цвят, където има най-голямо струпване от потенциални възможности. Но тези зони не се разминават, а в значителна степен се препокриват една друга. И сега ще бъде създадено ново ниво от потенциалната мрежа, нещо като копие на мрежата. Все едно да разделиш две слепени идентични страници от книга. Само че на едната страница ще останат като основни сините (тъмните) линии, а на другата червените (светлите). Трети вариант е недопустим. Избора е ваш.
  Но на нас ни казват, че тъмните са напуснали планетата. А как стои въпроса с планетата? Тя също ли се раздвоява?
  Това не е раздвояване, говорих за две страни на медала. И не става въпрос само за Гея, а за цялата ви Слънчева система.
  А нима антисвета не е съществувал винаги и сега ли съществува?
  Съществува. Помниш ли, говорих за двама първотворци. Те създали два свята. Две копия, но противоположни. Огледални, две страни на медала или двете страни на света. Но това не означава, че антисвета е построен изцяло на енергията на ненавистта. Там има разни видове енергия. Но те са противоположни на енергията, която наричаме любов, която също има много разновидности.
  При експеримента дуалността не е била изкуствено създадена. Просто част от енергията на антисвета е сменила своята полярност и била вкарана във вашия свят. Сега се връща обратно обогатена и променена, това ще даде тласък в развитието на антисвета, всичко е паралелно. Някога енергията на антисвета се е вляла във вашия свят и е дала тласък в неговото развитие, сега протича обратния процес. Енергията постоянно преминава от свят в свят и променя свойствата си, като по този начин създава нови направления в развитието на свой спектър от света.
  Не може да се каже, че в този смисъл експеримента е удачен. Получава се, това е прогонването от рая – когато в нашия свят е проникнала енергията на антисвета?
  Съдиш за удачността и неудачността от човешка гледна точка. Всичко е резултат. Неуспешни опити няма. Системата стана по-устойчива и придоби нови качества.
  Това означава ли, че в новия свят, в Светлинния град, няма да има дуалност?
  Тя ще съществува в намалена полярност. А след това новия Светлинен град отново, рано или късно, ще се раздели на две полярности: град на светлата светлина и град на тъмната светлина, и така до безкрайност. По такъв начин се изтрива дуалността, понеже не може да бъде унищожена наведнъж.
  И кога Светлинния град ще се раздели на две полярности?
  Това зависи от самите вас. Ще се случи при прехода от пето в седмо измерение. Ще се случи същото, както сега, отначало част от вас ще повишат вибрациите си до шесто преходно измерение и след това ще се реши, кой път е най-вероятен. А временните характеристики зависят в голяма степен от вас. Можете да преминете през това ускорено, повишавайки съзнателно вибрациите си, като се променяте. Сега ви е необходим галактическия лъч на Централното слънце, който е усилил и повишил с полутон вашите вибрации.
  От къде се взема галактическия лъч?
  Това е енергийното дишане на Вселената, резултат от сливане на енергии с различни качества и тяхната трансформация. Откъде се взема дишането на твоето физическо тяло? Галактическия лъч е моя дъх, моето издишване.
  Значи има и вдишване, обратния процес?
  Да, разбира се, всичко е подобно. Аз вдишвам, както ти е известно, еманациите на всичко съществуващо, преработвам ги, и ги издишвам като по-хармонизирана енергия, което дава възможност да се подобрят вибрациите на другите същности, създадени от мен.
  Каза, че новия свят, рано или късно ще се раздели на два лагера. Означава, че града на тъмнината също ще се раздели?
  Да. Правилно си разбрала. Симетрия в творението. Тя е присъща на всичко. Градът на тъмнината ще се раздели на град от тъмна тъмнина и град от светла тъмнина. А след това града на светлата тъмнина ще стане обратната страна на града от светла светлина. А града на тъмната светлина ще стане обратна страна на града от тъмната тъмнина. Разбира се, всички названия са условни. Вече споменах, че нямам предпочитания. Всеки от вас ще получи това, към което се стреми. Това е закон.
  Общувах с енергийните цивилизации, привлечени за осъществяването на прехода. Те казаха, че всички ще преминем в антисвета, където електроните и протоните си сменят зарядите. А ти казваш, че в антисвета ще преминат тези, които са избрали енергията на ненавистта.
  Въпрос на терминология. Под „анти“ имах предвид противоположност на тъмнината и светлината като енергийни характеристики. Изобщо, при вас съществува пълно объркване в термините, затова е трудно да се разберем. При вас тъмнината е едновременно непроявеното и енергията, която има противоположен заряд на любовта. Непроявеното има неутрален, неактивен характер. Всичко проявено има повече или по-малко активен заряд. Понеже при вас е дуална система, т.е. два полюса от заряд, към които се стреми определен вид енергия: полюса на разрушението (да го наречем така за по-ясно) и полюс на сътворението. В действителност, движението и на едната и другата енергия, е все развитие.
  Под разрушаване разбираме не просто счупването на нещо, а скокообразно развитие, взривно, когато новото се появява по революционен път. Това може да бъде сравнено с птичето, което или разбива черупката на яйцето и се излюпва, или не му достигат силите и не се ражда. Като противоположност, енергията на съзиданието не е напълно строителство на новото, това е развитие чрез мека трансформация. Не чрез преодоляване, а чрез течение. Реката няма необходимост да си прекарва русло, тя прониква през всичко отвори и цепнатини.
  Във вашия свят, и двата вида енергии присъстват изначално. Точно така е била замислена новата реалност при експеримента: обединяване енергията на разрушението с енергията на съзиданието. Семката преди да израсне, пробива с помощта на енергията на разрушението земята и се появява на слънчева светлина, а след това започва да действа енергията на съзиданието (трансформацията) и под действието на слънчевата светлина се трансформира в растение с всичките стадии на развитието му. Можеш да наблюдаваш тези метаморфози във всичко около себе си.
  Това, което наричате кинетична енергия е натрупаната енергия на разрушението. Енергията на нулевата точка е енергията на съзиданието. Всичките тези термини, все едно не предават точния смисъл. Електрона има отрицателен заряд, а протона положителен. Но ти не казваш, че електрона е тъмен елемент. Когато се постига равновесието на две сили, това което наричате тъмнина и светлина, тяхната симбиоза дава мощен инструмент за развитието на света и отделните му елементи. Всичко е било замислено така, че два вида енергии, достигнали пълно равновесие, се превръщат в нов вид енергия – двуполюсна. Но във вашия свят така и не бе постигнато равновесие.
  Говорейки за разделението на вашия свят на свят и антисвят, имам предвид разделянето на два полюса от протичаща енергия. По вашите понятия, при физиците ви, антисвета е свят с противоположни характеристики, а именно зарядите на елементарните частици. В антисвета всичко е огледално. Но светлината и тъмнината не са огледални елементи, не са отражение една на друга, макар да имат разни характеристики. Във вашия свят електрона се върти около протона и това е характерно за всички вещества, и съответно за цялата енергия, от която се състоят. Т.е. вътре в този свят, където електрона се върти около протона, е проведена промяна на поляритета. В антисвета протона се върти около електрона и това променя свойствата на материята и енергията, променя посоката на протичане и развитие. Казвали са ти: следствието в антисвета ражда причината, действието ражда целта и т.н. Всичко е огледално, наопаки.
  Цялата ваша галактическа система преминава на нов рубеж на развитие – в огледалния антисвят. Говорили са ти за ефекта на люлката или на махалото: люлката се залюлява и на определен етап, енергията на люлеенето е достатъчна за да се извърши прехвърляне. Да се премине през амплитудата на люлеенето, да се преодолее прага на максимума, за да се скочи в другото пространство. Ако разделиш кръга по средата на две равни части, то отдолу ще е света с максималната амплитуда на люлката, а отгоре е огледалния свят, където се извършва прехода.
  Но преминавайки в огледалния антисвят, се разделяте като на два лагера: условно казано светъл антисвят и тъмен антисвят. Съответно, процеса на преобръщане се съпровожда от два вида енергийни цивилизации, със сходни енергии. Беседва и с двата вида и не разбра веднага, че са различни.
  Получава се, че в антисвета се пренасят и дуалните светове. Там вече има ли дуалност или тя се появява с нас?
  Правилно си разбрала, но всичко е много по-сложно. В антисвета всичко е огледално. Какво е това дуалност? Разделение на две противоположности. Съответно, в огледалния свят тези противоположности си сменят заряда и не се отблъскват, а се сливат. Т.е. там има антидуалност. Затова там няма обединени противоположности, както във вашия свят, а са слети като двете страни на медала, като една част. Трудно е да се разбере сега с термините на дуалността, но това е противоположен процес. По този начин експеримента с дуалността навлиза в нова фаза – не разделение, а сливане.
  Значи душите трябва да направят окончателен избор, след което този свят ще се раздели на две половини, които никога повече няма да се срещнат?
  Във Вселената не съществува понятие „никога“. Повечето души вече са направили избора си и избора не е в решението, а в напълването с определени енергии. Помниш ли, говорихме, че хранейки се с определени енергии, започвате да придобивате качествата на тези енергии. Хората също. Но това не е разделение завинаги. Първо, всеки от световете е обратната страна на другия и съответно са възможни преходи. Много от вас пътуват на сън в антисвета, понеже всичко е взаимосвързано.
  Второ, тези, които развият достатъчно енергийното си тяло, ще могат да пътешестват по свой избор, от свят в свят. За целта са нужни определени характеристики на светлинното тяло. Способност моментално да променя поляризацията си и да се връща в изходна форма. Трето, избора никога не е окончателен, през цялото време може да го промените, понеже сте в зоната на свободния избор. Просто при условие, че същността, да кажем, основно се състои от тъмна енергия, създава трудност за промяна в противоположност. Но вече говорих за тези, които ще могат да управляват поляризацията на телата си. Такива същности ще могат да пътешестват между световете.
  Какво е необходимо за да се научим да променяме поляризацията на тялото си?
  Като начало, да контролират движението и да уравновесят напълно в себе си двата вида енергия – това дава възможност за смяна на полюсите. Ако твоите тела имат неутрална енергия, можеш все едно, да включиш положителния и отрицателен заряд, разблокирвайки тази част от енергията. Проблема е в това, че при равновесие, двете енергии се държат една друга, като везни в равновесие. Ако се освобождава един заряд, необходимо е умение и сила да се удържи другия.
  Не разбрах. Ако същността вибрира с енергията на разрушението, т.е. с тъмна енергия, тя сама придобива характеристиките на тази енергия. А мислите й? Т.е., как може светло същество, съществуващо на любовните енергии, да промени полюсите си. Получава се, че ще активира в себе си тъмните енергии, които са малко количество в него, и как от това ще се променят мислите и намеренията му?
  Това е друго. Сред вас има и ще има три типа хора: тези, които са избрали светлината и се състоят основно от светлина, такива, които са избрали тъмнината и състоят основно от тъмнина, и такива, при които светлината и тъмнината са по-равно. Сред тези, които са събрали основно светлина или тъмнина, ще има хора, които ще могат да уравновесят тези две качества. Например, в човека, условно, има 80% светлина и 20% тъмнина. Той преминава в града на Светлината. 20% светлина неутрализират 20% тъмнина, а 60% светлина може да използва за промяна на поляризацията, за преместване в другия свят. В действителност, най-трудно е на тези, при които светлината и тъмнината са по равно. Такива хора са повечето и те няма да могат да пътешестват между световете.
  Но ако в човека има 60% светлина и 40% тъмнина, то само 20% може да се използва за преполяризиране. Нима няма риск, че след посещение на другия свят, да не може да се завърне в изходното състояние и да остане в тъмнината?
  Риск има. Затова е необходим пълен контрол над телата. Но също има вероятност, човек от тъмнината да остане в Светлинния град.
  Ако два противоположни свята съществуват един до друг, нима не могат да воюват? Имам предвид, че за хората от тъмнината е обичайно състоянието на насилие и разрушение.
  За да могат хората на тъмнината да воюват във Светлинния град, трябва да преполяризират част от своята енергия, за да проникнат там. Съответно, ако дълго пребивават в това свое ново качество, може да приемат качествата на светлината. Енергията на светлината е пасивна, не притежава разрушителни свойства и не може да се използва за разрушение. Ако рязко си върне своите енергии в изходното състояние, намирайки се в Светлинния град, то веднага автоматически ще го изхвърли, по закона на притеглянето на подобното. Такава е защитата от самите вас. Но вие сте изобретателна раса, навярно ще измислите нещо.
  И какво, ще има две правителства на световете, които ще водят преговори?
  И това е възможно. Във всеки свят има своя йерархия. Ти си запозната с йерархията на светлината. Има и йерархия на тъмнината. Сред тъмните йерарси има достатъчно развити същности, които разбират, че разрушавайки всичко, не постигат нищо.
  Получава се отново дявол и бог, ад и рай, нищо не се променя?
  Много неща са се променили. По-рано дуалният избор е бил несъзнателен. Сега е осъзнат. Преди, не сте можели да управлявате състоянието си, сега се учите на това съзнателно. Ад и рай са ваши понятия. Вече говорих, че с развитието на двата свята, дуалноста ще се изтрива и всеки свят ще тръгне по свой път на развитие. Енергията на разрушението е необходима на Вселената за промяна. Но трябва да умеете да управлявате тази енергия и да я насочите към развитието на Вселената.
  А как си представяш съществуването в зоната на свободна воля? За да може да се избира, трябва да съществува нещо противоположно. Ако има избор за развитие, как мога да ви налагам да изберете любовта и светлината? Това е ваше решение.
  Ако протона и електрона си променят зарядите, как ще се променят физическите ни тела?
  Ще станат огледални. Да кажем, сърцето ще бъде отдясно. Понеже гравитацията ще се замени с левитация, понятията горе и долу ще се променят и практически ще загубят смисъл. По различен начин ще циркулира кръвта. В процеса на левитация ще се променят белите дробове и бъбреците, които отговарят за тези процеси. Променя се храносмилателната система. Ще се появят, по-точно ще се активизират отново центровете за енергийно хранене във вашето тяло. Свойствата на кожата също ще се променят, понеже се променят температурните характеристики.
  Ако левитация ще замени гравитацията, какво ще стане с атмосферата на планетата? Как ще се задържи на Земята? Гравитацията е разновидност на енергията на любовта, не си ли се замисляла над това? Това е привличане. Същото изпитвате, когато се влюбвате. Въздуха ще се удържа от вашата енергия на любовта и енергията на Гея. Т.е. този процес ще стане осъзнат. В началото, ще ви е необходим въздух, както и на растенията. Постепенно дишането ще се промени. Ще започнете да дишате прана и растенията също.
  Между другото, растенията ще променят своя цвят. Защото в основата няма да е вече процеса на фотосинтеза, както е сега, даващ устойчив зелен цвят. Ще се появят други оттенъци: от виолетово до златисто. И оцветяването на растенията ще зависи от моментното им енергийно напълване, т.е. ще променят цвета си в зависимост от количеството прана, която са поели. Очаква ви удивителен многоцветен свят.
  Зрителната система ще се преустрои. Ще започнете да виждате с вътрешното си зрение в разни диапазони, например, в рентгеновия диапазон, да виждате в инфрачервения спектър и изобщо излъчването на всяка енергия, да чувате ултразвука и т.н. Този преходен период за преустройване на телата, ще продължи по вашите понятия, около 100 години.
  А безсмъртието? Ще бъде ли постигнато?
  Какво наричате безсмъртие? Съществуването в сегашното физическо тяло? Телата на някои от вас са достатъчно износени и не са много пригодни за съществуване в новия свят. Телата ще се преустройват на силициева основа, това вече ви е известно. Силициевите тела са по-здрави и могат да съществуват хилядолетия. С всяко ново тяло се увеличава възможната възраст на неговото съществуване. Но това не е още безсмъртие. Високоразвитите същества сами избират, в какво тяло да вместят духа си. Това за вас е предстоящо.
  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:1004798