Последни коментари
  Брояч
  5432764
  Users Today : 59
  This Month : 570
  This Year : 601
  Views Today : 251
  Total views : 3632
  Who's Online : 1
  free counters

  Духовно усъвършенстване

  16 неприятни усещания, показателни, че сте на прав път

  16 неприятни усещания, показателни, че сте на прав път

  Дискомфортът е неизменен спътник на промените
  За съжаление, често го бъркаме с нещастието и за да се избавим, избягваме промените. А за да постигнем ново разбиране, да се откажем от ограниченията, да се мотивираме за реални промени, известен дискомфорт е необходим.
  Дискомфортът е сигнал, който може често да се окаже много полезен.
  Чувството, все едно преживявате отново детските си страхове
  Откривате, че като възрастни имате същите проблеми, които сте имали като дете. И макар, на пръв поглед, да изглежда, че вече сте усвоили урока, в действителност, започвате да осъзнавате, защо мислите и чувствате по този начин. А това е първата крачка към промените.
  Чувството за „изгубеност“ и безцелност
  Усещането за изгубеност, в действителност, е признак, че започвате да присъствате повече в живота си. Живеете много по-малко в спомените си и в размисли за бъдещето, повече сте в настоящия момент.
  Докато не свикнете, ще ви се струва, че сте объркали пътя. Но в действителност, е точно обратното.
  Замъглено „ляво полукълбо“
  Честото използване на дясното полукълбо (залагайки повече на интуицията и на емоциите), може да ви се стори, че „лявото ви полукълбо“ губи значението си. Започва да ви се удава трудно концентрацията, организираността и запомнянето на дреболии.
  Емоциите започват да се проявяват, когато „решат“ да бъдат признати. И трябва да престанем да се борим с тях и да ги подтискаме. За да са под властта ни, трябва само да ги осъзнаем.
  Нарушение в режима на сън
  Ще спите много повече или по-малко от обичайното, ще се събуждате посред нощ, защото не може да престанете да мислите за нещо. Може да се усещате изпълнени с енергия или напълно изтощени.
  Случват се събития, променящи обичайния ви живот
  Принудени сте да се преместите да живеете на друго място, да се разведете, да загубите работата си, да катастрофирате с автомобила и т.н.
  Силна потребност от усамотение
  В някакъв момент, ви разочарова идеята да провеждате почивните си дни с приятелите. Чуждите проблеми започват да ви изтощават повече, отколкото ви интригуват. Това е по-скоро признак, че сте преминали „преинсталиране“.
  Емоционални, ярки сънища, които, почти винаги, запомняте с подробности
  Ако сънищата ви са начин, подсъзнанието ви да общува с вас (или прожектира изображения от опита ви), безусловно, опитва да ви каже нещо.
  Приятелите ви намаляват
  Става ви все по-некомфортно в компания с негативно настроени приятели. Главният проблем на такива хора е, че рядко осъзнават своя песимизъм, а е неудобно да им го кажете. Затова, започвате да ги избягвате.
  Чувството, че се рушат всичките ви мечти
  Възможно е, в момента да не осъзнавате, че напредвате към по-добра реалност от вече познатата ви и съответства повече на сегашния ви аз, отколкото старите мечти.
  Усещането, че мислите ви са най-големия ви враг
  Започвате да разбирате, че мислите ви действително създават опита ви в живота и идва момент, когато започвате да опитвате да ги контролирате – и ви става ясно, че винаги сте ги контролирали.
  Неувереност, кои сте в действителност
  Вашите последни илюзии, кои „трябва“ да сте, са се разтворили. Усещате тази неувереност поради неопределеността!
  Намирате се в процес на развитие. Когато се променяме в лоша посока, не сме неуверени – сърдим се и се затваряме в себе си.
  С други думи, ако усещате неувереност или неопределеност – като правило, води до по-добро.
  Разбирането, колко дълъг път ви предстои още
  Осъзнавате го, защото сте наясно, какво искате и накъде се стремите. Означава, че най-накрая, знаете, кой сте, и какъв искате да бъдете.
  „Знание“ за неща, които предпочитате да не знаете
  Разбирането, какво усеща някой или, че е дошъл края на някои отношения, или повече не понасяте работата си. Причина за такава „ирационална“ тревога се крие в подсъзнателното усещане, което не приемате сериозно, защото ви изглежда нелогично.
  Силно желание да говорите за себе си
  Започвате да се сърдите на себе си, че сте оставали безучастни, лишавали сте се от думата, позволявали сте, другите да ви убеждават – знак за готовността ви да престанете да се съгласявате с тях и да започнете да обичате и уважавате себе си.
  Осъзнаване, че само вие отговаряте за живота и щастието си
  Подобна емоционална автономия ужасява, понеже при обърканост, цялата отговорност е ваша.
  В същото време, осъзнаването е единствения начин, да сте истински свободни. В такъв случай, играта си е струвала усилията.
  P.S. И помнете, променяйки потреблението си – променяме заедно света!
  Превод: Йосиф Йоргов
  https://econet.ru/articles/101149-16-nepriyatnyh-oschuscheniy-na-samom-dele-ukazyvayuschih-chto-vy-na-pravilnom-puti

  10 сигурни начина да бъдете нещастни

  10 сигурни начина да бъдете нещастни

      Относно това, как да бъдем щастливи и успешни, пишат всички, че дори и повече. Но пък за това, как да си провалиш живота, малко се осмеляват да пишат. Просто, защото темата не е нито свръхмодна, нито е много приятна. Защото отдавна вече не е тайна, че нещастни ни правят не другите и обстоятелствата, а самите ние. И най-силната болка, също ние си причиняваме сами. Обаче не всеки може да си признае това, защото се страхува. Та нали, ако сам си си виновен за бедственото положение, вече няма върху кого да хвърлиш вината. И ще се наложи да се постегнеш и започнеш да работиш усърдно за щастието си (все пак не го бъркайте с благополучието, защото то не винаги прави хората щастливи).
  Единият от вариантите да получите вълшебния ритник, след който дори и таралежът ще полети, е да се възползвате от природния ни талант на правим точно обратното. Ненапразно книгата на Григорий Остер „Вредни съвети” има такава популярност. Затова нека да отчетем, че това са „10-те съвета за тези, които искат да бъдат нещастни”. Тези 10 съвета са написани от Селестин Чуа преди да започне поредния си двадесетдневен експеримент. Този път тя реши експериментът да продължи 21 дни въпреки външните обстоятелства.
  Като прочетох съветите й разбрах, че и аз греша. Някои точки едва ли не ми крещяха, че правя постоянно точно така нещата. Не бих казала, че съм нещастна, но понякога се натрупва таква усещане, сякаш целият свят е против мен и нищо не ми се получава. Важното е само да не зацикляте и да не оставате дълго в таков асъстояние, защото може да се впрегнете и да станете Магаре – иааа-иаааа 😉
      Постоянно се оплаквайте от живота
  Това всички го можем най-добре от всичко. Вариантите – „Защо точно на мен се случва това”, „До мен ли опря всичко”, „Защо той не ме покани на среща” и т.н. и т.п. Списъкът с подобни оплаквания може да бъде безкраен. Хората винаги ще оплакват от нещо. Ако не е от правителството, ще е от времето. Дълго чакат снега – е, хайде де, къде е зимата? Завали сняг и така чак до март – еее, кога най-после ще свърши тази зима? Всяка ситуация може да се обърне така, че да изглежда неизгодна. Съгласете се, че търсим много повече негатива и го намиране много по-бързо, отколкото положителните моменти.
  Какво да правите? Търсете във всичко позитивният или поне неутрализиращият момент. И хванете ли се, че започвате да унивате и се оплаквате – веднага прекратете това. В противен случай развалената латерна така и няма да спре. Осъзнаването е първата крачка при решаването на проблемите. Постарайте се да хванете момента на превключване към негатива и да разберете, какъв точно е спусковия му механизъм при вас.
      Избягвайте умишлено проблемите
  Понякога много помага варианта на Скарлет О Хара: „Днес няма да мисля за това – утре ще си помисля”. Но прекалено често мнозина го ползват като оправдание за бездействието и нежеланието си да решават възникналите проблеми.
  Да се отлага, избягва, да се затварят очите, да се правиш, че не си чул, да не изкажеш мнението си – всичко това е избягване на проблемите. Но така не ги решавате, а просто ги отлагате за по-късно. Нещо повече, с времето, малкия проблем може да се превърне в снежна лавина, която да ви затрупа. При всички случаи, подобно щраусово поведение прави нещата по-лоши. Така че, измъкнете главата си от пясъка и направете нещо – каквото и да е. Това вече е крачка към победата.
      Сравнявайте се с другите
  Това ми е най-любимата точка. Дори не можете да си представите, колко глупаво изглежда всичко отстрани, и колко неприятности всъщност дава подобно сравняване. Преди половин година гледах филма „Джонсънови”, който много карикатурно описва подобно поведение. В него, в малкото провинциално градче, пристига идеалното семейство с идеалния дом, идеалните деца и вещи. Всичко е класно. Впечатлените съседи се стараят да приличат на тях и да правят, каквото и те. В крайна сметка един от героите така се увлича да сравнява себе си и семейството си с този еталон, че се самоубива, когато разбира, че колкото и да се старае, няма да постигне нивото им. Сюжетът на този филм ни показва, колко страшни могат да са последствията от подобно подражание. Не знам доколко реални са такива случаи, но занижената самооценка и самоусещането за пълен неудачник са ви гарантирани изцяло. Винаги ще има някой, който да е по-добър от вас в нещо.
      Притеснявайте се за нещо, което дори още не се е случило
  Ето една от най-разпространените причини, заради която, безкрайно много прекрасни идеи така и никога няма да се осъществят. Защото стопанинът им се страхува от неуспеха, за който не е 100 процентово сигурен, но пък, ако се случи? И веднага се поставят върволица измислени препятствия, които могат да възникнат пред незапочналия предприемач. По същата причина не се създават семейства, не се образуват двойки и не се появяват деца.
  Не искам да съм цинична, но в крайна сметка всички ще умрем. Така, че защо да пропускаме многото положителни моменти в единствения си живот и то заради страхове, които не е задължително да се реализират
      Натоварвайте се с проблеми
  Да се избягват проблемите е лошо, но и прекомерното натоварване с тях, също не е много полезно. Ако талантът ви е да правите от мухата слон, тогава тази точка се отнася точно до вас. Всички се сблъскват с проблеми – големи или малки, срочни или не. Ако се вайкате, то и най-малкия проблем ще ви се струва трудно разрешим.
  Не се оплаквайте и не търсете помощ. Разложете проблема на съставните му и той вече няма да е толкова страшен. Не се опитвайте да решавате наведнъж няколко проблема. Изградете приоритетите и обработвайте проблемите един по един, според реда на постъпването им.
      Правете неща, които не харесвате
  По тази точка няма да давам подробности, защото и така е ясно. Трудно е да си щастлив, когато правиш нещо, което не ти харесва.
      Продължавайте да поддържате отдавна изчерпали се отношения
  Да си с някой, който вече не обичаш, е глупаво. Да останеш с него заради чувството за вина и съжаление, е двойно по-глупаво. Колкото и добре да се прикривате, другият няма начин да не усеща, че нещо в отношението ви се е променило. И ще настоява да се осъзнаете. Особено талантливите партньори се изхитряват да ви наложат и чувството за вина, заради което със сигурност никога няма да ги изоставите.
  Такива отношения ви лишават от възможността да намерите новата си любов и да започнете нов живот. Все едно сте застинали в негативното минало и няма бъдеще за вас. Вариантът: „Ние сме отговорни за тези, които сме опитомили”, е подходящ само за домашните любимци. С човек такова състояние вече не е любов, а привързаност. Не трябва да се бъркат тези абсолютно различни чувства. От привързаността трябва да се освобождавате. Същото се отнася и по отношение на приятелите. Колкото и тъжно да е – хората се промянят и с времето връзките бледнеят, отслабват и се късат изцяло. Да се поддържат само защото сте приятели, е толкова глупаво, както и да останете с нелюбимия човек. Такива приятели няма да ви ценят и слушат. Имали сте прекрасни, но приключили отношения – време е да продължите напред.
      Опитвайте се да променяте другите
  Трудно е да промените себе си. Още по-трудно е да промените другите. Особено пък, когато се опитвате да ги направите по свой шаблон. Всеки самоуважаващ се човек, дори първоначално леко, но ще се съпротивлява упорито (ако не и агресивно) на подобен акт на насилие над личността си.
  Може да похабите много време, за да промените лошите, според вас, навици на половинката ви. Накрая тя просто ще ви напусне – променена и подобрена, за да отиде при някой, който ще я цени такава, каквато е. В края на тази история ще има само един нещастен човек и това сте вие. Хората се променят само по своя воля. Затова единственото, което можете да направите е да дадете личен пример. И ако всичко е наред и ви се отдава, можете да основете движение, което да промени не само обкръжаващите ви хора, но и целия свят.
      Опитвайте се да угодите на всички
  Това пък е въобще едно от най-неблагодарните дела. Да се угоди на всички е невъзможно. Ако се харесвате на всички, значи по-скоро сте посредственост без собствено мнение. Едно е да си държите езика зад зъбите пред роднините или началството, друго е да се стараете да бъдете приятни за всички. При гоненето на тази идея няма и да забележите, как ще се разтвори собственото ви АЗ в потока от чужди желания и предпочитания. Накрая ще се сдобиете с поредните невроза и комплекс за непълноценност.
  Трябва да живеете своя си живот, а не според чуждите желания.
      Привързвайте се към цели/вещи/статус/хора
  В света ни няма нищо постоянно – всичко тече и се променя. В това число и вие. Целите ви, поставени в началото на годината, могат да са изцяло неактуални в края на годината. Човекът, в който сте били безумно влюбени и с който сте се заклели „да живеете и в болест и в здраве, докато смъртта ни раздели”, може да се окаже, че съвсем не този принц, приятелите имат свойството да подвеждат, децата – да израстват не каквито сме си ги представяли. Хората се променят, парите се обезценяват, работата е възможно да ви омръзне – не трябва до смърт да се привързвате към поставените преди цели, към хората и вещите. Бъдете гъвкави и открити и тогава светът непременно ще откликне и ще ви подхвърли няколко идеи/хора точно в момента, в който не очаквате това.
      Мисля, че всеки ще намери поне една точка в този списък, която да изпълнява ежедневно. Понякога с особена настойчивост. Възможно е да няма абсолютно и постоянно щастливи хора. Но ние можем да се опитаме да станем такива за един ден, за два, а може и за цяла седмица. И може би това състояние на щастие да стане една от добрите ни привички?
  Не зацикляйте, не спирайте и никога не се предавайте.
  Превод: Анита
  https://lifehacker.ru/kak-stat-neschatnym-10-vernykh-putejj/

  Упражнения

  УПРАЖНЕНИЯ

  „Анаами Дасс, ти тъгуваш ли? – попита Баба, – аз също съм печален.
  – Как може светец да бъде печален?
  – Може, – отговори Баба.
  – Единственото, което не може светеца е да бъде воден на каишка от тъгата.“
  САМОНАБЛЮДЕНИЕ
  Това упражнение заедно със спирането на вътрешния диалог може да се изпълнява винаги и навсякъде, но ако медитацията може да се практикува само когато не се занимаваш с интелектуална работа (макар че Шри Ауробиндо твърди, че и това не е пречка, но за нас това все още е далечна пререспектива), то със самонаблюдение е най-добре да се занимаваме винаги. Ако на някого е интересна теорията, препоръчвам да се обърне към книгите за четвъртия път на Гурджиев или към книгата на Волински „Квантово съзнание“. А начинаещите, ортодоксите или просто мързеливите хора могат да потърсят обзорни статии по психология.
  Самонаблюдението – това е както вече навярно сте се досетили, е наблюдение за своето поведение, най-вече за своите емоции. Добър пример е посочил Гурджиев: „вашето тяло е карета, запрегната с коне (емоциите) и кочияша е вашият разум“. Така че, много често нашите коне управляват каретата както искат, а кочияша седи разтворил ръце и на всичко отгоре се опитва да оправдае поведението им като си дава вид, че той взема решенията. Изпълнявайки това упражнение, вие трябва да станете СВИДЕТЕЛИ на своите действия, да се учите да наблюдавате от страни безпристрастно своите емоции и да не им давате да вземат решението вместо вас. Нещо като: ох, гледай ти, аз изпитвам страх, ау, като че ли съм се ядосал, ама че съм глупак или, изглежда съм се обидил – ама това е идиотизъм и т.н. Дори след кратка практика вие ще забележите, как се е изменил вашия характер и вие сте се доближили с малко до безупречността. Също е полезно да наблюдавате за своите телесни усещания, например болка или студ, болка усеща вашето тяло, а не вие, то с помощта на нервните клетки предава в мозъка информацията, а вие с помощта на РАЗУМА правите изводи, как да постъпвате, и не трябва да крещите, като че ли ви колят или да се самосъжалявате. Аз често си повтарям – това е всичко на всичко болка, това е някакъв си студ (на аз все още не съм Бог, затова понякога се паникьосвам, а след това си търся индулгенции).
  За да се освободите напълно от запрограмирания стил на поведение, много полезно е да правите противоположното, т.е., ако вие сте спокоен човек, научете се да се ядосвате (но не забравяйте, че това е само упражнение, не привиквайте с противоположен стил на поведение), ако сте нервени, учете се да бъдете спокоени и т.н. Например, да вземем следната ситуация, досажда ви пияница с желанието си да си поговорите (на улицата или в автобуса), как ще реагирате? Аз например, предпочитам да не изострям ситуацията, а някак си неусетно да се измъкна от ситуацията. Някои от вас може би са ме определили като страхливец, а някои са казали „Браво!“, и в двата случая не сте прави, защото трябва да се реагира в зависимост от ситуацията, а аз действам така винаги, като запрограмирано магаре. За това, за да се избавя от запрограмираната реакция, на мен мие необходимо при следваща такава ситуация, да скоча на пияницата и да му цапна един. По такъв начин аз печеля свобода на избора и започвам да действам според контекста на ситуацията. Надявам се, идеята ви е станала ясна?
  Още с помощта на самонаблюдението е хубаво да се борите с чувството си за собствената си важност. Преди всичко си задайте въпроса (погледнете в корена на проблема): „Защо го правя това?“ И ще видиш, че 90% (това не е преувеличение) от своите постъпки ти извършваш подтикван от чувството за собствената си важност (ЧСВ), от тях половината са на сексуална почва (синдрома на самеца или самката). А сега си задай още един въпрос: „Нужно ли ми е това?“ След като си зададох този въпрос моя живот се преобърна (не, лъжа, не живота, живота продължава да се преобръща, баааааавничко, навика ме задържа – преобърна се съзнанието ми), аз видях своята неориентираност и дребнавостта на своите стремежи и интереси и те се промениха кардинално. И затова беше необходимо да си задам само един въпрос, ЗАЩО?
  Без ЧСВ да се живее е много по-приятно и радостно, (само заради това си струва да се избавиш от него) защото то не ти позволява да се разслабиш, винаги ви се налага да се напрягате, да излизате от кожата си за да се покажете, че вие сте по-добър, от колкото сте в действителност. А това е нужно (и то не винаги) само на мястото на връзката между теб и обществото, в тази точка, където си зависим от обществото, за мен това е само работата. Така че, преди да направиш нещо се запитай: „Защо ми е нужно?“ Успех, мои автоматизирани.
  Анаами Баба учеше Анаами Дасс на изкуството на медитацията:
  „Седни на тихо и спокойно място… по вечерно време,
  можеш да стоиш или да отиваш за някъде, ако е необходимо това…
  Затвори очи… или ги отвори ако ти се иска…
  Събери цялото си внимание… т.е. разсей го… не…
  Помни едно – дхяна трябва…
  Оооо! Забрави за това. Донеси да ударим по едно мляко“
  МЕДИТАЦИЯ
  В литературата са описани стотици методи за медитация, но като начало не си струва да се шашкаш от тяхното разнообразие и да се опитваш да разбереш, кой от тях да използваш. За първите 2 – 3 години занимания ще достатъчно да се научиш да контролираш своя „вътрешен диалог“. Няма да се впущам в обяснения на този термин, а също да пояснявам защо е нужно това, за това предлагам да се обърнете към книгите на К.Кастанеда. Ако обърнеш внимание на своите мисли, то ще забележиш, че около 98% от тях са за всякаква, напълно ненужна безсмислица: самооправдания, анализ на миналото, проиграване вариантите на бъдещето и т.н. Така че, да се избавим от тази вредна привичка не е никак просто, но да се опитваме трябва (при мен това става на периоди – ту бягайте тази врява, ту забравям за нея, но прогрес се забелязва). За това не е нужно някъде да се усамотяваш в тишина, да сядаш на килимче, да затваряш очи, просто контролирай своя вътрешен диалог навсякъде където това е възможно, в трамвая на път за работа, чакайки на спирката, перейки пеленки и т.н. Просто наблюдавай за своите мисли и се старай колкото се може по-малко да разговаряш със себе си, щом се хванеш в това занимание, насочи вниманието си навън, погледни цветята, дърветата, птиците прелитащи наоколо, на парцала, с който миеш пода (по-късно ще забележиш, че това е много по-интересно, отколкото постоянно да се вглеждаш в себе си).
  Вътрешния диалог условно може да бъде разделен на два типа: първия е изговаряне на думите за себе си и втория – това са всъщност мислите (не оформените в думи, но преминаващи през главата). Както вече казах, напълно да се спре вътрешния диалог е много сложно, затова предлагам да се започне борбата по етапно. През първия етап да се отучим да изговаряме мислите. Помните ли, когато се учихте да четете, вие отначало произнасяхте текста на глас, след това започнахте да го произнасяте за себе си, но има и трета стъпка, която не се учи в училище, това е четенето на текст без изговаряне на думите (на това е основана системата за бързо четене), ето и на това точно трябва да се научите в мислите си. Между другото, ако се заемете да се научите на бързо четене, това може да ви помогне. А във втория етап трябва да се заемете с контрол над мислите, които само прелитат през главата. Препоръчително е да се отнасяте с тях като с не нужни боклуци, които се трупат във вашия дом – да ги забележите, да осъзнаете тяхната ненужност и да ги изхвърлите от главата си и така нататък до постигане на резултат. Макар че е достатъчно само да ги забележите и те сами трябва да се разбягат.
  Още искам да кажа две думи за живота в настоящето. Ако искате да бъдете щастливи – живейте в настоящето, по-малко мислете за миналото и бъдещето. Аз не казвам, че изобщо за това не трябва да се мисли, трябва, но не толкова, както вие го правите (ако не ми вярвате, понаблюдавайте вашето мислене). Например, какво правим когато се събудим – започваме да мислим какво ще правим на работата (възможни варианти). Когато стоим на спирката и чакаме автобуса, мислим, кога ще дойде той (отпусни се, ще дойде когато трябва и ти със своите мисли няма да го подгониш), а когато пътуваме? Забелязали ли сте, че през всичкото това време нашите мисли са в бъдещето или в миналото. Така че, когато вие разберете, че не чакате нещо (на спирката), а просто стоите и се наслаждавате на околното пространство, не пътувате за някъде, а просто пътувате, тогава и вътрешния диалог ще намалее и живота ще бъде по-пълнокръвен. Всичко това е защото бъдеще няма и няма да го има НИКОГА, има само настояще, бъдещето е илюзия, мисловна абстракция. Помните ли песента: „Има само миг между миналото и бъдещето, именно той се нарича живот!“
  Та това в общи линии е и цялата медитация.
  ЕНЕРГЕТИКА
  Под това название обобщавам упражненията за развитие на информационно-енергетическото (астрално) тяло. Защо е нужно това? (Прочети отначало посочените от мен автори, а след това се върни отново на тази страница). Все пак ще обясня малко. Защо старее физическото тяло? Един от основните фактори – това е неизползването на ресурсите му, т.е. през целия ни живот основната маса на нашите движения са стандартни и тялото се приспособява към тях и вече не може да прави други движения (защо мислите йогите стоят в разни глупави пози?). Но с физическото тяло е по-лесно, ние макар и рядко все пак се занимаваме с физически упражнения или със спорт (шахмата не влиза в сметката), а с астралното тяло нещата са много по-зле и колкото повече остаряваме, толкова повече то се сгърчва, затова аз предлагам да се прави физзарядка за астрално тяло. Макар съхранението на здравето да е малка част от ползата, която може да донесе развитието на астралния двойник (останалата част е придобиване на пълното му управление и възможността за осъзнати астрални пътешествия (погледни раздел „Сънища“).
  И така, да се върнем на тялото. За развитието на енергетиката съществуват общоизвестни системи като цигун или тансегрити, но те са много обемисти и сложни (поне на мен така ми се сториха), затова предлагам за начало да вземем от тях най-доброто. Аз изпълнявам две упражнения, едно сутрин преди работа (15 минути), друго вечерта след работа (10 – 20 минути). Сутринта, след леко раздвижване аз изпълнявам серията от 5 упражнения „Окото на възраждането“ (няма да ги описвам, лесно ще ги намерите в интернет, вижте книгата на Питер Кедлер „Окото на възраждането“), шестото не го практикувам, защото все още не съм навит да се откажа от секса (ако и вие имате подобни проблеми, може да се възползвате от тантрическите техники, които използват секса за развитието на енергетиката). Не се плашете от изискванията да изпълнявате тези упражнения ежедневно през целия си живот (все пак миете зъбите си всеки ден нали), 15 минути на ден не са много, а ползата е сигурна, дори от гледна точка на обикновената гимнастика, полезно е за гръбначния стълб. Между другото, едно странично действие на тези упражнения – 3 месеца след като ги практикувах ми се нормализира вестибуларния апарат.
  Сега второто, вечерта, при цигун то се нарича „малка орбита“ или нещо подобно, ще го опиша изцяло. Най-добре е да се изпълнява прав или седнал в поза за медитация (виж Хатха йога). Дишането е през носа, спокойно вдишване и спокойно издишване (виж Пранаяма, „Дишането на йогите“). Езика трябва да се допира до небцето, малко по-високо от горните зъби – това е затваряне на кръга. По време на вдишването вниманието е съсредоточено на спускането на енергията от носа по гърдите до долния край на стомаха, след това издишване, вниманието е насочено на движението на енергията по гръбнака нагоре, през тила и темето, и отново вдишване: челото, горната устна, по езика (точно тук езика затваря кръга) и надолу по гърдите и т.н. Отначало ще ви се наложи да си представите движението на енергията, след това ще започнете да я усещате (това не се получава бързо, може би след годинка, две). Препоръчва се да се започне с 8 пълни вдишвания и издишвания, прибавяйки всяка седмица по 8, и така до 108 пъти. Аз го описах не особено сполучливо, най-добре вземете книгата за цигун и прочетете как се прави. Страничния ефект от това упражнение е обучение на пълно йогийско дишане и тренировка за съсредоточено внимание.
  Ако по време на изпълнението на упражненията жената дрънка с тенджерите в кухнята, а синчето около вас бръмчи с автомобили, ще е двойно по-полезно – колкото са по-трудни условията, толкова е по-добър резултата. На мен за сега с голям труд ми се отдава напълно да се съсредоточа над упражненията (пустите мисли), но нищо, ще се преборим.
  СЪНИЩА
  Както обикновено мисли „нормалния телезрител“: „ето вече е вечер, денят премина“, ляга да спи, след това се пробужда сутринта, живота отново започва, а всичко, което се е случило по време на сън, абсолютно не се взема под внимание. Не бъдете толкова глупави! Първо, вие пропускате една трета от живота си (при това не най-лошата), второ, а не, стига и първото. Защо вие, сънували прекрасен сън, събуждайки се огорчавате: „Ех, жалко, че не е реалност!“ Напразно мислите така! Когато бяхте в съня, нима мислихте, че това не е реално? Вие сте се радвали, плакали, страдали, не е ли така? Единствената разлика на съня от реалността, е това, че съня няма продължения (случват се и редки изключения), това е цялата разлика (ако не сте съгласни, опитайте да поразсъждавате). Затова наслаждавайте се на приключенията (между другото, липсата на продължения също освобождава от отговорност) (ех, как обичам всички тези скоби, брат), летете, воювайте, обичайте! Че това е полезно (а и приятно) няма никакви съмнения, ще ви го потвърди всеки психолог. А вие все плачете, че ви е скучен и еднообразен живота. Искате разнообразие? Напред, към нови впечатления.
  Но това не е всичко, давайте да продължим. Аз предлагам да се научим да се осъзнаваме в съня т.е. да пътешестваме в осъзнати сънища (виж книгите на Гарфилд Лаберж). Повярвай те ми, това е много по-хубаво, отколкото да пушите марихуана. Страничния ефект е развитието на астралното тяло. За това, с какво можете да се занимавате в този вид сънища, можете да прочетете в Лаберж, наистина фантазията му е бедничка, всичките му предложения са с практическа насоченост за ежедневието, понамирисват на комерсиалност. Аз мога да предложа полезни от моя гледна точка – да се занимавате с цигун по време на сън, да практикувате излизане от съня в астрала, да общувате със своето подсъзнание (то може да ви разкаже мнооого интересни неща), да се срещате с приятели, по-нататък и сами ще си измислите. Но всичко това е за после, когато се набягате достатъчно след момичетата (или момчетата), когато се наситите да летите и т.н. Ако се появят практически въпроси, обърнете се към Мерлин клуб, там момчетата са отзивчиви, винаги ще помогнат.
  Още преди да заспя правя опити да изляза в астрала (засега са само опити, защото се получиха само две кратки излизания). За това трябва да се избавите от обятията на жената (любовницата, детето, кучето) и да се научите да отпущате тялото си, дишането, и разума. За разума вече писах (виж раздела „Медитация“), да дишаш трябва просто спокойно, както се диша, а да се научиш да релаксираш тялото – това за начинаещите е най-важно. От купищата способи за релаксация описани в литературата, за мен са подходящи два (за вас може да не са подходящи, затова препоръчвам да се чете и да се експериментира).
  Първо – „йога-нидра“, отпускаш частите на тялото подред, съсредоточавайки вниманието си на всяка част поотделно, (препоръчва се да се раздели тялото на 16 зони, мисля, че и сами ще се справите), трябва да се усетите във всяка част, представете си я образно, представете си костите, мускулите, кожата и тя ще се отпусне (в смисъл на тази част от тялото). Второ – „напомпване с енергия“, също разделяш тялото на части, представяш си се в тази част, правиш пълно вдишване, задържаш дишането и си представяш как тази част се налива с енергия. И така с всички части на тялото (само гледай да не забравиш да издишаш).
  Когато изпълниш някое от тези упражнения, можеш да използваш методиките, описани в книгите по извънтелесен опит, на мен ми е достатъчно съвсем малко да спра вътрешния диалог и да съсредоточа вниманието си на тялото си, за да се потопя в състояние, което наричам „полет“, като че ли се губи опора, и започва световъртеж (все едно си се нарязал с водка, това се нарича „космос“, само че в този случай не те гони да драйфаш). Това е твоето астрално тяло, което се опитва да излезе. Не прави нищо, само наблюдавай за „развъртането“. Ако си се отпуснал достатъчно добре и ако не си се паникьосал по време на развъртането, започва втори стадий, аз го наричам „без граници“, когато не можеш да разбереш дали си голям или малък (аз имам предвид размера) и попадаш в точка. Да се опише всичко това е много сложно, но когато достигнете до това състояние, вие веднага ще го познаете. Тези два етапа да се постигнат е много лесно, може да се получи дори след първия опит, но да постигнеш третия етап (това е вече непосредственото излизане от тялото) ще е много по-сложно, макар че може леко да се получи при някого. За да излизате леко от тялото, вие трябва или да сте болни или да имате тренирано астрално тяло.
  Да се практикува излизане от тялото е най-добре през ден или два, не знам защо, но при мен не се получава всеки ден да постигна дори първия етап, казват, че е въпрос на енергетика. В тези свободни дни би било полезно (като тренировка на осъзнатостта), да наблюдавате за процеса на заспиване, т.е. да хванете момента на загубване на съзнанието (някои йоги могат да запазват пълно съзнание и по време на сън, и в процеса на заспиването и съответно в момента на смъртта, правете изводи). Наистина, при някои неспокойни личности това може да доведе до невъзможността да заспят – тогава пратете всичко по дяволите и се заемете с проблема със своите емоции (виж „Самонаблюдение“).
  Забелязах също една самозаблуда, става трудно да се събуждаме сутрин, ех как не ни се иска (особено когато звъни будилника), а защо? Наблюдавах и разбрах, че това е самозаблуда, увличате реалността на съня. И когато сутринта си припомням, че няма причини да не ми се иска да ставам (странно звучи нали), тогава от някъде се появява бодрост и чувството за лекота, опитайте. Наистина, има един негативен ефект, да си припомниш съня е сложно, но ако се потренирате в запомняне на сънища, то после е лесно да си ги припомните по всяко време на деня. Да, и още за сънищата, най-добре е да ги записвате (аз го правя на работата, в къщи не успявам). Записването е нужно не за да ги има тези записи (по принцип можете да ги запишете и после да ги изхвърлите), а за да станат за теб по-реални, живи и да се запомнят по-добре (не е лошо да имате приятни спомени за опита, който може да потрябва в бъдеще).
  ФИЗИЧЕСКОТО
  Вие мислите, че ако сте решили да развивате своите, да ги наречем „духовни способности“, че можете да плюете на тленното тяло. Аз също така мислех (по-рано), между другото, не само аз, но и Шри Ауробиндо (и какво е станало когато е остарял, виждали ли сте фотографията му), и основната маса вярващи, а ето, Дон Хуан не би се съгласил с тях. Представете си, че сте със супер развито съзнание, а с немощно тяло, в астрала излезеш – да се шашнеш, пълен кеф, връщаш се – болки, изпадаш в медитация – отново шаш. А на нашата майчица Земя, колко много интересно има, ето и за това ще ни потрябва това тяло. Разбира се, за развитието на астралното тяло (съзнание) способства и физическото здраве, но ако не го използваш (физическото), то то (както вече посочих в „Енергетика“) ще се приспособи към такъв начин на живот и да го заставите да бяга или да танцува, няма да успеете. А жалко! Нали физическите кефове не са толкова малко. Но стига теория.
  За да се поддържа тялото в ред препоръчвам следващите занимания. Първо, аз се обливам всяка сутрин на улицата със студена вода, по системата на Порфирий Иванов. Смятайте, колко ползи носи: 1) очевидното – това е ефекта на закаляване и заздравяване на организма (пълно отсъствие на простудни заболявания), 2) от сутринта великолепно настроение и заряд от бодрост (след обливането се съживяваш и на работа отиваш не сънен, а жизнен), 3) временно спиране на вътрешния диалог и чувство за единение с природата (нали сме свикнали да се борим с нея, със студа, с дъжда, с вятъра и т.н.), 4) борба със своите страхове, имам предвид страха от студа, 5) борбата с чувството за собствена важност – вие го правите на улицата, пред хората и изглеждате напълно глупаво, пълен идиот накратко (от гледната точка на нормалния телезрител). Ако това не ви е достатъчно, тогава не се обливайте и изобщо хващайте гората (възможни са варианти).
  Второ, препоръчвам да се гладува един път в седмицата, не е задължително в определен ден от седмицата (защото много започват да се измъкват: „Ох, тази неделя не успях да гладувам, приятелката ми имаше рожден ден“, (това ми е познато от собствен опит). Най-добре е да се гладува денонощие и половина – вечерта вечеряш и чак на по-следващата сутрин. Страничния ефект – по-малка зависимост от храната и освобождаване от навика да се преяжда. След известно време ще почувствате желание да промените своето меню и ще започне да ви харесва нещо различно от това което сте привикнали да ядете, а това което е нужно на организма (ще започнете да чувствате по-добре нуждите на организма, както при животните), и няма да ви се наложи да се борите със своите вкусове (както се получава при момичетата на диета), те сами ще преминат от извратената от обществото форма във формална.
  Трето, препоръчвам да се занимавате: с айкидо – най-добрия за тялото вид спорт – пробужда, развива и препрограмира в най-добра посока телесния разум (инстинктите); с танци, но не с професионални, те са натъпкани със стандартни движения, а свободните съвременни, те точно сега приличат на шаманско-африкански; и с плаване вероятно, развива всички мускули и тялото се отпуска. Естествено, сутрин леко раздвижване на всички мускули по тялото, не голямо натоварване, коремни преси, оттласкване, набиране и всичко такова. Ако работата ви е седяща, след като станете е желателно да обтегнете гръбнака (виж Хатха йога). Още по-добре е в допълнение към сутрешната гимнастика да правите комплекса Тайцзъ от цигун (за съжаление да се научи по книги е практически нереално).
  Трябва да се живее умеейки,
  Трябва да се живее играейки,
  Изобщо, братлета, трябва да се живее припявайки!
  РАВНОСМЕТКА
  СУТРИН
  1. По време на миене на зъбите с наслаждение си спомняме нашите приключения по време на сън (след това до пристигането на работа не допускаме мисли).
  2. Гимнастика на всички групи мускули, оттласкване от пода (помни за смъртта – тя може да дойде в произволна секунда, затова се наслаждавай на момента).
  3. Обливане на улицата със студена вода по Иванов (абсолютно равнодушие към преминаващите, радост при срещата с природата – не забравяй, за природата няма лошо време), набиране на лоста.
  4. Комплекса „Окото на възраждането“, две минути в седяща медитация, наблюдавайки за процесите в организма.
  5. Каква вкусна закуска.
  6. По пътя към работата (на спирката, в транспорта) наблюдаваме за обкръжаващия свят и се радваме на новия ден (живей в настоящето, ти не пътуваш за някъде, ти просто пътуваш).
  7.На работата отново си припомняме и записваме съня си.
  ДЕН
  8. Просто работим, по-малко излишни мисли и самоопрощаване, по-често изплувайте в реалността, не забравяйте да следите за емоциите си, не им давайте контрола над ума и помнете, че днес, както и всеки работен ден е „петък“.
  9. Какъв вкусен обяд!
  10. Прибирайки се от работа повтаряме упражнение №6.
  ВЕЧЕР
  11. Преди вечеря, упражнение „малка орбита“, за „седящите“ раздвижване на гръбнака и африкански танци около обитателите на дома (в определени дни отиваме в басейна или в секцията по айкидо).
  12. Каква прекрасна вечеря (може утре да погладуваме?)
  13. На кино, да почетем, разходка, домашни развлечения (в смисъл чистене, пране).
  14. Преди сън, опит за излизане в астрала и/или подготвителни упражнения за осъзнати сънища.
  15. Наблюдение върху процеса на заспиване, напред за среща с приключенията!
  СУТРИН
  ##. Още един прекрасен ден! (ако вие не сте се събудили и сте разбрали, че сте умрели, този комплекс от упражнения си струва да се преразгледа, ако не сте разбрали, какво пък, ще се видим в следващия живот).
      P.S. Цялото време свободно от изпълнението на упражнения използваме за да се наслаждаваме на живота! Разходки, пране, общуваме, заработваме пари (не се увличайте прекалено), четем, чистим, любим се (и на това не трябва да се зацикля), решаваме въпроси и т.н. И НИКОГА не се напрягаме, не се боим и не се разстройваме, още по-малко се самосъжеляваме, защото – ЗА ТОВА НЯМА ПРИЧИНИ!
  Првод на част от руския сайт: http://zalex.narod.ru/
  Автора не е посочил името си.

  Забавна физика с Архангел Михаил

  Забавна физика с Архангел Михаил. Част първа.
  Контактьор: Михаил О.
  8 май 2018 г.

  Здравейте, скъпи деца на Небесния Отец! С вас говори защитникът на Вселената Архангел Михаил.
  Искам да поговоря с вас на интересна тема. Ще ви кажа, какво наистина представлява материята на този свят, как работи, и защо е такава, каквато е. Ще ви разкрия всичко за материята на третото измерение. Може би това ще ви помогне да разберете, как този свят функционира.
  Дадена субстанция/вещество представлява натрупване от материя, която притежава определени атрибути и се състои от един и същ тип молекули. Например водата в твоята часа е събирателно вещество от Н2О молекули.
  Веществото е първата тухла, от която всичко обкръжаващо се състои. Вашия свят и материята в него преди всичко представлява съединение от най-различни вещества. Например, ако добавиш пакетче чай в чашата с вода вече ще имаш две вещества вътре: сбор от чаени молекули и сбор от водни молекули. А водата от своя страна, както и вие знаете, съдържа в себе си минерални вещества. По този начин, водата като цяло не може да бъде наречена единична субстанция. Тя е цялост и синтез от различни, но вече съчетани вещества.
  Веществата около теб представляват вашия променящ се свят и ти можеш да ги видиш директно. Ти можеш да потвърдиш това, което виждаш с очите си – един свят на постоянно променящи се вещества и връзките между тях. Понеже веществата, които вие познавате чрез сетивата си вашите учени вече напълно са разбрали техните свойства и трансформации, аз нямам, какво ново да добавя относно това. Мога само да кажа, че всички агрегатни състояния на телата: твърдо, течно, газообразно и плазмено – се дължат на определени зависимости между молекулите на веществата.
  Твърдото агрегатно състояние се създава от много плътното подреждане на молекулите на материята, което от своя страна създава достатъчно здрава кристална решетка. Течното състояние е, когато молекулите са много близо, плътно една до друга, но в същото време могат свободно да се движат в пространството на съответната течна субстанция. Газообразното състояние е, когато молекулите са по-раздалечени една от друга в сравнение с течното състояние и в същото време те много бързо се блъскат едни в други докато се движат в своята газообразна субстанция. Плазмено е състоянието, когато молекулите не са толкова раздалечение една от друга, но те толкова силно и бързо се сблъскват една с друга, че се разрушават взаимно, причинявайки силна радиация и в същото време се сливат и образуват нова единна материя. Както разбирате, разликата между всичките тези агрегатни състояния е в едно нещо: скоростта на движение в молекулите и разстоянието помежду им в пространството на веществото или на съединенията от вещества. Колкото по-висока е скоростта на движение на молекулите, и колкото по-голямо е разстоянието между, тях толкова субстанцията става по-близка до плазмата или огъня.
  И това е свързано, скъпи мои, с факта, че всяко творение се стреми към огъня: който е най-високото ниво в развитието на енергията и самата материя.
  Вашия стремеж към възнесение, е същия стремеж към огъня, понеже процеса на възнесение представлява „възпламеняване“ на вашето физическо тяло към следващото измерение. Процеса на възнесение е изгарянето на вашето его, на вътрешната тъма, всичко което ви пречи да сте щастливи и спокойни. И душата достигайки нови измерения, желае още повече да възпламени тънките си тела, докато се постигне ново ниво на вибрация и ново измерение!
  Самата светлина представлява огън. Самият Небесен Отец е Източникът на Универсалният Огън – Светлина. И стремежа към Бог е стремеж към огъня. Вие всички се стремите към състояние, където молекулите на вашите седем тела се движат толкова свободно и толкова бързо помежду си, че вие само с мисълта си можете да контролирате тяхното свободно плазмено-огнено придвижване. По този начин, само с помощта на вашето въображение, ще можете да сътворявате такива тела, каквито желаете. Вие ще можете да се премествате във време-пространството само чрез отделяне на дадено място само малка част от тънките си тела, чрез които можете да наблюдавате тънкия и даже физическия свят.
  Отделянето на част от тънките си тела можете да правите понеже това са плазмени обекти, в които тънко-материалните молекули свободно и изключително бързо се движат помежду си. И затова можете да ги изпратите накъдето си поискате.
  От вашите собствени физически тела, не можете да откъснете парченце и да го придвижите някъде без да изгубите контакт с него. То е все едно да искате да обелите парче от кожата си, да я поставите в съседната стая и да се опитвате с нея да усетите нощната масичка, на която сте я сложили. Просто вашите физически тела имат само главните три агрегатни състояния: първото – твърдо (кости, плът, кожа), второто – течно (цялата отделителна система, кръвта, потта), третото – газообразното (кислорода в белите дробове и във всяка една клетка и в кръвта). Но забележете, че във вас няма почти никаква плазма! Във вашите физически тела не достига един главен елемент – огънят! Този елемент може да се добави частично чрез силициевите тела, които ще произвеждат силициева плазма от триенето на плазмените клетки, които са естествена част от тези физически тела.
  Мили мои, сигурно забелязахте, че сравних плазменото състояние с елементът огън, но не сравних останалите агрегатни състояния със съответстващите им стихии. По този въпрос нещата са прости: всичко, което е твърдо – е проявление на елементите на земята, всичко което е течно – на елементите на водата, всичко което е газообразно – на елементите на въздуха, всичко плазмено – на огъня! По този начин природата се проявява чрез своите основни четири елемента. Забележете, че Н2О е не само течна субстанция. Почти всяко твърдо вещество може да бъде разтопено до течно, както знаете. И понеже стихията на водата е във всяка една субстанция, която има молекули в течно състояние. И това се отнася за всички останали стихии/елементи, които принадлежат към различни вещества и имат различни агрегатни състояния. Скъпи мои, вашите учени знаят, че почти всяко вещество може да има и четирите агрегатни състояния. И това предполага, че почти всяко вещество е универсално по природа и може да преминава в различни субстанции. По същия начин вие хората сте съставени от определени духовни и материални молекули, които могат да проявяват душата ви във всички стихии. Вие сте сбор от тънки и материални субстанции. И това е истината.
  А сега ще ви разкажа за молекулите на вашето измерение. Вашите учени също доста подробно са ги изучавали, но е недостатъчно от гледна точка на Висшите Сили. Молекулите, както знаете, са синтез на атоми. Молекулите не може да ги видите с вашето зрение, както виждате стихиите на вашия свят. Но с достатъчно мощни микроскопи можете да видите, какво представляват, и как функционират в различните си състояния. Проявлението на елементите присъства във всички мащаби на вселената. И молекулярния мащаб също присъства във всички елементи/стихии. Може и да не знаете, но атомите в молекулите не са статични и не стоят неподвижно на едно място. Не. Атомите се движат помежду си в пространството на молекулата. По същия начин нито един мащаб от пространството във Вселената не е напълно статично, като изключим нулевото измерение, което светът на Чистото Съществуване. И така, атомите на молекулите прескачат в определен обхват, подобно на трептенето на натегната струна, по която пръстите на китариста минават. Вибрацията на атомите в пространството на молекулата е толкова силно, колкото молекулата се намира по-близо до стихията на огъня. И понеже някои молекули, като тези на водата имат атоми, които се колебаят на равнището в диапазона с вътрешната скорост на водната стихия. Всеки атом има свой собствен елемент отделно. Например кислородния атом и водородния атом имат едно общо качество: те са газ или проявление на въздушната стихия. Разликата между тях е, че кислородът е междинно състояние в елементите на въздуха и на огъня и е мъжка есенция, а водородът е междинно състояние на елементите на въздуха и водата и е женска есенция. И когато сливането на мъжкия кислороден атом с два женски водородни атома в една Н2О молекула, тогава между тези три атома се създава равновесно състояние и намаляване скоростта на индивидуалната им вибрация. По този начин, по-скоростното агрегатно състояние на стихията въздух, което го има в кислорода с помощта на водородния атом намалява своята скорост до състоянието на течност или стихията вода, в частност Н2О. Това става по-лесно, защото водородът е газ с женска полярност, който много лесно преминава в състоянието на стихията вода според нивото колебание на своята вибрация. Затова спомага и факта, че в молекулата на водата има два атома водород с женска енергия, които заземяват и успокояват чрез количественото си надмощие активния/мъжки атом на кислорода. А той от своя страна е мъжка есенция на стихията въздух, която много лесно преминава в стихията огън, ако бъде запален. Понеже в молекулата на водата преобладава повече женска енергия, затова и водата е такава нежна и спокойна, както сте вие скъпи жени.
  Пример за молекули, чийто атоми присъстват като проявление в стихиите на огъня, са радиоактивните атоми на урана и на някои други елементи от периодичната таблица. Радиоактивните атоми имат много колебливо движение, заради огромния брой електрони/мъжка енергия/, които се въртят около ядрото. Това създава голям поток от въртенето и освобождаване на светлинна енергия или електромагнитен огън – радиоактивна радиация. И ако пронижете радиоактивен атом, тяхната нестабилна огнена природа просто ще експлодира като бомба! И вие самите знаете, какви огромни атомни експлозии могат да се получат.
  Като цяло, връзката на молекулите към определени елементи се определя от силата и количеството на определен вид атоми в тези молекули. И така тези атоми, които преобладават в молекулата, ще определят, кой елемент е по-голям или по-силен. По този начин в радиоактивната молекула, въпреки примесите от атоми на други елементи, преобладаващото количество и качество на атоми с огнена природа, определя и природата на самата радиоактивна молекула.
  Сега, скъпи мои, ще поговорим за самите атоми. Атомите се състоят от протони, неутрони/които са в неговото ядро/ и електрони, които се въртят като планети около ядрото/което прилича на слънцето/. Атомът е като слънчева система в миниатюра. Това може да се оприличи на миниатюра на макрокосмоса в микрокосмоса. И този микрокосмос продължава да се повтаря, ако се погледне и на квантовия свят на нивото, от което и най-добрите микроскопи не могат да увеличават. Там също е един много малък свят, който е прототип на слънчевата система. Атомите „залепени заедно“ от гравитацията в молекулата, нямат същата връзка, каквато има между Земята и Слънцето. Атомите, като планетите не се въртят около център в молекулата, те просто трептят подобно на люлка и най-общо са относително статични. Но протона от своя страна, който е в ядрото на атома има абсолютно същата подобна структура като молекулата направена от атоми. Протона се състои от т.нар. кварки – квантови частици, които взаимодействат едни с други като атомите в молекулата: те трептят в определено пространство и са взаимосвързани от същата решетка, и също така няма център на силите, около който кварките да се въртят, подобно на планети около слънцето.
  Забележете, че има повтаряемост на устройството на молекулярния свят в квантовия свят.
  Друг пример за повтаряемост в образите на взаимосвързаността при материята е галактиката и самата слънчева система. Галактиката има център на силите, около който се въртят съзвездия и ръкави на галактиката. И това е повторение на образа на взаимовръзка на атомното микрониво на света с макронивото на един по-голям размер, какъвто е самата слънчева система. Но преди галактиката да повтори строежа на слънчевата система има някои междинни връзки като съзвездия и галактически тунели, които са прототипи на строеж на молекулите: струпване на материални елементи в един „облак“ на определени вариации от елементи. Но съзвездията и галактическите тунели не правят ротация около някакъв център, както Земята прави относно Слънцето, или както електрона прави относно ядрото на атома.
  Галактически, звездни, атомни и други нива, които са неизвестни за вас, имат ясно изразено проявление на взаимодействието между мъжка и женска енергия, на активно и неподвижно начала. Такова ясно изразено проявление, не е налично в други форми на взаимодействие на материалните елементи каквито са съзвездията и молекулите. Центърът на галактиката е женски неподвижен, около който галактическите ръкави и всички съзвездия в тях се въртят, което от своя страна демонстрира мъжкия активен принцип – движението. Слънцето също е със статичен женски произход в връзка със Земята, която проявява мъжки деен принцип докато се върти около него. Ядрото на атома също е статично женско проявление, когато електроните се въртят около него, проявявайки мъжката активна сила на въртенето.
  А в групичките от атоми, които формират една молекула, възможно ли е да се долови, кое изразява крайна активност на движение, и кое изразява крайна неподвижност? Не, скъпи мои. Атомите в молекулите, подобно на звездите в съзвездията образуват определена решетка от гравитационни взаимоотношения, елементите на които се колебаят в определен обхват. Така мъжката и женската енергия на проявлението са на подобни нива, без да се отличават твърде много, тъй като определена мрежа от взаимовръзки е образувана. Освен това, тази решетка не може да бъде забелязана в структурата на атома, на слънчевата система и на галактиката, които изглеждат като чисто движение на кръгообразен танц около даден център, понеже в тези системи, мъжката и женската енергии проявяват своите начала в много крайни степени.
  Сега нека поговорим, скъпи мои, отделно за протоните. Протоните са феномен на статичната женска енергия. И защото те карат електроните да се въртят около ядрото на атома, където се намират. И тъй като електроните са мъжка активна енергия, когато Ин и Ян се събират, електрона се върти около определен протон. Така бихме могли да кажем, че електрона е женен за даден протон и се върти около него като младоженец около булка. И всеки електрон си има невеста протон и всеки от тях се върти по елипсовидна орбита. Все пак, съществува промяна на партньорството между електрони и протони. Електрона може да скочи в орбита и взаимовръзка с друг протон, при който неговия предишен електрон също е сменил орбита и така се образува електрическия ток, който захранва вашите ел. прибори. В най-общ смисъл съществува определена ротация между електроните и протоните. Може би най-важният закон, който вашите учени са забелязали преди доста време е, че електроните, които се въртят около ядрото на атома, не могат да бъдат по-големи от протоните в това ядро. По този начин, ако има 9 протона в ядрото, тогава 10 електрона никога не биха били в орбита около ядрото. Въпреки, че често в ядрото на атома има и неутрони. Но особеното е, че електроните не желаят да се въртят около неутроните. Те не ги харесват, защото те не демонстрират свободно изразена женска енергия. Неутроните – те са комбинация между мъжка и женска енергия в равновесие. Неутроните са образувани от сливане между протони и електрони – между мъжка и женска енергия. Неутрона – това е все едно жената е погълнала мъжа и от това се е получило ново безполово същество. Да, винаги протона поглъща електрона. Затова и този пример, който дадох добре подхожда.
  Електроните не могат да се въртят около неутроните, защото последните са съчетана двойка от мъжка и женска енергия. Електрона не може да се бърка във вече създадения съюз на неутрона. По този начин електроните си търсят само неомъжени „млади дами“ във формата на протони, които все още не са се слели с друг електрон и след това да са станали на неутрон. Само яркото проявление на мъжка и женска енергия може да създаде силата на ротацията на електроните, и неутралната енергия на неутроните не е способна на това.
  Казах ви всичко за електроните, протоните и неутроните.
  Сега нека поговорим за фотоните – частици и в същото време вълнички, които образуват светлината, която виждате.
  Представете си един атом като слънчева система с неговите орбити-пръстени около самото слънце. Слънцето е ядрото на атома, а неговите планети са електроните. Електроните се въртят подобно на планетите, всеки със своя собствена орбита поддържайки определена дистанция от ядрото на атома. А самите фотони се появяват чрез много интересен процес. Ето ги електроните, които тихо си обикалят по техните орбити. Но изведнъж някаква електромагнитна радиация отвън влиза в ядрото на атома като фотон. Ядрото на атома попива енергията на фотона и неговата радиация и така увеличава своя енергиен потенциал. И този подсилен енергиен потенциал буквално избутва един или повече електрони с една орбита по-високо, според силата на радиацията си. Сега този изхвърлен електрон или електрони се въртят с по-широка орбита около ядрото на атома.
  Но добития от ядрото на атома енергопотенциал – това е излишък, за който не бил предвиден достатъчен капацитет, то е като преливаща вода в чаша. И този излишък се изразходва в ядрото на атома за създаването на същия фотон и на допълнителна електромагнитна радиация. И след натрупването, фотона, заедно с допълнителните вълни от радиация, се разпръскват от ядрото на атома и политат по-нататък, осветявайки други атоми. А когато подобен полет се случва, електрона, който преди това беше заел нова по-широка неестествена орбита се връща долу в предишната си орбита. Това се случва, защото енергийния излишък от биополето на атома напуска заедно с изстрелването на новия фотон и радиацията му. Затова и биополето на атома се свива до предишния си размер, и затова електрона бива избутан обратно на ниската си предишна орбита.
  Мили мои, дали поглъщането и изстрелването на фотони от ядрото на атомите не прилича на нещо много обикновено от вашия свят, като отражението? Светлината обикновено така се държи. Тя се отразява в едни предмети и се придвижва по-нататък и продължава да се отразява до пълното си разсейване и поглъщане. Но енергията на излъчването и затоплянето и високите електромагнитни вълни продължават да създават феномена на светлината във вашия свят, главния източник на който е вашето Слънце. И всички тези сложни процеси, които ви описах са просто отражение на частиците и вълничките светлина от едно атомно ядро към друго. Това прилича на бейзболна игра, където играчите/ядрото на атомите/ хвърлят топка помежду си/фотон/. Това е процеса на движение на фотони от една материя към друга. И това е всичко.
  Много е важно да се отбележи, скъпи мои, че атома съдържа и проявява в себе си всички елементи, които идеално съответстват на стихията си.
  Неутрона – това е елемента на земята, който по природа е неутрален и почти напълно неподвижен. Протоните са елементите на водата, които са по-динамични, защото те си взаимодействат активно с електроните, но в същото време те заемат една достатъчно статична позиция в структурата на атома. Електроните са елементът на въздуха, който е лек и подвижен, движи се бързо и се притяга към водата, която е в формата на протон. И ето, защо в природата, ако сте забелязали, че температурата и другите състояния на водата могат доста силно да бъдат променени от вятъра, който на практика е въздух. Фотоните са елементи на огъня, защото светлината е огън, това са синоними. Фотоните, както ги знаем, могат да бъдат генерирани единствено в ядрото на атома, и затова те са неразделна част от архитектурата на атома. Огъня никога не стои мирно, той не може да бъде за постоянно привлечен към каквото и да е, и затова се проявява във формата на светкавица от фотони от ядрото на атома. Но ядрото на атома никога не губи вътрешния си огън толкова просто, понеже неговия огън е неговия вътрешен енергиен потенциал или топлина.
  А самият огън е като огнище, а самата светлина като слънце и могат да бъдат видени като проявление на огъня. Но най-общо, огънят е енергиен потенциал на топлината в атомното ядро, която се намира в него постоянно и при подходяща температура и намагнетизиране на атома заедно със светлината се освобождава от атомното ядро. И светлинна верига от фотони, радиация, топлина и други електромагнитни вълни се изстрелва. И всичко това гори, докато освободения огън от атомното ядро се върне в спокойно състояние, но вече във вътрешния свят на други атомни ядра.
  Огънят е вечен, скъпи мои. Той се проявява като проблясъци и се връща към състояние на покой, но вече във нов дом – в нови атоми, които също се затоплят чрез тяхната огнена природа. Докато Вселената съществува, материята и енергията се движат, ще има и огън, който е силата на всичко, той е вътрешния енергиен потенциал, топлината. И огънят не е просто подхранено от кислород запалване, той е самата енергия. И вие, разбира се, знаете, че всичко е енергия. Следователно всичко е огън!
  Би било важно да ви кажа и за квантовите елементи. Които са гранита на науката, в който вашите учени са си блъскали главите неведнъж. И това е, защото те търсят разлики навсякъде, а не единен процес. Вашите учени даже не осъзнават, че макрокосмоса и микросвета работят съобразно едни и същи закони! Те са си измислили някакви отделни закони, които се отнасят за уникалността на проявление на микро и на макро нивата. Да, тази уникалност съществува, но напълно съответства на проявлението на едни и същи закони за всички светове.
  А разните конфигурация на материя и енергия – това е образно казано като сбор от кубчета в различен порядък – най-разнообразни проявления на единните закони на Вселената – законите на нашия Творец. Така броя и цвета на тези кубчета е определен за всички нива на микро и макро световете по равно. Всяко ниво разполага със същия брой кубчета или начини на творение, както и всяко друго ниво. И във всичките нива, възможностите са едни и същи, но конфигурацията на материя и енергия за всяко от тях е различно.
  Вашите учени трябва да се позовават на законите на Твореца и на тяхната основа да възприемат подзаконите на тези закони, които локално се отнасят към различните измерения и нива на микро и макро световете. Вашите учени изучават и строят в своите глави подзакони на законите на мирозданието като търсят във всичко разделено, а не като универсално , просто и единно на всичко съществуващо. Така е устроена тяхната дуална мисъл на разделението. Подобно положение на нещата не бива на учудва никой. Просто вашите учени трябва да се събудят за съществуването на Бог и да забравят страшния сън на своето безбожие. И чак тогава те ще започнат да откриват универсалните закони и принципи на цялото на мироздание! И аз вярвам в такова развитие на нещата!
  И така, скъпи мои, вашите учени мислят, че достигайки определено увеличение под микроскопа, не е възможно да се открият още материални частици в квантовия свят, като изключим самото пространство, което генерира като от нищото квантови елементи, които след това образуват атомните елементи, а те от своя страна генерират молекулите и така нататък.
  Любими мои, вие мислите че пространството е нещо празно. И фактически, си правите заключение, че Вселената е пусто пространство, тоест че няма пространство! Но всичко е запълнено с енергия от край до край и няма пусти места в самия квантов свят.
  А енергията, мили мои – това е съвкупност от частици, които се явяват едно единно цяло. И това единно цяло, може да наричате просто като вълни, поле, пространство, където не трябва да има нищо. Но в действителност те са там! Просто в квантовия свят те са толкова малки и ефирни, че нито един микроскоп не може да ги забележи. И затова вашите учени не разбират, как от празното пространство се появяват квантови частици.
  Просто пространството не е празно! То кипи от най-голямо разнообразие от частици, които са слети заедно подобно на океан! Но вие не можете да ги видите дори и с помощта на най-мощните си микроскопи, както с невъоръжено око не можете да видите молекулата на водата. За вашето око капката вода изглежда като енергия, нещо съчетано с друго нещо, сякаш няма други частици вътре.
  А електромагнитните вълни са проявлението на етеричното тяло на Вселената и вие просто ги възприемате като най-обикновена енергия, която не съдържа каквито е други елементи или части в себе си. Но реално, тези вълни са поток от фини микроскопични частици, които никой от вашия свят не може да долови и фиксира!
  Знаете ли, къде може да има такова пространство, където няма части и разделения и там всичко е едно, като абсолютно неделимо единно поле? Това пространство е само в абсолютната пустота, в света на абсолютната женска енергия, абсолютния Ин, в пустия абсолют, в първоначалната тъмнина. Но във Вселената почни няма такива точки. Те съществуват в нашия вътрешен свят, където няма каквито и да е вселени. А те са толкова абсолютно празни и неподвижни, че енергията според вашето разбиране там няма каквито и да е части в себе си, а е само едно енергийно поле. Но самата дума „енергия“, с какво я асоциирате? С живот, сила, движение, промяна? Всичко е точно така, скъпи мои! Но самото движение се образува от потенциали на различие, а тази различност се образува от разделеното съществуване на частици, някои от които са по-големи и по-силни от други клъстери от частици и така движението се образува.
  И по този начин, скъпи мои, енергията е нещо, което е неразривно свързано с потока от частици, който не можете да видите, но те определено съществуват, бъдете сигурни в това. Следователно знайте, че целия квантов свят, светът на енергиите, е свят на елементи и частици, натрупани и свързани в потоци и полеви структури в най-разнообразни измерения и мащаби на Вселената.
  Също така, за вашите учени до този момент представлява загадка, защо изменението на една квантова частица в единия край на Вселената създава изменение в друга квантова частица на друг съвършено противоположен край на Вселената. Такива явления вашите учени не разбират. И от това се е появило понятието за квантовост, което представлява едновременното изменение на една частица и всички съществуващи частици. Промени се сам и целия свят ще се промени! Това квантово единство на вас вече ви е познато.
  Искам да ви кажа, скъпи мои, че вашите учени винаги са се спречквали с ограниченията на тяхното разединено съзнание. Те, чрез своя ум, неволно създават разни полета на мирозданието и им придават собствени закони, без да се опитват да обединят целия космос с общи закони.
  Квантовия свят работи абсолютно точно като вашия свят, но с други скорости.
  Електронът в атома на прашинката на вашата блуза се върти милиарди пъти за една секунда около ядрото си, докато вие още не сте си поели дъх. Това е пример, колко по-бърз е микрокосмосът в сравнение с макрокосмоса, в който вие живеете. А атомният свят е в милиарди пъти по-бавен от квантовия. Така че представете си само, колко бързо стават преобразяванията в квантовия свят…
  А сега тази частичка в една част на Вселената, която влияе на друга частичка в друга част на Вселената, подобно на човек, който удря една топка с друга топка и я раздвижва. Това е закона на причината и следствието. Единствената разлика е, че квантовите частици с тяхната квантова енергия на влияние достигат една друга много по-бързо от топката в макрокосмоса, която достига другата топка. И вие не можете да проследите тази неизмерима скорост стъпка по стъпка при прехода на енергийния ефект от една частичка към друга частичка. И така за вас изглежда, че това се случва абсолютно мигновено във времето. Но не е така, скъпи мои.
  Опитайте да видите постепенното преминаване на енергиите от една квантова частичка на друга – това е като да опитваш да видиш с невъоръжено око, как светлината постепенно излиза от фенерче и удря стена. Не! Вие не можете да видите това мигновено прехвърляне на светлината на фенерчето върху стената, понеже на стената светлината се появява във същото време, в което и светва фенерчето. Вие не виждате постепенното освобождаване на фотони светлина от фенерчето стъпка по стъпка, като на забавен каданс, покривайки увеличаващото се пространство от въздух стоящ на пътя им и след това накрая стигайки до стената.
  Как е възможно да видите с въоръжено око, постепенното преливане на квантова енергия от една частица в друга? В този случай вие може да видите само мигновената промяна от един квант към друг, дори и да са на различни краища на Вселената.
  Изявлението, че една квантова частичка от една част на Вселената променя оста на ротация под един и същ ъгъл на друга квантова частичка в друга част на Вселената не е било потвърждавано. Това е една спекулация, която вашите учени са си измислили без потвърждение. Понеже те нямат квантово зрение и съответни устройства, с които да станат обективни измервания. Квантовия свят, както и макро нивото, има своите грешки навсякъде. И няма нищо абсолютно във всичките измерения, освен Първопричинния Дух. И всичко, което се променя постоянно не може да бъде променено по абсолютно идентичен начин, както е в примера с двете квантови частици и при всеки друг случай.
  Квантовата частица в една част на Вселената, създава енергия на подобност за себе си, енергия която отразява нейната схематична структура. А след това достига друга квантова частица във Вселената, променя нейната структура по собствено подобие. Но тази промяна не е абсолютно същата по подобие и пропорционалност. Все пак ъгъла на въртене на тези 2 квантови частици е леко различен, едната частица е малко по-голяма, другата по-малка, едната се върти малко по-бързо, другата по-бавно.
  Но самата промяна на една квантова частица под влиянието на друга се предизвиква от факта, че те двете са доста подобни, така че помежду им има достатъчно силна между-измерна връзка и въпреки разположението им в пространството тези частици се променят взаимно доста бързо и почти наравно. И това е универсален закон: подобното създава подобно на себе си и в това няма нищо изненадващо.
  Но вашите учени, които са далеч от Бог, са далеч и от истината засега… Понеже Истината това е Бог. И без Бог, колкото и да търсиш истина, неизменно ще намираш само лъжи и илюзии в своето съзнание. Без Бог, да търсиш истина е като да търсиш бряг в мъгла, дъжд и буря без фар, който да освети пътя…
  Така че, скъпи мои, бъдете с Бог и в Бог! Бъдете неразделни с Него винаги… Той е фарът на светлината във вашия свят на мъгла, вечна буря и илюзия!
  В следващата диктовка ще продължа тази тема, но ще ви разкажа за елементите на материята във Висшите Светове: как са устроени, и какви са разликите със земните елементи/стихии.
  Обичам ви, деца на Сияйния Бог!
  До скоро виждане!
  Вашият Архангел Михаил
  Приел: Михаил О.
  Източник: Абсолютера
  Превод: velaskes
  http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=4196.msg25490#msg25490

  11 принципа на щастливата ЖЕНА

  11 принципа на щастливата ЖЕНА

  Принципа на Музата
  1. „НАСЛАЖДАВАМ СЕ НА СЕБЕ СИ“;
  Това е най-главния принцип на Музата. Състояние, когато жената мислейки за себе си, се разтапя от удоволствие. Това е най-високата степен на „кефене“, когато жената губи ума си по самата себе си, обича се безумно, възбужда се от прекрасното си тяло. Това е женственост и сексуалност, слети в единно цяло.
  Колкото повече жената се кефи от себе си, толкова повече я харесват мъжете, толкова повече блага получава от Вселената, за да нараства това усещане за себе си, тъй като е хармонично изразяване на женската природа, която действа конструктивно чрез жената. Всичко наоколо пази и защищава такава жена, буквално я носи на ръце.
  2. „ИМАМ ТОТАЛНО ДОВЕРИЕ НА СВЕТА И МЪЖЕТЕ“;
  Този принцип стои на второ място, само защото е невъзможен без спазването на първия. Недоверието се получава от недостиг на любов към себе си и подхранва сегашните ситуации, осветявайки областите, в които недостига любовта към себе си.
  Ако жената е пълноценно разкрита, живее с първия принцип, не попада в такива ситуации. Следвайки принципа, жената приема с благодарност всичко, което получава в живота, тъй като знае, че е за благо, във всеки един момент получава възможно най-прекрасното. Всеки възникнал въпрос се решава бързо, гладко и приятно за жената.
  Пряка пропорционалност: съмненията в моя мъж са точно толкова, колкото са съмненията ми. Ако вярвам в някакви негови слабости, те са толкова реални, колкото е вярата в тях.
  Само истинската женственост е способна да вярва на мъжа, когато се е предал, когато е в период на апатия или възстановяване, тогава няма как да се задържи в такива разрушителни състояния, ще мобилизира духа си и ще изяви мъжката си сила максимално.
  3. „УВАЖАВАМ ВСИЧКИ МЪЖЕ И ЖЕНИ“.
  Тук има 5 подточки:
  Изпитвам дълбоко уважение към мъжете и жените.
  Изразявам уважението си чрез мисли, думи и действия.
  Изпитвам дълбоко уважение към мъжкото и женското начало в себе си, във всеки човек, в Мирозданието, в природните елементи и във всички неща и предмети.
  Изпитвам уважение, благодарност и почитам предците си и предците на другите – ние сме части на едно цяло.
  Изразявам уважението си и чрез външния си вид, в това число.
  Когато жената не уважава дори един мъж, не е готова за сериозни отношения. Сами внасяме хармония/дисхармония в отношенията си. Много е опасно да сте недоволни от мъжа си, тъй като създавате пропаст между вас, дори да не казвате нищо. Като следствие, мъжът се чувства напрегнат с жена боледуваща от осъждане/недоволство.
  Достатъчно е, просто да сте недоволни от някого и веднага започват проблеми. Когато осъжда жена, има проблеми с жените, а мъжа има проблеми с мъжете.
  Жената носи в света красота. Затова се грижете винаги за външния си вид: за чистотата и хармоничността си. Плюс е умението да украсявате пространството, в което се намирате, създавайки приятна атмосфера. Там, където е жената и разцъфват или повяхват цветята, при хората се появява или изчезва енергията им – тя ги подкрепя и вдъхновява или ограничава способностите, възможностите, всякакви проявления.
  4. „АЗ СЪМ ПАЗИТЕЛКАТА НА МЪЖКОТО ЕГО И ВСЕЛЕНСКА ЛЕЧИТЕЛКА“
  За мъжа е крайно важно, като се прибере в къщи при жена си, да свали бронята си след дневните сражения. Иска му се да е напълно отпуснат с нея. Тук е острова му от покой. Тук е неговия камертон, където се възстановява напълно. Ако камертона го няма, мъжът подсъзнателно ще търси място, където да може да се възстанови, ще се задейства инстинкта за самосъхранение.
  Мъжката самооценка, неговото възприемане в обществото, е женска работа. Мъжката безотговорност и слабост са следствие липсата на вяра в жена му (става въпрос за силен мъж, а не за неразвит).
  Всичко най-съкровено оставя при нея: емоции, чувства, истина. Ако жената е грижовна към тези негови съставки, мъжът е готов да я носи на ръце, тъй като е запазено най-важното. Как се възприема мъжът, как се проявява в социума, също зависи от жената.
  5. „ТИ ЩЕ СИ НАЙ-СИЛНИЯ, АКО АЗ СЪМ РЕДОМ“
  Това винаги е било най-главната способност, която е показателна, доколко е развила в себе си женската природа и доколко успява да взаимодейства хармонично с мъжката природа. Това качество е безценно.
  Във всяка жена дреме Муза. Когато жената я е открила, всеки мъж ще мечтае да е редом – това действа подсъзнателно, тъй като се задейства инстинкта за мъжката реализация и самосъхранение на мъжката природа: „редом с тази жена мога да се реализирам на 100%, мога да постигна невероятни висоти“.
  Зад всеки велик мъж, стои велика жена. Само редом с Муза, мъжът може да достигне там, където не може сам. И мъжката природа откликва много точно на жени, притежаващи такава способност. Женската вяра и подкрепа сътворяват чудеса. „Моят мъж е най-най“ е ключова настройка.
  6. „ПРИЕМАМ С БЛАГОДАРНОСТ ВСИЧКИ МЪЖКИ ДАРОВЕ“
  Женското поле съдържа всички мъжки полета, с които е общувала близко. След като се е запознала с мъж, той има право да получи женско благо. В какво е същността му?
  Вселенската енергийна циркулация е устроена по следния начин: мъжът следва Бога, за да защитава и предава получените блага на жена си, жената ги предава на децата, а децата – на домашните животни.
  Обратният порядък се поддържа с енергията на благодарността: домашните животни са благодарни на децата, децата – на мама, жената благодари на мъжа, а мъжа – на Бога. Когато има такава циркулация и всеки е на мястото си, всеки получава своето благо.
  Колкото повече мъжът дава на жената, толкова повече получава от Бога. Ако жената пречи на процеса и действа вирусната програма „аз сама“, това наподобява на претенция за законното мъжкото място, да получава пряко благата. Случва се, когато се отказва от помощ и подаръци, вместо да моли и приема. В такъв случай, страда както мъжът, който е позволил да му бъде заето мястото, така и жената.
  Някои мъже усещат подсъзнателно енергийната циркулация, и когато им предстои важна сделка, когато има вероятност да получат големи материални блага, предлага помощ на жената, изпитват необходимост от това: трябва да дадат, за да получат. Ако не му го позволят, спират процеса на енергийна циркулация. Затова, всеки мъж има право на вашата благост: молете и приемете. От това зависи националната и световна икономика. Дайте позитивния си принос.
  7. „ДАВАМ ПРАВОТО НА МЪЖА ДА ГРЕШИ“
  Наказвайки мъжа за пропуските му, жената унищожава пространството за поправяне на грешки, изобщо за действия. Ако се повтаря многократно, мъжката енергия намалява, тъй като жената го ограничава. Мъжът е винаги благодарен на жена, която не пречи да се проявява като мъж.
  8. „ВЪЗХИЩАВАМ СЕ НА МЪЖЕТЕ“
  Това се отнася не само до вашия мъж, но и за роднини, както и до цялото обкръжение. Мъжът се старае да направи жената щастлива, защото разбира подсъзнателно: колкото е по-щастлива жената редом с него, толкова е по комфортно в къщи, и за него и за децата, толкова е по-щастливо семейството.
  Възхищавайте се дори за дреболии. Това умение трябва да се репетира с близките – не пестете приятните думи, както и вътрешното възхищение. Ако има несъответствие между вътрешно и външно, ще го възприемат като лъжа, това изтощава енергийно.
  9. „УПРАВЛЯВАМ ЕМОЦИИТЕ СИ“
  Още една важна точка. Всички наоколо се заразяват от състоянието на стопанката. Женското енергийно поле е по-силно от мъжкото, затова трудно може да се прецени въздействието му. Женския емоционален диапазон е два пъти по-широк, при мъжа е по-стабилен. При това, зависи от спецификата на женското и мъжко възприятие.
  Жената е различна всеки ден: хормоналния фон се променя постоянно, скача: до, по време, след овулация. И дори само в един от тези периоди, всеки ден състоянието е различно, дори през деня се променя със светлинни скорости – това е физиология, природа.
  Когато мъжете разберат, как се променя емоционалното състояние на жените, се шокират и казват, че не искат да са на мястото на жените – за тях изглежда като постоянен стрес. Жената обръща внимание на дреболии, подсъзнанието ѝ е винаги отворено, попива всичко, което ѝ попадне, затова е толкова важно да се обкръжавате с красота, да се глезите с приятни неща.
  Сутринта се пробужда с мисъл за любимия, настроение +10, добре ѝ е, но в обещаното време не позвънил, настроение пада на -10. След това излиза на улицата, влиза в магазина, възникват проблеми, настроение -15. Срещнала приятелка, отначало била тъжна, но идва приятна вест, настроение +20. След това се сеща за мъжа, който все още не се е обадил: -5, тъй като все още е под въздействието на приятното. Отива в магазина с приятелката +15 – отличен шопинг и т.н.
  Но докато мъжът позвъни, през главата ѝ ще минат милион мисли, че вече не му е нужна, че иска да се избави от нея, а той просто е бил претоварен, но тя ще говори с него като с предател, както се е случило в мислите ѝ.
  При мъжете, този диапазон е значително по-нисък и никога не се променя толкова много. Затова, за жената е много важно да се научи да управлява емоциите си.
  Да ги управлява – означава да разбира природата им, и на тази база да ги вади на бял свят преобразувани и в съответствие със ситуацията.
  10. „АЗ ИСКРЕНО СПОДЕЛЯМАМ ЕМОЦИИТЕ, ВПЕЧАТЛЕНИЯТА, БЕЗПОКОЙСТВАТА СИ – ВСИЧКО НАЙ-СЪКРОВЕННО – С БЛИЗКИТЕ МИ“.
  Важното е да не опитвате заобиколно и с намеци. И важното е да ги представите като емоции, без обвинения, след общуването или действията, предизвикали емоциите. Важно е да молите за помощ при преодоляване на вътрешните си безпокойства, да бъдете естествена и открита.
  11. МУЗАТА ВИНАГИ СЕ ЗАНИМАВА СЪС САМОРАЗВИТИЕ, НАПЪЛНО ПОЗНАВА И ПОЧТИТА ПРИРОДАТА СИ.
  Автор: Инна Макаренко
  Превод: Йосиф Йоргов
  https://omartasatt.info/stati/ezoterika/11-printsipov-schastlivoj-zhenshchiny

  Игра по нови правила или напускане на играта

  Люцифер. Игра по нови правила или напускане на играта? Част 1

  Ние Сме Архангел Люцифер, Ние сме многолико излияние на светлина и несветлина .
  Ние сме цяла и не цяла област от познание на радостта в тъга, ние сме част от цялото в областта на делението, разделяне на Цялото.
  Аз Съм Архангел на Мъдростта в Деленето и Сливането.
  Днес говоря с вас, деца на многоликото Цяло и ви известявам за новите ви възможности в играта. Вие достигнахте до такова ниво, когато може да разберете правилото, което позволява да промените избора си за участие в играта.
  Дали да приемете тази информация, е ваше право описано от всеобщото правило – Вашата воля. Неоспоримото право да приемете себе си, както и правото да приемете другия и Цялото. Дадено ви е правото да опознаете дуалността в себе си. Приемете го.
  – Люцифер, приветствам те! Защо употребяваш „Ние“? Кои твои части говорят с мен сега?
  -Насочил съм се към частите, които обединяват в себе си тленното и нетленното. Привързал съм към себе си възраждане и упокоение, съединил съм прах и кълн. Това са най-дребните мои части, които обединяват в себе си ВСИЧКО. Аз съществувам.
  – Говориш с мен чрез частта си, съединила светлината и тъмнината? Правилно ли те разбрах?
  -И да, и не. Няма избор. Всичко е едно и всичко е в него.
  -Ти се рееш и аз те виждам. Но не мога да разбера, че си такава малка частица. Усещам те в себе си. Защо имам такова усещане? Все едно говориш в мен.
  -Защото е така. Говоря в тебе. Моята част в теб.
  -Невероятно. За мен е невероятно откритие. Усещането е, като бременност! Защо е такова усещането?
  -Аз съм твоето дете. Ти си моето дете, детето в мен. Ти ме проявяваш, частта, която иска да се роди в теб. Във всички вас, мои любими деца! Сега се раждам във вас. Малка частица, но вече я усещате.
  -А какво ще стане после? Не усещам тревога, не, усещам нещо ново, непознато, но е толкова прекрасно! И доколкото разбирам, това е едва началото. Но на какво?
  -Вие сте семена, които обединяват всичко в себе си. Аз съм семенцето в теб, съединяващо всичко, и нараствам. Нараствам във всички, които са проявили в себе си двойствеността. Нараствам във всички страни, във всички направления, свързвайки ви в двойственото. Вие играехте по моите правила, разсели сте правилата ми много поколения, употребявайки и размножавайки ги. Разделяли сте всичко и себе си. Ние деляхме.
  Днес сте душите, получили нови правила, и не правила. Ново условие, и не условие, а изход от играта. И вие избирате. Аз само наблюдавам. И се съединявам.
  -Наблюдавам, започва масово разбиране, че всичко е едно и няма светлина и тъмнина, че всичко е Едно – творение на Абсолюта в себе си. Но, опитвайки да обедините в себе си два различни полюса, все пак се получава разделение. Някак автоматично. Защо е така?
  -Това е фина работа, наистина ювелирна. Но не забравяй, едва започвате и тези опити са вече колосални и мащабни. Проявявате единството в себе си с упорство, но точно упоритостта предизвиква обратния ефект. Упорито съединявайки, предизвиквате разединение. Защото избирате само един вектор като направление.
  – Обеcни по-подробно. Един вектор, но насочен към съединение, се оказва, че не съединява. Как да го разбера?
  -Насочвате усилията си за съединение, но се залъгвате. Защото е еднопосочно. Ще дам пример. Не си вегетарианка, нали?
  -Не. Но не ям месо. Рядко. Ям риба.
  -Защо не ядеш? Нека го разгледаме. За теб е актуална тема, нали? Както и за мнозина други. Проявявам въпроса чрез теб, понеже е важен за теб.
  -Употребявам месо рядко, по желание. Нямам потребност от него и това не е поради някакви убеждения. Просто не го искам. Когато ям месо, благодаря на животното, което се е жертвало. Макар да имам съмнения, все още ме посещават мисли, че така намалявам вибрациите си.
  -Всичко е точно. Вярно е, че можеш да употребяваш месо спокойно, приемайки го като вселенска даденост, като проявена храна. Приемаш го като проявеност. Просто проявена светлинна същност в това творение. Приемаш го, без да мислиш за вредата, за вибрациите, за бедните животни. Всичко е проявеност, всичко съществува, за да съществува. Приемайки го без условия, благодарейки за проявеното в този свят, го обединяваш в себе си. Казвайки, че месото е вредно и понижава вибрациите, разделяш. Противопоставяш на ниско и високо, на добро и лошо, без да го забелязваш. Точно това е едностранния вектор. А той не обединява. Затова казвам, че е прецизна работа, най-деликатната.
  -Доколкото разбирам, говорейки за ползата от месото, също разделям?
  -Да. Правилно си разбрала. Говорейки за вредата – разделяте. Говорейки за ползата – разделяте. Понятията вреда и полза, са същността на едно и също разделение. Вредата е отричане на едно. Ползата е отричане на друго.
  -Мнозина, отказали се от употреба на месо, поради съжаление към животните, след време натрупват в организма си недостиг на органичен белтък. Особено е изразено при младите. Виждам, как се проявява агресия, апатия, нервност в тях. Много често, се проявява като анемия, като депресивни състояния, неврологични промени, нарушения в детородните функции при жените, намаляване на имунитета. Как ще го обесниш?
  Разделят. В тях още работят разделящите програми, и в същото време, на фино ниво разбирате, че генетичната ви памет помни – месото е живот. Да, в паметта ви е живо и функционира. Докато съжалявате животните, докато повишавате вибрациите си, докато мислите за вредата, разделяте. Отричате. Когато говорите за ползата, също разделяте – съобразявате се с програмите във вас, без да го съобразявате.
  -Как да прекратим това деление?
  -С безусловно приемане. Възприемане на проявеното. Възприемане КАТО проявено.
  -Сега проумявам, че абсолютното съединение е приемане на противоположностите, без противопоставяне една на друга?
  -Вярно. И не вярно. Всичко е едно. Разбрала си го.
  -Как да усвоим тази деликатна подробност? С постоянен контрол над ума?
  -Значимостта на проявлението ви не създава доминиране. Вие сте точно толкова важни, колкото тортата в чинийката ти. Правилно си разбрала. Всичко е значимо. Ти също.
  -Всичко е проявено в своята естественост от творението. Няма доминанти. Има доминант. Всичко е доминанта. Всичко трябва да е по желание и потребност, без проявление на съмнения. Приемате всичко като проявление за играта ви.
  Прието 09.05.18
  Ц.Влада (Хатор) Санкт-Петербург
  Превод: Йосиф Йоргов
  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/1-271

  Търсене на жизнени цели, съответстващи на земната мисия

  Търсене на жизнени цели, съответстващи на земната мисия

  Про100 АвтОр

  В тази статия получавате постъпателен алгоритъм за техниката Анализ на истинското човешко предназначение. Техниката е разделена на 11 стъпки, които да ви помогнат да откриете своите качества и да узнаете, какво ви се удава леко и непринудено, в какво се състоят истинските ви ценности, съответстват ли на целите и убежденията ви (мисъл-формите).
  Осъзнаването на вродените способности ви помага да направите избор за дейността си. След анализа ще си дадете ясни отговори: „Какво е любимото ми занимание?“ и „Какво ми се удава с лекота“, „Занимавам ли се с това, което ИСКАМ, с каквото МОГА, с както трябва да се занимавам през това въплъщение“.
  За практиката ще ни трябва лист и писалка. Най-вероятно, един лист да не стигне. Затова, най-добре, вземете тетрадка. Препоръчваме, също така, да не правите прибързани изводи от резултатите, докато не направите анализа докрай. БлагоДарим.
  „Крачка №1. Назовете мечтата си“
  Първото, което трябва да направите, е да си спомните всичките си мечти. Трябва да си изясните: за какво сте мечтали през детството, през пубертета, в училище, във ВУЗ-а, като възрастни. Докато стигнете до сегашния момент. Мечтата, която е предизвиквала трепет в сърцето и е ускорявало биенето си, а по тялото ви са препускали мравки от радост.
  През първата крачка си задавате само един въпрос: „За какво съм мечтал(а)?“ Записвайте отговорите в колонка, докато свършат.
  Припомняйте си, докато не усетите, че сте изброили всичките си мечти.
  Веднъж работих с една жена и на въпроса: „Посочете мечтата си. За какво си мечтала?“, ми отговори: „Мечтаех, всички близки да са здрави“. Тогава попитах отново: „Действително ли си мечтала за здравето на близките? Действително ли си си ги представяла здрави, получавайки радост и наслаждение от видяното?“. Отговори отрицателно.
  Не се самозалъгвайте. Мечтите трябва да са лични, а не пожелания за благополучие на близките или в целия свят, ако разбира се, истинската ви цел не е тази кауза.
  Мечтите са моментите, когато сте си представяли нещо хубаво за вас, изпитвайки приятни емоции, топлина по тялото, треперене на коленете, сърцебиене и т.н.
   „Крачка №2. Разделяме ИМАМ и БЪДА“
  И така, мечтите са изброени. Време е да бъдат разделени на категории: „да имам“ и „да бъда“.
  Мечтите от категорията „имам“ са за притежание. Например: искам кола, дом, хармонично семейство, пари, яхта, вила, подходящ партньор и т.н.
  Мечтите от категорията „бъда“ са представи за някаква роля. Например: да съм писател, пътешественик, детектив, певица, адвокат, професионален сърфист, психолог, възпитател, менажер.
  Анализирайте записаните мечти и ги маркирайте с „И“ или „Б“. По-късно ще работим с категорията „Б“ (бъда). Именно тази реализация води до категорията „И“ 😉
  „Крачка №3. Какво предизвиква вътрешен отклик?“
  През тази крачка вникваме в категорията „Б“. Така ще откриете пропуснатите през първата крачка мечти. Тази крачка ви насочва към моментите, когато усещате вътрешното трепване, преглеждайки професиите.
  Задачата ви е: да си спомните моментите, когато сте виждали някъде, чели сте или сте чували за човек, който се занимава с нещо и ви се е приискало много, да се занимавате със същото, сърцето ви е затрептяло и се е изпълнило с радост (ако ви движи завистта – срочно се избавете от нея – нищо няма да се реализира, ако не се избавите от деструктивните програми (Елена Кундышева Солнечная. Как да се заобичате – в тази книга е написано всичко, как да се избавите от деструктива почти мигновено).
  Пример:
  Когато срещах книги по психология и радостни статии, много ми се искаше да съм на тяхното място, по-точно, да съм заедно с тях. Когато видях Луиз Хей на видео, изпаднах във възторг от спокойствието ѝ, от радостната дълбочина и искрено се радвах, че има такива хора! Много ми се искаше да се уча при нея, да съм редом.
  Когато след 15-годишна преподавателска практика във ВУЗ, в аудитория от 100 студента успях да завладея вниманието им и да видя 200 възторжени очи и радост по лицата – разбрах, защо съм се родила. Това състояние на възторг и опиянение помня и до сега.
  Но мина време. Започнах да пиша много, работих в разни ВУЗ-ове. Имаха огромни аудитории, при това, колкото повече бяха хората и щастливите очи, толкова по-възторжени бяха усещанията, че съм намерила себе си и се занимавам с това, което умея и трябва. При това, нямаше значение, за какво говоря – за висша математика, за моделиране на икономически системи, за естествознание или логика, но най-истински кеф и треперене в колената получавах, когато през почивките говорех за духовното развитие – произнасях духовни проповеди, дори понякога вземах свещеното писание. Да, да, занимавам се с това повече от 20 години. При това се чувствах прекрасно! Процеса ми носеше огромно удоволствие. БлагоДарността на сияещите очи ми даваха крила, в прекия смисъл. Това бе най-естествената ми мотивация.
  Това ми дава сили и сега, само че вече се научих да го правя навсякъде – не само в аудиториите, но и в метрото, по спирките, в магазините, в поликлиниките, навсякъде. Т.е. навсякъде правя това, което мога, искам и трябва да правя.
  Опитът показва, че всеки човек си има моменти на вътрешен отклик и неувереност в постижението на мечтата. И тези отклици на тялото са винаги показателни за вродени таланти, а не са страховете и убежденията на ума!
  Затова, третата крачка е да си припомните всички моменти, в които сте усещали вътрешния отклик към някаква дейност, и вероятно, сте си мислили, че е нереално.
  „Крачка №4. Какво ви харесва да правите?“
  В списъка, създаден до сега, добавете всички занимания, които са ви носили удоволствие. С какво сте обичали да се занимавате като дете? През юношеството? През по-късната възраст? Какви процеси и действия ви доставят радост сега?
  Прегледайте спомените си и допълнете списъка, ако сте открили нещо.
  „Крачка №5. Отсяване на излишното“
  Сега е най-подходящото време да се приложи филтър за актуалност към списъка от категорията „бъда“. Например, в ранното си детство си мечтал да станеш шофьор на автобус „Икарус“, но сега си напълно наясно, че не е за теб 🙂
  Има прост начин за определяне на мечтите, които са действително важни за вас. Проверка за устойчивост, така да се каже. Ще я направим чрез емоционален отклик в момент на визуализация.
  За целта, визуализирайте последователно всяка точка, отбелязана с буквата „Б“ и се вслушайте във възникващите усещания и емоции. Трябва да визуализирате от първо лице. Вживейте се в желаната роля, за която сте мечтали. Представете си, че вече е действителност. Какво правите в момента? Какви са ви заниманията? Какво виждате и чувате? И най-накрая – какви са ви усещанията?
  Например, мечтали сте да станете писател. Вживейте се в ролята. Представете си, че вече е факт. Какво правите, докато пишете книга? Визуализирайте от първо лице: виждате ръцете си, компютърния екран (или лист хартия). Обмисляте развитието на събитията в романа? Може би, в момента кълвете яростно? Опитайте да се съсредоточите на дишането си. Вдишайте-издишайте. Усетете топлината на въздуха с носа си. Пренесете дишането във визуалния свят и станете дишане. Огледайте се наоколо.
  Щом се вживеете в ролята, обърнете внимание на емоциите и телесните си усещания, как реагира сърцето ви, мравки по кожата, затопляне, не усещате ли да ви треперят колената? Би трябвало да са много приятни усещания и състояние на тиха блажена радост и наслада. Получили се?
   След това оценете емоционалната сила от 0 до 10. Нула означава, че нямате никакви емоции – пълно равнодушие. Десетката е висока степен на позитивните усещания – радост, наслада и щастие.
  Поставете оценката срещу точката в списъка. След това оценете мечтата по важност, също от 0 до 10. Ако оценката е нула, значи няма значение за вас. Десетката е при първостепенна важност и актуалност.
  Преминете последователно по целия списък и го оценете по тези два показателя.
  „Крачка №6. Безжалостно зачеркнете всичко ненужно“
  Зачеркнете точките с най-ниски оценки – това са мечтите, от които може да се откажете завинаги. Вече не са актуални.
  „Крачка №7. Групировка на качествата“
  И така, пред вас е реален списък с вродените ви наклонности, формулирани като мечти. На този етап са подредени безпорядъчно. Следва структурирането им, подреждане по полиците и поставяне на заглавия.
  Прегледайте внимателно списъка и отговорете на въпросите: „Кои точки могат да се обединят в група?“, „Кои точки са свързани помежду си?“
  Например, във списъка има точки: „Искам да пътешествам“, „Искам да съм писател“ и „Искам да науча чужди езици“. Ясно е, че желанието за пътешествия може да се обедини с езиците. А желанието за писане – с пътешествията. Като следствие, и трите точки се допълват красиво.
  Още един пример. Да допуснем, сте написали, че искате да се занимавате с личен бизнес. Също искате да се занимавате с интериорен дизайн – през детството сте рисували и сте правили красив света. Интериорния дизайн се обединява с желанието да рисувате и с желанието за личен бизнес.
  Анализирайте мечтите си и ще забележите, колко добре се напасват една с друга. Вероятно ще ви направи впечатление, че ясно се обединяват в една или няколко големи групи и се допълват хармонично. Така и трябва да бъде, защото сте съвършени и сте дошли на Земята да живеете в радост и да се занимавате с това, от което ви подскача сърцето и ви настръхва кожата!
  Завършвайки анализа, ще ви е точно ясно, каква ви е ролята в живота, мисията си, ако искате. Защото мечтите и фантазиите, всички искрени желания са за едно и също! Затова отидете и реализирайте мечтата си в живота, точно тук и сега. Можете го. Вече ви се е получило! Направено е. БлагоДарим. Амин.
  За групирането може да нарисувате стрелки, свързващи точките.
  „Крачка №8. Наименуваме групите“
  Огледайте групите и им дайте название – трябва да е показателно за вродения ви талант, който поражда цяла верига от свързани фантазии, желания, мечти.
  Да допуснем, групирали сте точките: „Винаги съм мечтал да бъда детектив“, „Харесва ми да общувам с хората, да научавам важна информация“, „Справям се добре с анализа на противоречиви факти“ и „Винаги съм обичал да решавам загадки“.
  Как може да бъде наречена групата? Може би: „Обединение на противоречива информация и създаване на цялостна картина“. А може и: „Способност за намиране на информация, отговори и разгадаване на тайни“.
  Сами ще усетите, как трябва да се наричат вашите групи. Както показва практиката, това не предизвиква затруднения.
  „Крачка №9. Търсим общото между групите“
  Почти стигнахме целта! Остана само да разберем, каква е общата връзка. За целта запишете названията на групите в отделен списък.
  Огледайте списъка и установете, как групите се поддържат една друга? Практиката показва, че групите винаги имат нещо общо.
  Посочвам пример. След групирането на собствените ми фантазии, се получи следния списък:
  – Писане на текстове, статии, книги, учебници, стихове (Писателство). – Психологическа помощ за хората.
  – Изказвания и срещи с хората.
  – Пътешествия.
  – Развитие на ясновиждане, ясночуване, яснознаене, телепатия за подпомагане на хората и предаване знания на желаещите.
  Помислих и се развиках: „Еврика!“. Осъзнавам, че помагайки на хората, създавам условия за собственото си развитие, получавам безценен опит и нови знания, нови идеи и вдъхновение за творчество. Мога да пиша статии, основани на този опит, да го разказвам на семинари, на приятели и ученици. На свой ред, публикуваните статии привличат нови хора, които имат желание да работят над себе си, като следствие, ми дават нова храна за размисли и работа над себе си. Новите хора дават още нов опит и материал за писане. Енергията на благодарността им ми дава нови сили да го правя все по-добре.
  Получава се затворен кръг/система! Всяка от частите подкрепя останалите.
  Анализирайте групите. Това ще ви помогне да забележите, по какъв начин са свързани. Възможно е, също да извикате „Еврика!“ и да видите перспективата за талантите си в реалния живот.
  „Крачка №10. Търси приложение на талантите“
  Не е изключено, тази крачка да е излишна за вас, понеже вече ви е кристално ясно от предишните. Все пак препоръчвам да опитате.
  Помислете и запишете всички възможни варианти за реализиране на своите таланти в реалния живот. Каква може да е професията или дейността? Може талантите ви да са подходящи за няколко професии едновременно? Ако е така, кои са? Какви социални роли хармонизират вродените ви качества?
  Съставете списък на всички възможни практически приложения. Колкото повече варианти, толкова по-добре.
  „Крачка №11. Определяме окончателно любимото си занимание в живота!“
  Направихте ли списъка на талантите си? О`кей, сега оценете всяка точка по десетобалната система. Десет е най-желания вариант. Нула е най-неприемливия вариант.
  Следва окончателното изясняване на конкретното направление, което си струва действително вниманието ви. Това направление ще ви донесе успех, радост в живота, разбира се, и добър доход, тъй като желанието ви съответства на вселенското намерение, носи на хората радост, съответства на истинските ви ценности, заради които сте дошли на Земята. Никога не е късно да започнете отначало, на колкото и години да сте!
  „Поздравявам ви, точно тук и сега сте намерили себе си!“
  Това ми е най-любимия момент от анализа за истинското предназначение. Радвам се искрено за хората, които са открили талантите си.
  Не можете го преживя втори път. Това е откриване пътят към истината.
  Съвсем доскоро, човека е бил със смътна представа, какво иска да прави с живота си, а вече има ясна представа. И това е прекрасно!
  Затова ви призовавам към действие. Не може да се качите на покрива, ако не стъпите на първото стъпало.
  Отделете време за да вникнете в себе си. Колкото повече отлагате, толкова повече нямате яснота за талантите си, за способностите и свръхспособностите.
  А след това формулираме намерение за привличане в живота подсказки от хора, чрез книги, ситуации, знаци от светлина или звук, подсказване от природата (което ви е по-близо до душата), как да постъпвате за да привлечете желаното в живота си.
  И започнете да наблюдавате. Вие сте актьора, сценариста и режисьора на собствения си театър, наречен „Щастлив земен живот“. И вече сте го направили, защото сте достойни да живеете в безусловна любов, в хармония, в радост и пълно изобилие, защото мечтите и желанията ви са в съответствие с желанието на Бога-Богинята. Свършено. БлагоДарим. Многомерните аспекти на висшата реалност.
  С Любов, Про100 АвтОр.
  Превод: Йосиф Йоргов
  https://absolutera.ru/article5055-kak-nayti-svoy-istinnyy-put-missiyu-pro100-avtor

  За психологията на възнесението

  Великите учители, светлинните майстори Ел Мория и Серапис Бей, за психологията на възнесението

  Родни души, поради нарасналите ви възможности, предлагам разбиране за възнесената психология. Това, което ви вълнува най-много по пътя ви. Повечето от вас, възприемат възнесението като кариерно изкачване, без да се отъждествяват с душата.
  Във вас се пробужда съперничество и си играете на догонване и надминаване. Страстно увлечение, но не от вътрешния свят, не от съвършенството му, а търсите славата на първопроходец, без да реализирате душевно развитие в себе си.
  Гонката се проявява във егоцентричното внимание към събитията.
  Сравнявате се с другите.
  Не ви увлича съпреживяването и участието, а бягането с препятствия на скорост и резултат.
  Спрете се. Бъркате понятията и отделяте прекалено много време на самия процес – кой ще стигне първи до върха.
  Психология на възнесението. В това разбиране е заложен критерия за потенциал към възнесение и спирачката е егоцентризма. Нека да го разгледаме. Това не е оцеляване, преследване на най-добрите възможности или повече бонуси. Възнесението е прекрасно преображение чрез духовно израстване, в условия на понижени вибрации. Представете си само, какво потресаващо събитие! Вие сте уникални и ви е дадена възможност да го забележите – да видите, усетите и използвате своята уникалност. Само сега можете да го забележите без никакви препятствия, без да се страхувате за живота си, да навлезете в чудесното преображение на тялото си чрез духовното развитие. Мисловния ви процес е непресъхващ и понякога създава такива противоречиви светове, които се превръщат в препятствия към възнесението.
  Не го осъзнавате дори, но с мисловния си процес генерирате толкова много енергия, която подкрепя закостенелите ви основи, че дори не го забелязвате. Увличайки се в състезанието по възнесение, все едно си играете на игра. Да, по същество, това е игра. Но игра, имаща за цел напускане на дуалните рамки, а повечето от вас продължават да играят по старите правила. Не допускате да се промени ситуацията. Помислете, какво искате? Възнесението е фина игра, изящна мелодия при разсъмването на светлината ви, това е любов във всички посоки и проявления, това тишина и покой, това е страст в движение и покой. Всичко това е невероятно прекрасното движение към единството.
  Будете единни. Противопоставяйки се на другите, сравнявайки светимостта си, търсейки симптоми – играете груба игра. Играе ума ви. Той солира в този процес.
  Умът иска да ви помага, но го прави по своя начин. Струва си да поговорите с него и буквално да се договорите за сътрудничество. Всичките ви предишни дуални привързаности към зоните на психологически комфорт, са задействани от ума. Той определя правилата, къде, как, и кога ви е удобно и комфортно. В много случаи хитрува. Вникнете именно в тези моменти. В тези случаи, умът ви се радва и се усещате победител. В тези случаи, изчезват страховете ви, неувереността, всички конструкции, които препятстват развитието ви от душа, от сърце.
  Повярвайте, във вас, все още има доста такива зони и са добре прикрити. Ловете ги. Изучавайте себе си и много неща ще ви удивят. И точно в този процес генерирате рационален устрем към възнесението.
  Вие сте вселена, която се саморазвива и саморегулира.
  Започнете от себе си. Защото „стълбата към небесата“ сте вие.
  За прекрасните и любими души, с любов!
  Прието 05.05.18 Влад (Хатор)
  Превод: Йосиф Йоргов
  http://espavo.ning.com/profiles/blogs/3776235:BlogPost:1756898

  Джеф Фостер – Не можеш да спасиш никого

  Джеф Фостер – Не можеш да спасиш никого

  Не можеш да спасиш никого. Можеш да си с тях, може да им предложиш своето заземление, своя здрав смисъл, своя покой. Дори можеш да споделиш пътя си с тях, да им предложиш своето виждане. Но не можеш да премахнеш болката им. Не можеш да изминеш пътя им вместо тях. Не можеш да им дадеш правилните отговори, тези, които са способни да усвоят в момента. Те ще трябва да намерят своите отговори, да си зададат въпросите, да се сприятелят с неувереността си.
  Трябва да направят своите собствени грешки, да усетят своята печал, да усвоят свои собствени уроци. И ако те наистина искат да постигнат покой, ще трябва да изминат лечебния път, който се прояснява с напредъка. Не можеш да ги излекуваш. Не можеш да разсееш страховете им, гнева им, чувството им за безпомощност. Не можеш да ги спасиш. не можеш нищо да поправиш. Ако натискаш прекалено силно, те може да се отбият от своя път. Най-вероятно – твоя път не е техния.
  Ти не си „създавал“ болката им. Възможно е, да си направил нещо не както трябва или си казал нещо излишно, като си „докоснал“ болката, която е в тях. Но не си я „създавал“ ти и нямаш вина, дори те да са убедени в противното. Да, можеш да поемеш отговорност за думите и постъпките си. Можеш да съжаляваш за миналото, но не можеш да го изтриеш, не можеш да контролираш бъдещето. Това, което ти е достъпно, е да бъдеш с тях редом тук и сега, в единственото място на силата. Не отговаряш за щастието им, както и те за твоето.
  Твоето щастие не може да дойде отвън. Ако е такова, е зависимо, крехко и бързо се превръща в печал. След това те хваща „мрежата“ от обвинения и вина, съжаление и „преследване“. Твоето щастие е свързано с присъствието ти, с дишането ти, с тялото ти, със „земята“. Твоето щастие не е мъничко и не може да бъде „заглушено“ със страх, гняв, и дори с най-силния срам.
  Твоето щастие не е състояние, не временен опит, не е преживяване и не чувство, което могат да ти дадат другите. Твоето щастие е безкрайно, вездесъщо, неограничено от нищо сърдечно пространство, в което радостта и тъгата, блаженството и мъката, увереността и съмнението, самотата и „единението“, дори страха и силното желание, могат да се сменят като мрачното и слънчевото време.
  Не можеш да спасиш никого. Ти самият не можеш да бъдеш спасен, докато търсиш спасение. Няма такъв, който трябва да бъде спасяван, не можеш да загубиш никого, няма кого да защитаваш, кого да правиш „идеален“ или идеално щастлив. Освободи всеки невъзможен идеал. Прекрасен си в своето несъвършенство, възмутително идеален в съмненията си, любим си, дори, когато не обичаш. Всички тези твои части са даденост, част от цялото и никога не си бил по-малко.
  Дишаш, знаеш, че си жив. Имаш правото да бъдеш, да съществуваш, да чувстваш това, което усещаш, да мислиш това, което мислиш. Имаш правото на своята радост и на своя печал. Както и на съмнения. Имаш правото на свой собствен път. Правото да си прав и неправ, правото на гигантското щастие, което си познавал, докато си бил малък. Дишаш и си неотделим от жизнената сила, която „оживява“ всичко, която се познава като всички същества, открива се във всеки един момент на това невероятно чудесно, изумително битие.
  Твоето аз не е вързано за мнението на другите. Свързано е с Луната, с безкрайните космически простори, с кометите, носещи се в неизвестни посоки, със забравата за времето и обичане на самотата. С неизразимата благодарност преди всяко ново разсъмване, непредвидено като даденост.
  Джеф Фостер
  Превод: Йосиф Йоргов
  http://nashaplaneta.su/news/dzheff_foster_ty_nikogo_ne_mozhesh_spasti/2018-05-06-35568

  Теория на еволюцията от висшите сили

  Теория на еволюцията от висшите сили

  Послание на лейди Гайя, 1 май 2018 г.

  Здравейте, скъпи деца! Дойдох при вас отново.
  Сега ще говорим за теорията еволюцията на живота, от гледната точка на земните учени и на Висшите сили. Нека започнем с вашите учени.
  Вашата наука е отделена от Бога, което означава, че тя частично работи за дявола или по-точно, за другото му име – илюзията. Много теории са построени от вашите учени… И вашите бедни глави са напудрени с неща, които не съществуват в природата, но съществуват само в материалистичното им въображение. Дори илюзията може да бъде потвърдена от факти: не достатъчно дълбоки, но убедителни. По същия начин, илюзионистите, използвайки законите на физиката и оптиката (природните факти), мамят очите на зрителя.
  Също така, вашите учени са като илюзионистите, които потвърждават своите фалшиви теории с реални факти: отчасти, но най-важното – убедително! Но парадоксите и несъответствията на реалността с тези теории са натруфени с различни коефициенти и математически грешки и ревностната вяра на техните последователи и с научни убеждения в коректността на тези теории, чрез които се заразяват един друг.
  Методите за проверка на автентичността на някои теории във вашата наука са достатъчно обективни: факти в обкръжаващата ги реалност и различни научни експерименти. Това е правилният подход. Но проблемът е само, че тънкият свят не се появява в този подход. А именно, той е ПРИЧИНАТА за всичко, което се случва във вашата обкръжаваща физическа реалност! Светът е фин – светът на причините, докато физическият свят е свят на последствията.
  И без значение, колко дълго вашите учени изследват причините за физическия свят като произтичащи от същия свят, те винаги ще виждат само върха на айсберга и няма да знаят нищо за истинските и дълбоки причини за процесите на материалното измерение. За да научите законите на физиката на третото измерение, трябва да знаете законите на Вселената, които я засягат във всички измерения, а не само във вашите. За да познавате физическия свят, трябва да познавате финия свят. И едва тогава вашата наука ще стане обективна. А сега тя плува в илюзиите на материалния свят, оправдавайки до безкрайност парадоксите и несъответствията на реалността със собствените си теории…
  Дарвинизмът не покрива цялата картина на плана на Твореца за еволюцията на живота, той обхваща само част от истината, добавяйки към това несъществуващото в природата.
  Най-важното погрешно схващане в теорията за еволюцията на Дарвин е, че борбата за съществуване е двигателят на развитието на всички живи същества в по-съвършени форми.
  Но, скъпи, представете си такава картина. Съвременният човек се е заселил на необитаван остров, има много хищници и опасности около него, той трябва да търси храна за препитание. Докато спи, той може да бъде атакуван и постоянно да изпитва усещане на страх за живота си … Какво ще се случи с такъв човек? Той ще се развива ли активно докато се бори за съществуването си или обратно, ще деградира активно?
  Не е нужно да преразказваме историята за Робинзон Крузо. Вече знаете, какво се случва с хора, които попадат в условия на екстремно оцеляване. Започва деградацията на личността, увеличение на примитивните действия за сметка на съзнанието, постоянните страхове за живота, свалят човек до нивото на животното и инстинктите за самосъхранение… Висшия ум на човек в такова положение е прекъснат. Той мисли само с корема си: как да се наяде. В него се вселява животински страх за оцеляване.
  Подобно на човека, животните и растенията също не се развиват при стресови ситуации. В този случай техните многообразни прояви, здраве и сила губят своите жизнени „сокове“. Те падат до ниво, което е най-удобно за тях да оцелеят. И в това няма никаква еволюция. Това е намаляване на вибрациите на съзнанието на животното или растението, което е пропаднало в условията на грубото оцеляване.
  Виждате ли буйна цъфтяща и разнообразна флора и фауна в студените географски ширини на Земята? Ще видите ли изобилието на пъстър живот в гореща, безжалостна суха пустиня? Не, нали. В такива сурови условия всички живи същества изпадат в примитивизъм, само за да оцелеят в такова недружелюбно пространство на планетата.
  Противно на това, в топъл климат, без да е твърде горещо, нито твърде студено, където има много вода и сенчести гори, животът се развива в най-необикновените и ярки цветове! Да, има елементи на борба за оцеляване в такива тропически зони, когато всички се ядат един друг. Но има приятен климат и благоприятни условия, така че те се развиват там през целия си живот и взаимно да намаляват рисковете и опасностите, оцеляването и стреса, които спомагат за деградирането на формите на живот.
  И затова, скъпи мои, трябва да разграничавате еволюцията от деградацията на живите същества. И според това, трябва да имате теория на еволюцията и теория на деградацията, така че да можете да ги различавате едни от други.
  След това, скъпи мои, в списъка е така нареченият естествен подбор, който е описан в дарвинизма. Тази селекция се признава и от по-съвременната синтетична теория за еволюцията (Неодарвинизъм), но също така отхвърля някои от принципите в теорията на Дарвин. И един от тези отхвърлени принципи е борбата за съществуване, която стимулира живите организми към еволюция. Синтетична теория на еволюцията – е комбинация от някои идеи на  Дарвин и генетиката, които набират потенциал към края на живота на Дарвин, в труда на Мендел, който тогава е бил непопулярен.
  Така естественият подбор, който съществува в природата е истина. Само че са го направили като най-силния фактор влияещ на еволюцията. Но това не е съвсем вярно.
  Естественият подбор е, когато определен вид живи същества са най-добре приспособени към околната среда в сравнение с други видове. Първите, които са най-адаптирани оцеляват и се възпроизвеждат, а вторите, по-малко пригодени трудно оцеляват и постепенно измират напълно или до определен минимум. И по този начин по-адаптивните активно се развиват, измествайки останалите видове.
  Пример може да бъде един вид животно – заек, който има два подвида: бели и сиви. Тези две различно оцветени зайчета живеят в тундрата, където лежи вечният сняг и студени снежни бури бучат. Белите кожи от гледна точка на оцеляването безспорно печелят над сивите, защото се сливат с белия цвят на снега, а такъв снежнобял заек е невидим за лисиците и вълците. Сивият заек е по-лесно да се види на фона на бял сняг и затова е по-лесно да бъде заловен от най-разнообразни хищници. В този смисъл белият заек е най-добре адаптиран подвид на заека, а сивият заек е най-малко приспособен. И има естествен подбор: белите зайци е по-малко вероятно да бъдат изядени от сивите.
  Хубаво, чувствате ли, че тук има мирис на оцеляване? Да, точно така е. Дарвин просто обмисля от друг ъгъл своята „еволюираща“ борба за оцеляване и я нарече естествен подбор. Отново, скъпи мои, оцеляването – това не е пряк фактор в еволюцията, това е адаптацията, която често води до опростяване на организмите, отколкото до деградация, и по-скоро води до развитието на нови функции, без да се губят старите. Борбата за живот не може да създаде еволюция от по-висок ред.
  И тъй като естествения подбор, разбира се, съществува, защото има внесена тъмнина в моята природа, която стимулира всички живи същества на Земята ми да се изяждат и да вредят един на един друг… Но определено може да се каже, че този подбор селектира видове и подвидове на животни и растения, оставяйки само „най-силните”, което е грешно.
  Скъпи мои, плевелите са много издръжливо растение, вредно за другите. Това е паразит на растителния свят, който нарушава хармонията на природата. В по-високите светове плевели не съществуват. Но е безспорно, че плевела е по-добре приспособен към външните условия, оцелява по-добре от красивото цвете далия примерно. И според теорията на естествения подбор се оказва, че плевела е по-добре адаптирана форма на живот, която трябва да движи еволюцията! А слабо оцеляващото културно растение – цветна далия, не се вписва в теорията …
  Но си струва, скъпи мои, да се признае, че Далията е по-високо развито, красиво, с висока вибрация растение от паразитните плевели. И това красиво цвете е станало такова, каквото е, не заради способността си за оцеляване и ефективното приспособяване към външните условия. То е станало така по желанието на сърцето на моята Майка и на помощниците ми – духовете на природата…
  Защо, скъпи мои, природната красота във всичките си форми съществува след като имаме качествено оцеляване? Красотата е нещо, което не осигурява качество на оцеляване, а дори напротив, го намалява.
  Пример за това е лисицата. Тя има ярко червена кожа, която много ясно се вижда по всяко време на годината, сред зеленината на лятото или снега на зимата… Това огнено червено палтенце е много красиво и си мисля, че ще се съгласите с това. Но то може да попречи при лова на плячката, която има много шансове да види пълзящата ярка лисица и да избяга от нея навреме. А от този лов зависи оцеляването на лисицата! Така че, защо нейната природа я е надарила с такава забелязваща се червена козина, като от това зависи нейното оцеляване? Това се прави, защото лисиците принадлежат към оранжевия лъч на Бога. И този лъч се проявява просто чрез красивата й козина. Вътрешното съдържание се проявява в техния външен вид.
  Ще дам друг пример от живота ви. Ако вие, хора, живеете в крайна бедност, гладувате, работите като роби и печелите твърде малко пари за нормално съществуване, тогава ще еволюирате ли? Какъв ще станете в такива условия? Вие освирепявате, интелектуалното ви ниво пада, морала в душата пресъхва и за един комат хляб сте готови да пребиете някого… В такова състояние е трудно да се мислят възвишени мисли и да се изпитват възвишени емоции, и да развивате съзнанието си. Вие можете да мислете само за обезпечаване на своите нужди в такива случаи.
  И ако ви се създадат удобни, подходящи условия, когато не се налага да се борите за парчето хляб, то за вас ще се освободи време да мислете за познаването на вътрешния свят, за медитация, за извършване на добри постъпки и за развитие на духовността и разума…
  Така че еволюцията, скъпи мои, се случва при благоприятни физически условия. Ако човек е поставен в сурови условия на оцеляване, тогава не е необходимо да вярваме, че светлината в него ще се събуди…  Разбира се, вие ще се нуждаете от емоционални и физически шокове за да се събудите. Но, като намалиш необходимостта от стриктно оцеляване, със сигурност ще можеш да еволюираш.
  Виждате ли, скъпи мои, че дарвинизмът и синтетичната теория на еволюцията са поръчки на тъмните сили. Защото пропагандата на оцеляването като фактор на еволюцията може да създаде от хората само демони.
  Забравят тези две теории да допълнят, че оцеляването е основната причина за деградацията на всички форми на живот по Земята…  И пример за това е голямото разнообразие на живот, който беше върху мен преди милиони години… Имаше съвършени многоизмерни растения, животни и дори хора! Но всички тези форми на живот под натиска на периода „Кали Юга” и тъмната енергия, започнаха активно да губят своята сила, когато им се наложи да оцеляват… и това създаде прецедент на опростяване и деградация на предишните форми на живот, като по това време нямаше паразити, хищници, никой не ядеше другия, всички се хранеха с плодовете на растенията, без да си причиняват никаква вреда… И имаше хармония, а агнето лежеше близо до лъва и бяха приятели.
  Но самата поява на хищници, болести, паразити, честите природни бедствия, нестабилен и агресивен климат, всичко това стана причина за деградация на живота на Земята. И самата деградация се появи точно поради тъмните енергии на миналите епохи…
  Така че, създаването на условия за оцеляване на Земята предизвика деградация, а не еволюция. Дотогава в природата никой не трябваше да оцелява, защото ВСИЧКИ ПРОСТО ЖИВЕЕХА…
  Също така трябва да ви разкажа за изолацията като фактор на еволюцията. Тази позиция е в дарвинизма и в синтетичната теория на еволюцията. И в това има, скъпи мои, доста истина. Териториалната изолация на зараждащия се нов подвид на животно или растение, помага да не премине в съжителство с подвида, на който някога е принадлежал.
  Уникалността се генерира от отделянето и изолирането от източника.
  И тъй като Небесния Отец отдели душите от Себе си в определена изолация от пълното сливане със Себе си, и затова започнахте да създавате своя нова идентичност и съдба по пътя, по който не е ходил и самия Отец. И вие, хората, сте били отделени от Твореца, за да откриете и създадете своя индивидуалност чрез уникалния си начин на развитие, като натрупате личен опит във Вселената. Но е време, изолацията от Твореца да се разтвори от лъчите на светлината и любовта! Трябва да се връщате вече към Източника си…
  Изолирането влияе на еволюцията на живота – това е вярно. Но само е необходимо да се добави: то влияе върху еволюцията на разнообразието на живота. И ако говорим за еволюцията на съзнанието и сложността на структурата на тялото на животното или растението, тогава всичко тук е двусмислено. В крайна сметка, изолирането е просто фактор, който увеличава разнообразието на живота. Тъй като подвидът, териториално отделен от неговия първоначален вид може да стигне до такава положение, при което вместо да се развива, напротив, съзнанието може да падне.
  И вие, скъпи хора, сте изолирани от Твореца. Тази изолация създава разнообразни форми на душите във Вселената, но това създава ли повишено съзнание? Не винаги. Възможно ли е да наречете вашата изолация от Висшия свят еволюция? Разбира се, че не. Но тук(на Земята), изграждате уникалността на вашата душа. Просто, по-добре е да продължите да изграждате уникалността си във висшите светове, където изолацията от Отеца намалява и уникалността на вашата личност продължава да расте заедно с единението ви с целия космос…
  Случва се един подвид на животно или растение, който се отличава от друг, да отиде да живее в по-силно вибрационна и благоприятна среда и там той наистина може да развие съзнанието си и тялото си в светлата си страна. Така изолацията непременно води до разнообразие от форми на живот. Но в същото време, при новите условия, тя довежда нивото на съзнанието и структурата на тялото на по-високо или по-ниско положение, създавайки еволюция или влошаване на живота. Всичко тук е относително. Необходимо е да проверите всичко във всеки отделен случай.
  В теорията на Дарвин все още има такъв елемент като наследственост. Тя се отрича от синтетичната теория на еволюцията, която я заменя с генетичния компонент на наследството. Тогава самият Дарвин не знае за генетиката и не я включва в своята теория…
  Наследствеността е много важен процес на промяна на живота. Всяко генетично развитие на предците засяга техните потомци. Само че тези теории отново забравиха да отбележат, че предците могат да предават и лоши гени на техните потомци, които ще понижат общото съзнание и ще отслабят телата на потомците.
  Така например, човечеството чрез наследствеността на гените постепенно дегенерира. Предците загубили светлината на своето съзнание, загубили предишните магически способности на физическото си тяло и то станало грубо, слабо и лесно податливо на болести, външни дразнители и опасности. И такива гени от деградирали тела са предадени от вашите предци на вас – потомците. И така, наследството трябва да се разглежда от гледна точка на еволюционния генофонд и деградиращия генофонд. И така ще бъде обективно.
  Най-важната работа на еволюцията се реализира точно с генома на живите същества. Искате ли да промените формата на живота? Променете гена! Но силата на гена може да изчезне под натиска на околната среда: неговите енергии и физически условия.
  Често се е случвало във вашите семейства нови много силни гени да се появяват под формата на специални тела на вашите деца,  с най-различни паранормални способности. Но под влияние натиска на обкръжаващата среда, физическото оцеляване и грубите енергии тези гени остават в зачатъчно състояние и почти не успяват да се проявят в тези деца, които в предни животи са имали магически способности. И така, за развитието на определени гени трябват определени условия, енергийни и физически, така както за растежа на едно цвете трябва добре наторена почва, добро поливане и затопляне от слънцето.
  Въпреки това има случаи, когато човек може Съзнателно да не зачита системата и характерните й енергии и по този начин външните условия да не играят важна роля. И точно затова има толкова много пробудени хора на този свят, въпреки че енергията и условията му не са особено благоприятни…
  Вие хората, можете съзнателно да контролирате и да активирате нови гени в вашите ДНК спирали. Външния свят може да отслаби разкриването на тези гени, но вие сте повикани да осветите този свят, скъпи мои!
  В същото време, външния нехармоничен свят ви показва дисхармонията в самите вас! Това дори ускорява вашето развитие, защото имате достатъчно заобикалящи ви симулации, чрез които да забележите своята вътрешна тъмнина. Така че всичко е сложено във ваша полза! Бъдете сигурни в това.
  Животните и растенията не могат съзнателно да контролират вибрационното поле и ракурса на собственото си развитие. Те се развиват почти напълно в съгласие с енергията на обкръжаващата среда на физическия свят. Понякога имат съзнателни действия, но това не е достатъчно за независима еволюция…
  Еволюцията на животните и растенията много зависи от вибрационния климат, който човечеството създава. През цялата история на Земята живата природа се е нагаждала на вибрационните тенденции при хората… Вие за животните и растенията сте като пътеводна звезда, като двигател на прогреса.
  И така развитието на всички живи същества на Земята зависи най-много от хората и техния начин на живот, на енергията която излъчват във външния свят… Затова хората ще са тези, които ще помогнат на по-малките си братя да разкрият техния оригинален геном на светлината, създавайки за тях благоприятна планетарна аура на любов и радост…
  Агнето няма да лежи скоро до лъва и природата на хищничеството и несигурността ще останат, докато човечеството не се пробуди напълно. Всичко зависи от вас, хора.
  Вашите учени, развивайки синтетичната теория на еволюцията, твърде много разчитат на генетиката. Което е правилно, но не напълно. Защото най-важната част в генетиката е природата на светлината и природата на тъмнината в нея. А във вашите научни кръгове няма такова осъзнаване, защото учените не вярват в Бог, също така не вярват и в дявола, макар че преди всичко работят за него.
  Гените са спиралите на Вселената, те са физическия първообраз на Акаша във вашите клетки. Акаша е също спираловиден, но по-многомерен.
  Да се изучава генетика е добро упражнение. Но да се изучава, без да се взема предвид тяхната фина природа, е опасно и вредно… Защото вие вече се изкушавате да си играете на творци и да разчертавате най-различни нови типове животни и растения. ГМО-то е добър пример.  С такова нещо се занимават вашите учени от тънкия план – рептилиите-анунаки, които до безумие обожават да експериментират с всичко живо. Те са майстори на генетичното инженерство! И те учат вас, на това, което знаят.
  Но не трябва да се занимавате с генно инженерство без да имате връзка с космоса, с духовете на природата и с мен Гайя. Само ние можем да ви кажем, какво е възможно да се съчетава, и какво не. И само ние, Небесните Наместници, можем да ви научим да виждате фината природа на ДНК-то. Твърде рано започнахте да се занимавате с генно инженерство… Вредно е да се прави това, когато съзнателността е заспала, и когато нямате инструкция от Висшите Сили.
  Сега, скъпи мои, ще ви осведомя за теорията на еволюцията на живота от гледната точка на Висшите Сили. Тази теория включва не само растителния и животински свят, но и царството на хората и на минералите.
  1. Целия живот на Земята е изграден от силите на светлината и от силите на тъмнината. Силите на тъмнината създават деградация на формите, добавяйки в структурата на генома на всички природни царства елементи на разрушение, тъмнина и оцеляване. Силите на светлината носят красота, изобилие на формите, високо вибрационни програми на съзнателност във всичките царства на природата, стремеж към хармония и сътрудничество между всичко живо, а не борба между тях.
  2. Светлите и тъмни сили влияят на всички природни царства, с помощта на най-различни егрегори свързани с животните, растенията, минералите и обществото на хората. Тези егрегори, без да смятаме тези на хората, имат собствени природни духове, които се грижат, поддържат и направляват по пътя на развитието. Човешките общности имат своите божествени водачи (светли и тъмни).
  Светлите и тъмните сили, които желаят да повлияят на тези царства се споразумяват или изнудват (в случая това са тъмните сили) природните духове и божествените водачи, подтиквайки ги към една или друга посока, или към едно или друго развитие.
  И те пряко могат да въздействат върху егрегора на тези видове, включително на човешкия егрегор. Това влияние създава енергийно запълване пространството на тези видове и човешки общества. И същото това енергийно запълване, позволява да се разбере дали е на представителите на тъмните или на светлите сили.
  Също така, влиянието на светлите или тъмните сили може да бъде такова, че някой вид от естествените царства, да се премести на друга територия с други физически условия, което ще му помогне да еволюира или ще се поддаде на деградация.
  3. Физическите и енергийни условия обуславят развитието на всички природни царства. Колкото по-високо вибрационни са условията, толкова по-силна е еволюцията. Колкото по-слабо селективни и сковани са условията, толкова по-силна е деградацията.
  4. Високите вибрации увеличават способността за оцеляване на различните природни царства, естествения подбор става по-малко груб и жесток, докато напълно не изчезне в лъчите на възнесението. Най-различни видове оцеляват, без да се подбират само „най-добрите”. Колкото са по-високи вибрациите в природата, толкова повече и разнообразни са нейните представители. Колкото по-ниски са вибрациите толкова по-оскъдни и еднообразни са видовете.
  5. Енергийното пространство в природата създава определен климат в различните части на планетата. Ако по цялата Земя вибрационния фон е висок, няма да има студен и горещ климат. По цялата Земя климата ще бъде умерен и благоприятен.
  Следователно, планетарното ниво на вибрации влияе върху физическите условия на природата, които от своя страна, влияят на природните царства, създавайки в тях еволюция или деградация. Тоест физическите условия на природата, зависят от енергийните условия. И оттам вибрационното ниво на природата влияе психически и физически върху развитието на формите в природата.
  Това са основните точки, които описват еволюцията на живота от гледна точка на Висшите Сили. Доводите на учените за еволюцията – това са просто следствия на всичко по-горе описано. И тези части от техните теории, с които съм съгласна в тази диктовка, може да се добавят към теорията на еволюцията според Небесните Сили. Те ще бъдат тяхно продължение. А тези части, които посочих като фалшиви не трябва да влизат в разбирането за еволюцията, а да попаднат в теория на деградацията на всички царства, включително и на човешкото.
  Обичам ви, мои скъпи деца …Иска ми се да ви прегърна всичките…
  Вашата Лейди Гайя
  Прие: Михаил, 01.05.2018 г.
  Източник: https://absolutera.ru/article5033-chenneling-teoriya-evolyutsii-ot-vysshih-sil
  Превод: velaskes – izvorite.com