Брояч
5452352
Users Today : 41
This Month : 158
This Year : 189
Views Today : 185
Who's Online : 5
free counters

ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО

ЗА СЪБИТИЕТО

ЗА СЪБИТИЕТО

Вече няколко години се очаква някакво важно събитие, което да преобърне човешкото мислене. Случващите се по цялата Земя гигантски пропуквания и пропадания ме навеждат на мисълта, че Земята е подложена на мощно гравитационно въздействие. Най-вероятно, произлиза от Набиру, която трябва да поеме ролята на второ слънце. Засега е скрита, за да не предизвика масова паника приближаването ?, а щом се установи на постоянното си място, ще я видим и ще ни успокои факта, че не се движи към Земята.
Всички, което се случва във Вселената е резултат от много причини и ще изброя някои, които съм успял да осъзная:
Второто слънце е Божествена демонстрация, която ще изтрие завинаги споровете за съществуването на Бога;
Сега в Слънчевата система преобладават електрическите енергии излъчвани от Слънцето – второто слънце създава така необходимото енергийно равновесие, излъчвайки магнетизъм. Неговото въздействие ще успокои и смекчи човешките отношения, ще намали напрежението в обществото, което ще доведе до бързото намиране на решения по всички възникващи въпроси;
Увеличеният енергиен поток към Земята ще я превърне в райска градина с повсеместен субтропичен климат – разбира се, ако успеем да я очистим от пласмасите и химията;
Анунаките, обитателите на Набиру, получават възможност да поправят всички създадени от тях беди по Земята – кармично разплащане.
И преди съм писъл за възможноста, Земята да стане луна на Набиру, но започва да ми изглежда възможен варианта, Набиру да заеме мястото на разрушената планета – в астероидния пояс между Марс и Юпитер. Този вариант ми изглеждаше малко вероятен, защото, за да има постоянно въздействие върху Земята, ще трябва да се движи с еднаква ъглова скорост със Земята, т.е. трябва да се движи доста по-бързо от Земята по орбитата си, което ми изглеждаше невъзможно за такава голяма планета, но явно, за Бог няма невъзможни неща;
Ако е варианта да сме луна на Набиру, ще тръска много повече, ще се пробудят много вулкани, ще има постоянно цунами, поради по-силното гравитационно въздействие. При варианта в астероидния пояс, природните катастрофи ще са много по-слаби, но все пак ще трябват няколко години, докато всичко се намести и се успокои. Но аз съм оптимист, все пак Божествения Указ гласи: Да се даде шанс на колкото се може повече хора – затова горе ходят „на пръсти“, само и само да няма голяма паника при нас.

Това, което наричаме любов, в действителност, е егоизъм и инфантилност

Това, което наричаме любов, в действителност, е егоизъм и инфантилност
10.03.2017

    Радвам се, че пораснах до осъзнаването: смисълът на любовта не е да накараш някого да се влюби в теб.
Но сме свикнали да смятаме желаното за действителност и да оцветяваме романтично своите недостатъци. Да показваме милите си пороци от изящната им страна.
Когато искате да ви опипват, да ви милват, да ви възбуждат, да ви стискат — това е страст.
Когато искате да се грижат за вас, да решават проблемите ви, да ви правят подаръци, да ви осигуряват материално — това е инфантилизъм.
Когато искате да ви обичат безкрайно, да не могат да живеят без вас, да прекарват цялото си време с вас и всичко останало за тях да е на заден план — това е егоизъм.
Когато искате срочно да родите дете от конкретен човек — това е биология.
Когато искате той да ви направи предложение тя да се съгласи да се омъжи за вас — това е зависимост от общественото мнение.
Когато обичате — не искате нищо. Просто обичате.
Ходите по дома си, миете си зъбите, пишете служебни писма, купувате хляб, пиете чай, звъните на майка си — и едновременно обичате този човек — той може да е навсякъде, и с когото и да е. Може дори да няма представа, че го обичате. Продължават да се случват разни проблеми, живота си тече, както винаги, но, въпреки всичко, някак ви е усмихнато.
Да, това не е практично, ирационално е и странно.
Но точно това е любовта.
Всичко останало са човешки страсти/програми.
Може да изграждате отношения, а не любов. Може да се борите за живота на детето, за първо място в конкурс или за правата си, но не и за любовта. Може да очаквате отговорност за думи и постъпки, честност или разбиране, но не за любовта. Любовта няма практически резултат. Трябва просто да свикнете да наричате нещата със собствените им имена и тогава, всичко си отива на мястото.
Любовта е просто приятна топлина в тялото ви.
И това е най-доброто, което съм усещала.
Тамрико Шоли
Превод: Йосиф Йоргов
https://omartasatt.info/stati/ezoterika/eto-ne-lyubov-perestante-sebya-obmanyvat

Остави мъжа намира!

Остави мъжа намира!

    Как да разпознаете мъж, за когото е непоносимо да живее в семейството и не му се живее? Много просто. Седи в тоалетната по 30-40 минути, без медицински причини за това. Понякога е единствената възможност да остане насаме със себе си. Когато си мисля за това, чак страшно ми става.
Имаме много лошо разбиране за личното пространство. Частично е, поради живота на няколко поколения в малка територия, частично е поради самия исторически процес – ролята на колектива преди няколко десетилетия е била много по-значителна от ролята на личността. Но е факт.
Особено е трагично, когато личното ти пространство не се зачита от съпругата/съпруга – тогава и до нервен срив може да се стигне. Защото човека, макар да е обществено същество, но да остане насаме със себе си е базова потребност.
Ако детето няма своя стая или поне част, обособена с мебели, е нещастно дете. С това народа се е смирил някак си. А че възрастен има нужда понякога от самота – за мнозина е невъобразимо. Нещастник! Егоист! Само за себе си мислиш!
Като следствие, хиляди възрастни са постоянно под стрес. Нямат си своя бърлога, няма къде да избягат. Чувстват се в безизходност!
Особено тежко е в това отношение на мъжете. Ако жената като домакиня, докато децата са на училище, а мъжа е на работа, може да се наслади на уединение няколко часа, за мъжа няма такава възможност съвсем. От дома – на работа и пак в къщи. И никакво лично пространство.
Освен това, трябва да се разбира, че мъжете и жените имат различни реакции към стреса. Жената бяга при хората, а мъжът се затваря в себе си, иска да е далече от хората. Да оставите мъж без възможност за уединение, е сигурен начин да го доведете до инфаркт.
Всичко това се отнася не само до физическото пространство, но и до менталното. Всеки психически здрав мъж си има свои тайни. Понякога му се иска да гледа порно, да си фантазира на най-извратени теми, да си се представи с някой друг. Не бива да си пъхате носа в този участък от душата му, да надничате в историята на браузера, да мърморите „не ме обичаш“. Жена опитваща да контролира фантазиите на мъжа се превръща в домашен тиранин.
При това, мъжът се превръща в пубертет, който иска най-много на света, да се избави от строгата майка. И непременно ще го направи! Така че, най-добре уважавайте правото всеки да си има секрети и уединение. Може да ви се струва трудно, но е много по-перспективно.
Превод: Йосиф Йоргов
http://nashaplaneta.su/news/ostav_muzhika_v_pokoe/2017-12-11-17371

Пет природни антибиотика за устойчиви към антибиотиците инфекции

Пет природни антибиотика за устойчиви към антибиотиците инфекции
Елизабет Рендър

Нашата зависимост от антибиотиците е създала няколко чудовища. Това са устойчиви към антибиотиците инфекции, един вид супербактерии, които са страшилища за съвременните болници – някои щамове Ешерихия коли, метицилин – резистентен златист стафилокок (MRSA). Тези инфекции много трудно, дори невъзможно, да се унищожат с традиционно използваните антибиотици. Но съществуват природни антибиотици, доказали ефективността си там, където съвременната медицина отстъпва.
Като цяло, днес лекарите назначават антибиотици и при най-малките признаци на умора, дори и когато те просто не могат да помогнат, както е при обикновената настинка. Толкова рутинно се предписват вече, сякаш са бонбонки, въпреки че с някои болести, включително и с най-разпространените инфекции, здравата имунна система или някои природни помощници, могат да се справят успешно. Заради самосъхранението си бактериите мутират, развивайки се в щамове, които не се поддават на въздействието на антибиотиците, дори и ако последните се считат за средство против тях.
Време е да се пробват някои природни алтернативи и да се спрем на тях.
Чесън – известен е с бактерицидните си, противогъбични и дори антивирусни свойства. Може да бъде ползван успешно при лечението на пневмония, стрептококи, дори черна чума. Той убива стомашните паразити, които вредят на имунната система.
Ехинацея – Хората обикновено се лекуват с чай от Ехинацея против простуда или грип, но тя е мощно средство против инфекции. Тя укрепва защитните сили на организма, като му помага да се бори с бактериите, без да има ефекта на някои антибиотици, които попаднали в тялото убиват и полезните бактерии.
Мед – добре известен продукт с бактерицидни свойства, освен букета други полезни свойства. Медът е велик природен антибиотик. Публикуваните в списание „Микробиология“ изследвания сочат, че полученият от цветовете на чайното дърво мед, примерно, подтиска един от видовете стрептококи и така спомага за зарастването на раните. Според друго изследване медът е мощен отговор срещу заразяване с устойчиви на лекарствата бактерии, подобни на метицилин-резистентния стрептокок.
Куркума – тя придава на кърито наситения жълт цвят и аромат на дим. Куркумата е нещо повече от подправка. Тя има удивителни целебни свойства. MRSA обикновено се образува в рани и гнойни абцеси. Куркумата може да се приема като антибиотик, както вътрешно, така и непосредствено върху кожата. Направете кашица с вода, може и малко мед, и я нанесете на мястото на инфекцията.
Риган – Маслото от риган притежава мощни бактерицидни свойства и се справя отлично с инфекциите. Според изследвания, той е също толкова ефективен, колкото и лекарствените антибиотици и е добър помощник при инфекции, които не се поддават на лечение с обичайните лекарства. Маслото от риган може да се намери в магазините за здравно хранене или да си приготвите сами.
    Тялото ни е чудесна машина, която при нужна поддръжка, се бори с инфекциите без странична помощ. Дори, когато то има нужда от допълнителен импулс, не се налага да тичате при доктора за рецепта. Вместо това поддържайте оптималното си здраве чрез природни антибиотици и лечебни средства.
Превод: Анита
http://ianlisakov.ucoz.com/publ/health_report/reportazhi_o_zdorove/pjat_prirodnykh_antibiotikov_dlja_ustojchivykh_k_antibiotikam_infekcij/46-1-0-565

Наставник Мираел за зрението

Наставник Мираел за зрението

Семейство! Проблемите със зрението имат различни индивидуални кармични причини. За това има доста много информация. Освен това, при децата Индиго и Кристали, проблеми със зрението възникват по предварителния висш замисъл от преди въплъщението: още от рождение или малко по-късно, понякога отслабва зрението им, за да могат да «тренират» висшето виждане на третото око! Щом това виждане се настрои хармонично, зрението се възстановява САМО. Главното е, и се отнася за абсолютно всички ВСИЧКИ: СВАЛЕТЕ ОЧИЛАТА И ОПИТАЙТЕ ДА НЕ ГИ ПОЛЗВАТЕ! Това е изкривяване не само на физическото, но и на многомерното виждане!
Предлагам на вниманието ви едно известно упражнение, което ще допълним с духовен смисъл, като така усилим резултатите. И така, отпуснете се, усмихнете се и разтрийте длани една в друга от цялата си душа! По време на търкането, се свържете мислено с висшия си Аз, помолете го да подобри зрението ви. Висшия ви Аз е най-добрия ви лечител! А след това поставете центъра на дланите върху затворените очи. Усетете, как потича енергия от висшия ви Аз, излъчван от централната чакра на дланта. Очите ви ще придобият блясък, ще влязат в норма, ще отпочинат, както ще се развие и вътрешното ви виждане! Бъдете здрави, Семейство!
Антон и Нина (АнтоНина)
Превод: Йосиф Йоргов
https://www.omartasatt.info/stati/ezoterika/nastavnik-mirael-o-zrenii

Мислите като причина за болестите

Мислите като причина за болестите

Събитията в живота формираме с мислите си. От тях, много често, произлизат и болестите, защото лошите мисли са същите страхове, чувства и емоции (злоба, ненавист, гордост, ревност, чувство за вина, отчаяние и недоволство), но само че концентрирани, а поради това, много опасни. Само мисълта: «Не ме обичат» може да стане виновница за най-тежки заболявания.
Ако човек не усеща любов, имунитета му отслабва много – възникват сексуални проблеми, конфликти с хората. Страха «не ме обичат» възниква още в детството. Например, когато жената е бременна, но се съмнява дали иска да роди детето, това се отразява по-късно на роденото. Както смятат някои психолози, ако жената дори мислено да е отхвърлила малкото през първия месец на бременността, дори без да подозира за интересното положение, родилото се дете е потенциален пушач. Желанието за аборт на втория месец появява на бял свят алкохолик, на третия – психически болен човек с отклонения в развитието, на четвъртия – наркоман, на шестия – самоубиец. Престъпници и маняци често се раждат при майки, които са искали да направят аборт в петия месец от бременността.
Мисления или словесен грях на майката може да се поправи само от детето, а майката да му помогне, молейки го за прошка за страха си и за неумението си да дари на света с любов малко същество.
Замисляли ли сте се, защо при епидемии, едни се разболяват моментално, а други остават незасегнати от вируса? Или защо, независимо от таблетките, болестите, особено хроничните, се завръщат отново и отново, а понякога се появяват и нови? Народната мъдрост гласи, че всички болести са от нерви. Но кармичната медицина смята, че хората боледуват от собствените си страхове, нали уплашения човек постоянно концентрира страховете си, превръщайки малката обида в разрушителна злоба.
Злокачествените и други видове рак възникват от концентрирана злоба. При това, рак на половите органи се появява само при хора, които изпитват ненавист, злоба и презрение към противоположния пол. Болести на матката се появяват поради страх, да не бъде лоша майка или като вариант на «не ме обичат».
Болести в корема, на стомаха възникват от прекалената жажда за власт и неудовлетвореността при липсата ѝ.
Апандисита се възпалява при печал, усещане за унижение. А пълнеем, защото се стремим към неосъществими цели, чувстваме се беззащитни.
Причина за женската пълнота най-често е жалост към себе си, усещането, че никой не ви обича и не сте нужни на никого, освен на себе си. Понякога, причина за затлъстяването може да е потиснато озлобление към родителите. Това усещане може да предизвика неправилен обмен на веществата.
Камъни в бъбреците, в жлъчката възникват поради вражда.
Сърдечните болести най-често са поради чувство за вина, подтисната и несподелена любов, жизнена безнадежност, страх, че си недостоен за любов и неприемане на любовта ти.
Инфаркти и инсулти са болести на борещите се с живота и затова повечето умиращи от тези причини са мъже, които цял живот напредват с всички възможни средства. Най-често, не си позволяват да плачат или да изразят по някакъв друг начин своите емоции, в моменти на слабост и мъка.
Болести на гърлото, в частност бронхит или астма, възникват като следствие от огромна обида на хора или обстоятелства. При децата са чести проблемите с гърлото, когато родителите се карат, а детето е безсилно да ги спре.
Конфликт между разума и чувствата поражда заболявания в мозъка, в това число и психически. Именно, поради липсата на цел, хората търсят нещо неземно, объркват се в собствените си халюцинации и се побъркват.
Краката болят при материално неудовлетворени хора, както и при такива, които никак не успяват да намерят своя жизнен път, например, при недоволство от сегашната си работа. Отичането на краката е при бедняците и скъперниците. Такива хора не вярват в собствената си жизнена сила и се оказват неудачници.
Болести по гръбначния стълб възникват при липса на жизнена платформа или, когато е погрешна. Изкривяване възниква при деца, в семейството, на които е слаб, безволев бащата.
Измяната е от липса на искрена любов или от прекомерни чувства, когато жената боготвори избраника си. Такава любов може дори да убие, тъй като е колосална като енергия. Мъжа усеща подсъзнателно опасността и започва да се оглежда настрани, при това, често го мъчи угризение на съвестта. Такива гларуси не напускат семейството, но са един вид «предаватели» на любовната енергия, и правят щастлива за известно време още една/много жени.
Всичко, което боли отляво, е свързано с женската енергия. Ако е запушена дясната ноздра, премахнете обида към жена. Ако ви върти някъде отляво – свързано е с отношението към мъжете. Освобождавайте негатива към силния пол и болката ще изчезне.
Душевното състояние влияе върху хода на болестта, на живота ни. Мислете позитивно, настройвайте се оптимистично и ще забележите, как живота ви се променя към по-добро! Помнете, мисълта като причина за заболяванията – не е никак рядко явление.
Автор: Наталия Чередова
Превод: Йосиф Йоргов
http://izzhizni.ru/blog/mysli_kak_prichina_boleznej/2017-03-25-30839

Методика за нетрадиционно лечение на болки в ставите

Методика за нетрадиционно лечение на болки в ставите
Ю.В.Кретов

Обръщаме ви внимание, че методите на Кретов са основани единствено на информационна / мислена/ работа със собствените финни структури, без използване на медицински препарати и други средства, което изключва вредното въздействие върху организма. Освен това завъртането на спиралите на финните структури чрез въздействието на мисълта насища организма с енергия и помага за увеличаването на продължителността на живота.
Ю. В. Кретов съвсем открито разкрива на хората своите методи, за разлика от многочислените, скъпи и като правило нискоефективни медицински центрове.
Ние ще ви бъдем много признателни, ако вие ни съобщите за резултатите, които сте успели да постигнете чрез прилагане методиката на Ю.В.Кретов.
Вашите съобщения и отзиви ще бъдат публикувани.
Желаем успех!
    Как да се борим с болката в ставите?
На рисунките по долу са показани три вида спирали.
Първи тип спирала /рис.1/
Използва се при остра болка. Това е най-общия случай, който може да се прилага при всички видове стави. Голяма спирала с постоянен диаметър се върти мислено отначало по часовниковата стрелка, но ако болката не намалява, то това означава, че трябва да завъртите спиралата обратно на часовниковата стрелка. След като намерите своя начин за благоприятно въздействие, то за в бъдеще използвайте само него. Която и да е тази става, намерете направлението на въртене на спиралата индивидуално за вас. И болката ще изчезне.
Може да възникне ситуация, при която спиралата сама просто се моли и даже рязко се извърта така, както е необходимо. И точно това ще бъде правилното направление на въртене. Търсете. Трябва да се намери такова въртене на спиралата, при което усещането да е приятно.
При въртенето на спиралата в ставите може да се повиши налягането. Не се плашете – това не е опасно. Веднага след прекратяване на въртенето на спиралата налягането ще се върне в нормалните си стойности.
Втори тип спирала /рис.2/
Използва се при постоянна болка в ставите, а също и при остра болка.
Голяма спирала се върти по часовниковата стрелка до точка, където се среща с малка спирала / с по-малък диаметър/, която се върти обратно на часовниковата стрелка. Тези две спирали имат обща точка. Например – боли ви коляно. Започвате да въртите голяма спирала по часовниковата стрелка, с която навлизате навътре в колянната става и някъде там голямата спирала свършва. От тази точка започва да се развива малка спирала, обратно на часовниковата стрелка, но не винаги точно в обратно направление. Тя може да бъде насочена под всякакъв ъгъл /дори до 90 градуса/ по отношение на голямата спирала. Дори може да се движи паралелно с нея.
Например, едната спирала се движи през коляното, а другата е под ъгъл на първата, те нямат обща точка, но са близо. Малката спирала може да предизвика странно явление – болезнено удоволствие. Има такова усещане – приятна болка.
Трети тип спирала /рис.3/
Да се използва при болки, които не са остри. Т.е. само понякога ви боли . Например – при резки движения и обръщания боли, а когато седнеш – като, че ли вече не боли.
Тук имаме леко въртене на малката спирала отдясно наляво по часовниковата стрелка, след което тя преминава в голяма спирала с формата на фуния, която се върти обратно на часовниковата стрелка и се движи в противоположно направление. Някои хора, които усвоят този тип въртене на спиралите, биха могли да оказват изцеляващо въздействие върху околните , като мислено включват и завъртат спирали в болезнените им стави.
При продължително използване на спиралите /в ставите, в гръбнака или другаде/, човек може да увеличи продължителността на живота си.
Става въпрос за това, че в енергонаситена система от спирали и вихри времето има специфичен ход. Колкото повече системата е енергонаситена, толкова по-бавно тече в нея времето. Именно затова в детството, когато детето буквално кипи от енергия, времето за него върви много бавно и за едно лято в неговия живот се случват огромен брой събития и преживявания.
При старостта е обратното. Колкото е по-слаб човек, толкова неговата енергонаситеност е по-малка и за него годините направо летят една след друга.
И тъй като вътрешното време на човека се формира и възприема под управляващото действие на съзнанието му, то това дава възможност да се увеличи енергонаситеността на организма като система, състояща се от физическо тяло и душа.
Различни видове сложни, тежки, запуснати заболявания, много добре се поддават на едновременното въздействие на спиралите и магнита. Например преразтегнати и усукани стави, особено при по-възрастни хора, които дълго време ги измъчват, много ефективно се поддават на съвместното въздействие на винтообразното движение на спиралите и прилагане на магнит. Сложете магнит върху болезнената става и мислено завъртете необходимата спирала – болката ще изчезне или мигновено или ще утихне до няколко часа.
    Интервю на Ю.В.Кретов:
„Веднъж при мен дойде на прием доктор на медицинските науки, главен специалист за града по ревматоидни заболявания Александър Александрович Крель. Всъщност работата е там, че той имал пациентка с неизлечимо заболяване от гледна точка на ортодоксалната медицина. А тя вече се чувствала прекрасно. Отговаряйки на лекарските въпроси, обяснила, че някой си лечител Кретов я посъветвал да вземе пръст от пресен гроб /до една година/ и да се посипе с нея. Методът помогнал.
Това заинтересувало нестандартно мислещия учен и той не могъл да остане равнодушен към новините в своята специалност. Оказало се, че той отдавна е стигнал до извода за безпомощността на медицината при много заболявания и започнал да търси нетрадиционни методи на лечение.
Той научил моя адрес от пациентката и ми направи визита. Ние се запознахме и той помоли да присъства на един от моите приеми.
На другия ден доктор Крель дойде за началото на приема и остана… 12 часа, като внимателно наблюдаваше случващото се.
По време на почивката Александър Александрович ми каза:
– Вие току що описахте възлест периартрит, с който аз се занимавам.
– Какъв възлест периартрит? Аз не знам, какво е това. Може би аз трябва да започна да изучавам медицина…
– В никакъв случай. Много е добре, че вие не знаете, и точно затова описахте с такава поразителна точност заболяването. Веднага щом започнете да учите, то обезателно ще се отдалечите от същината.
Като цяло той беше толкова стриктен и много разпитваше. Когато завърших приема пред очите ми, всичко плуваше от умора. Той, вероятно, се чувстваше по същия начин.
В момента доктор Крель има свой медицински център, където лекува ставни заболявания, в това число и „нелечимите”, без да се „гнуси” от методите на нетрадиционната медицина.
Уважаеми Александър Александрович, позволете ми чрез сайта „Научна езотерика” да ви изпратя поздрави и да ви съобщя, че аз запомних възлестия периартрит, но и досега не зная, какво е това.
Следва продължение…
Превод: Росица
http://waytosoul.ru/node/7604

Медитацията: какво казва науката

Медитацията: какво казва науката

Как медитацията влияе на човека? Изследванията продължават, но и сега е ясно, че медитацията е способна кардинално да промени цялата система на организма и да предотврати най-сериозните заболявания.
Състоянието «спиране на ума»
Да се даде обяснение на понятието «медитация» не е лесно. Срещат се такива характеристики на медитацията, като отпускане, очистване на ума, изменено съзнание, концентрация, познание на себе си, просветление.
Всеки влага в това понятие своята представа. «Медитацията е осъзнаването, че аз не съм ума си», – е писал Ошо. Мистика е отбелязал най-важното правило за медитацията – постигането на чистото съзнание, без всякакво съдържание.
Днес съществуват множество видове и техники за медитации, но общото е обект за концентрация на вниманието.
Това може да е мантра, дишането, небето, или както е при будистите, «нищото». Ролята на обекта се заключава в това, да позволи на не егоцентричното мислене да заеме доминиращо положение в съзнанието на човека.
По мнението на учените, обекта за концентрация обезпечава възможност за такава промяна чрез монополизация на нервната активност на лявото полукълбо, въвличайки го в монотонна дейност, което позволява на дясното полукълбо да стане доминиращо. Така рационалния ум отстъпва мястото си на интуитивното прозрение.
Мозък и медитация
Установено е, че медитацията предизвиква промяна в дейността на човешкия мозък, коригирайки биоритмите му. За продължителните медитативни състояния са характерни алфа-вълни (честота 8-14 херца) и тета-вълни (4-7 херца).
Интересното е, че в обичайното си състояние мозъчните биоритми са с хаотична картина. Медитацията кара вълните да се движат равномерно. Графиките показват, че във всички части на черепната кутия цари еднообразие от честоти и амплитуди.
Ред западни специалисти (Лайвин, Банкует, Уолс) установили различни форми съгласувана дейност на мозъчните вълни: интеграция на лявото и дясното полукълба, на тилната и челна част, а също и в повърхностните и дълбоките участъци на мозъка.
Първата форма на интеграция служи за хармонизиране на интуицията и въображението, втората форма обезпечава съгласуваност между умствената активност и движението, третата форма води до безпроблемно взаимодействие между тялото и мисълта.
В 2005 година в Масачузетската болница на Бостон, учените с помощта МРТ са следели всички промени, които стават в мозъка на медитиращия. Подбрали са 15 човека с опит в медитацията и 15 човека, които никога не са практикували медитация.
Анализирайки огромния обем от информация учените стигнали до извода, че медитацията увеличава дебелината на тези отдели от мозъчната кора, които отговарят за вниманието, за оперативната памет и сензорната обработка на информацията.
«Вие тренирате мозъка си по време на медитацията, затова той расте», – така коментира резултатите ръководителката на изследванията Сара Лазар.
«Това е като мускул, който може да се използва по различни начини», – допълва Катрин Маклин от Медицинската училище на Университета „Джонс Хопкинс“. – Щом възприятието се облекчи, мозъкът пренасочва ресурсите си към концентрация».
Екстремално отпускане
В 1935 година френския лекар-кардиолог Тереза Бросе заминала за Индия, за да изучи влиянието на йога върху организма на човека. Тя обърнала внимание, че при опитните индийски йоги, по време на медитация се забавя работата на сърцето.
През 1950-60-те години учените продължили работата в това направление, изследвайки монаси от японския дзен-будизъм.
Изяснило се, че медитативната практика, съпровождана от специфични биотоци на мозъка, значително забавя процеса обмяна на веществата.
По мнение на учените, медитацията е особено състояние, отличаващо се по своите параметри от бодрото състояние, от съня или от обичайното състояние със затворени очи.
Отпускането при медитация е по-пълно, отколкото при сън, но съзнанието остава бодро и ясно. При това организма достига състояние на пълен релакс за броени минути, докато в съня за това са необходими няколко часа.
Особено впечатлил изследователите факта, че дишането във фазата на дълбока медитация, спонтанно спира. Такива паузи могат да продължат от 20 секунди до 1 минута, което е показател за екстремално отпускане.
Работата на сърцето е подложена на същите промени. Сърдечния ритъм се забавя, в минута средно на 3-10 удара, а количество изпомпвана кръв се съкращава примерно с 25%.
Кардиолозите в един глас твърдят, че медитацията предоставя уникална възможност за почивка на сърцето, особено на фона на днешния стрес и големи натоварвания.
Психика и медитация
Хуманистичната психология при изучаване на медитативните състояния, отделя особено внимание на пределните усещания, които усеща практикуващия медитация.
Американския психолог Абрахам Маслоу отбелязал, че при медитиращите, вътрешните сили се обединяват по най-ефективен начин: човек става по-малко разсеян, по-възприемчив, повишава се производителността му, изобретателността и дори чувството за хумор.
И още, както отбелязва Маслоу, престава да бъде роб на неизменни потребности.
Австралийския психолог Кен Ригби се опитва да обясни вътрешното състояние при медитация на езика на трансцеденталната психология. Отначало, по думите на Ригби, съзнанието се намира в бодро състояние, но постепенното съсредоточаване позволява превключването на по-малко активно ниво, където «мисленето с думи бледнее пред фината, подвижна духовна дейност».
Цяла редица експерименти потвърждава, че медитацията води до душевно спокойствие и хармонизира човека с обкръжаващия свят.
Изследователи от Йелския университет отбелязват, че медитацията може да бъде ефективно профилактично средство при цял ред психо-нервологични разтройства.
Учените с помощта на МРТ следили за активността на мозъка при няколко доброволци. Техния извод е следния: медитацията забавя работата на нейронната мрежа в мозъка, отговаряща за самосъзнанието и самоанализа, което предпазва психиката от прекалено потапяне в дебрите на собствения «аз». Именно прекаленото «задълбаване в себе си» е характерно за такива психични разтройства, като аутизъм и шизофрения.
Изцеление с медитация
До неотдавна медитация се практикуваше само в отделни религиозни школи и направления, а днес лекарите в държавната система за здравеопазване на Великобритания, сериозно се замисля да предписва медитация на хора страдащи от депресия.
Поне с такава инициатива излезе Британския фонд за охрана на психическото здраве.
Главата на фонда Ендрю Маколов направи акцент, че по статистика ¾ от медиците изписват на болните таблетки, без да са уверени в ползата им, а медитацията, по негови думи, вече е доказала свята ефективност в борбата с депресията.
Медитацията става все по-популярна в западните медицински кръгове. Шерон Залцбърг и Джон Кабат-Зин от Масачузетския университет, в клиниката по намаляване на теглото, използват някои техники от будистка медитация на осъзнатост. Лекарите учат пациентите си да наблюдават за измененията в ума и отворено да възприемат всичко, което възникне в него. Като обект за концентрация използват дишането.
Резултатите от изследванията показват, че след преминаване на 8-седмична антистресова програма от медитации, в организма се увеличава количество CD4-T-лимфоцити. Известно е, че CD4-T-клетките, на първо място са подложени на атаки от вируса на имунодефицита.
Науката вече е доказала, че медитацията за сметка на преустрояването на мозъчната дейност, позволява да се нормализират много физиологични процеси: храносмилане, сън, работа на нервната и сърдечносъдовата системи.
Медитацията е естествено профилактично средство за много тежки заболявания, в това число и рак.
Учените от Харвард изяснили, че ежедневните медитации в продължение на осем седмици, активират гени, отговарящи за оздравяването и подтискат гени, които водят до заболявания. А изследванията на Американската кардиологическа асоциация, проведени през 2005 година показват, че медитацията продължава живота, активирайки в организма теломеразата, която наричат ключ към клетъчното безсмъртие.
Превод: Йосиф Йоргов
http://izzhizni.ru/blog/meditacija_chto_govorit_nauka/2015-08-22-8778

Лимонът е 10 000 пъти по-силен от химиотерапията

Лимонът е 10 000 пъти по-силен от химиотерапията
Институт за Медицински науки, 819 Н. Л.Л.К. Чарлз-Стрийт Балтимор, Мериленд 1201.

Това е последна дума на медицината, ефективно средство за лечение на рака! Четете внимателно. Вие ще бъдете съдията!
Лимонът (Цитрусови) е удивителен продукт, способен да убие раковите клетки. Той е 10 000 пъти по-силен от химиотерапията! Защо ние не знаем за това? Защото има лаборатории заинтересовани да създадат синтетична версия, която ще им донесе огромни печалби. Вие можете да помогнете сега на нуждаещ се приятел, съобщавайки му, че лимоновият сок е способен да предотврати болестта. Помислете върху това, колко хора могат да бъдат спасени откривайки им тази тайна, грижливо съхранявана с цел да не бъдат застрашени мултимилионерите и големите корпорации.
Възможни са различни варианти за използване на лимона. Вие можете да го изядете, да направите сок, да приготвите напитки, шербет, бисквити и т.н. На лимона приписват много достойнства, но най-интересно се явява влиянието, което той оказва на кистите и туморите. Той е доказано средство против ракови образувания от всички типове. Смята се, че е много вреден за различните разновидности на рака. Също така го разглеждат като антимикробен елемент против бактериални инфекции и гъбни заболявания, вътрешни паразити и червеи. Освен това лимонът регулира кръвното налягане, сваляйки високото. Още, лимонът работи като антидепресант, премахвайки напрежението и нервните разстройства. Тази информация е преминала повече от 20 лабораторни изпитания, от 1970 година насам и е показала следните резултати: лимонът разрушава злокачествените клетки в 12 ракови образувания, включително рак на гърдата, простатата, задстомашната жлеза…
Съставът на лимоновото дърво е показал 10 000 пъти по-добри резултати от продукта Adriamycin – препарат, който обикновено се използва в химиотрапевтичния свят, забавяйки растежа на раковите клетки. И, което е още по-удивително: този тип терапия с лимон, разрушава само злокачествените ракови клетки, не засягайки здравите клетки.
Институт за Медицински науки, 819 Н. Л.Л.К. Коз-Стрийт, Балтимор
Превод: Георги Георгиев
Източник: http://www.liveinternet.ru/users/light2811/post273755015

Лекуващ импулс любов…

Лекуващ импулс любов…
Автор с псевдоним Адамант – Кристала на Любовта

Возеха ме в инвалидна количка по коридора на областната болница.
– Накъде? – попита едната медицинска сестра другата. – Може би, в обща стая, не в отделна?
– Защо в обща, ако има възможност за отделна?
Сестрите погледнаха към мен с такова искрено съчувствие, че безкрайно се удивих. После разбрах, че в отделна стая слагат умиращите, за да не ги виждат другите.
– Докторката каза, в отделна, – повтори медицинската сестра.
Но тогава не знаех, какво означава това и се успокоих. А когато се оказах на кревата, усетих пълно умиротворение само от това, че никъде не трябва да ходя, че на никого повече не съм длъжна и цялата ми отговорност е на нула.
Усетих странна отстраненост от обкръжаващия свят и ми беше абсолютно все едно, какво се случва в него. Не ме интересуваше никой и нищо. Получих право на почивка. И това беше хубаво. Останах насаме със себе си, с душата си. Само аз и Аз.
Проблемите ме напуснаха, напусна ме суетата, важните въпроси. Цялото това бягане за моментното ми се стори толкова дребнаво в сравнение с вечното, с Живота и Смъртта, с това неизвестното, което те очаква отвъд…
И тогава наоколо заклокочи истинския Живот! Оказва се толкова прекрасно: пеенето на птиците сутрин рано, слънчевият лъч, който пълзеше по стената над леглото, златистите листа на дърветата, които ми махаха през прозореца, синьото есенно небе, шумът на събуждащия се град – клаксоните на колите, цокането на забързани токчета по асфалта, шумоленето на падащите листа… Господи, колко е прекрасен Живота! А едва сега го разбрах…
– Но нека да е едва сега, – си казах сама на себе си, – но нали го разбрах. И имаш на разположение още два дни за да му се насладиш и да го заобичаш с цялото си сърце!
Обхваналото ме усещане за свобода и щастие, искаше да излезе и се обърнах към Бог, който сега беше най-близко до мен.
– Господи, – радвах се аз. – Благодаря ти, че ми даде възможност да разбера, колко прекрасен е Живота и да го заобичам. Дори да е пред самата смърт, но разбрах, колко е прекрасно да живееш!
Изпълваше ме състояние на спокойно щастие, умиротворение, свобода и звъняща висота, едновременно. Светът звънеше и преливаше от златистата светлина на Божията Любов. Усещах тези мощни вълни на енергията й. Струваше ми се, че Любовта е станала плътна, и в същото време, мека и прозрачна, като океанска вълна.
Тя изпълни цялото пространство наоколо и дори въздуха стана тежък и не навлизаше в дробовете, а плъзгаше бавно, на пулсираща струя. Струваше ми се, че всичко, което виждах, се изпълваше с тази златна светлина и енергия. Обичах. И това беше подобно сливане мощта на баховата органна музика и извиващата се нависоко мелодия на цигулка.
Отделната стая и диагнозата: „остър лейкоз, 4 степен“, а също признанието на лекарката за необратимото състояние на организма, имаха и своите преимущества. При умиращите пускаха всички, по всяко време. На роднините ми предложиха да извикат близките за погребение и при мен се проточи прощална верига от скърбящи роднини. Разбирах затруднението им: какво може да се говори с умиращ човек, който освен това знае. Беше ми смешно да гледам обърканите им лица.
А аз се радвах: кога ще ми се падне възможност да ги видя всичките? А повече от всичко на света, ми се искаше да споделя с тях любовта си към Живота – нима може да не си щастлив, просто понеже живееш? Веселих близките и приятелите си, както можех: разказвах анекдоти, истории от живота. Всички, слава Богу, се кискаха и прощаването минаваше в атмосфера на радост и задоволство. Някъде на третия ден ми омръзна да лежа и започнах да се разхождам по стаята, да седя до прозореца. На това занимание ме завари лекарката, която изви истерия, че не бива да ставам.
Искрено се учудих:
– Това ще промени ли нещо?
– Е… Няма, – сега се обърка лекарката. – Но вие не можете да ходите.
– Защо?
– Имате анализи на труп. Не можете да живеете, а сте станали да ходите.
Премина отредения ми максимум – четири дни. Не умирах, а с апетит лапах салам и банани. Беше ми добре. А на лекарката беше лошо: нищо не разбираше. Анализите не се променяха, кръвта ми имаше едва розов цвят, а аз започнах да ходя в хола да гледам телевизия.
Беше ми жалко за лекарката. А Любовта изискваше обкръжаващите да са радостни.
– Докторке, какви искате да са резултатите от анализа?
– Поне такива.
Бързо написа на лист някакви букви и цифри, това, което трябваше да бъде. Нищо не разбрах, но внимателно ги прочетох. Лекарката ме погледна съчувствено, нещо измърмори и си отиде.
А в девет часа на другия ден, нахлу в стаята ми с крясък:
– Как го пра… Анализите! Такива са, каквито ви ги написах.
– Откъде да знам? А добри ли са? А и какво значение има?
Комфорта свърши. Преместиха ме в обща стая (там, където не умират). Роднините не се прощаваха вече с мен и престанаха да идват.
В стаята имаше още пет жени. Лежаха, вперили поглед в стената и мрачно, мълчаливо и активно умираха. Издържах три часа. Любовта ми започна да се задъхва. Трябваше срочно да се направи нещо.
Изтъркалях изпод кревата една диня, поставих я на масата, нарязах я и високо съобщих:
– Динята премахва гаденето след химиотерапия.
По стаята заплува миризма на свеж смях. Към масата неуверено се примъкнаха и останалите.
– Действително ли, премахва?
– Аха, – като познавач потвърдих аз, мислейки: „Кой може да знае…“
Динята сочно хрупаше.
– Наистина, мина! – каза тази, която беше до прозореца и ходеше на патерици.
– И при мен, и при мен, – радостно потвърдиха останалите.
– Ето, – удовлетворено кимнах в отговор. – А един път ми се случи… А анекдота за това, знаеш ли го?
В два часа през нощта, медицинската сестра надникна в стаята и се възмути:
– Кога ще престанете да се кикотите? Не давате на целия етаж да спи!
След три дена лекарката нерешително ме помоли:
– Не бихте ли могли да се преместите в друга стая?
– Защо?
– В тази се подобри състоянието на всички, а в съседната има много зле.
– В никакъв случай! – закрещяха съседките ми. – Не даваме.
Не ме пуснаха. Но започнаха да идват в нашата стая – просто да поседят, да побъбрят. Да се посмеят. И разбирах, защо. Просто в стаята ни живееше Любовта. Тя обгръщаше всеки със златиста вълна, и на всички им ставаше уютно и спокойно.
Особено ми харесваше башкирско момиче, на около шестнадесет с бяла кърпа, завързана тила. Стърчащите във всички посоки краища на кърпата я правеха да прилича на зайче. Имаше рак на лимфните възли и ми се струваше, че не умее да се усмихва.
А след седмица видях, колко обаятелна и срамежлива усмивка има. А когато каза, че лекарството започнало да действа и оздравява, устроихме празник, отрупвайки масата, а накрая я увенчахме с бутилка кумис, който бързо ни завъртя главите и преминахме към танците.
Дошлия да види причините за шума дежурен лекар, отначало шашнато ни гледаше, а след това каза:
– Трийсет години работя тук, но такова, за пръв път виждам. – обърна се и излезе.
Дълго се смяхме, припомняйки си изражението на лицето му. Беше хубаво.
Четях книжки, пишех стихове, гледах през прозореца, общувах със съседките, разхождах се по коридора и така обичах всичко, което виждах: и книгите, и компота, и съседката, и колата на двора, и старото дърво.
Биеха ми витамини. Просто трябваше нещо да ми бият.
Лекарката почти не разговаряше с мен, само странен бегъл поглед, когато минаваше покрай мен и след три седмици каза тихо:
– Хемоглобина ви е с 20 единици повече от на здрав човек. Не бива да го повишавате повече.
Струваше ми се, че за нещо ми се сърди. По идея, се получаваше, че е глупачка и е сбъркала с диагнозата, но това е невъзможно и тя го знаеше.
Веднъж дойде при мен:
– Не мога да потвърдя диагнозата ви. Оздравявате, макар никой да не ви лекува. А това е невъзможно!
– А, каква ми е сега диагнозата?
– Още не съм я измислила, – отговори тихо тя и излезе.
Когато ме изписваха, лекарката си призна:
– Жалко, че си отивате, толкова тежки случаи имаме още.
От нашата стая изписаха всички. Като цяло, смъртността през този месец намаля с 30%. Животът продължаваше. Само виждането за него се промени. Струва ми се, че започнах да гледам на света отгоре, и затова се промени мащаба на обзора за случващото се.
А смисълът на живота се оказа толкова прост и достъпен. Просто трябва да се научим да обичаме, и тогава възможностите ни стават безгранични и желанията се сбъдват, ако разбира се, тези желания са формулирани с любов, не лъжеш никого, не завиждаш, не се обиждаш и не желаеш на никого злото. Всичко е толкова просто и толкова сложно! Нали е истина, че Бог е Любов. Трябва само да си го спомним…
http://www.pervoistok.lv/p0729.htm